Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: RamizTalán ha nem túl drága, meg lehetne kockáztatni a postát... meg ha nem illegális (túl új vagy valami és nem exportálható)... bár fene tudja. De nagyon kéne, és nem hiszem, hogy MO-n gyártani fognak az elkövetkezõ 120 évben... :D
És mivel lesz benne a manga?
Vagy jpeget mutat?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Quote from: FeldinÉs mivel lesz benne a manga?
Vagy jpeget mutat?
Gondolom usb-vel rá kell tenni jpg formátumban, vagy ilyesmi.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizGondolom usb-vel rá kell tenni jpg formátumban, vagy ilyesmi.
Biztos árulnak vmilyen adathordozón is mangákat, amiket egyszerûen be lehet rakni a gépbe.

.Attila

Ma 12kor a Travel Channel-en egy egy órás filmecske volt Tokyoról. Szerintem érdemes megnézni, egész érdekes, ma 16kor és 20kor, valamint holnap hajnali 1 órakor is lejátszák.

más: kinek van kedve 16-án a japán zenei elõadásra jönni? Ingyenes.

Necrid^

Quote from: Boncimás: kinek van kedve 16-án a japán zenei elõadásra jönni? Ingyenes.
Hol lesz?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila

Necrid^

Quote from: BonciNem elõször írom be.
http://usteam.hu/forum/showpost.php?p=99422&postcount=1007
Én valúszínu megyek ha nem ütközik bele vmi..

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Necrid^

Darkstar

Japán bunraku Budapesten
Magyarországon lép fel egy japán bunraku bábszínház, Japánon kívül elsõ ízben nagyközönség elõtt, amióta a bunrakut a kulturális világörökség részévé nyilvánították 2003-ban.

Bunrakut eddig a közönség Japánon kívül nem láthatott: az utóbbi években egyetlen együttes lépett fel külföldön 2004 februárjában az UNESCO párizsi székhelyén, de zárt körben. A Magyarországra majd Spanyolországba készülõ együttes vezetõje Kiritake Kandzsuro, s a 25 fõs csapat tagja Takemoto Csitoszedaju narrátor, valamint Curusava Szejszuke, aki szamiszenen egy gitárra emlékeztetõ, háromhúros hangszeren kíséri az elõadásokat. A bunraku színház külföldi fellépése Budapesten a Vidám Színpadon kezdõdik, a madridi Teatro Espanolban ér véget, s összesen 12 elõadásból áll. A tervezett elõadáson két darabot is játszanak: az elsõ részben a Vörösen izzó szerelem címû mese mellett bemutatják a bábukat is, a második részben a tervek szerint a Csoda a Cuboszaka Kannon templomban címû háromfelvonásost láthatja a közönség. A bunraku története 1680-ban kezdõdött el, amikor Takemoto Gidaju megalapította színházát Oszakában. Az elbeszélõ éneklés és a bábjáték összefonódásából keletkezett mûfaj nagyon hamar népszerû lett, mert az egyszerû embereknek nyújtott szánházi élményt a no színházat csakis az arisztokráciának tartották fenn , s darabjait a legkiválóbb szerzõk írták. A mûfaj 1750-ben hanyatlani kezdett, legutóbbi klaszszikusnak tekintett darabja 1799-ben íródott, de mostanában lassan újjáéled. 1966-ban állandó otthonra lelt a tokiói nemzeti színházban, majd 1985-ban Oszakába költözött a Nemzeti Bunraku Színházba. Újra vannak népszerû képviselõi, de a fél életnagyságú babák fejeinek faragói, a kosztümkészítõk idõsek, nemigen akad utánpótlásuk, s ez egyre nagyobb gondot jelent a 300 éves mûvészeti ágnak.

Forrás: Metro.hu

Konkrét dátumot ugyan még nem láttam, de érdekesen hangzik.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manu

Quote from: BonciMa 12kor a Travel Channel-en egy egy órás filmecske volt Tokyoról. Szerintem érdemes megnézni, egész érdekes, ma 16kor és 20kor, valamint holnap hajnali 1 órakor is lejátszák.

Az a para-parás? Vicces volt, de hmmm... Valahogy idegesített, hogy csak az idióta oldalukat domborították ki. Mondjuk a para-parás csajok között volt egy-két szépség. :D

Darkstar

Quote from: ManuAz a para-parás? Vicces volt, de hmmm... Valahogy idegesített, hogy csak az idióta oldalukat domborították ki. Mondjuk a para-parás csajok között volt egy-két szépség. :D

Lesz valamikor legközelebb, mert lemaradtam róla. :(
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: ManuAz a para-parás? Vicces volt, de hmmm... Valahogy idegesített, hogy csak az idióta oldalukat domborították ki. Mondjuk a para-parás csajok között volt egy-két szépség. :D
Para-para? Micsoda?

Moha

Quote from: DarkstarLesz valamikor legközelebb, mert lemaradtam róla. :(
Szintén. :( Hulla fáradt voltam, meg a fogam is fájt ("bölcsülök"), úgyhogy hamar benyomtam a szunyát...
Nem vette fel valaki esetleg? :D

Manu

Quote from: BonciPara-para? Micsoda?

Én valami Urbanization c. mûsort láttam, ami Tokyoval foglalkozott. Voltak benne divatõrültek, DJ-k, kegyetlenül buta popsirázó lányok, meg para-parás csajok :D. Ez utóbbi egy sajátos disco táncstílus. Ezek szerint nem egyrõl beszélünk. Bocs...

.Attila

Nem, ez nem az volt.
Tokyo Revealed volt az angol címe.

Moha

Szerintetek hol tudnék itthon venni egy kendamát? Ez azért annyira nem ismeretlen, hogy itthon ne lehetne kapni, de nem tudom milyen helyen érdemes keresni az ilyesmit.
Van ötlete valakinek?

Darkstar

Quote from: MohaSzerintetek hol tudnék itthon venni egy kendamát? Ez azért annyira nem ismeretlen, hogy itthon ne lehetne kapni, de nem tudom milyen helyen érdemes keresni az ilyesmit.
Van ötlete valakinek?

Én elõször az Asia Center-ben néznem meg. (Bár gondolom nem épp ideális, hogy Pesten van.)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: DarkstarÉn elõször az Asia Center-ben néznem meg. (Bár gondolom nem épp ideális, hogy Pesten van.)
Az hol is van? Valamelyik bevásárlóközpontban?

Darkstar

Quote from: MohaAz hol is van? Valamelyik bevásárlóközpontban?

Ez egy bevásárlóközpont. :) Itt az oldala.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

Quote from: DarkstarEz egy bevásárlóközpont. :) Itt az oldala.
Az nem amelyik a 15 kerben van?

Darkstar

Quote from: NecridAz nem amelyik a 15 kerben van?

De az. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Moha

Quote from: BonciYodobashi Camera West
Ezen most mit kell nézni? Azt vágom, hogy ez az az elektronikai üzletcsoport, amirõl beszéltél, de azon kívül?

.Attila

Quote from: MohaEzen most mit kell nézni? Azt vágom, hogy ez az az elektronikai üzletcsoport, amirõl beszéltél, de azon kívül?
Valójában UfoZ-nek szántam :)
Vásárlóknak.

.Attila

Ma este lesz a japán zenei kamarakoncert.
Kijön? Én biztos megyek, még ha egyedül is.

.Attila

Úgy látom senki sem akar jönni. Ti tudjátok, majd beszámolok, hogy mit hagytatok ki.

Lythis

Quote from: BonciMa este lesz a japán zenei kamarakoncert.
Whatda..??
Ez mit takar egészen pontosan? És mennyibe fáj, mikortól lesz, hol stb..?

Xaga

Quote from: LythisWhatda..??
Ez mit takar egészen pontosan? És mennyibe fáj, mikortól lesz, hol stb..?

Look UP

Kvikveg

Quote from: BonciMa este lesz a japán zenei kamarakoncert.
Nem valoszinu, hogy jovok, mert itthon osszejottek a teendoim, es... szoval nem jovok. :(
De beszamolot kerek!!!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.