Szerepjátékok

Started by Xaga, 2004-07-27, 16:11:06

Previous topic - Next topic

Damnatus

Geofrámia? Van már ilyen kieg? Ez d20-as?

Damnatus

Ja igen! Már tudom. Ezt már nem vettem meg.

Damnatus

Sajna egy ideje haveroknak fontosabb a gép, mint a szerepjáték, úgyhogy hanyagolom én is a dolgot. Majd a táborban :D

Raggie

Nemtom hogy vagytok vele, de nekem már a d20-as fõkönyvtõl is hányingerem van. Ez csak az új kiadónak a marketingfogása, hogy az összes régi fanatikusról lehúzzon mégegy bõrt! Undorító húzás! Egyedül a rajzok jók benne...

A Geofrámia viszont rulez!! Még nem volt hozzá szerencsém csak könyvesbolti beleolvasás szintjén de egybõl megfogott! Ha lesz pénzem tutira megveszem! :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Bruce

Quote from: Raggie GordonNemtom hogy vagytok vele, de nekem már a d20-as fõkönyvtõl is hányingerem van. Ez csak az új kiadónak a marketingfogása, hogy az összes régi fanatikusról lehúzzon mégegy bõrt! Undorító húzás! Egyedül a rajzok jók benne...

A Geofrámia viszont rulez!! Még nem volt hozzá szerencsém csak könyvesbolti beleolvasás szintjén de egybõl megfogott! Ha lesz pénzem tutira megveszem! :jee:
Hm... a d20-as könyvrõl hallottam nemrég egy érdekest... eredetileg csak a sima szabálykönyvet akarták kicsit feljavítva kiadni, de - már ha a forrásom nem csal - valami idióta levédette az eredetiben szereplõ fogalmakat, és így csak a szerzõi (!?) jogdíjak kifizetése után használhatták volna õket... így viszont olcsóbb volt nekik egy d20-as rendszert alkotni
A Geofrámiát meg még nem is láttam... pedig hallottam már róla jókat... :(

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Quote from: ShiroiNem is az Enoszuke kiegészítõben van! :) Létezik Niare kieg.? :wtf: Tényleg?
A most következõ szöveg a Geofrámiából származik, ajánlom mindenkinek a figyelmébe, érdekes dolgok derülnek ki a M.A.G.U.S. múltjáról és jövõjérõl. A Summarium után ez a kedvenc kiegészítõm.

"Kaoraku:
Felmagasztosult másodkori draquior ; kyr Hatalmasok egy csoportja ragadta ki az idõ folyamából, hogy a frissen alkotott Világgyûrûbe szorult nara törzsek patrónusává, a majdani Niare legfõbb istenségévé tegye. Testi valója a Kilencedkorban alussza éber álmát (Sárkányidõ), lényege a Szent Tartomány pagodáin át tart kapcsolatot híveivel...szelleme ereje azonban lehetõvé teszi azt is, hogy bármelyikükhöz közvetlenül szóljon.
Megkreálásakor nem volt igazi isten, s noha befolyása jelentõsen megnövekedett az Ötödkor alkonya óta, technikai értelemben ma sem tekinthetõ annak, hisz a kyr Hatalmasok eleven manafókuszként építették az ország-gép rendszerébe: csak ad híveinek anélkül, hogy bármit elvenne tõlük.
Kaoraku rendületlenül tartja magát kyrekkel kötött alkujához, minden tõle telhetõt elkövetett a narák boldogulásáért, a Hetedkor alkonyán kis híján mégis a vesztüket okozta. Az ur-idanok Pyarron szerint 3699-ben Niare ellen indított támadása voltaképpen ellene irányult: a mélységlakók arra a következtetésre jutottak, hogy a múltból való távozásával õ indította el az eseménylavinát, mely hajdan büszke fajtájukat gyõztes pozícióból a végromlás szélére sodorta."

Na szépen sorjában.

Enoszuke és Niare kieg. alatt azt értettem, hogy semmim sincs, ami kifejezetten, konkrétan velük foglalkozna ;) (ami a paplovagokban van, az semmi :( )

Akkor jól sejtettem, hogy egy õssárkány féleség :) Draquior, vagyis sárkányfejedelem. Rég kihalt nemes aquir faj. Valószínûsíthetõen egy ilyen draquior okozta Cwyeh népének körében a testvérháborút - Phet a neve és jelenleg Ediomad mélyén szunnyad.
Érdekes módon most bezzeg találtam utalást Kaoraku kilétére (elfelejtettem teljesen) a Summariumban a 262. oldalon.

Köszönöm az infot :merci:
Sajnos a Geofrámia nincs meg, és attól tartok nem is lesz már meg :/

A d20 pedig.... :morci: A d20-at szeretem. Azzal nincs is bajom :) De ez... hagyjuk :ejj:

ui.: érdekes, hogy ezek a draquiorok "hegylakó" módra küzdenek egymással valami jutalomért, amit csak az egyetlen túlélõ kaphat meg ... pffffff

Ramiz

Na átjövök ide a Call of Ctulhu-témával, hogy még "on"-abb legyek. :D
Kipróbálás erejéig, ill. "rendes" játékra érdemes megvenni* az (angol nyelven kapható) szabálykönyvet, vagy felesleges megtanulni egy új rendszert, és jobb csak a hangulat kedvéért "fejbõl" játszani?
Ez most nagyon érdekel, mert a nyáron realizálódhat a Rettegés, és addig készülnék, ha kell.

-------
* : Miközben leírtam, rájöttem, hogy biztos fent van a neten. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: RamizNa átjövök ide a Call of Ctulhu-témával, hogy még "on"-abb legyek. :D
Kipróbálás erejéig, ill. "rendes" játékra érdemes megvenni* az (angol nyelven kapható) szabálykönyvet, vagy felesleges megtanulni egy új rendszert, és jobb csak a hangulat kedvéért "fejbõl" játszani?
Ez most nagyon érdekel, mert a nyáron realizálódhat a Rettegés, és addig készülnék, ha kell.

-------
* : Miközben leírtam, rájöttem, hogy biztos fent van a neten. :)

igen-igen énis a netet ajánlottam volna, amúgy én nem láttam, de azért rémlik, hogy vannak egyedi szabályok, pl. a karakter megzakkanására... valami józanész pont vagymiafene, ezek biztos játéktechnikailag azért hasznosak tudnak lenni a játékhoz, de nyilván azért Chtulu-nál a hangulat a fö, a könyvtöl még nem lesz érdekesebb... (amúgy asszem most ezt is átdolgozták d20-ra uh. azt meg nem igazán kell tanulni, de felteszem az eredetire gondoltál)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: roderick(amúgy asszem most ezt is átdolgozták d20-ra uh. azt meg nem igazán kell tanulni, de felteszem az eredetire gondoltál)
Öhh... :eeek: Hentelõs játékmotor egy nyomozós-psziho játék alá? Minek...
Az eredetire gondoltam.
Azt hallottam, hogy a kalandmodulok sztorija nem mind logikus, viszont rengeteg anyag (képek, szövegek, térképek stb) van hozzá.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Nekem van hozzá egy gigamodulom, ha még megvan. Az Orient Express. Annak idején legendás volt. Utánanézhetek, ha kell, de sztem neten is fent van.

Pirula

Quote from: RamizKipróbálás erejéig, ill. "rendes" játékra érdemes megvenni* az (angol nyelven kapható) szabálykönyvet, vagy felesleges megtanulni egy új rendszert, és jobb csak a hangulat kedvéért "fejbõl" játszani?
Ánglius nyelvût? Van magyar is! A rendszer meg tényleg a legegyszerûbbek közé tartozik, gyakorlatilag csak százalékdobások vannak.

Ramiz

Quote from: ManuNekem van hozzá egy gigamodulom, ha még megvan. Az Orient Express. Annak idején legendás volt. Utánanézhetek, ha kell, de sztem neten is fent van.
Az az! Arról jókat hallottam. Megyek, megkeresem.

Quote from: PirulaÁnglius nyelvût? Van magyar is! A rendszer meg tényleg a legegyszerûbbek közé tartozik, gyakorlatilag csak százalékdobások vannak.
Most már duplán is érdemes beizzítanom a google-t. :)

edit: :lame: vagyok, de nem találtam meg... lehet, hogy a neten nincs fent?... nem hiszem.

Manu

Quote from: RamizAz az! Arról jókat hallottam. Megyek, megkeresem.

Most már duplán is érdemes beizzítanom a google-t. :)

edit: :lame: vagyok, de nem találtam meg... lehet, hogy a neten nincs fent?... nem hiszem.

Én nem böngészõre gondoltam. Az Orient Express itt csücsül már a gépemen (nagyrészt, még hiányzik egy könyv). Átküldöm, ha kell...

Ramiz

E-mailben küldd el pls! Köszönöm!
De a szabálykönyv nélkül akkor sem megyek semmire... lehet, hogy muszáj lesz megvennem.

Relunx

Ismeri vki a "Call of Cthulhu"-t?
Angol szabálykönyvet már sikerült letöltenem hozzá. Magyart tud vki? Rpg.hu-n nincs, meg találtam egyet de ott az összes link hibás volt.

Relunx

Ramiz

Níd help! Kéne jó Vampire-s oldal, ahol megértem azt a minimális dolgot, ami kell a játékhoz. Legfõképp: melyik klánt válasszam? Melyik illik hozzám (aki ismer...)? Amúgy MAGUSban általában Káosz (vagy esetleg Káosz-Élet) vagyok, szabadelvû, de nem bolondul lázadó, és általában nem szívesen ölök, de merek.

Raggie

És a fórumos MAGUS-ok is indulhatnának! Csak naggyon ritkán ír mindenki!!! Tessék megerõltetni magatokat egy kicsit!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: ShiroiSzabadelvû, káosz... Ravnos.
Kösz. Kipróbálom.

Rounin

Quote from: ShiroiSzabadelvû, káosz... Ravnos.

Hmm, azok a "roma-vámpírok", ha jól emlékszem, ugye? :)

Lythis

Jaja... bár nekem valahogy nem volt szimpatikus az a klán... talán az átverési késztetésük miatt, vagy nemtom.. valahogy a többihez képest szervezetlenebbnek hatott. A legjobban veszont a giovanni-kat rühelltem, mer csak és kész:D
 Már az alap 13 klán is bõven ad lehetõséget a válogatásra, de mondjuk az útmutatókban van jópár extra klán is, akiktõl rendesen falra lehet mászni (mindezt h az egyik könyvesboltban beleolvastam az Útmutató a Sabbathoz-ba). Az említett mû, és párja, a kamarillás változat nincs meg véletlenül vkinek mondjuk elektronikus formátumban? És ha igen, akkor tudna adni linket, vagy valami? Mer érdekelne, h mi mindent változtattak benne, és az új klánok is érdekelnek, mert róluk alig van infó...

Call of cthulu-ról én is jókat hallottam, de sehol nem találtam olyan helyet, ahonnan le lehet szedni, mert vagy nincs link, vagy hibás (Ramiz, a postodban is, szal ha lehet javítsd ki plz), és aztse tom, h melyik kiadásnál tartanak.

M.A.G.U.S.: Nekem speciel tetszett a d20 rendszer (még a szabálykönyvet is megvettem, pedig akkor már nem játszottam). Szerintem rendesen össze volt/van rakva, csak hirtelen a máisik után olyan fura. Mondjuk eleinte az 5fokozatú képzettségrendszer, meg a KAP dolog is betett, de sztem ezt is meg lehet szokni.

Ramiz

Quote from: LythisCall of cthulu-ról én is jókat hallottam, de sehol nem találtam olyan helyet, ahonnan le lehet szedni, mert vagy nincs link, vagy hibás (Ramiz, a postodban is, szal ha lehet javítsd ki plz), és aztse tom, h melyik kiadásnál tartanak.
Remélem ez most jó lesz.

Dragon

Quote from: RamizKösz. Kipróbálom.
Kezdõk hajlamosak Gangrelt vagy esetleg Brujah-t választani, azok eléggé szabadelvûek, vagy ha nem tudnak dönteni akkor klántalant (habár avval szerintem nagyobb hátrányok járnak, mint elõnyök)
Ez mind eléggé populáris.
A Ravnos nem rossz választás, de azért ott már van egy kis "megértenivaló", egy kis "beleélnivaló" :)

Khayvin fattyai..... hahaha
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Quote from: bpka000Kezdõk hajlamosak Gangrelt vagy esetleg Brujah-t választani, azok eléggé szabadelvûek, vagy ha nem tudnak dönteni akkor klántalant (habár avval szerintem nagyobb hátrányok járnak, mint elõnyök)
Ez mind eléggé populáris.
A Ravnos nem rossz választás, de azért ott már van egy kis "megértenivaló", egy kis "beleélnivaló" :)
Hát igen... azt nem tudtam, hogy cigányok...
Amúgy sok klán van, de igazán tetszõt (= magamhoz illõt) nem találtam. Mindenhol túl sok a kötöttség. Bár lehet, hogy még csak nem érzem a Vampire ízét. :)

Raggie

Quote from: RamizHát igen... azt nem tudtam, hogy cigányok...
Amúgy sok klán van, de igazán tetszõt (= magamhoz illõt) nem találtam. Mindenhol túl sok a kötöttség. Bár lehet, hogy még csak nem érzem a Vampire ízét. :)
Nézd meg a nyakadat! Van rajta két kis piros heg? Ha igen akkor valami nagyon elb*szott vámpír harapott meg, ha nincs akkor még nem is érezheted!

Mondom én, mint laikus! :D

Well, do ya, punk?"

Dragon

Quote from: RamizHát igen... azt nem tudtam, hogy cigányok...
Nos annyit engedtessék elmondanom, hogy ez ugyebár nem MAGUS, ahol a KM rögtön rádordít, hogy "Te Arel paplovag vagy, nem egyezik a jellemeddel, amit csinálsz, nem is vagy jó szerepjátékos!". Szóval nem szükségszerû, hogy a karaktered klánja meghatározza a karaktered viselkedését. A te saját jellemedet játszd ki a karakterrel. Ez a sötétség világa, ahol az éj leple alatt rengeteg furcsa dolog történik, akár az is megtörténhet, hogy egy botor (vagy éppenséggel nagyon is megfontolt) döntéssel egy atya olyan személyt választ gyermekéül, akinek a jelleme szöges ellentétben áll a klánjában elvártakkal. Persze az is megeshet, hogy ezért késõbb megkapja a büntetését.
Másrészt csupán néhány olyan klán van, ahol szervezett kasztrendszer uralkodik, és a klán minden tagja figyeli a klán minden másik tagját. A lényeg, hogy a vámpír magányos lény, és mint ilyen, nem szükségszerûen kell, hogy megfeleljen a közösség "elvárásainak". Az megint más kérdés, hogy ha belecsöppensz egy ilyen közösségbe, akkor sikerül-e úgy viselkedned, hogy ne tûnjön fel, hogy nem igazán illesz bele.

AsabiyyaIkhwanMuruwaHaddTaqqiyaMuminUmma
LoyaltyBrotherhoodHonorVengeanceSecrecyFaithCommunity
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Ramiz

Magyarul húzzam meg magam, és csináljam azt, amit a többiek...

Raggie

bpka000: nekem ez nagyon szimpatikusnak tûnik! Nem olyan szigorúan tartozol a klánod alá(jellemi értelemben), mint mondjuk a MAGUS-ban a jellemed alá. Ha mindenki ki tudja játszani a saját jellemét így, de nagyjából az összesség a klánnak fontos vonásokban egyezik, akkor így jól tud mûködni a dolog. Csak ehez egy tapasztalt mesélõre van szükség, hogy összehozza azt, hogy a kari saját jellemét valahogy beleilleszteni egy klánéba. Hmmm, de ez tetszik!

Well, do ya, punk?"

Dragon

Az a lényeg, hogy nem kell sablon-karaktereket csinálni. Sokkal élvezetesebb és hitelesebb a játék, ha van egy kis belsõ feszültség a karakteredben. Lehet személyiségfejlõdni ;)
Ahogy a valós életben is, itt is mindenki különbözõ, vannak hasonló vonások, de nem egy kaptafa minden azonos klánba tartozó.

The Path of Blood represents the peak of Alamut, and the rafiq who climbs the Path of Blood to the summit shall become One...

Raggie

Nna igen! Ezt mondom, hogy ez nagyon tetszik benne! De jó KM is kell hozzá! Anélkül sosem megy.

Well, do ya, punk?"

Lythis

Quote from: RamizRemélem ez most jó lesz.
Arrrrgh!! még mindíg nem... " A fájl sérült, és nem sikerült megjavítani"