Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: Raggie GordonKövezni nem, max egy kis harapás a halántékodra és már nem is érzel semmi többet utána....  :__devil:
:confused:

Itt vmi félreértés lesz. Az az Alien ;)

Raggie

Quote from: katz:confused:

Itt vmi félreértés lesz. Az az Alien ;)
Öööö.. nemtom hogy tudtam a két szót összekeverni. Valszeg jóra gondoltam, de rosszat gépeltem.. Télleg nemtom!

De javítva! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

ReLax18

Quote from: Raggie GordonNekem a gyors folyású történések is nagyoon bejöttek, lévén beleillenek az anime hangulatába, és nekem nem tûnt fel egy rosszul kinézõ jelenet sem( :confused: )!

Rosszul kinézõ jelenet: pl. minden egyes katonás jelenet, amiben vezényelnek, hogy menjenek elõre, és egymás után mennek. Az animációja nagyon nem tetszik :ejj:

Quote from: Raggie GordonSeras naponmászkálását még a sorozatban megmagyarázzák,  csak nem pont evvel kapcsolatban említik: õ még bõven nem "igazi" vámpír. Így is sokkal erõsebb, gyorsabb, kitartóbb, stb-ébb a közönséges embereknél, de még nem ivott a mestere vérébõl. Nem tud köddéválni, árnyakba folyni, meggyógyítani magát, meg ilyenek. Tehát amíg nem igazi vámpír(amíg ragaszkodik az emberi léthez) addig kevesebb hátránnyal kell szembenéznie(lsd Vampire szerepjáték).

Jah! Így már érthetõ. Én is gondolkoztam valami ilyesmin...Tehát ez helyre van téve: Seras csak egy Vampire light :)

Quote from: Raggie GordonKövezni nem, max egy kis harapás a nyakadra és már nem is érzel semmi többet utána....  :__devil:

De én nem akarok vámpír lenni, mert akkor jönni fog ez a csúnya vörös kalapos, köpenyes alak, vagy ez a még gonoszabb szõke bácsi regeneráló képességekkel, és ki fognak akkor nyírni:(
:)
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

Ramiz

Quote from: ReLax18Na tehát...vélemény:
A legtöbb dologban egyetértek veled, még a pár rosszul megrajzolt jelenetben is. Viszont a manga 120%-osan király (ld aláírás :D )!!!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: ReLax18Rosszul kinézõ jelenet: pl. minden egyes katonás jelenet, amiben vezényelnek, hogy menjenek elõre, és egymás után mennek. Az animációja nagyon nem tetszik :ejj:
Nemtom, lehet benne valami! Mondjuk az egész sorozatra kicsit jellemzõ az elsietettség(ami tovább gyorsítja az amúgyis totál pörgést! :D ), és lehet, hogy ez néhány helyen az animáció rovására ment. De a zenéje naggyon ott van azt el kell ismerned! :jee: :kiraly: :cool:
Quote from: ReLax18Seras csak egy Vampire light :)
LoL! :lol:
Quote from: ReLax18De én nem akarok vámpír lenni, mert akkor jönni fog ez a csúnya vörös kalapos, köpenyes alak, vagy ez a még gonoszabb szõke bácsi regeneráló képességekkel, és ki fognak akkor nyírni:(
:)
Neeeem is: "In the name of God I shall destroy the beast from this world for evermore!..." by Father Anderson ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

zolan43

A tenger ábrázolása elég jóra sikerült, az eszközök (halyó,repülõ...) részletesek. A történet jónak igérkezik. - Szerintem az amcsi tengeralattjáró legénysége összecsinálta magát... -
Sajnos csak az elsõ 9 rész van lefordítva, mindíg ez a várakozás. :rolleyes:

ReLax18

Quote from: Raggie GordonDe a zenéje naggyon ott van azt el kell ismerned! :jee: :kiraly: :cool:

Néhány helyen sztem nem találták el a megfelelõ zenét a hangulathoz, de tényleg el kell ismernem, hogy jó :)

Quote from: Raggie GordonNeeeem is: "In the name of God I shall destroy the beast from this world for evermore!..." by Father Anderson ;)

Neeee! Plz NEEEEEEEEEEE! Ne ölj meg! Te vagy az egyik kedvenc karakterem!:D

TearOfAngel

Most vettem észre, hogy fenn vannak a Trnity Blood "Új" részei és most, hogy kezdenek az események L durvulni és egyre nagyobb titkora kerül fény engem is kezd egyre jobban magávalragadni az anime hangulata! Mitöbb ami az 1. blikkre nagyon Hellsing copy-nak tûnt az kezd szertefoszlani. Nagyon ajánlom mindenkinek!! :jee:
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT (4 EVER)

ReLax18

Nagy reggeli unatkozásomban gondoltam megnézek egy animét. Mivel le volt **ltve, és megígértem, hogy megnézem, és csak ez volt a gépemen, ezért a választás a GoldenBoy-ra esett...
Vélemény:
Úgy tûnik, hogy az elsõ rész utáni tetszésnyilvánításom (ami mellesleg a Legrosszabb animék topic-ban van :rolleyes: ) a sorozat megnézése után teljesen szertefoszlott.:) Bár igaz, hogy a "kicsit" perverz (a WC-ölelõs, mellugrálós részek) még mindig idegesítenek, de rájöttem, hogy ez amolyan Amerikai Pités...csak animésítve! :)
Értékelés: elismerem, tényleg jó sorozat tele poénnal meg minden... :jee:
8/10

Nimlot

Ronmáncot illetve szerintem nem biztos hogy jó 5let lett volna mivel brutális féltékenységijelenetk születhettek volna :)
"Being too kind is also... cruel!"

Raggie

Well, do ya, punk?"

Lythis

Most fejeztem be. Hát elég vegyes. Az elsõ néhány részt kifejezetten útáltam, mert tökre olyan volt, mint egy sCRYed rip-off. Aztán persze belendült a story, és közvetlenül a vége elõtt már egészen tetszett. A karaoke-s rész szvsz olyan szinten nem kellett oda, hogy az már fáj! Az ok h egy anime-ba kell ilyen is, de akkorsem vagyok vele kibékülve.... persze a kis szemétcsávó (nem ugrik be a neve) kijelentése a végén nagyot borít a hangulaton, illetve ezt a részt talán azért csinálhatták, mert az elõzõ, nagyon feszültre sikeredett.
 A végjátéknál a fõgonosz "bázisa" vagy nemtudom minek nevezzem számomra kissé minimalista volt, dehát istenem, ez van. A karakterek jelleme kissé érdekes vot, bár tény, hogy mindenkinek volt valami motivációja, még ha kissé érthetetlen is. A zene viszont nagyon el volt találva benne, fõleg a harcok alatt tetszett nagyon. Az opening az so-so, az ending viszont nem fogott meg egyáltalán. A child-ok ötletesek, de valahogy hiányzik belõlük az a bizonyos egyediség, ami pl Zetsuei-ben megvolt, és valahogy zavart, hogy nem fejlõdtek tovább. Az viszont jó volt, h mindenkinek volt külön element-je is - vagy mi - így nem kellett folyton childokat idézni.
 Egyébként ez a child/orphan dolog nem esett le teljesen a végére sem.

Nálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)

.Attila

Quote from: LythisNálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)
Elkéstél:

edit: hogy vmi értelmeset is írjak :)
Karaoke-s rész: nem értem mi a baj vele. Japánok leggyakoribb társasági szórakozási formája, meglepõ, hogy a lányok is oda mentek kikapcsolódni?
Childok nem egyéniek: miután istenekrõl, legendákról lettek koppintva szándékosan, lehet, hogy nem is véletlen.
Zene jó: Kajiura Yuki, mást nem is várhattunk volna :zen:

edit2: fõgonosz minimalista bázisa: hát nem csilivili az biztos, engem nem izgat. Nem egy FFVIII, ahol tér-idõ zavarban megy a harc, de szerintem nem feltétlenül kell egy monumentális helyszín. Milyenre gondoltál, mi lett volna jó?

Child/orphan rendszernél mit nem értesz?

Darkstar

Quote from: LythisNálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)
Hörr!  :morci:  :ejj:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

:ejj:  :morci:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

.Attila

Fazék

Quote from: BonciNa, nem kell túlzásba esni.
ugyan, tutira csak viccelt ;)
én csak az EL rajongókról tudom elhinni, hogy nem képesek felfogni, hogy van ember, akinek tényleg rohadtul nem tetszik a sorozat, és kiírtanák az olyanokat, mint én, ha tehetnék :haha:

Rin

Elkezdtem a Haibane Renmeit, a 6. részig láttam, elég érdekes, de nekem tetszik bár kicsit lassan haladnak az események

Quote from: Fazékén csak az EL rajongókról tudom elhinni, hogy nem képesek felfogni, hogy van ember, akinek tényleg rohadtul nem tetszik a sorozat, és kiírtanák az olyanokat, mint én, ha tehetnék :haha:
De jó véleményed van rólunk :haha:

Fazék

Quote from: RinDe jó véleményed van rólunk :haha:
Nyugi véletlenül sem gondolom komolyan. ;) Csak tényleg megviselte nyomorult lelkivilágomat, hogy valaki bad rep-et adott az Elfen Lied topic-ban nyújtott teljesítményemért és azóta se fedte föl magát még PM-ben sem, pedig tényleg nem harapnám le a fejét, csak szeretném ha megindokolná. :)

A Haibane Renmei nagyon jó választás, mindenképpen nézd tovább!  :jee:

sirtomi

Quote from: RinElkezdtem a Haibane Renmeit, a 6. részig láttam, elég érdekes, de nekem tetszik bár kicsit lassan haladnak az események
A Haibane Renmei tényleg jó anime, nekem az egyik kedvencem lett. Mindenképpen nézd meg, ahogy Fazék is tanácsolta :D

Most nétem meg a Futari Ecchi elsõ részét. Ez már majdnem hentai volt, alájtosabb fajtából :)
De nem igazán fogott meg. Valami olyasmire számítottam mint az Iketeru Futari, de ez az elsõ rész alapján nem annyira poénos, inkább valami romantikus vígjáték szerû lesz. Azért valószínûleg megnézem, de így lassabban fogok csak haladni vele.

A romantikus vígjáték szerû animeket elég lassan tudom csak megnézni, pedig van amelyik tetszett is, de valahogy nem tudom egyszerre megnézni õket. Valószínûleg velem van a gond.

Ramiz

Quote from: ReLax18Bár igaz, hogy "kicsit" perverz részek még mindig idegesítenek, de rájöttem, hogy ez amolyan Amerikai Pités...csak animésítve! :)
Neee... csak ezt ne mondtad volna... :(
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

A Haibane Renmei ügyében csatlakozom az elõttem szólókhoz, tényleg zseniális, one of the best ever stb. (És nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, meg tudom szerezni a dvd-ket, és ha sikerrel járok, csinálok magyar feliratos dvd-t belõle.)

De nem ezért kezdtem el írni:
Úgy néz ki, most lett elegem a Speed Grapher-bõl.
Azt írtam annak idején, hogy a szezon legígéretesebb új sorozata, blablabla.

Hát f@szt, mondaná a beszûkült szókincsû Jani bácsi.
Biztos láttátok azt a Tom és Jerry-epizódot, amikor meg van kötve a kutya, Tom piszkálni kezdi, erre a kutya kilõ, mint egy ágyúgolyó, de a nyakörv megfogja, és szerencsétlen egy rongycsomóként zuhan a földre - hát ez a sorozat is valahogy így járt. Csináltak baromi jó karaktereket hozzá, hangulatos világot, pár részig úgy nézett ki, hogy egy ütõs történet is járul majd hozzá, aztán paff, kifújt.
Egy darabig még lenyeltem a néhol elfogadhatatlanul rossz karakter-animációt, meg a monster-of-the-week klisébe süllyedõ történetet, sõt, a tizenegynéhányadik rész tájékára még mintha kicsit fel is támadott volna, de most a 16. részre elérte a sorozatot minden anime-rajongók réme, a recap epizód is. Tudjátok, az, amikor már végképp nincs ötletük vagy pénzük, és az elõzõ részekbõl vágnak össze valamit minimális körítéssel. Reméltem, a 17. rész jobb lesz, de ez is lényegében -még ha új anyagból is, de- flashbackekbõl állt, látszik, hogy a készítõknek fogalmuk sincs, mit kezdjenek a történettel, a legmesszemenõbbekig hiányzik az az ív, ami egységbe fogná a cselekményt.

Összefoglalóan: bukta.
Én még ugyan dacból vagy kötelességtudatból vagy mittoménmibõl végignézem szerintem, de aki most kezdené el, annak azt ajánlom, ne tegye. Nem érdemes.

Edit: és ez a 137. hsz.-om! Karaj!
Failure is the default option

Lythis

Quote from: RinDe jó véleményed van rólunk :haha:
Rin megelõzött!! (mer a net közbe volt szives behalni... ennyit a korlátlanságról...) Hogy ne legyen annyira off a további kõzáport a saját topicjába kérem:D

Raggie

Quote from: LythisMai HIME: Nálam 7,5-8/10 (és gyorsan elbújok, nehogy eltaláljon a kõzápor)
??? :confused: Mi volt erre az a sok felhörülés? Mi ez az anime egyáltalán?? Bocs a kissé bunkó megnyilvánulásért, de kíváncsivá tett ez a sok furcsa smiley Necrid kolléga postjában...

Nna most lesz csak igazi flémelés! :]

Well, do ya, punk?"

Necrid^

Quote from: Raggie Gordon??? :confused: Mi volt erre az a sok felhörülés? Mi ez az anime egyáltalán?? Bocs a kissé bunkó megnyilvánulásért, de kíváncsivá tett ez a sok furcsa smiley Necrid kolléga postjában...

Nna most lesz csak igazi flémelés! :]
Tessek megnézni..

Edit: jó sry kicsit túlzásban vittem a smileykkal.

Lythis

Quote from: NecridTessek megnézni..
Meg összehasonlításképpen mellé a sCRYed-et!!! (nekem az valahogy jobban bejött, bár lehet h mert azt láttam elõbb.. azt is újra kéne néznem vmikor)

Necrid^

Quote from: LythisMeg összehasonlításképpen mellé a sCRYed-et!!! (nekem az valahogy jobban bejött, bár lehet h mert azt láttam elõbb.. azt is újra kéne néznem vmikor)
Mind2 jó csak nekem vhogy a Scryed vége nem naon jött be.

Cobra

Én is a Scryed-hoz tudom elõsorban hasonlítani, bár a Scryed jobban tetszett (nem volt benne sok sírós csaj :) ), igaz a Mai Hime azért csak felkerült a 2. helyre a Scryed mögé :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

Quote from: NecridMind2 jó csak nekem vhogy a Scryed vége nem naon jött be.
Itt most a 26. részre célzol, aminek télleg nem naon volt sok értelme, vagy a végjátékra úgy általánosan.

Ja, és hogy ne legyen teljesen off: most fejeztem be a DearS-t, ami nagyon tetszett. Kár h sokmindent nyitva hagytak, és igazán nincs befejezve! A gagyi grafikás visszaváltások pedig nekem nagyot dobtak rajta:D (értékelést nem adok rá, mer vacilálok)

Fazék

Hmm most vettem csak észre, hogy AniDB szerint ez a FMP 2nd Raid csak 13 részes lesz... Ez biztos? Mondjuk gyanús is volt, mintha egy picit gyorsítottak volna a sorozaton, vagy nemtom... na szóval ilyen érzésem volt. Köv rész csak szept 15-én lesz vetítve, szóval addig is pihi van. :) sajnos :(