SporTopic

Started by Exo, 2004-05-24, 17:57:45

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Én on 2008-05-23, 20:35:19
Quote from: Lythis on 2008-05-23, 20:33:21
Quote from: Én on 2008-05-23, 20:32:47
De az gondolom szálkásításra jó inkább...
spoiler: az ujjaidban inak vannak, izmok nem sűrűn...
És az alkaromban is bubu? :D
Quote from: .Attila on 2008-05-23, 20:34:52
Attól nem lesz vastagabb.
Nekem azért kell, hogy jobban le tudjam ütni a húrokat. Egyébként meg felesleges szerintem.
ok
Ahogy attila is mondta, attól nem lesz vastagabb az alkarod, és nem is nagyon látszik meg :) Persze lehet, hogy van, akin igen.

Én

Ezért kérdeztem, hogy ugye az csak szálkásításra jó. :) Nekem meg pont fordítva kéne.

Zsiga

Quote from: Én on 2008-05-23, 20:42:44
Ezért kérdeztem, hogy ugye az csak szálkásításra jó. :) Nekem meg pont fordítva kéne.
Minek akarsz vastag izmos alkart?
Btw:

:D

.Attila

Quote from: Lythis on 2008-05-23, 20:39:12
Nekem azért kell, hogy jobban le tudjam ütni a húrokat. Egyébként meg felesleges szerintem.
ok
Ahogy attila is mondta, attól nem lesz vastagabb az alkarod, és nem is nagyon látszik meg :) Persze lehet, hogy van, akin igen.

Én az ujjerősítős részére mondtam.
Ha nem gitározik, zongorázik stb., akkor minek?

Én

Quote from: Zsiga on 2008-05-23, 20:45:27
PROpeye
Nem vastag, izmos alkart akarok, hanem vastagabb, izmosabb alkart. :D Egszerűen nem szeretem ha aránytalan a test egy része a többihez képest (szal nem az általad gálánsan berakott illusztráció elérése a célom. :D )

Lythis

Quote from: .Attila on 2008-05-23, 20:47:04
Quote from: Lythis on 2008-05-23, 20:39:12
ok

Én az ujjerősítős részére mondtam.
Ha nem gitározik, zongorázik stb., akkor minek?
pl mert sziklát akar mászni... vagy ez az egyéni perverziója... :)

Gregory

Kettlebell-t próbálta már valaki?

teraflare

Az alkarom már egész jó a csuklómon kívül (azzal nem tudok mit kezdeni), az ujjaim meg az egész kezem viszont vékony mint a fene. :D
A csuklódra max hízni fogsz tudni ott nem igazán van izom.

Én

Quote from: teraflare on 2008-05-27, 18:01:02
Az alkarom már egész jó a csuklómon kívül (azzal nem tudok mit kezdeni), az ujjaim meg az egész kezem viszont vékony mint a fene. :D

teraflare

Quote from: Én on 2008-05-27, 18:02:56
Quote from: teraflare on 2008-05-27, 18:01:02
Sry akkor félreértettem. Úgy értettem próbáltad növelni de nem ment.  ^^"

Más. Sikeresen megcáfoltam azt az állítását valamelyik oldalnak, hogy nem létezik olyan hasizomgyakorlat ami alsó vagy felső hasizomra jó, mert mind mindet megmozgatja. Tegnap lábemelést csináltam és a hasam alján van izomlázam.

Lythis

Quote from: Gregory on 2008-05-27, 17:47:42
Kettlebell-t próbálta már valaki?
persze, egész nap ezt tolom...
egyébként nem. Elsőre erre a gömbvacerájra asszociáltam, de amikor megláttam, hogy a muki azon a fémszerkezeten "mászik", azthittem én vagyok eltévedve. Aztán rájöttem, hogy nem.

sirtomi

Quote from: teraflare on 2008-05-27, 19:01:19
Más. Sikeresen megcáfoltam azt az állítását valamelyik oldalnak, hogy nem létezik olyan hasizomgyakorlat ami alsó vagy felső hasizomra jó, mert mind mindet megmozgatja. Tegnap lábemelést csináltam és a hasam alján van izomlázam.
Hogy a fenébe ne lennének különböző gyakorlatok :) Alsó hasizomra, felső dominókra, oldalra. Minder vannak külön gyakorlatok :)

Ez a Kettlebell mi a francra jó? Van valami speciális haszna amit más módon nem lehet elérni?

teraflare

Én nem igazán látok olyat amit sima súlyzóval nem lehetne megcsinálni. A Darc Snatch pedig nekem nem tűnt túl izületkímélőnek (vállban és könyökben) , de ez csak az én véleményem.
Ma megfordítottam a dolgok menetét. Reggel 7:30 kor lementem gyúrni majd bejöttem melózni, itt meg zuhanyoztam egy jót. Most frissnek érzem magam, csak a kezeim kimerültek, de úgyis csak a gombokat kell nyomogatni.  :haha:

sirtomi

Reggeli kondi nekem is bejött, csak nekéne hozzá korán kelni :p

teraflare

Quote from: sirtomi on 2008-05-28, 10:51:58
Reggeli kondi nekem is bejött, csak nekéne hozzá korán kelni :p
Hát igen ez egy igen komoly hátrány. Ébredéskor ráadásul mindig depis vagyok ma is hajszál híján visszafeküdtem aludni egy "úgysem ér semmit, vézna maradok örökre" gondolattal. :mad:

Én

Én most vagyok dühös ilyen szempontból, egész jól alakult a dolog erre 1 napos folyamatos hányás, nem tett jót :P Szerencsére hamar össze tudom szedni magam, de mostmár örülnék, ha min 1 hónapig folyamatosan, rendesen tudnám tolni, betegség meg egyebek rendesen megszagatták mostanában.

teraflare

Quote from: Én on 2008-05-28, 11:09:04
Én most vagyok dühös ilyen szempontból, egész jól alakult a dolog erre 1 napos folyamatos hányás, nem tett jót :P Szerencsére hamar össze tudom szedni magam, de mostmár örülnék, ha min 1 hónapig folyamatosan, rendesen tudnám tolni, betegség meg egyebek rendesen megszagatták mostanában.
1 nap nem vészes. Annyi pihenőnap hetente mindig kell. A folyadékot amit kihánytál meg úgyis visszapótolod (nem azt hanem újat  :ejnye:).

Tényleg mellizom formálására mit ajánlotok? főként a középső és alsó rész érdekelne.

Én

Hát igen, de így nem csak ezt az 1 napot hagyom ki (öngyilkosság is lenne...)
Biztosat nem tudok mondani, de talán tárogató, ha fennt markolod meg. Egyébként engem is érdekelne egy tuti válasz. :)

sirtomi

Azt külön kell formázni? :)
Én csak fekvenyomok, meg 45 fokos padon szabadkézi súlyzóval nyomogatom, meg néha tárogatok.

teraflare

Na egy kis lurkolás után az eredmény:
Az alsóra negatív szögű padon kell nyomni a középre meg a tárogatás a nagyon jó.

.Attila

Quote from: teraflare on 2008-05-28, 14:00:41
Az alsóra negatív szögű padon kell nyomni a középre meg a tárogatás a nagyon jó.

Tárogatásnál a gép a jó, méghozzá arra, hogy beüljön egy nő, és te szembe üljél vele :D
Ennél már csak az a jobb, amikor hasonló, de lábra való gépbe ül be, cicanadrágban.

sirtomi

Quote from: .Attila on 2008-05-28, 14:02:34
Quote from: teraflare on 2008-05-28, 14:00:41

Tárogatásnál a gép a jó, méghozzá arra, hogy beüljön egy nő, és te szembe üljél vele :D
Ennél már csak az a jobb, amikor hasonló, de lábra való gépbe ül be, cicanadrágban.
Ez jobban tetszik mint a negatív szügű padon fekvenyomni :D

teraflare

Quote from: .Attila on 2008-05-28, 14:02:34
Szerintem még a lépcsőzőgép is kimondottan hatásos.  :D

Gregory

Quote from: sirtomi on 2008-05-28, 10:25:08
Ez a Kettlebell mi a francra jó? Van valami speciális haszna amit más módon nem lehet elérni?
Nem a kinézeten javít elsősorban, hanem az állóképességet és a relatív erőt fejleszti, a kinézet pedig jön vele együtt. A legtöbb gyakorlat dinamikus mozgásra épül, több izomcsoportot is fejleszt egyszerre.
Hogyha az RKC rendszer alapján csinálod, akkor nem tesz rosszat az izületeknek, sőt, a törzserősítő hatása miatt jót tesz a gerincbetegségeknek is(mind megelőzés, mind gyógyítás terén).

.Attila

Egyébként ezt a cicanadrágos, lábgépes dolgot még anno középiskolában (kb. 15 évesen), amikor jártam gyúrni (kemény 3 hónap), csinálták meg velem. Bőven húszas éveiben járó nő, és gyanítom, hogy direkt csinálta :)

sirtomi

Quote from: Gregory on 2008-05-28, 14:49:28
Quote from: sirtomi on 2008-05-28, 10:25:08
Nem a kinézeten javít elsősorban, hanem az állóképességet és a relatív erőt fejleszti, a kinézet pedig jön vele együtt. A legtöbb gyakorlat dinamikus mozgásra épül, több izomcsoportot is fejleszt egyszerre.
Hogyha az RKC rendszer alapján csinálod, akkor nem tesz rosszat az izületeknek, sőt, a törzserősítő hatása miatt jót tesz a gerincbetegségeknek is(mind megelőzés, mind gyógyítás terén).
Sima súlyzókkal is el lehet érni ugyanezt a hatást, Én pl súlytemeltem versenyszerűen évekig és ugyanezt a hatást értem el.
Nekem nem szimpatikusak azok a golyok, meg a kis videóban eléggé beteges mozdulatokat csinált a fickó :D

teraflare

FYI : Izomlázam van.  :Eztneked: Jó lesz így este lemenni edzeni... Ezekszerint az eddigi edzésem nem volt elég jó és maradtak ki izmok amiket nem erősítettem. Na majd ezután...  :whoah:

.Attila

Quote from: teraflare on 2008-05-29, 14:12:05
FYI : Izomlázam van.  :Eztneked: Jó lesz így este lemenni edzeni... Ezekszerint az eddigi edzésem nem volt elég jó és maradtak ki izmok amiket nem erősítettem. Na majd ezután...  :whoah:

Kissé mániákusnak tűnsz :3x3:
Egyébként nem értem, mi a gond. Az izomlázon pont mozgással lehet segíteni.

teraflare

Quote from: .Attila on 2008-05-29, 14:17:34
Kissé mániákusnak tűnsz :3x3:
Egyébként nem értem, mi a gond. Az izomlázon pont mozgással lehet segíteni.
Ez lett az új hobbim. Azt meg nem lehet hébe hóba csinálni.  :D
A gond azzal van hogy az izomláz fáj (az első 5-10 percig...  :jee:)

sirtomi

Izomláz jó. Melegvizes borogatás segít rajta ha nagyon megerőltetted, egyébként jó az átmozgatás meg a rádolgozás. Egy kicsi most nekem is van, de én majd hétfőn edzek legközelebb :)

Rengetegszer hallottam hogy kivétel a mellizom, hogy arra nem szabad rádolgozni ha ott van izomláz. Valaki erre magyarázatot tud adni?