Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Darkstar on 2008-11-29, 19:28:56
Ed.: lassú voltam.
word ^^

Quote from: Member on 2008-11-29, 21:34:18
Hmmm, kezdünk egyetérteni valamiben? :D Mondjuk egy oldalról hajt is a kíváncsiság, mi van a feketelyukban? Talán Dougles egerei? :haha:
Látni elvben nem nagyon látnánk semmit (mertugyefizikánaztatmondják...), de ha mégis, akkor tuti R. Dawkins osztja az észt benne....

Quote from: Member
Ó, szóval többről is beszélnek? Eddig csak a Lovecraft félét ismertem, állítólag Lovecraft az eredeti Necro-ból emelt ki, csak hát az eredetit senki sem tudta felmutatni. (hamarosan a Happy Meal mellé adják, és össze lehet gyűjteni mindet)
A legjobbak a hittérítő félék, kíváncsi volnék a fejükre, amikor elkántálja a hülyeségüket, aztán egy "hmmm, igazad lehet" után előrántanék egy pisztolyt. :haha:
nem, nem beszélnek többről, mindegyik A necronomiconról beszél, csak amikor kérdezed, hogy mégis melyikről, vagy hol szerezte, akkor
1. vagy nem is látta (alig van belőle néhány, és azt is hétlakatalatt őrzik, csak kiválasztott keveseknek van ugyebár lehetősége, hogy ránézzenek, de azért simán lehet prédikálni a tartalmáról, mert azt valamilyen oknál fogva ismerjük...)
2. Megvan és itt és itt lehet kapni. Valahogy nehezen hiszem el, hogy egy titkos fóliánst, amiben démoni hatalmak rabigábahajtásához szükséges varázsigék vannak (többekközt... elvben), sokadszorra ÚJRAKIADNAK, és rengetegen megvehetik, és ennek ellenére még senki sem sütött el semmi ütőset belőle - pedig még arra se foghatják, hogy érthetetlen, mert le van fordítva magyarra is... Magyar égre magyar ufo-t, magyar sötétnagyúraspiráns kezébe magyar Nekronomikon-t.
3. Aztsetudjamiaz. Egyébként ez a leggyakoribb. Az általad említett Necronomikonnal dobálózó naggyongonosznaggyonsötét gyerekekből még egyet sem láttam. Ez a LeVay gyökér is csak azért populáris, mert névlegesen Manson is őt követi (amikor éppen nem az anyjának segít levinni a szemetet hétvégén...)
Necronomicon emlegetést eddig csak Lovecraft mániásoktól, illetve okkultmániásoktól hallottam, olyantól még soha, aki sátánistának nevezné magát, sőt, általábban elhatárolódtak attól. Szóval érdekelne, hogy hol találkoztál ilyesmikkel :) Vagy Dunavecse-n ilyen "all in one" sátánistákat gyártanak? :D

Quote from: Member
Zöldek, biztosan füveznek. ;) Komolyra fordítva, meg kéne kérdezni, mágiáik mennyire voltak eddig eredményesek.
Marha eredményes kérlekszépen... voltál már réten, ahol szeánszoltak? Tökre zöld a fű.... sőt, a közeli erdő lombjai is egészen zöldesnek mondhatóak... ::) :D

Member

Quote from: Lythis on 2008-11-29, 22:27:24
nem, nem beszélnek többről, mindegyik A necronomiconról beszél, csak amikor kérdezed, hogy mégis melyikről, vagy hol szerezte, akkor
1. vagy nem is látta (alig van belőle néhány, és azt is hétlakatalatt őrzik, csak kiválasztott keveseknek van ugyebár lehetősége, hogy ránézzenek, de azért simán lehet prédikálni a tartalmáról, mert azt valamilyen oknál fogva ismerjük...)
Része a kollektív tudatalattinak, de csak a magasabb szellemi szintűek férhetnek hozzá, hogy máshogy is lehetne. ;)
Quote2. Megvan és itt és itt lehet kapni. Valahogy nehezen hiszem el, hogy egy titkos fóliánst, amiben démoni hatalmak rabigábahajtásához szükséges varázsigék vannak (többekközt... elvben), sokadszorra ÚJRAKIADNAK, és rengetegen megvehetik, és ennek ellenére még senki sem sütött el semmi ütőset belőle - pedig még arra se foghatják, hogy érthetetlen, mert le van fordítva magyarra is... Magyar égre magyar ufo-t, magyar sötétnagyúraspiráns kezébe magyar Nekronomikon-t.
Hmmm, akkor csak akkor veszik le gyorsan a polcokról, amikor belépünk a könyvesboltba okkult jelképek nélkül? :)
Gondolom a sorok első betűit összeolvasva jön ki a mágia és a sok muki erre még nem jött rá.
Quote3. Aztsetudjamiaz. Egyébként ez a leggyakoribb. Az általad említett Necronomikonnal dobálózó naggyongonosznaggyonsötét gyerekekből még egyet sem láttam. Ez a LeVay gyökér is csak azért populáris, mert névlegesen Manson is őt követi (amikor éppen nem az anyjának segít levinni a szemetet hétvégén...)
Én is csak egy angol valláskritikus pofa könyvében olvastam, hogy újonnan népszerű a necro a "freestyle satanism" fiatalok közt.
LaVey szerintem nem gyökér. Nietzsche elveit elég jól felhasználta, adott neki egy nevet, ami népszerű lehet, csak ő még nem tudta eldönteni, hogy igazából idealista vagy materialista akar lenni (megvan a könyve a polcomon, ha érdekel). Ezt végül Gilmore továbbvitte és azóta teljesen ateista az egyház, szerencsére. Manson meg ja, asszem 3. szinten van a 6-ból, tehát jól nyomja, viszont a színpadi és zenei előadását nem igazán szereti a főpapság, mert szerintük hamis képet ad a dolgokról.
QuoteNecronomicon emlegetést eddig csak Lovecraft mániásoktól, illetve okkultmániásoktól hallottam, olyantól még soha, aki sátánistának nevezné magát, sőt, általábban elhatárolódtak attól. Szóval érdekelne, hogy hol találkoztál ilyesmikkel :) Vagy Dunavecse-n ilyen "all in one" sátánistákat gyártanak? :D
Dunavecsén nem beszélek senkivel, amúgyis, szegedi vagyok már inkább. :)
QuoteMarha eredményes kérlekszépen... voltál már réten, ahol szeánszoltak? Tökre zöld a fű.... sőt, a közeli erdő lombjai is egészen zöldesnek mondhatóak... ::) :D
Ha újraélesztik a kiszáradt tarlót és a tehénszarból is búzamező sarjad, hiszek nekik, de amíg csak kint pörögnek, várva a Ghibli erdei szellemeire, hááát. ::)

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Quote from: Fazék on 2008-12-08, 17:28:34
http://istenteszt.blog.hu/2007/10/20/1_millio_forintos_kihivas_ateistaknak_1

Tipp: ne parazoljátok erre az időtöket. Én megtettem. Baromság az egész. Még fogalmazni sem tudnak a nagy harcosok...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Quote from: Ramiz on 2008-12-08, 19:03:31

Tipp: ne parazoljátok erre az időtöket. Én megtettem. Baromság az egész. Még fogalmazni sem tudnak a nagy harcosok...
én Ige-ről már régen lemondtam, megpróbáltam felfogni mit  akar.. nos nem ment elég jól :)

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2008-12-08, 19:13:50
Quote from: Ramiz on 2008-12-08, 19:03:31

én Ige-ről már régen lemondtam, megpróbáltam felfogni mit  akar.. nos nem ment elég jól :)
Jaj.
Viszont figyelmebe ajanlanam azt a szep peldat a hasznossagfuggvennyel, a helyes elettel, es Isten letezesevel kapcsolatban. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Ez valami dilis hernyós, aki két belövés közt ezzel tereli figyelmét a sejthártyái gyulladásáról? Őszintén semmi értelmét nem látom az írásának, talán túl sok szabadideje van. Karakutty igencsak kiverte a biztosítékot.

Nakedape

Zsiga

Én azt mondom hogy ez az Ige egy fasz. Aki megcáfolja annak fizetek egymilliót.
[spoiler=Apróbetűs rész](Én döntöm el hogy sikeres-e a cáfolat vagy nem.) :D[/spoiler]

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2008-12-09, 21:21:48
Én azt mondom hogy ez az Ige egy fasz. Aki megcáfolja annak fizetek egymilliót.
[spoiler=Apróbetűs rész](Én döntöm el hogy sikeres-e a cáfolat vagy nem.) :D[/spoiler]

nna kb ilyen az ő  esete is asszem :)

Member

http://www.quizilla.com/quizzes/281112/what-religion-are-you
Pár dologban tévedett a készítő, de végülis azt kaptam, amit akartam.

Lythis

Quote from: Member on 2008-12-23, 20:21:38
http://www.quizilla.com/quizzes/281112/what-religion-are-you
Pár dologban tévedett a készítő, de végülis azt kaptam, amit akartam.
wtf, bennevan a boszorkányszövetség? :D

Member

Lythis, bazz. :D :lul:
Ja, egy ideje zöld mágiát performálok a jövőből átteleportált cigányklubbomban és világuralomra török. :haha:

Lythis

Quote from: Member on 2008-12-23, 21:54:20
Lythis, bazz. :D :lul:
Ja, egy ideje zöld mágiát performálok a jövőből átteleportált cigányklubbomban és világuralomra török. :haha:
XD baszki  :muhahah:

ohh, egyébként milyen érdekes dolgok vannak wikin:

[spoiler]Magyar Boszorkányszövetség "Hungarian Witchcraft" is a Budapest-based Neopagan organization formed in 1986. Kelta-Wicca Hagyományőrzők Egyháza is a Celtic Wicca group, also based in Budapest. Ősmagyar Táltos Egyház "Paleo-Hungarian Táltos Church" is a Neo-Shamanistic organization based in Nyíregyháza.

New Age inspired Neopagan organizations and "churches" in Hungary include:

* Egyetemes Szeretet Egyháza, since 1995
    * Az Univerzum Egyháza, since 1997
    * ANKH Az Örök Élet Egyháza, since 1999
    * Fény Gyermekei Magyar Esszénus Egyház, since 2001
    * Akia Egyház, since 2003
    * Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza, since 2005
    * Forrás Egyháza
    * Idegen, Fejlettebb Intelligenciában Hívők Közössége Egyház
    * Kozmosz Univerzális Szeretet Egyház
[/spoiler]

kikuchiyo

Ha ez téged meglep, akkor egyszer nézd meg egy adóbevallási tájékoztatóban, hogy hányféle lolegyháznak lehet 1%-ot utalni. Egy apró betűs oldal tele van velük.
Failure is the default option

Lythis

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-23, 22:43:42
Ha ez téged meglep, akkor egyszer nézd meg egy adóbevallási tájékoztatóban, hogy hányféle lolegyháznak lehet 1%-ot utalni. Egy apró betűs oldal tele van velük.
nem ez lep meg, hanem az, hogy magyar wiki oldalon ez nem is létezik összefoglalva. (Magyar újpogányság címen).
az ilyen lolegyházakat amúgy nagyon szeressem. Még a Dawkinsista vérateistáknál is többet lehet rajtuk röhögni.

Alapítsunk egyházat, és szedjük betegre magunkat az adószázalékokból, aztán tapsikoljunk, hogy minden fizunk adómentes :D

Member

A scientológia is pont a fenti miatt egyház és nem sima vállalat. Amúgy 100 fő kell és egy alapító okirat, nem nagy cucc, néha segítünk árvákon meg gyűjtünk vesetranszplantációra és máris imádnak minket.

Lythis

hmmm... ez még belefér végülis... asszem... meg végzünk ilyen karitatív tevékenységeket is (eutanáziát pl). Már csak alapító okirat kell :D

Szcientológia egyébként csak ott egyház, ahol tud. Van, ahol közölték velük, hogy felejtsék el (németeknél asszem). Az oroszok meg azthiszem nekikmentek, vagy mi volt.

Member

Görögöknél betiltották, németeknél szekta, oroszokat nem tudom. Nálunk a legjobb, hogy minden városban van központjuk és van legalább egy magániskolájuk, a hubbardi ökörségekkel, szóval gyönyörű. Poénból rákerestem, hogy milyen az az oxfordi teszt, de a neten nincs php, hogy kiértékelje, ááá, menj fel pestre személyesen konzultálni a misszióhoz. Vajh hányaknak nem az jön ki belőle, hogy "buta és kommunikációban 0"?

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=%22oroszorsz%C3%A1g%22+and+%22szcientol%C3%B3gia%22&btnG=Keres%C3%A9s&meta=
Második link alapján még élnek ott is.

Lythis

Oroszban a nép ment nekik állítólag. Az mondjuk vicces, hogy a ruszkik fejethajtottak az európai döntésnek... hehh.. simán megmondtam volna, hogy bocsi, akkor nem vagyunk európa.
Habár persze az embereknek a modern demokráciában (ami ahogy elnézem lassan kötelező fokmérője lesz a "civilizált világnak") jogában áll szektás hülyének lennie is, szóval aki úgy érzi, hogy minden vágya szép nagy summákat lecsengetni egy sci-fi író által kreált egyháznak, hogy rájöjjön, hogy az ufók pakolták be a lelkét anno egy vulkánba, jól felrobbantották, aztán agymosták, és hogy tetánkodjon, hát tegye. Habár ha már ekkora gyökér.

Member

Az a poén, hogy erről az ufós dologról nem hallassz az OT3 tanfolyamig, ami már a Freewinds-en van és ha jól emlékszem, az a pár óra monológ 600e ft. Addig veszed tőlük az illatmentes szappant, kapod a pár 100e-es vitamininjekciókat, napokat szaunázol, közben könyveket osztassz, elfelejtessz szóban kommikálni és a mondataidnak sem lesz semmi értelme. A legnagyobb poén, hogy OT15-ös tag is van, és OT8-on állítólag megtanítanak a tekinteteddel ölni, ezek szerint működik. :haha:
Amúgy dehogy nem lehet belőle kilépni (mindenki azt mondja, hogy ott tartanak és vége). Tölts el pár napot a pszichiátrián és mivel ez a legfőbb kizáró ok, úgy rúgnak ki, hogy lesel. :D

EDIT: Amúgy poén, állítólag keresztapám nagyon féltett pár éve, amikor Szegedre készültem, hogy biztosan beszerveznek vmi szektába, ezek szerint is marhára ismer. :)

Ramiz

Good stuff, aztán meg ne sértődjenek a vallásosok:

http://www.youtube.com/watch?v=-2bpc7LSRZc

Zsiga

Quote from: Member on 2008-12-24, 09:43:24
EDIT: Amúgy poén, állítólag keresztapám nagyon féltett pár éve, amikor Szegedre készültem, hogy biztosan beszerveznek vmi szektába, ezek szerint is marhára ismer. :)
Ezt csak most vettem észre, kösz hogy felhoztad a threadet Ramiz. :D :lul:

Rounin

Makos

Nakedape

Member

Nem egetrengető, de aranyos.
A legtöbb vidinél youtube-on viszont nem szeretem, hogy önként beleolvasok pár kommentbe és van, hogy a hülyeség sűrűbb, mint a higany. :/