Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Ramiz

A költözésért nem nagy ár a "pénz, ami a semmire megy", Moha. Sőt, egyáltalán nem a semmire megy a pénz, hanem a legfontosabb dologra: a lelki egészségemre. És arra, hogy ne utáljam meg örökre (de legalábbis a halálukig) a családtagjaimat. És hogy ne váljak egy antiszociális, perverz, agresszív bunkóvá... Ez sok pénzt megér, ami nem a semmire megy el.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Én

Quote from: kikuchiyo on 2009-02-09, 00:42:25
olyan ez, mint a no fap week.
Nightmare mode: kösd egybe a kettőt :haha:

Fazék

Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 00:46:13
A költözésért nem nagy ár a "pénz, ami a semmire megy", Moha. Sőt, egyáltalán nem a semmire megy a pénz, hanem a legfontosabb dologra: a lelki egészségemre. És arra, hogy ne utáljam meg örökre (de legalábbis a halálukig) a családtagjaimat. És hogy ne váljak egy antiszociális, perverz, agresszív bunkóvá... Ez sok pénzt megér, ami nem a semmire megy el.
szerencsés vagy

minuszmiki

Egyetértek. Ugyan egész jól kijövök a családommal legtöbbször, de azért tud zavarni, hogy nem élhetem a magam életét. Mondjuk ha minden jól megy, márciustól már én is nélkülük fogok élni. :)

Unrelated, but important: Itt akkora hóvihar van, amit nem láttam még az évtizedben, pedig a Bakony azért tud szép dolgokat művelni.

Xzone

Szerencsére én másik városba jöttem egyetemre, így muszáj volt elköltöznöm otthonról. Ugyan nem tökéletes (vannak lakótársaim), de mindenképp nagyobb szabadságot és elszigeteltséget enged meg. Ha pedig nem cseszem el ezt a félévet, akkor ősszel már lakótársak nélkül is ki tudok majd bérelni egy kisebb lakást.

Az albérlet szerintem egyáltalán nem kidobott pénz: ugyanolyan szolgáltatás, mint bármi más. És sokkal nagyobb szabadságot ad, mintha lakáshiteled lenne.

Rounin

Csak éppen kicsit drága szolgáltatás figyelembe véve, hogy a lakáshitellel ellentétben nem lesz a végén kézzelfogható haszna.

Xzone

[spoiler]
Regios ep. 05 :)

[I[/spoiler]

Rounin

Draconire

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-02-09, 00:58:41
szerencsés vagy

Ezt miért mondod?

Quote from: Rounin on 2009-02-09, 03:11:26
Csak éppen kicsit drága szolgáltatás figyelembe véve, hogy a lakáshitellel ellentétben nem lesz a végén kézzelfogható haszna.

Hogyne lenne? Amit az előbb mondtam...

Azonkívül a hitellel is többet fizetsz, mint a lakás, csak utólag. És lehet, hogy addigra eleged lesz belőle, megutálod a szomszéd cigánybandát, elhagy a nőd vagy leég a kecó. Albérlettel szabad vagy, bármikor jó szívvel rábólinthatsz egy külföldi melóra vagy egy vidékre költözésre.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

teraflare

Én is a lakástörlesztés híve leszek majd. Jelenleg albiban vagyok, de annyira nem érzem kidobott pénznek amit fizetek. Persze ha itt lakna fennt a családom akkor igen. Viszont hétvégén úgy döntöttem hogy nyáron születésnapomra meglepem magam (szülői segítséget igénybe véve) egy lakással.  :haha: Addig meg kipuhatolom hogy milyen hitelt érdemes felvenni (vagy egyáltalán mit kaphatok). Mmmm saját lakás... ^^ Amúgy Kviki ha jól láttam a lakáshirdetéseket egy panel (egyedi fűtésmérővel persze) kijön kb 10-12 milkáért. Még így is kurva sokáig fogom a pénzt köhögni érte, de általában a fizetés emelkedik úgyhogy idővel egyre könnyebben megy majd talán.

sirtomi

Én is lakást nézegetek már, valószínűleg panel lesz, ha lesz. Pedig jobban örülnék egy tégla házban valami 3 szobás lakásnak, de azt életem végéig fizethetném :D

Moha

Quote from: Zsiga on 2009-02-08, 21:17:52
Ne mondd már hogy mindenki tisztességtelen aki mondjuk 2-300 nettót keres.
Lol, nekem a bruttóm sincs annyi. XD
Quote from: Kvikveg on 2009-02-08, 21:19:23
Basszus, 6 millaert hol volt az? Nyocker melyen vagy mi? Egy panel garzon ara tudtommal 17 korul mozgott par eve. Kulonben maga a csoda lenne ennyiert egy felujitott lakas.
Ja, leesett, nem Pest. :facepalm:
Akkor viszont ertem, hogy a 40ert miert szivod a fogad, gondolom a videki fizetes is ennyivel kevesebb?
Ja, itt Debrecenben lett volna egy nem túl felkapott helyen (bár azért nem rossz környéken). És helyesbítek, mert csak 48 m2 volt és nem kerek 6 milla, hanem 6,3
Viszont igen, sajnos itt a fizetés is elmarad a budapestitől. Eleve pl. a pesti kollegák, akik ugyanolyan munkakörben vannak, kb. 45%-al többet keresnek. Jó, a megélhetés az biztos több. A havi 40ezer meg azért gáz, mert ha hozzáadom a kocsi hitelt meg az egyéb költségeimet, akkor ha külön költözök, a fizumból maradna kb 30 ezer és ebből kellene kihoznom a kaját és a rezsit, ami nem biztos, hogy sikerülne. Sőt, ha nem kapom meg a mozgóbért valamelyik hónapban, akkor csak 15 marad...
Quote from: balaaz on 2009-02-08, 21:23:13
Ja saját lakás: össze kell házasodni egy ilyennel rendelkezővel vagy tehetőssel.  :D
Esélyes a dolog... :haha: Legyek hozományvadász? XD
Quote from: Próféta on 2009-02-08, 21:39:21
Két ember fizetéséből a lakáshitel is kijön könnyebben.
Ezt aláírom, de most komolyan: muszáj leszek összeszedni egy nőt és csinálni 2-3 gyereket, hogy megkapjam a szocpolt és a kettőnk fizetéséből tudjuk nyögni a lakáshitelt?
Quote from: .Attila on 2009-02-08, 21:41:29
Nekem meg bruttó 300-400-at ajánlottak helpdesk melóért. Nem fogadtam el.
Nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vállal valaki munkát, nem csak a fizetés számít.
Hol? Hol? Én bírnám, már edzésben vagyok!  :muhahah:
Quote from: Xzone on 2009-02-09, 03:09:56
Az albérlet szerintem egyáltalán nem kidobott pénz: ugyanolyan szolgáltatás, mint bármi más. És sokkal nagyobb szabadságot ad, mintha lakáshiteled lenne.
Ha másik városban tanulsz/dolgozol az más tészta. Én arra gondoltam, hogy itthon nem látom értelmét az albérletnek, mert a pénzt fizetem, de attól még nem lesz saját kéglim.
Quote from: Rounin on 2009-02-09, 03:11:26
Exactly!

Tycho

.Attila

Quote from: Moha on 2009-02-09, 11:06:21
Quote from: .Attila on 2009-02-08, 21:41:29
Nekem meg bruttó 300-400-at ajánlottak helpdesk melóért. Nem fogadtam el.
Nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vállal valaki munkát, nem csak a fizetés számít.
Hol? Hol? Én bírnám, már edzésben vagyok!  :muhahah:

Már nem emlékszem.
Engem alapvetően a japán miatt hívtak, a fizetés meg azon múlt volna, hogy hány nyelvet és milyen szinten tudok.
Alapvetően nem érdekel az ilyen meló, mert nem ezért szereztem a diplomámat (ehhez diploma sem kell).
A másik, hogy mondta a hölgyemény, szívesen vennék, ha én önszántából, önerőmből, szabadidőmben japánul tanulnék. Ha nekik ennyire kell, fizessék meg, képzési hozzájárulásként nekik úgyis olcsóbb, mint nekem.

sirtomi

Nem tudom hova rakjam, jó lesz itt is:
Fogyás hideg sörrel :D

Cloud

Na a tegnapi estém  elég hosszú volt.
Péntek reggel hazamentem vidékre bnőmhöz. Hétvégéről annyit hogy über állat volt.  :hopp: :hehe:  :Kiraly:
:hail:
Tegnap  este hétkor indult volna otthonról a vonatom. (sima gyors)
Kezdődött az egész hogy Sopronban 10  perc késéssel indult. Mire  odért hozzánk a vonat  ebből  lett vagy  20 perc.   :__devil:
Mielőtt beértünk Budapest Kelenföldre  egy kis alagútban megállta a vonat. Egy órán keresztül  ott  pihiztünk mire megjelent kaller hogy még maradunk egy kicsit mert valaki kilépett vonat elé.  :gyagya:
Dejó nekünk.   Mindenki telefonálni kezdett hogy jöjjenek ki értük keletibe mert mire beérünk elmegy utolsó metró.
Én is csörögni akartam de nem volt térerő. Ahogy többeknek sem. Ekkor  derült ki hogy egy alagútban vagyunk. (eddig fel sem  tűnt hogy nem látni kintről semmit. Ráfogtam arra hogy este van. ^^" )
Leszálltunk vonatról és úgy sikerült kis térerőt nyerni.  Telózás rokonoknak hogy jöjjenek már ki értem kocsival keletibe. (na hazajutás elintézve)
Összeségében a lényeg.  Negyed 10 helyett a vonatunk negyed 12-kor  ért be keletibe.
Plusz én még vártam jó fél  órát mire jöttek értem.  Így kb. fél egyre  értem haza, otthon fürdés,  kipakolás, és  egykor már ágyban is voltam. Szal elég  hosszú napom volt, és a pláne hogy ma egy  szép torokfájással keltem, mivel a keletinél nekem ugye sétálgatnom kellett esőben.
Szóval most lábadozok.  De mindenképp megérte.  Nagyon jó volt a hétvége.  :D

Fazék

Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 09:58:15
Quote from: Fazék on 2009-02-09, 00:58:41
szerencsés vagy
Ezt miért mondod?
mert olyan létszámú és egészségi állapotú családod van, hogy nyugodt lelkiismerettel elköltözhetsz otthonról, legfeljebb kicsit több munka jut rájuk, amit eddig rád sóztak, de ezt gond nélkül még el tudják végezni...

nekem van egy saját kis 1-szobás 39nm-es lakásom a Móricztól 7 percre, de inkább még most is kiadom albérletbe (btw kiadó jó drágán, szóval várom a jelentkezőket), mert ha elképzelhető, hogy jó is lenne magánéletileg nekem, hogy külön élek, sajnos zavarna, hogy közben betegeskedő apám és a terheket egyre nehezebben viselő anyám egyedül maradjon otthon egy amúgy sztem min 3 fős, de inkább 4-5 fős családi házban...

Moha

Quote from: Fazék on 2009-02-09, 12:46:38
mert olyan létszámú és egészségi állapotú családod van, hogy nyugodt lelkiismerettel elköltözhetsz otthonról, legfeljebb kicsit több munka jut rájuk, amit eddig rád sóztak, de ezt gond nélkül még el tudják végezni...
És persze megfelelő hozzáállású családtagok. Mármint itthon anyumnak rajtam kívül alig segítenek a többiek: apám folyton csak rásózza a teendőket, tesómék meg kiszolgáltatják magukat. Én sem szívesen hagynám itt anyumat a sok melóval...

teraflare

Quote from: Moha on 2009-02-09, 12:59:40
És persze megfelelő hozzáállású családtagok. Mármint itthon anyumnak rajtam kívül alig segítenek a többiek: apám folyton csak rásózza a teendőket, tesómék meg kiszolgáltatják magukat. Én sem szívesen hagynám itt anyumat a sok melóval...
Ennél talán jobb megoldás lenne ha megpróbálnád ráébreszteni, hogy ne tegyen meg mindig mindent mások helyett. Mi most egy kolléganőnket próbáltuk meggyőzni hogy neki is kijár a "csajos nap", meg a "de hát akkor ki főzne" nem kifogás arra hogy pihenjen. (BTW láss csodát mikor pár nap múlva később ért haza addigra a lánya és annak a barátja képesek voltak főzni maguknak kaját) De ez inkább párkapcsolatos téma.

Kvikveg

Mmmmigen, nem konnyu valakit leszoktatni a masik kiszolgalasarol.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Anyukám nagyon könnyen leszokott a kiszolgálásomról.

"Kérek teát!"
"Csinálj magadnak!" :D

Rounin

Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 09:58:15
Hogyne lenne? Amit az előbb mondtam...

Azonkívül a hitellel is többet fizetsz, mint a lakás, csak utólag. És lehet, hogy addigra eleged lesz belőle, megutálod a szomszéd cigánybandát, elhagy a nőd vagy leég a kecó. Albérlettel szabad vagy, bármikor jó szívvel rábólinthatsz egy külföldi melóra vagy egy vidékre költözésre.

A te eseted kissé speciális, figyelembe véve, mennyi előnnyel jár neked.
Nekem "csak" fedél van a fejem felett és nem kell naponta 480km-t utaznom a melóhoz.
Mivel most úgyis két ember helyett fizetek jóideje, simán többet költök havonta, mint amennyit a lakás törlesztőrészlete lenne, ehelyett 'más házába ölöm a pénzt'. Na de mindegy is, ez úgyis egyéni felfogás kérdése erősen, na meg a körülményeké.
Én mindenesetre aránytalanul soknak érzem ezt a pénzt úgy, hogy nem sajátra költöm.
(még, mwahaha)

Quote from: sirtomi on 2009-02-09, 15:28:02
Anyukám nagyon könnyen leszokott a kiszolgálásomról.

"Kérek teát!"
"Csinálj magadnak!" :D
itt jön nálam a következő kiegészítés:
"Szeretlek ám <3"
"Cheater..."
"Köszike! ^^"

;P

Quote from: Tycho on 2009-02-09, 11:07:34
Miért Macha az avád?  :wtf:

Miért ne?
Not choppy enuff fer ya? :hehe:

Tycho

Quote from: Rounin on 2009-02-09, 15:36:55
Quote from: Tycho on 2009-02-09, 11:07:34
Miért Macha az avád?  :wtf:

Miért ne?
Not choppy enuff fer ya? :hehe:
Just extra heretical. :hehe:

Rounin

Tycho

Quote from: Rounin on 2009-02-09, 16:25:02
Blam me. :hehe:
I'd be delighted!
*BLAM*

(insert random comissar Fucklaw picture here)

Zen

Some witch needs some burnin'?

Damn, I'm late.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

<-- Still alive 8)

Zen

Let me set you on fire. You're gonna feel a warm, fuzzy feeling for the rest of your life. ^^
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

It... bloomed? =3