Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Próféta on 2009-06-16, 23:35:04
Quote from: Ramiz on 2009-06-16, 21:10:06
Én ma kaptam meg a bírálatot, csütörtökön védek. Amit kritizáltak a szakdogámmal kapcsolatban, az mind jogos. Ilyenkor mit kell csinálni? "Guilty as charged?" Kéne az ötös a felvételi miatt...

• Ha a kritika jellege olyan, hogy "a 12. ábrán bal oldalt alul meg kéne fordítani a nyíl irányát", akkor jogos, köszönjük az észrevételt, de ettől nem dől össze a világ.
  • Ha olyan, hogy "meg lehetett volna még vizsgálni a következő három szemszögből", vagy "nem meggyőző a megoldás, mert nincs biztosíték efelől", akkor mondod, hogy nagyon jó az észrevétel, bizony további munkát is kell végezni ilyen meg ilyen téren, például... és mondasz valamit, amivel kicsit kibővíted, továbbgondolod amit a bíráló mondott. De tűnjön ki belőle, hogy te is okos vagy ám, érted a bajt, és már mozognak (vagy eddig is mozogtak) a kerekek a megfelelő irányba. Ezt érdemes a konzulenssel megbeszélni.
  • Ha olyan, hogy "a harmadik lépés nem jogos, kicsivel több ilyen és kevesebb olyan megy át a negyedik lépésbe", szóval nem végzetes jelentőségű elvi hiba egy nem kritikus fontosságú részben, akkor fenékbe rúgod a konzulenst, hogy nem konzultált és irányított megfelelően, vagy lusta volt elolvasni a munkádat. De persze ezt nem adod elő így a bizottság előtt, szóval ez tényleg a guilty as charged esete.
  • Ha olyan, hogy "á, ennek semmi értelme, az egész koncepció teljes baromság, nem old meg semmilyen problémát, alapból rossz irányba indult", és jogos, akkor tényleg kínos a helyzet. De: valószínűleg nem totális hülye a konzulens / témakiíró, szóval itt inkább elvi / filozófiai / hitbeli / beidegződésbeli / paradigmabeli különbség lesz köztük és a bíráló közt. Ilyenkor udvariasan alátámasztod a te táborod felfogásának jogosságát, életképességét (de nyilván nem kizárólagosságát), rámutatsz, hogy milyen korlátok közt érdemes így gondolkodni, hol hasznosul a munkád, és hol nem érdemes alkalmazni, és sajnálod, hogy ezt nem említetted külön a szakdolgozatban. Feltétlenül kérj tanácsot a konzulenstől.

A kritika olyan, hogy miért nem tértem ki egy elméleti témakörre, ami elméletben kapcsolódik a szakdogához (AOI képfeldolgozás, ~i algoritmusok, binarizálás stb), de gyakorlatban nem (adatbázis-feldolgozó szoftvert fejlesztettem + hardveres panel ötleteltem hivatalosan - igazából ez utóbbit a céges konzulensem csinálta :D).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nihilus

Kösz a gratulációkat. :haha:

Ramiz

Kéne egy oldal a netre, ahol a híres emberek nevének kiejtését lehet ellenőrizni (pl Dido, Kubrick - csak hogy két kedvencemet említsem). Tudtok ilyet? :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Quote from: Ramiz on 2009-06-17, 15:08:14
Kéne egy oldal a netre, ahol a híres emberek nevének kiejtését lehet ellenőrizni (pl Dido, Kubrick - csak hogy két kedvencemet említsem). Tudtok ilyet? :D

itt-e :D

keresés közbe meg ebbe a királyságba futottam
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

.Attila

Quote from: Zen on 2009-06-17, 15:52:43
http://www.youtube.com/watch?v=qidjNv8MOzk&feature=related

Egész jól feldolgozták a zenét.
A fehér ruha meg k* jól áll a csajnak.

Nakedape

kawaii, meg  bejövős (blokk?)

amúgy ilyen a szám  studiófelvételesen

és én eskü, hogy a mit hallgatszba postoltam, de ezek szerint mégse
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Rounin

Jó kis dalocska.

Member

Működik a -om, mindjárt megnézzük, a SID-chipje miket tud. :D

Kuroi Tenshi

Yay, egész könnyen letudva a bölcsességfogam
(szuri, motoszkálás, erős hűzás és egyben ki is jött).
Legalább ez letudva, aztán remélem nem lesz még
nagyon rossz, mert holnapután japánvizsga :haha:

Cloud

Quote from: Member on 2009-06-17, 17:27:53
He?

Tele van a tököm az utcai árusokkal. Ma meló közben délelőtt kétszáz méteren vagy hatan jöttek oda hozzám hogy nem e veszek függönyt, bőrradírozót(ilyet használ valaki egyáltalán? )  cipőbe való betétet, parfümöt, stb-t.
Vazz a végén már szinte menekültem előlük. Különben is honnan szerzik ezeket a cuccokat? Van valahol egy cigány elosztó központ vagy mi?    :confused:

Korházi jelentés: após intenzíven, állítólag műtétje sikerült,  féltesóm anyjánál  vérzés perpill abbamaradt. Reménykedünk hogy megmarad a baba. 

Nem tud valaki a hétvégére, illetve jövő hét estékre valami melót? AKÁRMILYET. Jövő péntekig össze kellene szednem 10k-t. Barátok rokonok ismerősök végigkérdezve hátha tudnak kölcsön adni, de mindenkinél azt kaptam: válság van. :(

Member

Quote from: Cloud on 2009-06-17, 18:21:18
He?
Szeretném programozni a hangcsipet és összedobni egy egyszerűbb, grafika nélküli szintiprogit. Van rá egy nyaram. :)
QuoteVazz a végén már szinte menekültem előlük. Különben is honnan szerzik ezeket a cuccokat? Van valahol egy cigány elosztó központ vagy mi?    :confused:
Olcsón megveszik, gyakran használtan, vagy lopottan, aztán eladják neked. Vagy megveszi tesco-ban/piacon és eladja kis rátétellel.
QuoteKorházi jelentés: após intenzíven, állítólag műtétje sikerült,  féltesóm anyjánál  vérzés perpill abbamaradt. Reménykedünk hogy megmarad a baba.
Reméljük a legjobbakat.

Én

Rég ettem már olyan igazán ízetlen kaját, de anyám ma úgy döntött meglep paradicsomszósos húsgombóccal krumplival. Végülis nem rossz, mert rossz íze sincs, de azért amikor a krumplinak sem volt egyáltalán semmi íze, azon megepődtem.

NLZ

Cukrozd jól meg és nincs gond.
[reserved]

Én

NLZ

[reserved]

Ramiz

Nem tud valaki a hétvégére, illetve jövő hét estékre valami melót? AKÁRMILYET. Jövő péntekig össze kellene szednem 10k-t. Barátok rokonok ismerősök végigkérdezve hátha tudnak kölcsön adni, de mindenkinél azt kaptam: válság van. :(

Fizikai munka 18 év feletti fiúknak

Munkaidő: 2009.06.19. (péntek)08:00-16:00-ig
és 2009.06.20. (szombat) 08:00-18:00-ig

Feladat raktár kipakolás.

órabér:450ft/óra

jelentkezés:Kováts Péter
20/296-41-41
kovats.peter@universitas.hu

Jelentkezés...

TAlán még van hely...

Cloud

Quote from: Ramiz on 2009-06-17, 19:13:16

Fizikai munka 18 év feletti fiúknak

Munkaidő: 2009.06.19. (péntek)08:00-16:00-ig
és 2009.06.20. (szombat) 08:00-18:00-ig

Feladat raktár kipakolás.

órabér:450ft/óra

jelentkezés:Kováts Péter
20/296-41-41
kovats.peter@universitas.hu

Jelentkezés...

TAlán még van hely...
Köszi írtam neki.  Remélem pesti meló, és van még hely. :D

Moha

bőrradírozót(ilyet használ valaki egyáltalán? )
Ja, úgy hívják, hogy faceplant. :haha:

Kvikveg

Quote from: Én on 2009-06-17, 18:26:47
Rég ettem már olyan igazán ízetlen kaját, de anyám ma úgy döntött meglep paradicsomszósos húsgombóccal krumplival. Végülis nem rossz, mert rossz íze sincs, de azért amikor a krumplinak sem volt egyáltalán semmi íze, azon megepődtem.
Ez default izetlen kaja.

KT: mazlid volt. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

NLZ

Quote from: Moha on 2009-06-17, 20:30:31
Egy kesztyű, ami a facepalm alatt radírozza a bőröd?
[reserved]

Zen

Quote from: NLZ on 2009-06-17, 20:43:10
Te, ez egész jól hangzik.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cloud

Quote from: NLZ on 2009-06-17, 20:43:10
:facepalm:
:lol:

Fazék

Balaton megjárva. apám és én is életben vagyunk. kisebbfajta csoda történt, megúsztuk a napot veszekedés nélkül.
reggel 6-kor kelés, 7-kor indulás, f7-kor végeztünk, indulás haza, 8-ra itthon is voltunk.
ha nem lesz bőrrákom a múlt szombat és a mai nap után, akkor vagy immunis vagyok, vagy az egész uv-sugárzásos riogatás színtiszta baromság :haha:

Member

Na, most már minden parancsot értek, hogyan is működik a példa Basic parancssorban... :lul:

Flaser

Quote from: Member on 2009-06-17, 17:27:53

http://www.bigmech.com/misc/c64mods/
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

Wow, ötletes, de én ennyire nem merek belenyúlni, szerintem kinyírnám. :)

SaiyaGin

Tegnap elég hamar elálmosodtam, pár perccel 10 után már el is aludtam. Csukott ablaknál kellett, mert valahol a szomszédban olyan hangosan ordítoztak beszélgettek valakik, hogy az már zavaró volt. Éjszaka fél négykor felébredtem és konstatáltam, hogy a szoba hőmérséklete magasabb a kellemetesnél, kinyitottam hát az ablakot. Bakker, kint még mindig ordibáltak!  :eek:

Member

Velük álmodtam, valami operaházban volt koncert, és az énekes fehér öltönyben egy kaszát lóbált. :zomg:

Draconire