Fantáziáljunk! Magyarországon játszódó anime...

Started by Ramiz, 2004-03-03, 19:26:55

Previous topic - Next topic

Pandóra

Quote from: Bruce579a jellemterveket szerintem jövõ hét hétfõjén már postolom.
Nagyon várom! És légyszi írd hozzá, hogy kinek kb. milyen szerepet szánsz a sztoriban, aztán majd jól belekötök, oks?  :angyali:
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Feldin

Quote from: PandóraNagyon várom! És légyszi írd hozzá, hogy kinek kb. milyen szerepet szánsz a sztoriban, aztán majd jól belekötök, oks?  :angyali:
BelekötÜNK!!! :bsd:
:hopp:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Bruce

Quote from: FeldinBelekötÜNK!!! :bsd:
:hopp:
Hogy abba belekössetek minimum húsz méternyi, 30 t-s teherbírású hajókötélre lessz szükségetek :) :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pandóra

Quote from: Bruce579Hogy abba belekössetek minimum húsz méternyi, 30 t-s teherbírású hajókötélre lessz szükségetek :) :hehe:
Ne félts te minket.   :lul: :nagyere:  :lul:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Bruce

Khm... Nos, elnézést hogy a tegnapra ígért anyagot nem adtam meg, de kiment a fejemből, hogy az Pünkösd => otthon vagyok => nincs net... :grrr:
Másodszor bocs, hogy ma sem... Persze mindenre megfelelő magyarázatom van... Épp ezért le lehet rakni a késeket, kardokat, pisztolyokat, hajóköteleket, paprikás csirkéket, és egyéb harcászati eszközöket. Mostanság kezdtem el olvasni egy Warcraft-os könyvet, A horda urát. (Nagyon :kiraly: könyv!) Most ott tartok, hogy Delej, aki a War3-ban Thrall néven fut, itt sámánná is válik. Egész hatásos a leírása, és amennyiben úgy írjuk a sztorit, hogy őseinknél a sámánok hatalma valós, nos akkor valahogy úgy tudom elképzelni a dolgot, ahogy abban van leírva. A könyvet még ma befejezem, aztán megírom a leírásokat, remélhetőleg kiegészítve azzal, amit a sámánokról a könyvben ír.  :rolleyes: Szal hamarosan várhatók a beígért dokumentumok... :rolleyes:
Megjegyzem, ha most valamit segítek is, attól függetlenül a nagy rész rátok marad, mert még van két hetem, azt sanyi.

Pandóra

Quote from: Bruce579Most ott tartok, hogy Delej, aki a War3-ban Thrall néven fut, itt sámánná is válik. Egész hatásos a leírása, és amennyiben úgy írjuk a sztorit, hogy őseinknél a sámánok hatalma valós, nos akkor valahogy úgy tudom elképzelni a dolgot, ahogy abban van leírva.
Ez képregény, nem írunk le semmit. :p
Szerintem ne legyen valós hatalma a sámánnak (legalábbis a "mi" sámánunknak, a szomszéd falu sámánjának lehet).
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Ramiz

Írjunk egy chain-sztorit, abból majd kijön valami vázlatos történés, amiből már (változtatgatásokkal) elkészülhet a manga. Mit szóltok? Mert ebből így nem lesz semmi. Én szívesen elkezdem. Ha honfoglalásos, hát legyen.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Komplikato

De! Legyen neki, de ne tudjon róla (eleinte), ezért összivissza ökörködne, hogy elhitesse magáról: Ő sámán.  :D
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Bruce

Quote from: KomplikatoDe! Legyen neki, de ne tudjon róla (eleinte), ezért összivissza ökörködne, hogy elhitesse magáról: Ő sámán.  :D
Ezt támogatnám én is.

Soridan

És hogy meglepődne, amikor valami tényleg bejön a sámánhatalomból :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Bruce

Quote from: SoridanÉs hogy meglepődne, amikor valami tényleg bejön a sámánhatalomból :)
Eleinte persze mindig a legrosszabkor... Mongyuk épp nagymenősködik, mögötte ott a vezér, ő meg véletlen elereszt egy villámot... hátrafele...

Komplikato

Na, én is ilyesmire gondoltam  :rotflol:
És akkor az is meg van, hogy kit fognak 2 percenként megagyalni, meg megreptetni "ősi" Manga hagyományok szerint.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Feldin

Quote from: KomplikatoNa, én is ilyesmire gondoltam  :rotflol:
És akkor az is meg van, hogy kit fognak 2 percenként megagyalni, meg megreptetni "ősi" Manga hagyományok szerint.
Tetszik!!!! Szupi!!
Legyen ez!!!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Pandóra

Quote from: FeldinTetszik!!!! Szupi!!
Legyen ez!!!
Legyen!  :cool:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Ramiz

Jó, és legyen chain-forgatókönyv, vagy durrbele?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Komplikato

Na ezt úgy kellene talán, hogy:
- Valaki(k) megirja(k) a fővonalat, avagy honnan hova, ami körül az egész történet játszódik. Az mellékes, hogy csak egy pár oldalas manga, 10 füzetnyi vagy 52 részes Anime.  :bsd:
- A meglévő fővanal (meg az edott leírtak) alapján jönnek a karaktertervek. Ez itt ugye igazából két meló, egyrészt ki kell agyalni a szereplőket külső megjelenésük alapján, másrészt meg a természetüket (milyen helyzetben hogy viselkednek), meg az esetleges jellemfejlődésüket. Ezt megint csinálhatja több ember, mert ha valaki nem tud rajzolni, még kitalálhat eredeti karaktereket és fordítva.
- A karakterek mellé tervezni kell bizonyos kellékekekt, ez inkább rajzos dolog, de meg lehet beszélni az ötleteket. Egyrészt van az adott karakterre jellemző ruházkodás, lábbeli, ékszerek, felszerelések, arcfestés, stb. Másrészt egyébb kiegészítők, teszem azt jurta és tartozékai, ló és szerszámozása, sámán kellékei, etc.
- Ha mindezek megvannak, akkor meg sokan beszálhatnak már, mert a fővonal és a karakterek viselkedése adott, ahhoz igazodva sokan írhatnak kisebb nagyobb helyzeteket, poénokat, kisebb-nagyobb sztorirészeket. A filmsorozatoknál se egy ember szokta írni a forgatókönyveket.
Ez így szerintem majdnem olyan jó mint a chain, de nem szúrja el a fő mondanivalót.

Xaga

Ramiz

Ki törölte ki a mega-hozzászólásomat? :( Offtopic volt? Nem hiszem...

Feldin

Lemaradtam a mega hozzászólásodról!!!!!!!!!!! :(

topok:

Ramiz

Nümboj... vagyok annyira tapasztalt (najó, ilyet nem illik mondani), hogy lementettem előtte a szöveget. Ha még egyszer eltűnik, megadom magam! :(  :D

"Akkor itt van, amit én terveltem.
Alaphelyzet: vándorló magyar törzs hont keres. Mindegyik rész úgy kezdodik, hogy megállnak valahol, és azt mondja a fonök, hogy "Itten" (valahogy úgy, mint a Monthy Python Repülo Cirkuszában a szakállas agg az "It's..."-szel, ha valaki ismeri). Elso rész pl: elindulnak szétfelé, hogy megnézzék, hogy jó-e a hely. Egy fiatal fickót (=fohos) követünk nyomon. Utána küldik a vén sámánt, hogy addig se zavarja a felnottek tanácskozását. Egy erdobe érnek, amin hatalmas gyönyöru virágok nonek. A fiú csodálkozik, körbesétál, végül elkezd leásni, hogy mitol ilyen termékeny ez a föld. Közben a sámán leül meditálni, kiterjesztve a tudatát, hogy senki ne tudja megközelíteni észrevétlen. Fél perc múlva már horkol. A fiú jön rohanva. A sámán vállára csap. Az majdnem szívrohamot kap. Üvöltözik a fiúval, hogy "megzavarja gondolatainak folyását". Az elmondja, hogy mit talált: a föld alatt hullák rohadnak, szerte a réten, az egész egy hullatemeto, és azok húsától ilyen erosek a különös virágok. Mi történhetett? Visszamennek a csapathoz, ahol egy másik vándor törzset találnak, akik nagyon barátságosak, azt mondják, hogy van itt hely mindenkinek, és egy közeli nyugodt helyre invitálják oket - az erdobe... A fiú figyelmeztetni próbálja az elöljárókat, de senki nem hisz neki, se a sámánnak. Végre a sámán nekikészülodik egy varázslatnak: egy Égi Csapásért fohászkodik. Legnagyobb meglepetésére sikerül neki a trükk. A pöröly hatalmas területen súlyt a földre, és mindenki jól megszívja. A harcképtelenné lett másik törzs átkozódva elvonul, a sámánt meg jól megverik, és továbbállnak. Elso rész vége."

Soridan

Quote from: RamizNümboj... vagyok annyira tapasztalt (najó, ilyet nem illik mondani), hogy lementettem előtte a szöveget. Ha még egyszer eltűnik, megadom magam! :(  :D

Ezért kezdek én egy ctrl+a, ctrl+c kombóval send előtt :D

Az írás:

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, megalol, :rotflol: :rotflol: :lol:

Kész, ez nagyon ütős! :D
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Xaga

Ramiz: nagy jó :D De tegyünk bele kis akciót: a tisztáson a holtak szellemei megjelennek és elkezdenek harcolni a főhössel miközben az menekül.

Pandóra

Tetszik! Várom a folytatást! (Rajzolók: a hullákat azért ne olyan durván   :) )
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Ramiz

Feldin

Ramiz! Nagyon nagy!!!
Tetszik!
Ebbe meg belefér a lökött sámán is!!!
Rajzol vki?

topok:

sirpalee

Nekem már elég régóta van egy ötletem, ahol háttérsztoriként szolgál egy magyarországi környezet, egy kórház. A sztori fõhõse, a mi világunk elõl menekül egy általa kitalált fantáziavilágba, és végig a történetben, váltogat a két világ között, a fantázia és az ébrenlét között.
A fantázia természetesen egy scifi világ:)
A végig megpróbál rájönni mi az igazság és "mi" világunkban is keresi a boldogságát, amit a másik világban elért (ha látszólag is).
Vagy valami hasonló, csak végtelenül lusta vagyok megrajzolni  :beken:
There is no fate.
Only possibilities of virtually unlimited random events.
Some have greater chance, while others have smaller.
If we are good, we can change the chances, to get the derised flow of events.

Feldin

Nekem ez is tetszik!
De elősször egyet fejezzünk be.

topok:

Ramiz

Először egyet kezdjünk el. ;)
Mit szóltok egy anime találkozós összeüléshez?

Komplikato

Hmmm. Másik fórumon a bemutatkozós topicba egyik srác (BigFoot) belinkelte egy képét ...
http://www.fiberweb.hu/bigfoot/shaman.jpg
... és kérdeztem nem e akar besegíteni a karaktertervezésbe, de sajnos nemet mondott.
:) hat a mangahoz szerintem fel kell noni (vagy vissza kell maradni?), de azt vagy profin kell csinalni, vagy jobb el se kezdeni...
Hat sok szerencset nekik, en nem tudok babaszajakat rajzolni!

+A Megatokyo BUNTET!

Félreértések elkerülése végett a műfaj nagy rajongója.  :)

Ramiz

Marha nagy rajongó lehet... hát mi az, hogy vissza kell maradni?  :grrr: Nem rossz a rajza, de nem egy manga :D :D :D