Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: balaaz on 2010-01-12, 22:31:42
Quoteszerkover9000: a kínai filmeknél megszorítás a mandarin nyelv? Mert akkor a hongkongi és kantoni filmek kiesnek, vagyis a wuxiák 99%-a.
Elsősorban mandarin kéne, de én is rájöttem már, hogy rá fogok fanyalodni a kantonira is...
Remek.
Infernal Affairs = Szigorúan piszkos ügyek?

kikuchiyo

Hogyha érne valamit is a ki$@%&#ott fórumkereső, akkor lehetne még találni, többek között biztosan emlékszem, hogy írtam a Postások a hegyekben c. filmről is, (amit amúgy ajánlok) és emlékszem, hogy a filmklubban, ahol vetítették, láttam előtte egy másikat, ami szintén jó volt, de már nem emlékszem a címére.

Addig is a felsoroltaknak nézz utána. (egy részét még én sem láttam :redface:, ott vannak a Ramiztól kapott doovdékon, hogy majd egyszer megnézem...)
A Raise the Red Lantern-t kiemelném, ugyanúgy Yang Zhimou rendezte, mint a Hőst, de annál sokkal visszafogottabb és bensőségesebb, de ugyanolyan szép film, egy híres könyv alapján készült, és a gyönyörű Zhang Ziyi a főszereplő.

Na meg van ez a Red Cliff, ami a Három királyság háborújának (Sangokushi) új, látványos feldolgozása, kérdés, hogy a nézőid bírnak-e öt órányi tömény harcot és intrikát.

Quote from: balaaz on 2010-01-12, 22:31:42
Quote from: kikuchiyo on 2010-01-12, 21:48:42
szerk: ...profi felhasználásra hogy kell feliratot készíteni
...azt meg eszik vagy isszák? (10-30 fős mozizások nagyképernyős, de képcsöves tévéről, aviba égetett nagyméretű felirattal:
A profit úgy értettem, hogy a mozis vagy dvd-s feliratok követelményeinek megfelelő, de ez nyilván nem lényeges.
Az aviba égetett feliratot viszont gondold át...
Failure is the default option

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Makos

balaaz

Quote from: Próféta on 2010-01-12, 22:39:00
Infernal Affairs = Szigorúan piszkos ügyek?
Ja. Láttam rég - nem emlékszem nagyon rá. Kantoni. De lagalább van hozzá magyar felirat. Sőt dvd-n is könnyen elérhető az egész trilógia!

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-12, 22:43:07
Postások a hegyekben c. filmről is, (amit amúgy ajánlok) és emlékszem, hogy a filmklubban, ahol vetítették, láttam előtte egy másikat, ami szintén jó volt, de már nem emlékszem a címére.
Esetleg az Út haza vagy a Fürdő című filmmel is láthattad egy blokkban.

QuoteAddig is a felsoroltaknak nézz utána. (egy részét még én sem láttam
röviden utánanaztem: egy részét én is láttam(meg lesz amit nézni fogok), de a Hőst lehet, hogy mással keverem, a dinnyés cuccról meg már olvastam, de elsőre elvetettem... Pedig Pedig kerestem Miike-, Kitano-szerű kínai/tajvani/hong-kongi alkotót már, csak én Fruit Chan-ba botlottam korábban, de tőle meg az egyetlen film amit láttam - Made in HK - nem győzött meg.

Quotekérdés, hogy a nézőid bírnak-e öt órányi tömény harcot és intrikát.
Elsősorban az a kérdés, hogy én birok-e (neeee!), hiszen mégiscsak én vagyok a főnök! S mi van a rövidebb 2,5 órás verzióval?

QuoteAz aviba égetett feliratot viszont gondold át...
A gyenge minőség további romlása miatt? Nem látja a szemem tényleg a különbséget! A hagyományos tévé néhánszázszor néhányszáz képpontjából még a dvd sem hoz ki sokkal többet. Pl. ilyesmi 480X320-as youtube videót is néztünk már. Szegényember vízzel főz... Meg fontos a praktikum. Síma asztali dvd-lejátszó+hagyományos tévé esetében úgy tapasztaltam, hogy a dvd-nél is jobban járok, mivel nagyobb, olvashatóbb feliratot kapok.

Xzone

Fazék

fura. általában ha újranézem nagy régi klasszikus kedvenceimet, akkor ha egy kicsit kritikusabb szemmel is, de azért hasonló véleménnyel vagyok róluk, mint kölökkoromban. de most újranéztem a Hegylakót és a zseniális Queen zenén túl kevés élveznivalót találtam a filmben. a negatív főhős nagyon jól játszik továbbra is, Sean Connery is nagyon jó a szerepben, de Lambert és a többiek vhogy megölték az egészet... :(
na mindegy, lehet hogy csak rossz passzban néztem újra...

előtte megnéztem egy másik klasszikust, a Legénybúcsút, Tom Hanks-szel a főszerepben, legjobb haverjai között olyanokkal, mint T.J. Hooker társa és az Amerikai nindzsa :haha: és továbbra is alapfilm sztem, nagyon jókat nevettem :)

Zen

Quote from: Xzone on 2010-01-14, 00:53:11
6 Insane Fan Theories That Actually Make Great Movies Better

Van új aláírásom is belőle :jee:
QuoteIn Revolutions, Neo's powers from the Matrix have seemingly transferred into the material world. For instance, he can "see" (despite having charbroiled his eyeballs) and also manifests the power to blow up machines with his mind. This has been a pet peeve with fans who note that this makes absolutely zero sense in the context of the Matrix universe.

But one theory posits that Neo's sudden, convenient-to-the-plot superpowers were possible since he never left the Matrix at all.

These fans figure "Zion" and the whole world Morpheus and the other "free" humans lived in was a separate Matrix unto itself, a second layer of the computer program to let some people think they had escaped. Thus it makes perfect sense that Neo would have magical powers in what he thought was the "physical" world.
:facepalm:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Próféta

Quote from: Zen on 2010-01-14, 07:21:50
Miért facepalm? Ez igazából már a második részben is nyilvánvalóan így volt.
Kezdjük ott, hogy az Orákulum [spoiler]küldött egy kanalat Neónak. A külvilágban.... ::)[/spoiler]
A gáz csak az, hogy W-ék utána nem tudtak mit kezdeni az "ötlettel" (ami azért elég elég régi őstoposz, ld. azt álmodod, hogy felébredsz az álmodból), nem sikerült beleszőniük a sztoriba.

Zen

Quote from: Próféta on 2010-01-14, 23:37:03
Megválaszoltad a kérdésed. Évek óta abban a tudatban élek h ez az ami nem tetszett az embereknek a 2 filmben, erre a fele észre se vette/fel se fogta a másodikban az építész szövegelését.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Én

QuoteIn Total Recall, the entire point of the film is that you're not quite sure where the simulation Arnold purchased ends and begins (and a major plot point involves the bad guys trying to rescue him from the simulation, or claiming they were). So it's plausible, and even likely, that the ending (or even the entire damn movie) occurred in the brainwashed Arnold Schwarzenegger's mind.
Wat? Ez komoly? Lehet én vagyok a gyík, de soha fel nem merült bennem hogy a Marson még nincs magánál...

Fazék

Quote from: Zen on 2010-01-14, 23:42:36
Quote from: Próféta on 2010-01-14, 23:37:03
Megválaszoltad a kérdésed. Évek óta abban a tudatban élek h ez az ami nem tetszett az embereknek a 2 filmben, erre a fele észre se vette/fel se fogta a másodikban az építész szövegelését.
lehet hogy azért mert totális baromság, kínszenvedős belemagyarázás volt és leginkább csak nevetségesnek tűnt W-sis és W-bro erőlködése, hogy valami mélyet próbáljanak gyártani?

Próféta

Quote from: Én on 2010-01-14, 23:45:46
Wat? Ez komoly? Lehet én vagyok a gyík, de soha fel nem merült bennem hogy a Marson még nincs magánál...
Úgy néz ki, hogy magánál volt, de ezt inkább csak sejteni lehet. Elvégre nagyjából azokat az élményeket kapta, amire befizetett, nem? És amikor az a fószer megpróbálja meggyőzni, hogy illúzió az egész, akkor tényleg nem tudni, mi az igazság :)

Quote from: Fazék on 2010-01-14, 23:47:58
lehet hogy azért mert totális baromság, kínszenvedős belemagyarázás volt és leginkább csak nevetségesnek tűnt W-sis és W-bro erőlködése, hogy valami mélyet próbáljanak gyártani?
+1
Szvsz bele is gabalyodtak a saját cseles érveikbe, mert
[spoiler]az Építész végül a jó előre betervezett Trinity-banán belógatásával hathatósan rábeszélte Neót arra, hogy repüljön vissza a mátrixba, az esedékes verzióváltás helyett. Na most akkor ezek szerint az Építész nem akarta a rebootot... de akkor miért csinálta meg ezelőtt ennyiszer? Vagy ez lett volna a nagy terv, hogy az önreplikáló ügynök beborít mindent, összeomlik a Mátrix, kihal az emberiség, hallelúja? Elég nyakatekert módja ez az emberiség kinyírásának; nem tudták volna ezt egyszerűbben megoldani, mondjuk leállítani simán az emberfarmokat? Szóval az egyetlen értelmes következtetés, hogy az Építésznek egy szava se igaz, csak azt akadályozta meg nagy ügyesen, hogy Neo bemenjen a másik ajtón, mert az valamiért valódi veszélyt jelent... [/spoiler]

kikuchiyo

Quote from: Zen on 2010-01-14, 23:42:36
a fele észre se vette/fel se fogta a másodikban az építész szövegelését.

Hogy is volt?

Építész: Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális felfogóképességed számára nem mind akceptábilisak. Dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
Neo: Mivan?

NLZ

A mátrix  2-3 azért nem tetszett sok embernek, mert arról szólt, hogy bármilyen kis hülye lázadó is vagy, akkor is a rendszer része leszel, tegyél bármit. Ez pont az ellentetje az amerikai tucatfilmeknek mint pl a Wantednek, amik arról szólnak, hogy te lehetsz a különc sztár, legyél bármennyire is egysíkú. :)

kikuchiyo, de ők nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk. :D
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2010-01-15, 00:12:22
A mátrix  2-3 azért nem tetszett sok embernek, mert arról szólt, hogy bármilyen kis hülye lázadó is vagy, akkor is a rendszer része leszel, tegyél bármit. Ez pont az ellentetje az amerikai tucatfilmeknek mint pl a Wantednek, amik arról szólnak, hogy te lehetsz a különc sztár, legyél bármennyire is egysíkú. :)
:lul:
nope. a mátrix 2 és 3 arról szólt, hogy hogyan tudunk kínkeservesen még több hülyeséget összeírogatva több pénzt kicsiholni egy váratlanul nagy sikert elért első részből :)

Zen

Quote from: Én on 2010-01-14, 23:45:46
Pedig ez a szitu.
Próféta: Sharone Stonet mutatták mielőtt elment volna Schwarzi a szimulációra? Mert ha igen, akkor pöppet fura lenne ha őt tökéletesen belekódolják. Mondjuk rég láttam, a regényhez meg nem volt szerencsém.

Kiku: -felfogó :D Ettől függetlenül ott a sok monitor a faszi meg benyögi kb h "már párszor elszúrtad"
Továbbra is az zavar h b@xták észrevenni a nézők (de legalábbis a crackedesek), a filmet meg ígyse-úgyse lehet normálisan megfejteni uh az értelmességéről kár vitát nyitni.

Különben is: Vállamról, kezedet, vedd le gyorsan.
&fmt=1

Én

Quote from: Zen on 2010-01-15, 00:16:29
Próféta: Sharone Stonet mutatták mielőtt elment volna Schwarzi a szimulációra? Mert ha igen, akkor pöppet fura lenne ha őt tökéletesen belekódolják. Mondjuk rég láttam, a regényhez meg nem volt szerencsém.
Bármennyire is fáj, nem vagyok Próféta, de azért válaszolok:
Mutatták, már az egyik legelső jelenetben, mellette ébred fel a rémálomból. (De ő elméletileg már egy régebbi bevésés része is, legalábbis a "sztori" szerint, szal lehet direkt úgy rakták be neki az emlékeiből)

Zen

&fmt=1

LiaLia

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-15, 00:08:15
Építész: Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális felfogóképességed számára nem mind akceptábilisak. Dialógusunk kontinuitása így megszakad. Nem jön létre az argumentumok szintézise.
:lol:
[spoiler](párszor azért el kellett olvasnom, mire megvilágosodott az értelme, már a reggeli felkelés óta majd elalszom a fáradtságtól)[/spoiler]

NLZ

Quote from: LiaLia on 2010-01-15, 11:35:22
[spoiler](párszor azért el kellett olvasnom, mire megvilágosodott az értelme, már a reggeli felkelés óta majd elalszom a fáradtságtól)[/spoiler]
Hiába, ha nincs mit mondani, akkor mondd hosszú körmondatokban, latin szavakkal teletűzdelve, hátha nem veszik észre.
[reserved]

Fazék

basszus, a Tökéletes katonát Roland Emmerich rendezte? :haha:
rá nem jöttem volna, ha nem írják ki az elején. eredeti hanggal nagyon komoly a film, JCVD és Dolph Lundgren akcentusai elég mókásak :D

Ramiz

Funny értelmetlen pic:

[spoiler][/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

The Chaser (Chugyeogja)

Kőkemény, kiábrándult, kegyetlen krimi Koreából.
Főszereplője egy kiugrott, stricivé lett rendőr, akinek feltűnik, hogy a lányai eltünedeznek, és mindig akkor, ha egy bizonyos telefonszámról jön a megrendelés. Nyomozás kezdődik, versenyfutás az idővel - ám a filmnek az a szokatlan vonása, hogy az üldöző és a sorozatgyilkos - mert hát mi másról volna szó - már szinte a játékidő legelején találkoznak, sőt, a gyilkos vallomást is tesz a rendőrségen. A hasonló filmek itt szoktak befejeződni, ez igazán csak itt kezdődik. Az utolsóként elrabolt nő ugyanis még életben van, csak azt nem tudják, hol.
Az ex-rendőr az elején még azt hiszi, csupán elrabolták a lányokat, így csak a pénze után fut, de ahogy fogy az idő, úgy válik egyre torokszorítóbbá, ahogy egyre inkább megrendül, ráébred, hogy mivel áll szemben. Közben a rendőrök töketlensége miatt a gyilkost kénytelenek kiengedni... és a befejezés, a megoldás, amit amerikai, de még európai film sem merne meglépni, felér egy gyomronrúgással.

A Memories of Murder szintjét nem éri el, de nem sok hiányzik hozzá.

Olvasom, jön a remake. :-/

LiaLia

Quote from: NLZ on 2010-01-15, 18:33:21
Quote from: LiaLia on 2010-01-15, 11:35:22
Hiába, ha nincs mit mondani, akkor mondd hosszú körmondatokban, latin szavakkal teletűzdelve, hátha nem veszik észre.
azért ahhoz intelligencia is kell ám, hogy a megfelelő helyen, megfelelő értelemben legyenek a latin szavak :smile:

Ramiz

Quote from: LiaLia on 2010-01-16, 20:28:44
azért ahhoz intelligencia is kell ám, hogy a megfelelő helyen, megfelelő értelemben legyenek a latin szavak :)

Igen, de a geciség az, hogy tizedannyi energia és tudás kell egy idegen szavas mondat-szörny megalkotásához, mint amennyi a felfedezéséhez / lekaszabolásához / megértéséhez kell...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

LiaLia

Quote from: Ramiz on 2010-01-16, 21:08:05
Quote from: LiaLia on 2010-01-16, 20:28:44
azért ahhoz intelligencia is kell ám, hogy a megfelelő helyen, megfelelő értelemben legyenek a latin szavak :)

Igen, de a geciség az, hogy tizedannyi energia és tudás kell egy idegen szavas mondat-szörny megalkotásához, mint amennyi a felfedezéséhez / lekaszabolásához / megértéséhez kell...
:D egyetértek  :tezsvir:

kikuchiyo

Thirst (Bakjwi)

Park Chan-wook legújabb filmje.

Nem vagyok még utána olyan állapotban, hogy értelmesen írjak róla, de az biztos, hogy zseniális volt - talán még az Oldboynál is jobb.
Voltak előzetes fenntartásaim, de a film simán elfújta őket. Nem is tudom, miért vártam ennyit a megnézésével.

LiaLia

Vasárnap délutáni teázós-barátnős mozizáskor láttam a Sherlock Holmes-t

Klasszikus, kosztümös krimi, mozgalmas jelenetekkel, szerintem jó zenével és a kissé sötét londoni utcák életképeivel. Érdekes feldolgozás, ahogy a már megcsömörlött, kiégett, de alkalom adtán nagyon precíz, remek helyszínelő Sherlock kalandjait követhetjük végig. Jól adagolták a jellegzetes angol humort, ami azért nem vált fárasztóvá, és jól elegyítették az akciót a kalandosabb, vagy romantikusabb, szinte már giccs paródiás jelenetekkel. A vége felé kissé meseszerű lett a történet, viszont emellett is sikerült egy elég erőteljes képet megmutatni.[spoiler]A lánccal felakasztott főgonosz látványa a félig kész hídon, huhh. Szinte pokoli jelenet.[/spoiler]
A filmben a mágia és a logikus, racionális vizsgálódás párharcának lehetünk tanúi, miként működtek bizonyos titkos szervezetek, hogyan szövődtek politikai, felsővezetésig nyúló érdekek, és vajon rájön-e Sherlock az igazságra. Bár Sherlock az igazság és józan ész bajnoka mégis úgy láttam, hogy jól ért bűvészkedéshez, sokmindent bevet a céljai eléréséhez. Mindemellett pedig igencsak romantikus alkat, csak igyekszik titkolni :smile:

Zene: Hans Zimmer, rendező: Guy Ritchie, Sherlock: Robert Downey Jr.