Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Xzone

Quote from: Member on 2011-05-19, 17:50:06
Egy AMD 2000+ (1,2 ghz), 900 MB RAM, Gf2 MX400-as gépet, 110 gigás vinyóval, egy ősi Samsung monitorral kb. mennyit ér? Volna vevő a régi gépemre, mondjuk nem éppen a legmagasabb jövedelmi helyzetből.

Örülj, hogy nem kell fizetned azért, hogy elvigyék.

Cloud

Quote from: Member on 2011-05-19, 17:50:06
Egy AMD 2000+ (1,2 ghz), 900 MB RAM, Gf2 MX400-as gépet, 110 gigás vinyóval, egy ősi Samsung monitorral kb. mennyit ér? Volna vevő a régi gépemre, mondjuk nem éppen a legmagasabb jövedelmi helyzetből.

Kb 10-15ezer szerintem...

Member

Quote from: Cloud on 2011-05-19, 18:02:02
Kb 10-15ezer szerintem...
Ennyit nem kérhetek, de 6-7 köré tippeltem. Eléggé szegénysori cigány családról van szó.

Cloud

7-ért ha odaadod akkor még jól is járnak. :jee:

Cobra

Kétszer jöjjön el füvet nyírni a kertbe :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Cobra on 2011-05-19, 22:10:36
Kétszer jöjjön el füvet nyírni a kertbe :)
Viccet félretéve egyik ismerősöm az összes tartozást így hajtja be, mert tudja, hogy fizetni úgy sem tudnak. Van egy több hektáros hátsókertje, egyedül meg nem bírná, meg amúgyis lusta. ::)

Darkstar

Jelszavas pdf-ekről le lehet venni valahogy a védelmet(megnyitáskor kéri)? Tudom mi jelszó, csak idegesítő minden alkalommal beírkálni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Adobe esetén security->remove security. Ha mást használsz passzolom.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Erre a misztériumra adjon valaki magyarázatot:
Samsung RV509 laptop, msdnaa win7 x64 telepitő, minden oké. De 0xc0000225 hibával leáll a boot manager ha piszkálom a Daz loaderrel.
Ha EFI módot engedélyezek, akkor a daz loader még odáig sem jut el.

Már végigzongoráztam az összes beállitást, daz loaderben is, biosban is.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Daz loader helyett nem próbáltál mást? Pl: Hal 9000... Nekem ezzel is működik...

NLZ

HAL7600-ra gondolsz? :D Az sajnos nem SP1 kompatibilis, inkább a Chew7-et ajánlják file szintű törésre.
Vagy próbálkozhatsz KMS emulátorokkal is.
Universal KMS Activator
WOAT
LocalHost
Ezeket nagyon nem próbáltam még, de Office2010-nél jól működik ez a módszer, szal egy próbált megérnek.

Ám a legújabb (2.0.2-es) Windows Loader-t próbáltad?
[reserved]

Selmo

Quote from: NLZ on 2011-05-24, 13:02:18
HAL7600-ra gondolsz? :D Az sajnos nem SP1 kompatibilis,
Szerencsére ezt az én gépem nem tudta. :D

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Tanár úr gépére lesz ugyhogy a legkevésbé buherálós megoldás kell. Tojtam rá és beleírtam a saját msdnaa kódomat, úgy néz ki működik két gépen egyszerre.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

White SeeD

Sikerült kiakasztanom a gépem.
Vettem egy sharkon dokkolót usb3 portal.
Berakom az usb portot ahogy kell a pcie1-es slotba, a legaljára.
Rádugom a tápcsatit, bekapcsolom és nincs kép.
A VGA-m ami pcie 16ban van pörög veszettül.
A no signál helyett fekete kép fogad.
Gép kikapcs, portot leszed. Nemmegy.
cmos resetelése. Jelenleg addig jutottam, hogy az integrált VGA megy. Hiába állítom be hogy pcie slotrol nézze a VGA-t ragaszkodik az integrálthoz.
Ha letiltom az integrált VGA-t az sem hatja meg, akkor sehol nem ad jelet.

Alaplap: ga-ma69g-s3h
VGA: Sapphire 5850 extreme.

Windozban nem tudok semmit sem állítani, mert csak az integrált kártyát látja. :ejj:
5letek?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Másik lapban a videókari, másik videókari a lapban, a bűnös elemet meg postázni garanciába.
[reserved]

White SeeD

Sokadszori cmos reset után sikerült működésre bírni a kártyát. Viszont a windows totál kiakad, kékhalál folyamatosan, el sem lehet indítani.

(win7 alatt mivel lehet megállítani a kékhalál képernyőt hogy ne tűnjön el azonnal?)

Lett egy win reinstall. A kártya úgy ahogy megy, de win7 ráerőltetett drivere nemigen működik úgy ahogy kell.
Simán standard vga-nak ismerte fel a kártyát, hiába töröltem tettem fel a legújabb drivert az ati honlapjáról, csak a win7 update driverét fogadta el 5800 seriára. :comp:

Textúrában random eltűnnek (feketére váltanak) elemek, majd vissza kis 3-4 szögek formájában, de nem 1-2 hanem 50-60 kisebb elem random elhelyyezkedésben. Elvileg legújabb ati driver és legújabb dx van rajta. Tegnap régi gépen ugyanez volt, nem volt vele semmi baj :mad:

Mondjuk eddig csak 2 gamen tudtam letesztelni, lévén hogy a steam szuper guardja letiltotta az accom és bassza mailban küldeni az aktiváló kódot.
Természetesen a support acc létrehozásakor sem működik a visszaigazoló mail, így a support szolgáltatást sem tudom igénybe venni.... Igaz csak 3 accot csináltam 3 különböző szolgáltató mailcímével, mindegyik fail ::) Így küldtem nekik mezei emailt amire kíváncsi vagyok hány nap múlva válaszolnak.

Makos

2 héten belül szoktak válaszolni, hogy megnyugtassalak :D

kikuchiyo

Szeretnék magamnak egy jó minőségű agybadughatós fülhallgatót. Minél jobb hangminőséget és izolációt tud, annál jobb. Melyik típusokat érdemes nézegetni?
Failure is the default option

Darkstar

Az attól függ. Mennyire mély a tárcád? :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-27, 13:03:21
Szeretnék magamnak egy jó minőségű agybadughatós fülhallgatót. Minél jobb hangminőséget és izolációt tud, annál jobb. Melyik típusokat érdemes nézegetni?
sztem aminek ilyen fejű az agybadugós része, azzal nem tévedhetsz nagyot. (normális márkáknál adnak hozzá különböző méretű cserélhető gumikat, hogy kiválaszthasd a legjobban füledbe illeszkedőt)
nekem ez a megoldás vált be eddig a legjobban az útált fülbedugós vacakok közül.
úgy kizárja a külső zajokat, hogy igazi baktériumtenyészet lesz a füljáratodban, mire végeztél a zenehallgatással :D

kikuchiyo

Quote from: Darkstar on 2011-05-27, 13:10:06
Az attól függ. Mennyire mély a tárcád? :D

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy olcsó is legyen :)

10k-t hajlandó vagyok rá áldozni, ha cserébe kapok egy viszonylag jó hangminőségű, tartós és kényelmes fülhallgatót.

Azért ragaszkodnék az agybadughatós kialakításhoz, mert a pántos fejhallgatók egyrészt nagyok és nehezek, másrészt elég hamar elkezd tőlük fájni a fülem. A telefonomhoz kapott kis fülhallgatónak nagyon kényelmes volt a kialakítása és egész jó volt a hangja, valami olyasmi kéne. Illetve KT-nél láttam egyszer egy fajtát, az az izolációja miatt tetszett.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-27, 13:17:52
10k-t hajlandó vagyok rá áldozni, ha cserébe kapok egy viszonylag jó hangminőségű, tartós és kényelmes fülhallgatót.
ami képet link-eltem, az a nokia bh-103-as sztereó bluetooth headset és sztem rohadt jól szól, és került 8400 Ft-omba. ha te 10-ért nem találsz tisztességes vezetékeset, akkor megeszem a kalapom :)

amúgy argep.hu-s értékelések is érhetnek valamit: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-112&sort=mean

szerk: pl ez jónak tűnik: http://www.argep.hu/opinions_800705.html

Zsiga

Fazék

ok, Zsiga nyert :)

amúgy azért döntöttem a bluetooth mellett, mert zenehallgatás mellett rendszeresen könyvet olvasok + táska félvállon, 1 hónap alatt kettő vezetékes fülest nyírtam ki buszon felszálláskor ajtóba akadással...
ez a bluetooth viszont ugyebár véges működési idejű, szóval nem árt telefonnal együtt feltölteni...

nagyon korrekt fülesnek tűnik ez az xears
azt a "bejáratóhangok" link-et viszont már kicsit erősnek érzem :)

chilip

Quote from: White SeeD on 2011-05-27, 11:06:26

Mondjuk eddig csak 2 gamen tudtam letesztelni, lévén hogy a steam szuper guardja letiltotta az accom és bassza mailban küldeni az aktiváló kódot.
Természetesen a support acc létrehozásakor sem működik a visszaigazoló mail, így a support szolgáltatást sem tudom igénybe venni.... Igaz csak 3 accot csináltam 3 különböző szolgáltató mailcímével, mindegyik fail ::) Így küldtem nekik mezei emailt amire kíváncsi vagyok hány nap múlva válaszolnak.

ez velem is előfordult most új gép miatt, nem küldték ki a kódot előtte (vagy spam áldozata lett) de aktiválva lett. DE! én nékem sikerült fél órán belül lekérnem a kódot tőlük. a lényeg asszem hogy webes felületen megpróbálni bejelentkezni. persze nem enged, mert oda is kell a kód de lesz ott valami lehetőség amivel a mail címedre küldetheted a kódot újra. csak nem rögtön küldik ki. ideges is lettem 5 perc múlva és párszor elküldetttem újra, azt utána kiküldték 5x egybe

White SeeD

Quote from: chilip on 2011-05-27, 13:44:24
ez velem is előfordult most új gép miatt, nem küldték ki a kódot előtte (vagy spam áldozata lett) de aktiválva lett. DE! én nékem sikerült fél órán belül lekérnem a kódot tőlük. a lényeg asszem hogy webes felületen megpróbálni bejelentkezni. persze nem enged, mert oda is kell a kód de lesz ott valami lehetőség amivel a mail címedre küldetheted a kódot újra. csak nem rögtön küldik ki. ideges is lettem 5 perc múlva és párszor elküldetttem újra, azt utána kiküldték 5x egybe

Megnézem ott is, bár ha jól emlékszem egyszer ott is eljátszotta ezt. A kód kérése után 36 órával küldték meg. Csak addigra már le is járt ::) Ott fel is adtam hogy a honlapon keresztül be fogok én oda jelentkezni valaha is, ha kellett valami kliens böngészőjéből elintéztem.

NLZ

Quote from: Fazék on 2011-05-27, 13:31:40
ok, Zsiga nyert :)

amúgy azért döntöttem a bluetooth mellett, mert zenehallgatás mellett rendszeresen könyvet olvasok + táska félvállon, 1 hónap alatt kettő vezetékes fülest nyírtam ki buszon felszálláskor ajtóba akadással...
ez a bluetooth viszont ugyebár véges működési idejű, szóval nem árt telefonnal együtt feltölteni...

nagyon korrekt fülesnek tűnik ez az xears
azt a "bejáratóhangok" link-et viszont már kicsit erősnek érzem :)

A TD100-ról tényleg írnak jókat. Zsiga által linkelt helyen head-fi összesítős topic jó, énis azt akartam linkelni. :)  Érdemes egyszer elolvasni a basic guide-t ott, hasznos.
Ott írják is, hogy a burn-in egy hülyeség. :)
[reserved]

Cobra

Quote from: White SeeD on 2011-05-27, 11:06:26
Sokadszori cmos reset után sikerült működésre bírni a kártyát. Viszont a windows totál kiakad, kékhalál folyamatosan, el sem lehet indítani.

(win7 alatt mivel lehet megállítani a kékhalál képernyőt hogy ne tűnjön el azonnal?)

Lett egy win reinstall. A kártya úgy ahogy megy, de win7 ráerőltetett drivere nemigen működik úgy ahogy kell.
Simán standard vga-nak ismerte fel a kártyát, hiába töröltem tettem fel a legújabb drivert az ati honlapjáról, csak a win7 update driverét fogadta el 5800 seriára. :comp:

Textúrában random eltűnnek (feketére váltanak) elemek, majd vissza kis 3-4 szögek formájában, de nem 1-2 hanem 50-60 kisebb elem random elhelyyezkedésben. Elvileg legújabb ati driver és legújabb dx van rajta. Tegnap régi gépen ugyanez volt, nem volt vele semmi baj :mad:

Es sajnos 80%-ban GPU hibának tűnik. A maradék 20%-ban alaplapra gondolok még.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-27, 13:03:21
Minél jobb hangminőséget és izolációt tud, annál jobb.

A hangminőség még nem minden, a színezés típusa is kinek-mi :)
Érdemes a head-fi-n ezt a hosszú összehasonlító tesztet megnézni,
az elején a leírást elolvasni. Amit Zsiga linkelt, az is jó, a TD kicsit
magas-mély hangsúlyos, de sokan mondják, hogy ettől az "íztől"
van meg a karaktere, kellemes, energikus a hangja. Ha ennél
kiegyensúlyozottabb, analitikusabb hangra vágysz, akkor Xearstól
az XR120. Én is sokáig gondolkoztam rajta, de mivel nekem
méretben kisebb kellett (ezek már nem fértek volna be sisak alá),
ezért Brainwavz M1-et vettem.
A TD-II-t még nem próbáltam ki, Zsozsónak is olyan van.

White SeeD

Ez a steam support nemigen van a helyzet magaslatán.
4 napja síri csend...
Bár elvileg jobban állok mint jópáran, akik még a support account welcome mailjára várnak már napok óta.
Az első support accos levelem meg el sem olvasták, helyette copypasty sablonszöveg hogy azonosítsam magam, biztostolvajvagyok.
Még jó hogy az első levélben nem csak 2 cdkeyt adtam meg, de az ilyenkor szokásos bankkártya adatokat is.

5 nap után meg megkaptam az először kérvényezett steamguard kódot. persze már nem működik.

Csodálkozok hogy az egyik legnagyobb digitális eladónak ennyire fos supportja legyen ::)