Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Nakedape

Quote from: Cobra on 2011-11-04, 18:49:31
Fazék, vagy növeljétek az árrést, vagy a beszerzési árral számoljatok az eladásnál (vagy számoljatok rögtön 350-es Euroval). És érdemes rögtön kifizettetni az árut, nem 30 napos késéssel.
te Németországban élsz? mióta?
:angyali:

ha 30 napra kifizetnek egy kkv-t ár örül, ha megadott árából nem kell 10-15% nál többet engednie  már örül
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Cobra on 2011-11-04, 18:49:31
Fazék, vagy növeljétek az árrést, vagy a beszerzési árral számoljatok az eladásnál (vagy számoljatok rögtön 350-es Euroval). És érdemes rögtön kifizettetni az árut, nem 30 napos késéssel.
kihagytad a javaslatok közül, hogy nyerjünk a lottón :haha:

de komolyra véve a szót: árrést nem lehet növelni. kicsi piac, kicsi kereslet, nagy kínálat, nagy árverseny. pláne amikor az emberek nem hajlandóak megfizetni egy normális lámpát, hanem inkább megveszik az EGLO szarokat és utána csodálkoznak, hogy fél-1 év múlva tönkremegy, szóval ilyen piacon nehéz eladni normális lámpákat.
így is vannak olyan netboltok, akik nevetségesen alacsony áron adják ugyanazokat a lámpákat, amiket mi forgalmazunk, és a viszonteladóink szimplán nem tudnak versenyezni velük, mert ők már nem tudnak normális hasznot rátenni.

fizetés: a rögtön kifizettetés max magánszemélyeknél/házaknál/villáknál működik. minden egyéb céges projekthez adott lámpánál már akkor is boldog lehet a kereskedő, ha sikerül 50% előleget kapnia, de legtöbb esetben alap a 30 napos átutalás, különben megy más kereskedőhöz a vevő, de 45 ill 60 napos átutalás sem ritka. Sajnos Mo-on ez így működik, és máshogy nem is nagyon lehet megmaradni a piacon. KP-s kizárólagos fizetéssel pár hónapon belül lehúzhatnánk a rolót.

Az egy más dolog, hogy sajnos már rengeteg pénzt vesztettünk olyan cégek miatt, amiket simán bedöntöttek a kifizetésünk helyett, és a jelenlegi magyar jog szerint semmit sem tudunk ez ellen tenni, mert a jog az csak a vásárlót védi, az eladó nagyívből le van szarva, nyugodtan fusson csak a pénze után.
Az igazán "vicces", hogy jelenleg egy olyan cég is tövig beszopatott minket, aki továbbra is vígan él a piacon, és csak nevet rajtunk, hogy ül a pénzünkön és baszik kifizetni minket. megy ellene a per, de a magyar jogrendszerben ez évekig tartó folyamat, addig meg kb pont tönkremegyünk, illetve amennyire jó véleménnyel vagyok a magyar igazságszolgáltatásról még azt sem tartom kizártnak, hogy soha a büdös életbe egy fillért nem fogunk látni abból a pénzünkből... ja és persze a magyar államnak már befizettük az ÁFÁ-t a számla után, a drágalátos vevő meg ha jól tudom még a nem kifizetett számla ÁFÁ-ját is levonhatta az adójából :haha: gyönyörű dolog ez a jog :)

Kraivan

Quotea és persze a magyar államnak már befizettük az ÁFÁ-t a számla után, a drágalátos vevő meg ha jól tudom még a nem kifizetett számla ÁFÁ-ját is levonhatta az adójából :haha: gyönyörű dolog ez a jog :)
Ilyen esetben bár számla van, de rendezve még nincsen. Fizetési meghagyásnak hívják az effélét emlékeim szerint.

Az APEH-ot minden bizonnyal érdekelheti h ilyen esetben az illető visszaigényelheti-é az áfáját?
A te részed nem hiszem h meg fogja hatni...

Arra nem gondoltatok h átavanzsáltok szállítmányozási céggé?
A termék ára az fixen euró lenne, az eddigi árrést meg megoldjátok szállítási / beszerelési költségnek. Még lehet jobban megérné a németben tankolni mint hazánkban.

NLZ

És hogy fizettessék ki? Verőlegénnyel? :D
[reserved]

Cloud

www.google.hu

Írd be:

Do a barrel roll

majd enter.

:eek:

Valszeg csak nekem volt új, de akkor is...

Andicilin

Nem tudom melyik topicban kérdezzem, úgyhogy most idebiggyesztem.
Van még az ELTE-n (Lágymányosi Campus) animés vetítés? Tökre mennék. Annyira vacak volt rég, hogy már szinte hiányzik. :zomg:
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

Kraivan

Quote from: Darkstar on 2011-11-05, 01:03:35
http://index.hu/kultur/media/2011/11/04/szegedi_szolariumot_buntetett_az_artisjus/

:appl:
Na igen...
A kedvenc legalizált maffiánk.

Ugyanis jogilag megfogalmazták, hogy mindenkit automatikusan szerzői jogvédelem illet, amit ők készségesen beszednek, de ahhoz h te megkapd a szerzeményed utáni pénzt, ahhoz regisztrálnuk kell hozzájuk, és nem titkolják h a beszedett pénzösszegnek 80%-át elkönyvelik egyesületük fenntartásához.

A legszebb, ha összehoznánk egy zenekart saját számokkal, akkor azt úgy kezelik, h mivel nem vagyunk regisztrálva náluk, akkor kizárásos alapon feldolgozást játszunk, így kérik a pénzt.

Gusztustalan h felolvasóesteket, és minden kultúrális dolgot önkényesen megvámolnak.

ha valaha nyitok saját helyet, erősen érlelem h felkeresek egy halom bandát, aki ad ingyencd-t, ezt papírformában igazolja, és ha kell ügyvédi, és közjegyzői megerősítéssel lemondani a jogi képviseletről.
És ezen bandák zenéjét nyomatnám egész nap.

Ugyebár azonnal per indulna, mert 99ben ezek törvénybe iktatták h alanyi jogon képviselnek mindenkit. Lemondhatok-e az efféle jogaimról? Mert ők lehet h önkényesen alanyi joggá tetették, de mivel nem az én érdekemben járnak el, illetve az érdekemre hivatkozva mások pénzét kezelik, miközben én semmit se látok az akár utánam beszedett pénzből, így valóban az érdekemben járnak el?

Mennyire ütközik a szólásszabadság és kreativitás kifejezése az őáltaluk felállított rendszerrel?

Mert felvetődik a szokásos probléma efféle jogi kérdésekben:
Azzal ha mondjuk akárcsak letöltök egy zeneszámot, azzal nem fogom ténylegesen megkárosítani az előadót, hisz fizikálisan nem csökkentettem az ő vagyonát, pusztán becsült értéke van annak h mennyivel lett volna több, ha megveszem. De a bevételkiesés az nem károsítás.

Másrészről, az efféle sarcokkal meg minden létező üzletet megtámadnak. Ugyanis jogilag ha a konyhán étteremben hallgatom a zeném, és azt kint a vendég hallja, az Asva szerint máris versenyelőnyre vihet engem -> fizessek. Bár sztük ha a csodás bárhangomon elkezdenék nyekeregni azért is fizetnem kéne.
Szóval küldik a csekkeket a csodás helyeknek, és mint bármilyen józan üzemeltető egy dolgot teszel: a költségeket beépíted az árrésbe. Egy kocsma kiadását havi 20-150ezer ft-al dobják meg. Ezt be kell iktatni a szolgáltatás árába, ergo a közembernek kevesebb pénze marad.

Ilyen felhozatalban ki is lop meg kit?

Moha

A legmocskosabb dolog ebben, hogy egy üzletnek/kocsmának/stb. akkor is fizetnie kell, ha pl. a rádió megy úgy, hogy a vendég/ügyfél is hallja, holott a rádió egyszer már kifizette a jogdíjat, hiszen azért sugározhatja... A rádió pedig szabadon fogható. Ugyan mi különbség van aközött, ha az egész kocsmában szól a rádió meg aközött, ha a vendég a zsebrádióján hallgatja?

Kraivan

Egy ideig játszottunk a gondolattal h mi lenne h netet fizetnénk (btw arra is elkérik a jogdíjat) és ingyenes netrádiót hallgatnánk?

meg úgy eleve hallatlan amit tesznek:
Nyitok egy helyet. Veszek egy hifitornyot, és hangtechnikát. És vennék egy halom eredeti lemezt, amin már jó párszor ott van a jogdíjuk, és jönnek még egyszer beszedni a pénzt, havi rendszerességgel.  :Eztneked:

.Attila

Nem tudom, mi ezen a meglepő. Ahány címen csak lehet, beszedik ugyanazt a pénzt.
Ez nem olyan, mint egy maffia. Ez egy maffia.
Profi karrierre törő zenészeknek azt tanácsolnám, meg se próbáljanak itthon karriert kezdeni, egyből ugorjanak külföldre. Felesleges itthon szenvedni.

Próféta

Valahogy az a gáz, hogy az Artisjus eladhat olyan jogot a rádiónak, hogy amaz üzletszerűen broadcastingolhatja a zenét, de a hallgatói csak magáncélra hallgathatják. Ez valahogy elég perverzül hangzik. Nyilván ha ez a licenc a hallgatókra nem tehetne ilyen korlátozást (piac törvényi szabályozása, anyone?), akkor se tudnának a rádiókból ezen a címen több pénzt kisajtolni, de legalább a bőrrák-árusnak nem kéne a behajtóktól rettegnie.

Quote from: Kraivan on 2011-11-05, 10:24:30
Mert felvetődik a szokásos probléma efféle jogi kérdésekben: :__devil:
Azzal ha mondjuk akárcsak letöltök egy zeneszámot, azzal nem fogom ténylegesen megkárosítani az előadót, hisz fizikálisan nem csökkentettem az ő vagyonát, pusztán becsült értéke van annak h mennyivel lett volna több, ha megveszem. De a bevételkiesés az nem károsítás.
De. Vagy legalábbis nem a te hatásköröd ezt eldönteni, hanem azé, aki szerezte és játszotta a zenét (vagy akinek eladta a jogait). Ha a jogtulajt nem zavarja, hogy nem kap érte pénzt, akkor odaadhatja neked ingyen a zenét. Ha szeretne érte pénzt, akkor meg kérhet érte pénzt, épp erre van joga. Neked meg jogod van nem beszerezni, ha túl drágának találod.
És ez szerintem rendben is van.

Quote from: Kraivan on 2011-11-05, 10:24:30
Lemondhatok-e az efféle jogaimról?
Igen. Opt-outolhatsz az Artisjusból. Ha nem vagy a Család barátja, akkor nyilván nem is véd meg. Ha szeretnél pénzt látni azután, hogy mindenki a munkád gyümölcsét élvezi, a Danubius rádió a te zenédet nyomva keresi magát degeszre, XY megasztáros pedig remixeli a számodat és eladja sajátjaként, akkor sok sikert az érdekérvényesítéshez, La Mancha lovagja. Gyakorlatilag az az üzleti modell marad, hogy ingyen adod az mp3-at, és a koncertekkel próbálod eltartani magad, kiadók támogatása nélkül. Vagy hogy nem tartod el magad zenével, csak hobbiból tolod.

De kérdezzük meg Ramizt, mégiscsak illetékesebb nálam. Vagy motifatort.

Fazék

ilyen gyilkos fejfájásom is rég volt.
azért a reggelt csak megélem...

Kvikveg

Ez a hetvege a "gyulolom a kertimunkat" jegyeben telt.
Ritkan van ilyen, hogy kimegyek, es felora utan valami gyomorbol jovo gyuloletet erzek az osszes kocsog bokor irant, mert vagy ki kell asni oket, vagy keptelenseg alattuk elmenni stb-stb. Tegnap ki se mentem, mert akkor meg mondhattam azt, hogy majd holnap.
Tehat visszaraktam a kinti lampaburat, kiastam egy kicsi rozsabokrot, elvagtam par vastagabb agat, aztan bejottem, mert ma nem.
:grrr: :morci:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quote from: Kvikveg on 2011-11-06, 12:28:52
Ritkan van ilyen, hogy kimegyek, es felora utan valami gyomorbol jovo gyuloletet erzek az osszes kocsog bokor irant, mert vagy ki kell asni oket, vagy keptelenseg alattuk elmenni stb-stb. Tegnap ki se mentem, mert akkor meg mondhattam azt, hogy majd holnap.
Tehat visszaraktam a kinti lampaburat, kiastam egy kicsi rozsabokrot, elvagtam par vastagabb agat, aztan bejottem, mert ma nem.

Áhá, épp akartam írni, hogy ez a hétvége a Kvikvegkedés jegyében telt nálam: egész tegnap az átkozott tűztövis-bokrokat irtottam a kertből. A szomszéd ültette őket, de a mi kertünk felé nőttek, és már vagy 20 négyzetmétert elfoglalnak. Ennek a növénynek mindene tüskés, és nem is adja olcsón az életét. És még mindig van belőle.
Failure is the default option

Member

Quote from: Kvikveg on 2011-11-06, 12:28:52
Ásd fel az egészet, trágyázd meg, aztán jövőre ültess bele valami hasznosat.

Azon filóztam, ha mondjuk egy konditeremben Machinae Supremacy szólna, Gama Bomb vagy bármely más olyan zenész, aki ingyen megosztja a zenéit letölthető formátumban (MaSu mondjuk az újakat titokban, torrenten), akkor az Artisjus mit tudna kezdeni ezzel? Egyrészt nem mondhatják, hogy az alkotó munka költségét fizetem, hiszen nem fognak abból utalni semmit a bandáknak, hiszen nem hazaiak, másrészt meg ha teszemazt Creative Commons licensz alatt fut a dolog, akkor mi dolguk van azzal?

Ramiz

Quote from: Próféta on 2011-11-05, 23:42:40
De kérdezzük meg Ramizt, mégiscsak illetékesebb nálam. Vagy motifatort.

Egy gazdag, unatkozó fickó meg egy profi jogász tehetne talán valamit. Esetleg egy dühös politikus, akit felhúz az Artisjus valami fejese. De egyébként mit lehetne tenni? Zenészként ártasz nekik, kifejezel bármiféle ellenállást, ha nem regisztrálsz, így még a te pénzed is ők kapják? Nem, talán csak erősíted őket. Végül is teoretikus a kérdés, mert az átlag bandák 95%-a nem lát tőlük soha pénzt.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Ma voltam a ParaParkban, baromi jó volt. Akik szeretik azokat a böngészőben játszható, juss ki a szobából játékokat, az szedjen össze egy max 5 fős csapatot és menjen el!
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Ezt valaki már mesélte (talán Pirula?), amikor még csak tervezés fázisban, félkész volt.
Örülök, hogy befejezték és végre már működik :)

.Attila

Mennyibe kerül?

Darkstar

Asszem 8000/csapat.

A "bezárás" után 1 órátok van kijutni, ha nem megy, elvileg néha küldenek tippeket. Mi 52 perc alatt jöttünk ki. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-06, 22:39:04
Ezt valaki már mesélte (talán Pirula?), amikor még csak tervezés fázisban, félkész volt.
Örülök, hogy befejezték és végre már működik :)
Ramiz tuti reklámozta az egyik filmaratonon.

Pont ma dicsérte egy másik ismerősöm is, már nagyon izzítani kéne a barátaimat :)

Zsiga

Hányszor kel még leírni hogy a fórumon tiltott téma a politika?

Xzone

Quote from: Zsiga on 2011-11-08, 15:22:10

Ezeket a wall-of-texteket legörgetni is fárasztó.

Member

http://www.youtube.com/watch?v=wOxt9PoJNkg

Hol voltál eddig, erkölcscsősz barátom?

Quote from: Xzone on 2011-11-08, 15:31:07

Ezeket a wall-of-texteket legörgetni is fárasztó.
Csökkentsd a betűméretet. ::)

Cloud

Kedd. Hideg szél, 38fokos láz, hidegrázás, fejfájás, szédülés. Én így szeretlek... :punny:

Zsiga

Quote from: Member on 2011-11-08, 15:32:06
Hol voltál eddig, erkölcscsősz barátom?
Mint látod nem itt.
A megjegyzéseidet meg tartsd meg magadnak, nem vagyok rájuk kíváncsi.

Topic kitakarítva. A következő politika-flood után egy nap zárás, ha az se lesz elég hogy megértsétek a szabályokat, törlés.

Member

Több moderátort is ki kéne tiltanod akkor. ::)
Quote from: Zsiga on 2011-11-08, 16:13:27
A megjegyzéseidet meg tartsd meg magadnak, nem vagyok rájuk kíváncsi.
Topic kitakarítva. A következő politika-flood után egy nap zárás, ha az se lesz elég hogy megértsétek a szabályokat, törlés.
Nem volt eléggé kiegyensúlyozott?

kada

Quote from: Member on 2011-11-08, 16:17:05
Több moderátort is ki kéne tiltanod akkor. ::)
Shh! Ez titok! ^^"
Quote from: Member on 2011-11-08, 16:17:05
Quote from: Zsiga on 2011-11-08, 16:13:27
Nem volt eléggé kiegyensúlyozott?
Volt kiegyensúlyozottabb része (csakazérmertbennevoltam), volt kevésbé.
Ahány mod, annyi helyen húzza meg a határt (lásd első idézet a postban vs második belseje).
Banhammer elővéve és meglengetve, ideje fogat mosni és nyugovóra térni.

U.I: Cinikus hangételem ne vezessen félre senkit, most épp nem voltam cinikus  :zomg:
(kivéve a shh)