Main Menu

EVE Online

Started by Suszi, 2006-01-06, 12:16:54

Previous topic - Next topic

Suszi

Én bele sem merek gondolni, hogy mennyit költöttem a játékra. De már szerencsére kikezeltettem a függőségemet :D

kada

ctrl alt del vicc EVEről
[spoiler][/spoiler]

Quote from: Suszi on 2012-06-13, 09:57:16
Én bele sem merek gondolni, hogy mennyit költöttem a játékra. De már szerencsére kikezeltettem a függőségemet :D
Asszem egész hamar billegek ennek a határán az itteniekhez képest.
De még nincs meg a "gyógyulás".  ::)
(viszont a beleköltött pénz egész minimális legalább)

.Attila

Egy fillért nem fizettem ebbe a játékba, viszont több, mint 1 évre elegendö plexem van 3 karakterre. Exploration igen jól fizetett.

.Attila

Tudom, EULA ellenes, meg ban jár érte, de ha valaki ismer olyat, aki olcsón venne IRL pénzért plex-et, nálam megteheti.
1 éve nem játszok, nem is fogok már.

.Attila

Na, sikerült eladni az isket, cirka 140ezer folyt be összesen :D

Fazék

Quote from: .Attila on 2013-01-22, 12:44:40
Na, sikerült eladni az isket, cirka 140ezer folyt be összesen :D
140k Ft? szép. hány óra (aktív) játékidővel?

.Attila

Passz, már nem tudom.
Hetente több nap, egy nap azért 1,5-2 órát rá kell szánni. Sok múlik a szerencsén, ill. kell jó pár hónap, míg egyrészt a tapasztalatot, másrészt a szükséges eszközöket beszerzed.
Ha null corpban vagy, az sokat segíthet, mert nyugodtabb körülmények között, kevesebb versenytárssal tolhatod, értékesebb lootért (én explorationt csináltam).

Mondjuk azt nem mondanám, hogy óradíjban megéri. Havi 5mrd-ot össze lehet szedni, az meg most kb. 12ezer Ft-ot jelent, szóval igazából úgy éri meg, hogy közben azért a játékot is élvezed, csak nincs szükséged annyi felesleges iskra.

Cloud

Nem ismerem a játékot, videó alapján marha jó lehet, de ez nagyon komoly:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TLqb-m1ZZUA

Nemrég azt történt, hogy a ClusterFuck Coalition egyik pilótája rossz gombot nyomott meg, s nem a flottáját hívta magához, hanem a Titánjával az ellenséges Pandemic Legion területére ugrott. Természetesen mivel magányos volt, azonnal célponttá vált, így a menekülésre az egyetlen kiút az volt, ha segítséget hív -- a vészjelzés kiküldése után több száz pilóta jelent meg a szövetségesek soraiból, miközben a Pandemic Legion is hívta a saját embereit.

Összesen több mint 3000 pilóta (sokan csak harcolni jöttek, nem volt közük egyik résztvevőhöz sem) jelent meg, akik 262 szövetséget képviseltek, és azok 715 cégét. A spontán ütközet során közel 25 ezer valódi dollárnak megfelelő anyagi kár keletkezett, de akik részt vettek az egészben, minden bizonnyal egy felejthetetlen élményben részesültek, hiszen egyetlen rossz parancsból egy komplett háború bontakozott ki. A ClusterFuck Coalition egyébként alaposan kikapott.

.Attila

Nem mondom, hogy nem történt meg, de valami sántít a dologban.
Egy Titan nem hív magához senkit, ő alagutat csinál a célhoz, tehát pont ő kiindulópont, nem a cél.
A célt egy cynosural field jelenti, amit jellemzően egy igen jelentéktelen költségű hajó készít. Ugyanis a cyno field 10percre lekapcsolja teljesen a hajódat, semmit sem tudsz csinálni. Egy titánnal ilyet csinálni... fel sem rakják a szükséges modult eleve.

Az persze előfordulhat, hogy a célra állást követően a jump portal generálás helyett jump-ot nyomott (jó hülyének kell lenni).

3000 hajó pedig jókora lagfest lehetett, mert néhány százzal sem bírnak el a szerverek.

Cloud

Érdekes dolog akkor, de videó szerint is voltak jó páran...

kada

Amennyire olvastam a fórumokon, annyira volt lagfest, hogy egyes hajók halálának oka az volt (már az extrém koncentrált tűzerőt leszámítva) hogy be se tudták kapcsolni a +resistet adó modulokat  ::)

Viszont a CCP által készített Dev Blog a dologról nagyon poén, és még az is értheti kb, aki nem játszik csak érdeklődik.

Egyébként a félrekattintás dolog tényleg módfelett furcsa, meg hogy mennyire benne voltak a támadásban, a helyükben én hagytam volna hogy a hülye haljon csak meg egyedül.

De akkor unalmasabb lenne az élet :D

.Attila

Egy titánt (még 1,5 évvel ezelőtti árakkal) cirka 50mrd ISK-ba került megépíteni.
Emellett óriási presztízsveszteség.
Ha megpróbálják megvédeni, akkor legalább cserébe kapnak ők is killeket, ezzel csökkentve a presztízsveszteséget.
Ha meg sikerül is megvédeni, akkor pláne.


Cloud

https://www.youtube.com/watch?v=bB7ITpTp9ws

Jöhetne már az a rohadt EVE tv sorozat. Egy éve semmi hir róla már. :(


szerk:

4000hsz, fuck yeah. :whoah:

Kraivan

#464


Ami miatt az EvE-re mindig is szemet vetettem az hogy egy számora ideális mmo-ként él a fejemben. A sci-fi technológiát hagyjuk, mert a fantasyt még mindig sokkalta jobban szeretem, de az hogy a játék egy hatalmas sandbox game, ahol nem scriptek vannak, patchek és sztorik, hanem a játékosok maguknak csinálják a balhét, az egy zseniális dolog, és az EvE-nél valamiért ez működik.

Anno imádtam az ötletet a Lineage2ben hogy a jólmenő klánok guildhallokből kastélyba költöztek, majd jött a siege rendszer... Az epikus darkmoon night kéthetes eventek...
A rideg valóság meg az lett hogy volt egy domináns oldal, és meg előre le volt rendezve az event. Kb mint wow masszív open world pvp eventek... mégis bg-re van téve már minden mert NINCS 50-50 populációs szerver, még cross realm systemmel sem.

Nekem ami egy MMO-ban hiányzik, és eddig egyik mmorpg se tudta ezt az űrt betölteni az a gazdaság. Minden játékban az economy összeroskad a powercreep-be, a hiperinflációba, vagy (nem nevetni) a facebook játékai szerettek volna nekem tetsző rendszert bevezetni, de ott az egész gazdaság ezredrangúan az energy system real life moneysink alá van rendelve. A dungeon keeper volt a legundorítóbb húzásuk ilyen tekintetben. Ahol 1 kocka kibányászására vagy vársz órákat, vagy creditcard számot adsz. Még talán az entropia universe ami economic mmo-ként a piacon megjelenik, de arról több negatívumot hallottam.

Az EvE-be meg bevezették a Alpha-Omega systemet (f2p modell) és ovlastam hogy az EvE azért tudja megállni a helyét, és nem esik a hiperinfláció áldozatává, mert profi közgazdászokat alkalmaznak, hogy a rendszer ne omoljon össze.

Az eltántorító dolgok:
a tutorial nagyon rövid, és még mindig segghülyének érzed magad utána.
Kellene a szocializációs elem, de az se kevés kutatómunka, hogy most ki a megbízható klán, ki a szociális, kik a hc nerdök... Én meg elég loyális típus vagyok. Nem nyomok igent az első invitation-re, és inkább reformálom a rendszert mielőtt végleg kilépek valahonnan (ez a való életben is sok gondot okoz :( )
Amikor olvasol olyat hogy többhónapi grindolásodat képesek oneshotolni, és lássuk be, hacsak nem alt karaktert indítasz, egy profi pvp-s könnyen szétcampeli az agyadat.
Csak párhuzamként, ha a wowban elveszne minden itemed, és még szintet is vesztenél halálkor, valszeg STV-ben unsubscribeolt volna rengeteg játékos.

Azt már megtudtam hogy a skilltanulás már offline mód működik. Kis túlzással, ha most készítenék egy accountot, egyszer belépnék, beállítanám a learning listát, és fél év múlva flottavezetők skillel logolnék vissza.
Másik oldalról olvastam rémhíreket hogy egy endgame karakter laza 14 hónap real life...
Nem az a cél hogy átrajzoljam a csillagrendszer ecoszisztémáját, de mennyire irreális a kép mondjuk fejvadász/bányásznak lenni a világban? Mert sokakban az a kép van, ha nem egy megaguildben vagy és a helyi csillagrombolót vezeted, akkor csak egy grindoló szolga vagy, hogy az aki a csillagrombolót vezeti az pöffeszkedhessen a galaxis közepén. (just like in real life)

White SeeD

#465
Quote from: Kraivan on 2017-06-10, 14:02:50

Nem az a cél hogy átrajzoljam a csillagrendszer ecoszisztémáját, de mennyire irreális a kép mondjuk fejvadász/bányásznak lenni a világban? Mert sokakban az a kép van, ha nem egy megaguildben vagy és a helyi csillagrombolót vezeted, akkor csak egy grindoló szolga vagy, hogy az aki a csillagrombolót vezeti az pöffeszkedhessen a galaxis közepén. (just like in real life)

Az EVE erősen pvp-re hegyezett. Azt tudnod kell hogy bárhol megölhetnek. Viszont az úgy nevezett high sectorokban jön a rendőrség és cafatokralövi a "bűnözőket"
Low secbe viszont nem véd meg senki, csak magadra számíthatsz. És ott jólfelszerelt predátor csapatok vadásznak a pve-s kezdő nyuszikra.

Lehet küldizni, élni high secben, de nemérimeg. Nagyon hamar unalmassá válik a pve küldizés, főleg egyedül, és a reward is elég szerény. Bányászni ott robotok bányásznak.

Le lehet költözni low secbe, ahol igenhamar cafatokra szednek ha egyedül vagy. Ha bepofátlankodsz olyan rendszerbe amit uralnak akkor te leszel a nyuszi amire az ottani cégtagok azonal rámásznak és addig üldöznek míg végleg el nem tűnsz.

Be lehet lépni céhekbe. Főleg olyanba éri meg ami 0.0-ban él. Ott van reward, lehet felfedezni. viszont vasszabályok vannak a te és céged biztonsága érdekében. És nem az van hogy te válogatsz a céhek között, hanem talán megengedik hogy csatlakozz ha jó az ajánló leveled. És ha ott program van nincs az hogy most nemérekrá, mást csinálnék. Ha gond van, vadászat, rendszervédelem, támadás stb akkor mész vagy kirúgnak és búcsúzóul szétlőnek hogy megspórólják az utat vissza high secbe. :ejnye:


Más egyéb:
Alpha-Omega system  YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

mindaddig míg elolvasod mennyire van lekorlátozva, utána

BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

(Accessible Ships: Frigates, Destroyers, Cruisers, Haulers and a Mining Frigate. persze csak t1-hajók)

Mondjuk az EVE-nek nagyonnagy pozitívuma volt számomra, hogy mikor annó abbahagytam, nemkevés pénzért tudtam eladni az összeharácsolt javaim, így legalább visszajött a fele fektetett idő ami nem a funnra ment többé kevésbé visszajött.

Látom nagyon ügyeltek rá hogy f2p-ként ne csinálhass túlsokmindent. Elég pénzt nem lehet összeszedni az előfizetésre, max a megengedett hajókra.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kada

Vannak nyitott flották, amikhez mint F2p is csatlakozhatsz, kis gagyi hajókkal nyomják sok lúd disznót győz alapon.
Persze nem egy kém is van tuti a csapatban, ráadásul van hogy olyanok csatlakoznak hozzá, akik egyébként egymással aktívan hadban állnak :D

High Security Sytems : igen, bárki bármikor szétlőhet.
De ha ésszel csinálod, anyagilag nagy bukta nekik, amikor a csendőrség fél percen belül megjelenik és 100% biztosan rommá lövi a hajójukat (kikerülése exploitnak számít).
Mellesleg a leghamarabb unalmas rész, kivéve ha Incursion-t csinálsz, de azt hagyjuk

LowSec/NPC NullSec : Aki egyedül megy, arra vadászni fognak. Ismertem egy kezdőd, aki ezt egész élvezte, bement kincseket keresni random féregjáratokon át, és az izgalmat az adta meg neki hogy vajon sikerül-e kijutni a rakománnyal.

LowSec NPC háború : A négy birodalom hadban áll, csatlakozol az egyik oldalhoz, rögtön van egy csomó szövetségesed akikből persze egy rakat csak kém, és van ugyanennyi ellenséged. Az ellenséges birodalmakba ha beteszed a lábad a rendőrség azonnal lő rád (de ez nem a szupererős csendőrség), cserébe az ellenséges HiSecben van egy csomó fincsi célpont akik nem számítanak rád és legálisan kilőhetőek :D
Olcsó kis hajókkal és alfa karikkal is könnyen művelhető, bár nekem spec annyira nem jött be elsőre, lehet teszek majd vele egy új próbát.

Játékos Nulla : Itt jön be a katonás céges politika, amikor valós életed nem lehet.
[spoiler]Meglepő módon szerintem a második leghamarabb unalmas rész titokban.[/spoiler]
Játékosi birodalmak egymás ellen honfoglalóznak, meg néha jönnek kalózok, akik csak a fincsi puha bányász/PvE gearelt hajókra vadásznak.
A beszerezhető pénz mesés, viszont a vasfegyelem szerintem nem poén.

Féregjáratokban élet : Ez egy a térképről levonuló életforma, kezdőket valószínűleg nem nagyon vesznek be, a játékos nullához és az alap térkép naprendszereihez képest nagy különbség három van:
1) Nem tudod rögtön a lokál chat csatornát nézve, hogy valaki más szintén a naprendszerben van, csak ha a hajód szenzorával elkapod.
2) Nem lehet de-faktó kisajátítani a cégednek a rendszert, nincs honfoglalózás.
3) Mindenféle fura hatásai vannak a "másik dimenziónak", bizonyos hajóstatok gyengítve vannak, mások erősítve.
Ha valaki csak beesik (elsőre nem tudja hova/mibe landol az ember ha elindul a nyusziüregben lefelé), te pedig a buffokra szerelt hajóban vagy, az vicces :D

Az Alpha hátránya hogy a felvehető skillek blokkolva vannak, hogy mit meddig.
Egy kezdő karinak ez tök mindegy, úgyse tartasz még ott hogy Tech 3 cirkálóban ülj, se pénzed se skilled hozzá.
Előnye, hogy amivel repülni és lövöldözni tudsz, az piszok olcsó más hajókhoz képest, és ha egy kisebb hordához csatlakozol, könnyedén elkaphattok egy drága hajót, ami többet ér mint az egész flottád.

Mindenféle drága hajóval tudok repülni, de időnként hagyom hogy lejárjon az előfizetésem, és alfás karival kis gagyikkal röpködök hétvégente, hétközben meg be se logolok, mert se időm se kedvem épp csapatot keresni.