Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: BonciNézd meg mégegyszer, mert ott van ;) tipp: Midori no Hibi a címe ;)
Na most mar en is belenezek!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Titkos

Quote from: BonciVan már ogm is?

Van, mind a 26 rész le lett cserélve egységes ogm-re kb. a téli szünet környékén. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Titkos

Quote from: Alkyra(de a VAndread is pályázik erre a címre.:D:D Aranyos a sztorija.. :D )

Azt tudom ajánlani, nekem nagyon tetszett. :)  (És végre egy anime, ahol nem éreztem úgy, hogy a CG nagyon elütne a kézi rajztól.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Manitu

Quote from: White SeeDAz értékelésemnél ezek számítanak:
Többszempontból nézem meg, és a résszázalékok százalékaiból jön össze.

Ezek 8% ot érnek: rajztechnika, zene, intro, outro, történet, érzelem
Ezekre 5% jár: kiszámíthatóság, dráma, poénok, logikális/történeti összefüggések, kivitelezés, szövegezés, mennyire egyedi megnézném-e újra.
Extra százalékok: Kiváltott-e belõlem valamilyen szélsõséget, tetszett-e. Voltak részek amik ultrajók/rosszak voltak, a korosztályhoz viszonyított értékelésem, milyen passzban vagyok, összehasonlítás a többi hasonlóval, egyéb kisebb dolgok sbt...

"A" kategória. Ha legalább 90%-ot adnák rá, de még van benne valami plusz, ami számomra a legnagyobbak közé emeli az adott mûvet.
Ezt alaposan kidolgoztad:) Gratulálok!

UfoZ

Hehehe. DNAngel = Kamikaze Kaitou Jeanne fiú verzió. :)

via_mala

Quote from: ManuHajime no ippo

Már sok embertõl hallottam elvakult istenítést e sorozatot illetõleg, az AnimNfon is jó helyen ált legutóbb, mikor néztem, és ez kiványcsivá tett, annak ellenére, hogy nem szeretem a sport animéket. Milyen a rajzolása? Nekem a képek alapján nem tûnt annyira jónak, de nem is láttam sokat. Mennyire dominál a fight jelleg? Ebben is van fejlõdés a jellemek mellett? Tudom, hogy le kéne töltenem megnézni, de most nagyon szûken vagyok idõvel és csak indokolt esetben teszek ilyet :)
Részemrõl az elvakultságot nem vállalom, de mindenféle jót bátran merek mondani a sorozatról, de ezt még nem mondanám istenítésnek. Mondjuk úgy, hogy a sport kategóriában kiemelkedõ helyen van.
A rajzolás szerintem nagyon jó, persze sok ismétlõdõ elem van benne, de ez többé-kevésbé minden animében így van.
Persze hogy dominál benne a harc, de valahogy mégis a sportszellem érzõdik ki belõle, nem a marcangolás.

QuoteEbben is van fejlõdés a jellemek mellett?
Nem mellettük van, hanem bennük, és igen jelentõs mértékû. Fõleg Ippo, de az összes mellékszereplõ, sportársak, ellenfelek, barátok, és edzõk is kibontakoznak.

Ayasi no Ceres
14. részig: nagyon profi, érzelemdús sorozat. Sajnos elolvastam az epizódcímeket tegnap, így magamat okolhatom, amiért lelõttem egy fontos momentumot Toya-val kapcsolatban, aki amúgy az egyik legszimpatikusabb karakter.

Samurai Deeper Kyo
12. rész: végre egy kicsit érdekesebb volt, talán kialakul még valami ebbõl a Muramasa-kard témából, de nem bánnám, ha kevesebb Kenyo lenne. Röhej, hogy szinte nincs is emberi ellenfél, csak ezek a gyurma-Kenyo-k.

Ja és mellékszálon belekezdtem a Midori no Hibi-be is, idáig 3 részt láttam belõle, és egy fokkal jobb, mint amire számítottam.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

zolan43

Ez nagyon sirály! Lealázza az összes eddigi részt!

Tenchi vs. Z harcba beavatkozik A 3 ISTENNÕ. Eszmeletlen arcot vágnak amikor 2 Ryo-ohki búlyik elõ a "tojásból", meg amikor Ryoko összerázza eggyé õket. Az átvezetést a GXP-ba úgy oldották meg, hogy az Istennõk visszaforgatják az idõt, visszakerülünk a 14 rész elejébe, csak most nem Z módosítja Mihoshi levelét hanem Fu-chan (Ryo-ohki kistestvére a GXP-bõl) és egy Noike-ra hasonlító nõ.

Ki Lehetett az a Tenchi-formájú fényalak akivel Tenchi beszélt?

Mikor lessz folytatás? Egyáltalán tervezik-e?

Maron

Quote from: via_malaAyasi no Ceres
14. részig: nagyon profi, érzelemdús sorozat. Sajnos elolvastam az epizódcímeket tegnap, így magamat okolhatom, amiért lelõttem egy fontos momentumot Toya-val kapcsolatban, aki amúgy az egyik legszimpatikusabb karakter.

Csak megsúgom, hogy vele kapcsolatban lesz egy csavar ;)

.Attila

Quote from: White SeeD1, Nem fért rá 1 DVD-re. 1 rész híjján:)
2, Az OAV szemben áll a sorozattal.
1. Akkor a Trigun is egy rossz sorozat :hehe:
2. ... az OAV-t ne akard összekapcsolni a sorozattal, mert az csak egy ízelítõ volt tudtommal (egy bemutató, hogy készül egy ilyesmi sorozat), és az anime elõtt készült (OAV: 2002, sorozat: 2003), a manga alapján (de lehet, hogy tévedek).
Tenchi GXP avi-s változat: ami az ftp-n volt régen (megegyezett azzal, amit én dc-n szedtem le), annak a szövege olyan nyelvtannal rendelkezett, ami az angolét még hírbõl sem ismerte.

Moha

Quote from: White SeeDAkkor még beírnák pár hibát a kedvedért :hehe: , ami lejebbvitte az UM százalékát:
1, Nem fért rá 1 DVD-re. 1 rész híjján:)
Hát, ha ez szempont... :rolleyes: De amúgy is: ez nem az anime "hibája", hanem a fansubbereké, de õket meg meg tudom érteni: így is irdatlan sok meló megcsinálni egy sub-ot, nem lehet mindenre figyelni. :)
Quote2, Az OAV szemben áll a sorozattal.
Ez biztos, de, mint Bonci is mondta nem kell összehasonlítani a kettõt. Amúgy a sorozat elõtt, vagy után nézted meg?
Quote from: via_malaJa és mellékszálon belekezdtem a Midori no Hibi-be is, idáig 3 részt láttam belõle, és egy fokkal jobb, mint amire számítottam.
Most rosszra számítottál és mégis jó, vagy jóra számítottál és szuper? ;) Különben ne hagyd abba, érdemes megnézni! Totál lol az egész.

Kvikveg

Quote from: Moha....Totál lol az egész.
Most kezdtem el nezni, es rogton az alairasod ugrott be. Azt hittem, hogy valaki szorakozott azzal a keppel! :D
Poenos nagyon, bar meg csak a 2. napnal tartok.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Feldin

Quote from: AlkyraKöszönöm mindenkinek a tippeket....
Megpróbálkoztam a DNAngel-el(kedvelem a tolvajokat, kiskoromban tolvaj vagy bérgyilkos akartam lenni. :haha:  :haha:  :haha:  :) ), de az egy nagy rakás
#&@>!

Az Azumangába lehet, hogy belekukkantok... De a My day with Midori annak már az alapötlete is hatalmas! :D Szerintem most azt fogom nézni.(de a VAndread is pályázik erre a címre.:D:D Aranyos a sztorija.. :D )

Egyb. meg tudom nézni valahol, hogy mi a népszerûsgéi szint az animék szempontjából?
(melyiket töltötték le a legtöbbször?)
Mi az a My day with Midori???
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: White SeeDEgy anime ami jobb mint az Azumanga  :) Méghozzá 1 egész %-al.
Rájöttem, Midori no Hibi. Így már tudom! Tényleg jó, de NEM jobb az Azumangánál! még 1%-al se :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Quote from: White SeeDAmúgy megnéztem, hogy melyik volt elõbb, és az OAV-al kezdtem. De annak kellett volna lennie a bevezetõ résznek, ahol ugye kiderül a lányról hogy boszi.
Nem. Nincs sorrend az OAV és a sorozat között, ugyanis a kettõ különálló. Az OAV csak ízelítõ volt, hogy jön majd egy ilyen sorozat, de közben kicsit változtattak a történet elmesélésén. A sorozat meg úgy jó, ahogy van :)
Trigun: nekem még a régi változat volt meg, és az pont 50 megával volt több, mint 4.38 GB ;) Tudom, hogy azóta van ogm, ezért nem írtam ki a régit anno.
Midori no Hibi és Azumanga is nagyon jó, és nem nagyon szeretnék sorrendet felállítani a 2 között, nem érdemli meg egyik sem, hogy vmihez képest lejjebb soroljam :) (de ha muszáj lenne, akkor... Azumanga)

Fazék

Quote from: White SeeDHONNAN SZEDTED LE!!!??!?!?!?!?!?!?

AKAROM MOST!!!!!!!!!
 :bruhuhu:   :bruhuhu:
tegnap reggel óta föl van töltve, csak zsozso egy kicsit elfoglalt (illetve el is felejtettem róla szólni, hogy végeztem, és lehet hogy továbbra se gondolatolvasó net-en keresztül, szóval bocsi :D), szóval türelem. ha ennyit kibírtál eddig, akkor most már ez az 1-2 nap semmiség. :) amint átrakja, lehet tölteni.

.Attila

raw-ban nézitek? Gratula, ha értitek is. Én eddig csak a 16. részig láttam, de még várok részekre, és akkor egyszerre nézem meg õket. Jobb várni, és egyszerre több részt megnézni :) Meg olyan régen láttam már, hogy akár az egészet megnézem újra :)

Titkos

Quote from: White SeeDAz angol szinkronja meg amúgy is xar... (mint a legtöbb szinkron:D)

Nem tudom, szerintem a Tenchi azon kevés animék közé tartozik, aminek tök jó lett az angol szinkronja. :)  (Legalábbis az OVA-nak biztosan, de amennyit a GXP-bõl hallottam, szerintem az sem volt rossz.)

Titkos

Quote from: zolan43Mikor lessz folytatás? Egyáltalán tervezik-e?

Tudtommal ez a történet vége, még esetleg lesz egy + epizód, ahol elvileg kiderül, hogy Tenchi kit is választ a lányok közül, de ez még nem 100%. A GXP végülis az OVA után játszódik, tehát bizonyos értelemben folytatás, de ott Tenchi-ék csak pár epizódban szerepelnek. ;)

Titkos

Quote from: BonciMeg olyan régen láttam már, hogy akár az egészet megnézem újra :)

Szerintem megéri, fõleg, hogy az elsõ 13 rész DVD Rip és profi magyar felirat jár hozzá. :)

.Attila

Magyar felirat nem érdekel.
Ez az utolsó rész? Akkor ha lesz hozzá angol felirat, a Jubei-chan 2 nekileselkedek az egész OVA sorozatnak :)

Damnatus

Hali!

ellenõriztem, hogy jók-e a feliratok, ezért belenéztem az FLCL-be. Hát nagyon  :lol: Ha lesz idõm megnézni tuti szétröhögöm magam.

Moha

Quote from: Damnatusellenõriztem, hogy jók-e a feliratok, ezért belenéztem az FLCL-be. Hát nagyon  :lol: Ha lesz idõm megnézni tuti szétröhögöm magam.
AniDB-n az is megkapta a dementia kategóriát. Hát nem csodálom. Nagyon agyatlan, az egyszer biztos! :lol:

Marfy

Quote from: MohaAniDB-n az is megkapta a dementia kategóriát. Hát nem csodálom. Nagyon agyatlan, az egyszer biztos! :lol:
Nekem máig az egyik kedvencem láttam már vagy 6szor :D.
És nem tudom elégszer hangsúlyozni hogy a zenéje mennyire :cool:.

roderick

Nah, most értem haza a Steamboy vetítéséröl éshát ebben a filmben is túléli a világ a történeések, de azért kellemesen katartikus rombolásmennyiség van benne:)
Komolyabbra fordítva a szót, habár nem egy világmegváltó film ez se, de kellemes és tartalmas szórakozás, habár elég sok részen sablonos, de van annyi jóság benne, hogy ez ne legyen bántó. A szemnek remek csemege, nagyon igényes a rajz, a CG tökéletes, mindent felülmúl amit eddig láttam (GITS2 incuded) annyira jól van benne használva, hogy észrevenni szinte nem is lehetne, ha az ember tudná, hogy ilyen dolgokat szinte lehetetlen lenne ilyen jól megrajzolni. Ami még nagyon tetszett, hogy megörzi az Akirában lévö rajzstílust, de mégis látszik rajta a haladás, söt mivel meglepö mód a XIX. századi Angliában játszódik, a karakterek habár jellegzetesen japánok, mégis egyszerre európaiak (barkó, bajusz, öltöny stb.), nohát globalizáció megminden.  Még kiemelném, azt hogy annyira jól megcsinált steampunk világ van a filmben, hogy ilyet szerintem máshol nem lehetett látni, aztán lehet más nem így érzi, de nekem nagyon sokat számított, hogy nem csak fogaskerekek meg gözgépek csinálnak mindenféle látványos lehetetlenséget, de emelett megvan mindennek a viktóriánus korabeli díszítettsége.
Azért igaz lesablonosoztam a filmet, de maguk a szereplök nagyon eltaláltak, a konfliktusok nagyon érdekesek, talán pont ez is a baj, mert nem érzem igazán, hogy le lenne zárva a film.. csakúgy végetér...

és végre-valahára kinöttek abból a dologból a készítök, hogyha valaki nagymonológot ad elö, azt a többi szereplö nem köteles bambulva végighallgatni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Quote from: roderickNah, most értem haza a Steamboy vetítéséröl...
Én is hasonlóképpen, csak még beugrottam egy sörre utána :D !
Quote from: roderickKomolyabbra fordítva a szót, habár nem egy világmegváltó film ez se, de kellemes és tartalmas szórakozás [...] a szereplök nagyon eltaláltak, a konfliktusok nagyon érdekesek...
Engem pont ezért kicsit a Hayao animékre emlékeztetett.  :rolleyes:
Quote from: roderick...és végre-valahára kinöttek abból a dologból a készítök, hogyha valaki nagymonológot ad elö, azt a többi szereplö nem köteles bambulva végighallgatni:)
Igen igen, ezeket elég poénosra vették!(Scarlett beszólásai)

Steampunk-ban nem vagyok otthon(még nem találkoztam vele :) ), de nagyon tetszett ez a látvány- és hangulatvilág. A történelmileg valós korba helyezés kicsit még rá is erõsített erre szerintem is, és nagyon jó összhatást tudtak belõle kihozni.
Csak ajánlani tudom(azoknak akik 9-én tervezik megnézni, pedig, hogy feltétlenül menjenek el)!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

:bruhuhu: Ez nem ér!!! Majdnem mindent leírtatok, amit én is akartam! :haha: Na mindegy.

Ezt külön is kiemelném, és csatlakoznék hozzá:
Quote from: roderickmindent felülmúl amit eddig láttam (GITS2 incuded)

Roderick: kár, hogy nem találkoztunk a tömegben!
De viszont marha jó, hogy annyian voltak! Nem hiszem, hogy akár csak a 20%-a "keményvonalas animés" lett volna... Szóval egy csomóan érdeklõdésbõl eljöttek. És ez :cool: !

:__devil: <== Ezt meg csak úgy. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!

Megnéztem a Tokyo Godfatherst. Nagyon jó volt.

Alkyra

Én most néztem végig a Vandread-et!
Piszok jó egy anime.
Nagyon jó törénet(egyedi s izgalmas), jó sok humor("Egy parazita van a páciensem belsejében!"-a Doki. :D Aki látta az tudja, hogy mirõl beszélek...Pyoro-2...hihihihi :)  :) ), nagyon aranyos s jól kidolgozott karakterek(Dita ANNYIRA KAWAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!! :haha: :rolleyes: ), remek grafika(fõleg a harcok...azok nagyon jók...), remek hanghatások(nem emlékszem rájuk szal jók voltak).

Mindenkinek ajánlom aki szereti a romantikus/sci-fi animéket.
(én magam nem szeretem a sci-fit, de ez egy NAGYON speciális eset.  :haha: )
Senki nem hagyhatja ki.

Összesítés:
97%.(nos voltak részek, ahol a rajzolás számomra furcsa volt)

Elsõ helyen ásta be magát a szívembe.
(a második a Chobits, a harmadik a Love Hina. De ez a sorrend csak a romantikus animék terén érvényesül)

Egyb. furcsa érzésem van..mintha nem lenne befejezve a sztori...nem?
(pl.: A föld még mindig ott van... vagy Dita-nak vajon lesz babája?????? :haha:  :haha: :lul: )

Alkyra

Oh még valami...
Mi az az OVA? Láttam hogy Vandread OVA (most töltöm).
Ez vlm külön sztori??

Damnatus

Hali!

Alkyra
Spoilereket (azaz a jeleneteket) fehérítsd ki, és írd oda, hogy SPOILER.