Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

sirtomi

Quote from: Necriditt van a nyáriszünet majd böven lesz idöd :)
Sajna a melóhelyen nincs nyáriszünet  :bruhuhu:

Tanárnak kellett volna mennem.

Fazék

Akkor javasolnám ennek az értékelésnek az elolvasását... Nem kell nõi jogi aktivistának lenni, hogy észrevegye az ember milyen gyenge lábakon áll ez az anime. Sejtésem szerint valahol félúton 5/10 körül lenne a reális pontozás, de ha sok idõm lesz és éppen haragszom a nõi nemre megnézem majd...

pár idézet az értékelésbõl:
You see, aside from what you have read in the synopsis, the role of the DearS seems to be solely to be "of use to someone", and if they fail in that, they deem themselves worthless.
This is much like Chobits gone horribly, horribly wrong.

viszont kedvem lett végre megnézni a Chobits-ot, ezek szerint ott normálisan kezelik az ilyesmit. az ismertetõje során a Video Girl Ai ugrott be valamennyire. :)

Alkyra

Nekem pl nagyon bejönn a DearS.
Blimp:
Ne emeld NGE vagy CB vagy Chobits magaságokba az animet.
Ennek nem az a célja, hogy "hüde-über-cool" legyen, hanem, hogy megnevetesse a nézõt.
Könnyed délutáni szórakozás, nem komoly mû mint az imént felsorolt animek.
Szal ne légy annyira kemény rajta.

Egyb. való igaz, hogyha olyan szemmel nézem, akkor nálam se kapna sok pontot...
A DearS-t azért szeretem, mert nem akar más tenni mint ami lényege.

Fazék

Quote from: AlkyraEgyb. való igaz, hogyha olyan szemmel nézem, akkor nálam se kapna sok pontot...
A DearS-t azért szeretem, mert nem akar más tenni mint ami lényege.
Ok, persze, csak gondoltam belink-elek egy másik értékelést is, hogy azért ne mindenki vágjon neki azonnal a sorozatnak, hogy az év legjobbjával fog találkozni... Én például tudom magamról, hogy amennyiben nem hentai-t nézek kevésbé viselem el a nõk rabszolgasorba vetését, illetve a mindenféle akarat és önbecsülés nélküli nõi karaktereket se kedvelem, amint a férfiak (szexuális) kiszolgálásának céleszközeként vannak csupán egy anime-ben, és erre is épül az összes poén. Ez az én hülyeségem, ettõl még sokan nagyon jól szórakozhatnak a sorozaton.  :)

edit: bár ahogy olvastam a Dears-ben férfiak is vannak hasonló sorban, de ez nem változtat sokat a dolgon véleményem szerint...

Alkyra

Én szóltam neked, hogy kerüld el. :D(lásd Info Sarok)

Egyb. egyetértek veled. Én se szeretem, ha lenézik a nõket vagy alacsonyabb rendûnek tartják õket(a mamám mindig is mondta, hogy becsüljem a nõket :jee: )
Szolgasors? Háááát, ha megfigyeled akkor a régi idõkben ez nagyon jellemzõ volt(Fõleg japánra) s sajnos mostanság is van még ilyen. :(

Necrid^

Szeretjuk a DearS..itt is lehet olvasni róla. :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Alkyra

Quote from: NecridSzeretjuk a DearS..itt is lehet olvasni róla. :jee:

aoianime.animehq.hu

Itt meg én írtam róla egy ismertetõt. :)(Nilu én vok. Elfelejtettem oda a jelszómat s újrareggeltem)

Fazék

Quote from: AlkyraSzolgasors? Háááát, ha megfigyeled akkor a régi idõkben ez nagyon jellemzõ volt(Fõleg japánra) s sajnos mostanság is van még ilyen. :(
Igen, ezzel is tisztában vagyok, pár morbid/ízléstelen vicc erejéig általában még nevetek is rajta, de hogy erre épüljön egy sorozat és nem negatív elemként jeleníti meg ezt az állapotot, az nem tetszik benne.
De a lényeg, hogy továbbra is jó, mennyi különbözõ vélemény megfér itt egymás mellett :)  :tezsvir:

Alkyra

Quote from: BlimpDe a lényeg, hogy továbbra is jó, mennyi különbözõ vélemény megfér itt egymás mellett :)  :tezsvir:

Hát csak így izgalmas az élet. :D Képzled milyen uncsi lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye mindenrõl...(demokráci rulz... :haha: )

Necrid^

Quote from: AlkyraKépzled milyen uncsi lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a véleménye mindenrõl...(demokráci rulz... :haha: )
Kicsit szánalmas lenne..

SaiyaGin

Quote from: White SeeDKiknek ajánlanlom:
Mindenkinek kiv a következõ csoportoknak:
- 16 éven aluliaknak.
- Chobbits utálóknak (rajongóknak ajánlott)
- Ecchi ellenzõknek
- Jogot a nõknek egyesület tagjainak
- A demokráciát túlzottan éltetõ személyeknek
- Azoknak, kik nem értik az adás örömét, és egysíkúan gondolkodnak, és képtelenek elvonatkoztatni maguktól bármit is.
- nõknek :p Ebbe nem vagyok biztos, mivel én nem vagyok az. Mondjuk ha a szereplõk neme megfordúlna, engem nem zavarna... csakhát a nõk amúgy is érzékenyek erre meghát.... mind1, ha gondolják belenézhetnek. Ha nem tetszik az elsõ rész után érdemes leállni vele.

Szal aki nem ebbe a csoportba tartozik bele az bátran nézze meg.

Továbbá iskolaigazgatóknak és angoltanárnõknek. :haha:

Relunx

Még nem néztem meg, de elkezdtem nézni a Tsukoyomi-t.
Egész jó kis vámpíros-kawaii-s anime. Ajánlom minden vámpír rajongónak.

Relunx

Ramiz

Boogiepop Phantom
(1.-3. ep.)

Elkezdtem ezt a rövidke sorozatot, amit már régóta terveztem. Grafika elég egyszerû, de a színezés és a helyenkénti gyors snittek miatt valahogy mégsem zavaró (mint például a Slayers-ben engem nagyon is zavart, pláne, hogy lassú is volt a cselekmény). A történet nagyon érdekes, de még nem értek belõle egy kukkot sem. :) Mindenképpen a hangulata a legjobb, erõs, sötét és nyomasztó, pont ilyet akartam, sötétséghiányom volt. :)
Kíváncsi leszek, mi lesz belõle.

És hogy egy kis spoiler is legyen:
A 2. epizódban a srác képessége tisztára olyan, mint a Homonculusban a fickóé! Látja az emberek baját. Jó, itt egyszerûbb, mert nem fõszál, de egy az egyben az ugrott be. (Persze a H. a késõbbi.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lyobag

múlt csütörtök este elkezdtem nézni a Slayerst, és vasárnap felyeztem be az uccsó filmmel... (keletkezési sorrendben)

nagyon ütõs volt az egész, néha meg a röhögéstõll lefordultam a székrõl, de egyszerûen abbahagyhatatlan volt! ezért most elõrõl is kezdtem  :jee: :)

Necrid^

Vki látta a "tsubasa chronicle"? most olvasok róla egy review-t és elég komolynak látszik..

Fazék

Quote from: RamizBoogiepop Phantom
(1.-3. ep.)

Elkezdtem ezt a rövidke sorozatot, amit már régóta terveztem....
Ejnye! A hátborzongatóan kiváló zenei aláfestést elfelejtetted megemlíteni! Ha magában nem is feltétlenül hallgatható, de valami istentelenül hangulatos! :)
Én amúgy a 8-ik részig néztem meg, és már vagy egy hete kénytelen vagyok pihenni vele, mert egybe akarnám megnézni az utolsó pár részt, de egyszerûen nem jön össze rá az idõ  :bruhuhu:  :mad:

Pirula

Hümm...hümm... közepes indítás, lapos közép, szép drámai végkifejlet. Valahogy ennyivel tudnám gyorsan elintézni, most fejeztem be pár napja. Ami nagyon visszatetszést keltett bennem az a lányok felügyelõinek(felügyeltjeinek?) szereplése sokszor. Egy ilyen stílusú professzionális szervezetbe miért vesznek fel a gyerekekhez hangyányit sem értõ alakokat? Sokszor nekem már túlzó és érthetetlen volt az a hideg magatartás amit tanúsítottak, képtelenek voltak meglátni az embert, a gyereket Henrietta társaiban. Ezzel nálam eléggé elvágta magát a téma, de ami még zavaróbb volt az az hogy lehetett látni egyes részekben hogy lám-lám ebbõl sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Már ha folyamatosan tartották volna azon színvonalat.
Ez így most eléggé a levegõbe lökött szöveg, de spoilerkedni nem akartam, mert annyira nem rossz, érdemes belevágni a 13 részbe. A rajzolás nekem szokatlan, jobban szeretem a lekerekítettebb formákat, ezzel már a Fruits Basketben is így voltam, de adott neki valami sajátosságot. A zene kellemes alatta, bár nem túl figyelemreméltó - az utolsó rész kivételével.

sirtomi

Quote from: PirulaHümm...hümm... közepes indítás, lapos közép, szép drámai végkifejlet. Valahogy ennyivel tudnám gyorsan elintézni, most fejeztem be pár napja. Ami nagyon visszatetszést keltett bennem az a lányok felügyelõinek(felügyeltjeinek?) szereplése sokszor. Egy ilyen stílusú professzionális szervezetbe miért vesznek fel a gyerekekhez hangyányit sem értõ alakokat? Sokszor nekem már túlzó és érthetetlen volt az a hideg magatartás amit tanúsítottak, képtelenek voltak meglátni az embert, a gyereket Henrietta társaiban. Ezzel nálam eléggé elvágta magát a téma, de ami még zavaróbb volt az az hogy lehetett látni egyes részekben hogy lám-lám ebbõl sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Már ha folyamatosan tartották volna azon színvonalat.
Ez így most eléggé a levegõbe lökött szöveg, de spoilerkedni nem akartam, mert annyira nem rossz, érdemes belevágni a 13 részbe. A rajzolás nekem szokatlan, jobban szeretem a lekerekítettebb formákat, ezzel már a Fruits Basketben is így voltam, de adott neki valami sajátosságot. A zene kellemes alatta, bár nem túl figyelemreméltó - az utolsó rész kivételével.

Hi!
A felügyelõkrõl nekem is hasonló a véleményem. Elég furcsa volt, ahogy bánnak a lányokkal.
Nekem nagyon bejött a rajz, szeretem az ilyet.
Tényleg lehetett volna többet kihozni belõle. Nekem tetszett, de valahogy nem volt az igazi.

zolan43

Lehet hogy bennem van a hiba, a részletekben az Argento Soma és az NGE elemeit véltm felfedezni. A Jupiter kinézetû energiamzõ, a "hang támadés" és az Azték (?Inka?) utalásokban merül ki az egyediség.

roderick

Quote from: zolan43Lehet hogy bennem van a hiba, a részletekben az Argento Soma és az NGE elemeit véltm felfedezni. A Jupitert kinézetû enegiamzõ, a "hang támadés" és az Azték (?Inka?) utalásokban merül ki az egyediség.

Nemhiszem, hogy benned lenne a hiba. amúgy asszem mayákat emlegetik a dátum miatt, amúgy eléggé ilyen Atlantisz utánérzetü az egész. Modnjuk Argento Soma-t nem láttam, de az NGE-hez képest azért a rajzstílus jobb, meg azért más a hangulata az egésznek, az hogy kinek melyik tetszik azmár egyéni szoc prob, nekem pl. mindkettö (Argento még várat magára nyárig legalább)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Dragon

Ááááá.... ekkora kreténséget!
De iszonyat jó volt! Szénné röhögtem magam a poénokon.  :jee:
Régi rajzstílus, de azért igényes, és a kedvenc seiyuu-m adja a fõszereplõ hangját: Megumi Hayashibara

Ami tetszett:
- mint már mondtam, a poénok
- cicalányos anime!
- a fanservice :D

Ami nem tetszett:
- picit zavart a realitás totális hiánya, dehát ez szubjektív dolog,
ezért nem kap túl nagy pontszámot történere
- a zene, még ha illik is hozzá, nekem nem a stílusom, attól még nem rossz

Értékelés:
Történet: 7/10
Hangulat: 10/10
Zene: 6/10
Rajz: 9/10

Talán a Slayers-hez tudnám hasonlítani, habár valószínûleg amaz némileg fajsúlyosabb

Most pedig jöhetnek a TV epizódok, és a Dash!
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Manu

Úgy nézem a Wannabe fansubs már nem fejezi be ezt a sorozatot, úgyhogy megnéztem a Shrimps féle változatot. Annyival nem rosszabb a sub, hogy emiatt abba kéne hagyni, ergo: Hajrá Blimp! :)
Összeségével a végén is az a kettõsség volt bennem, mint végig, egy kicsit hullámzott a minõsége, de végül is érdemes volt megnézni. Nem dob tõle hátast az ember, de kellemes a hangulata, a szereplõk, akikre hangsúlyt fektetnek jól megcsinált karakterek, a zenéje aranyos, meg a rajzolás is kedvemre való volt. Ami miatt azonban kitartottam mellette (akércsak a Love Hina mellett) az a szüreális események, kicsit angolos humor. Ezt tényleg jól megcsinálták benne és jó arányba keverték egy alapvetõen school girls-ös, romantikus animébe. Nem tudom, hogy lesz-e következõ szezon, de a végébõl ítélve talán igen. Azért az bosszantott, hogy egy szálat sem zártak le benne (még Harima mangáját sem), s emiatt olyan hülyén faramuci lett a befejezõ ep... Szóval aki szereti ezt a stílust, és éppen hiánya van, az nyugodtan vágjon bele, de azt tartsa szem elõtt, hogy ez nem a one & only, ellenben kellemes szórakozás.
Az outro végig nagyon :cool:, a kedvencaem pedig Harima, az állítaival. :)

Fazék

Quote from: ManuÚgy nézem a Wannabe fansubs már nem fejezi be ezt a sorozatot, úgyhogy megnéztem a Shrimps féle változatot. Annyival nem rosszabb a sub, hogy emiatt abba kéne hagyni, ergo: Hajrá Blimp! :)
Köszönöm, már ugrom is neki a letöltésüknek. :)
Quote from: ManuAz outro végig nagyon :cool:, a kedvencem pedig Harima, az állataival. :)
Tökéletesen egyetértek az értékeléseddel.  :jee:  :)

roderick

Noh, Argento Sama 4 ep. után nagyon is tetszik, habár látványvilágra inkább jobban NGE-re hajaz, de a történet egész érdekesnek mutatkozik eddig, remélem elkerülik majd a soksok epizódikus részt ami pl. a RahXephont eléggé visszavetette... talán én leszek az egyetlen élö ember, aki minden NGE klónt gyermekdedi rajongással fog szeretni? majd kiderül:)

Yakitate Japanból meg megnéztem az eddig kijött részeket, és habár lehetett sejteni, hogy kicsit veszt a kreativitásából a dolog, de még így is rohadtul lehet élvezni... kicsit néha túl idióta lesz a sorozat, de annyi fantázia van benne, hogy csak na, pár jelentere méghacsak visszagondolok, akkor is rámjön a röhöghetnék (föleg Kuroyanagi reakciói, meg az Excel Sagára "hajazó" afrós poénok)
Tényleg tudom ajánlani mindenkinek, aki nem fél egy kis "pékfighting" animétöl...
tényleg a mostani idöszak egyik legegyedibb darabja szerintem... annyira elborult...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickYakitate Japanból meg megnéztem az eddig kijött részeket, és habár lehetett sejteni, hogy kicsit veszt a kreativitásából a dolog, de még így is rohadtul lehet élvezni... kicsit néha túl idióta lesz a sorozat, de annyi fantázia van benne, hogy csak na, pár jelentere méghacsak visszagondolok, akkor is rámjön a röhöghetnék (föleg Kuroyanagi reakciói, meg az Excel Sagára "hajazó" afrós poénok)
Tényleg tudom ajánlani mindenkinek, aki nem fél egy kis "pékfighting" animétöl...
tényleg a mostani idöszak egyik legegyedibb darabja szerintem... annyira elborult...
Már egy ideje kinéztem ezt a sorozatot is, mert valamiért megragadott a leírása és az értékelések szerint is egész jónak tûnt :)

animoni

Én most kezdtem el nézni a Chrno Crusad-ét és csak ajánlani tudom mindenkinek. A rajzolása szép, egyenlõre a történet is halad elõre. A hangulat világa kicsit hasonlít a Hellsingére. Nem is csodálom a fõszereplõ démonaok ellen küzd. A zenéje egyenlõre nem olyan jellegzetes ezt ellensúlyozza az, hogy a rajzolása szép. Vannak benne poénos jelenetek is jócskán. :lul:
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Ramiz

Quote from: White SeeDRég nem voltam, de offlineba irogattam, szal sorry a sok postért, de ha már ennyit írtam be nem rakom egy beszólásba. Úgy úgy se olvassa végig senki:p
Én végigolvastam. :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tyrael

Quote from: RamizÉn végigolvastam. :hehe:
enis

Tyrael

Necrid^

Quote from: RamizÉn végigolvastam. :hehe:
Detto..

.Attila

Quote from: White SeeDLassan fel kellene hagyni azzal a gondolkodással, hogy az animeokat egymáshoz hasonlítjuk...
Én láttam a DearS-t már vagy fél éve, éve, és ugyan jó volt, de igenis zavart, hogy kevés új dolgot találtak ki, szinte minden poént láttam már korábban máshol (fõleg a Chobitsban). Így egy kicsit igenis a Chobitshoz lehet hasonlítani, mivel csomó dolgot onnan "loptak".

edit: tessék a korábbi értékelésem.