Avatar: The Last Airbender és Avatar: The Legend of Korra

Started by blackronin, 2012-03-22, 19:58:34

Previous topic - Next topic

blackronin

Legend of Korra 3. évad, 4-5 részek:
Élvezetesek és szórakoztatóak voltak, valamint ez a heti 2 rész felállás kedvesebb számomra.
Igaz, hogy így hamarabb véget ér, de hát ez van.

Egy megjegyzés a részemről az egész Korra sorozattal kapcsolatosan:
Igazán a szellemek eddig nem sok vizet zavartak az évadban (leszámítva az elején az indákat), a két világ egyesülése inkább csak egy remek ok volt arra, hogy újra be lehessen vezetni az airbender-eket.
Viszont ilyenkor elgondolkozok azon, hogy csak ezért tényleg le kellett tudni Vaatu-t és a Dark Avatar vonalat?
Nem lehetett volna valami mást kitalálni, hogy megteremtsék a jelenlegi helyzetet?
Szerintem a Vaatu és a Dark avatar történetszálat kellett volna a legvégső évadra tartogatni (attól még mutathatták volna az első Avatár történetét és a Spirit világot), mindkettő fantasztikus lehetőségeket rejtett magában.
Szerény véleményem szerint azonban (a rossz gyártási körülmények és az események zavaros, néha kapkodós stílusa miatt) nem tudták kiaknázni a koncepciót olyan színvonalon és módon, ahogy a rajongók várták.

Ennek ellenére a Korra egy fantasztikus sorozat, bármikor megnézem újra és simán megér 9/10-et számomra.
A részeket is minden héten várom.  :smile:

edit:
Legend of Korra 3. évad, 6-7 részek:
Klassz részek voltak ezek is.
Talán a duplarészek miatt, de ez az évad sokkalta letisztultabbnak és gördülékenyebbnek érződik.

Cloud

"A Nickelodeon levette műsoráról a The Legend of Korra-t – a készítők azonban siettek megjegyezni, hogy ez nem feltétlenül kasza, csak digitális platformra kerül át a sorozat... Bővebb infó a Comic Con-on."

chilip

WHAT?

ed.:
QuoteIt's no secret that The Legend of Korra hasn't received the greatest of ratings over the past several weeks. The show has earned highs of 1.5 million viewers and lows of 1.1 million viewers this season, which is atrocious for a series that pulled in 4.5 million viewers during its premiere back in 2012. Thus, Nickelodeon has decided to take action. The last five episodes of the season – episodes 9 though 13 – have been pulled from the network's schedule until further notice.

Episode 8 "The Terror Within" will still premiere this Friday at 8/7c as scheduled. However, it will not be followed up with episode 9 "The Stakeout" as originally planned. "The Terror Within" is currently scheduled to be the last Book 3 episode until further notice. Nickelodeon has yet to publicly comment on when the last five episodes of The Legend of Korra will premiere.

With The Legend of Korra's Comic-Con panel scheduled for this Friday, the network will likely release more information on this unfortunate reschedule then. In the mean time, re-runs of Spongebob Squarepants will take over The Legend of Korra's time slot once "The Terror Within" concludes.

nézettségcsökkenés.... amúgy kicsit kiveszett a kaland érzése a sorozatból ami miatt lehet egyre kevesebb gyerek nézi >.> meg nem a "nagy gonoszokat" üldözik hanem szökött bünözőket... azt se tudjuk mit akarnak....

blackronin

Cloud, chilip:
Reméljük, hogy hamar megoldódik a helyzet, mert eddig semmi problémám nincs ezzel az évaddal.
Tök jó ez a duplarészes megoldás is, erre ezek a hülyék variálnak....  ^^"

Quote from: chilip on 2014-07-24, 11:59:15
nézettségcsökkenés.... amúgy kicsit kiveszett a kaland érzése a sorozatból ami miatt lehet egyre kevesebb gyerek nézi >.> meg nem a "nagy gonoszokat" üldözik hanem szökött bünözőket... azt se tudjuk mit akarnak....
Egyáltalán nem érdekel, hogy kevesebb gyerek nézi, szerintem alapból az idősebb korosztályt érdekli inkább (tinédzser és felette).
Nekem a szökött tagokkal sincs bajom, majd kiderül, hogy mi a céljuk.

Egyébként ez a sorozat állandóan megkapja a magáét:
- 1. évad hatalmas elvárásoknak kellett megfelelnie alig 12 részben
- 2. évad gyártási problémái
- 3. évad megszakítása most
Én még reménykedtem, hogy most minden simán megy...  ^^"

Cloud

Kedvenc rajzfilm sorozatom, nem örülnék neki ha full kaszát kapna. :(

chilip

Quote from: blackronin on 2014-07-24, 12:32:48
Cloud, chilip:
Reméljük, hogy hamar megoldódik a helyzet, mert eddig semmi problémám nincs ezzel az évaddal.
Tök jó ez a duplarészes megoldás is, erre ezek a hülyék variálnak....  ^^"

Quote from: chilip on 2014-07-24, 11:59:15
Egyáltalán nem érdekel, hogy kevesebb gyerek nézi, szerintem alapból az idősebb korosztályt érdekli inkább (tinédzser és felette).
Nekem a szökött tagokkal sincs bajom, majd kiderül, hogy mi a céljuk.

Egyébként ez a sorozat állandóan megkapja a magáét:
- 1. évad hatalmas elvárásoknak kellett megfelelnie alig 12 részben
- 2. évad gyártási problémái
- 3. évad megszakítása most
Én még reménykedtem, hogy most minden simán megy...  ^^"

félreértés ne essék, nekem is tetszik. de a nézettség az ami miatt új szezont kap vagy nem. és ahhoz kellenek a gyerekek is :P amúgy a korra S1 volt a legjobb a frencsájzból sztem szóval, S2 is nagyon jó volt. kicsit leült a 3. de nem feltétlen baj ez se, csak legyen még utána ;_; és nem adják le a többi részt az S3-ból csak 1et kapunk még ;_; remélem nem ez van... ;________;

blackronin

Jó hírek a Katara Fansite-ról

Korra goes online

Ugye már közöltem, hogy Korra Legendája online lesz elérhető ezek után, és ki is derült, hogy pontosan hogyan. Augusztus 1-től folyamatosan teszik majd fel péntkenként a részeket a nick.com-ra, és így 22-én lesz a finálé, mert egyszerre csak egy rész lesz fenn. Nekünk ez nagyjából ugyanazt jelenti, mint a rendes adás, kivéve, hogy nem lesz live stream, csak letötlés (viszont job minőségben). SDCC pedig kevesebb, mint két óra múlva, még jelentkezem.

Legalább akkor a harmadik évad végig lemegy.  :smile:

blackronin

Legend of Korra 3. évad, 8. rész:
Kellemesen akciódús 20 perc volt, nem tudok belekötni.
Pedig csak most 1 részt adtak le a korábbi hetekhez képest.

NLZ

[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-08-03, 03:04:36
Ez a Hannibal maszk mindent vitt. :D
Ez nekem is ütött.  :P

De azért valljuk be, hogy az Avatárnál elővigyázatosnak kell lenni.  :D
Összeségében a 9. résszel is minden rendben volt, nem tudok mibe belekötni.

Cloud

The Legend of Korra - 3x09

Hm tetszett, meglepő volt a vége.

Cloud

The Legend of Korra 3.évad 10.rész

Na ez egyre jobb. :D

blackronin

Quote from: Cloud on 2014-08-10, 09:21:27

The Legend of Korra 3.évad 10.rész

Na ez egyre jobb. :D
:tezsvir:

Összeségében nagyon elégedett vagyok ezzel az évaddal.
Nem vállal feleslegesen túl sokat, mint ahogy a második tette.
Ezért is lett élvezetesebb és letisztultabb a végeredmény.

SaiyaGin

Két hete elkezdtem az eredeti sorozatot. Ma fejeztem be az első szezont, eddig tetszik. :smile:

gerey

Oh most jövök rá, hogy elfelejtettem nézni a 3. évadot, nah gyorsan lekapom az eddigi részeket.  ^^"

Kraivan

Akárki akármit mond, Tenzen harca badass volt.

NLZ

[reserved]

Cloud

blackronin

Quote from: Kraivan on 2014-08-16, 13:55:19
Akárki akármit mond, Tenzin harca badass volt.

Quote from: Cloud on 2014-08-16, 22:34:27
Hinnye de király rész volt.
Csak csatlakozni tudok az előttem beírókhoz.  :smile:

blackronin

Legend of Korra 3. évad 12-13. részek:
Egy kellemesen izgalmas és kielégítő évadzárást kaptunk, szóval nincs okom a panaszra.
Különösen tetszett az, hogy Korra maradandó sebekkel úszta meg csak a harcot.
9,5/10.

Összességében az egész évaddal nagyon elégedett vagyok, egy kerek egész történetet sikerült kihozni, ami nem vállalta túl magát (ez tetszett egyébként az első évadban is).
Pont emiatt lett sokkalta élvezetesebb a végeredmény.
Az ellenségek is jól eltaláltak voltak, különösen Zaheer.

Az eddigi vélemény a sorozatról (ha már itt tartunk):
1. évad: 9,5 / 10 (12 rész alatt remek tempó, izgalom, dráma és harcok)
2. évad: 8 /10 (akadozó történetvezetés, szerintem túl hamar ellőtték a Dark Avatar szálat, de az első Avatár története EPIC)
3. évad: 9 /10 (annyira nem kellettek volna bele a szellemek, más módon is be lehetett volna hozni az Airbender vonalat)

Nyugodtan állíthatom, hogy a Korra méltó és remek folytatása Aang történetének.
A második évadnál voltak aggályaim, de ezek szerencsére eltűntek mostanra.
Alig várom a negyedik évadot, s őszintén sajnálni fogom, ha véget ér majd Korra utazása.

Cloud

12-13

Fu bazze de király részek voltak. Befejezés külön tetszett, főleg hogy nem teljes happy end. Jöhet 4. évad. (én mondjuk kicsi örülnék egy kis véridomításnak, annak nagyon nincs ellenszere.  :__devil: )

blackronin

Információk a 4. könyvről (köszönjük a Katara Fansite-nak)

Infók:
A könyv 13 fejezetből fog állni.
Az egészet a Studio Mir fogja animálni
A 4. könyv lesz az utolsó
Korrának lesznek harcjeleneti
Korrának és Katarának lesz egy közös jelenete

Nem tiszta információk / pletykák:
A könyv címe Balance (Egyensúly) lesz.
Mivel az első könyv arról szólt hogy Korra levegőidomítást tanul, a második a Víz Törzsek közti háborúról, a harmadik könyv nagy része pedig a Föld Királyságában játszódott, így a 4. könyv valószínűleg a Tűz népét helyezi középpontba.
Kuvira neve elég sokszor feltűnik, ráadásul bajlós zene szól mikor bemutatkozik. Lehet, hogy visszatér a negyedik könyvben, ellenségként.
2015 januárjában fog megjelenni, amikor a 3. könyv ArtBook-ja is.

Csak a lényeges infókat írtam ki. Forrás: korranews

SaiyaGin

Quote from: SaiyaGin on 2014-08-14, 20:41:29
Két hete elkezdtem az eredeti sorozatot. Ma fejeztem be az első szezont, eddig tetszik. :smile:

Végeztem a második szezonnal is, ez is tetszett. Az mondjuk meglepett, hogy azok után, amiket a szezon során átélt, a végén Zuko Iroh helyett Azulát választotta.

blackronin

Információmorzsák a 4. könyvről:

Hivatalos név
[spoiler][/spoiler]

Egy érdekes trailer a 3. évadhoz, amibe véletlenül bekerült egy-két jelenet a 4. évadból is.

http://lokfanatics.tumblr.com/post/96423329886/book-3-trailer-for-nick-toons

Cloud

blackronin

Quote from: Cloud on 2014-09-11, 16:05:10

Bazze, már októberben jön. Hell yeah... :whoah:
Jó hír, én is pont most akartam berakni.  :smile:

Szeretem a készítők hozzáállását!

gerey

Quote from: Cloud on 2014-09-11, 16:05:10

Bazze, már októberben jön. Hell yeah... :whoah:
Akartam is kérdezni, hogy igaz-e, de akkor  :cool:

Mostmár tényleg neki kell leselkednem a harmadiknak.  :D

Cloud

blackronin

Quote from: Cloud on 2014-09-27, 11:47:27
Book 4 trailer

https://www.youtube.com/watch?v=NCEFMY4TWGw&feature=youtu.be

Aztarohadt mocskos életbe... :he: :whoah:
Wow.  :eek:

3 év telik el a 3. szezon után?
Erre nem számítottam!
És ez a metalbender őrcsaj ennyire kemény lenne?  :zomg:
Mondjuk azt látom, hogy nem csak ő keveri a trutyit, hanem pár ismert jómadár...
A trailer meghozta a remek hangulatot a jövő heti kezdésre.  :smile: