Avatar: The Last Airbender és Avatar: The Legend of Korra

Started by blackronin, 2012-03-22, 19:58:34

Previous topic - Next topic

blackronin

Quote from: motifator on 2013-11-11, 22:17:19
Szerintem az jön most, hogy
[spoiler]
Tenzin bepipul, Korrával ketten bemennek a Spirit World-be, Tenzin lezúzza Unalaq-ot, amíg Korra lenyomja Vaatu-t, aki közben kiszabadult. Vagy Vaatu átjön a kapun, és valamelyik water tribe városban lesz a nagy showdown. Mondjuk az északiban, és akkor Unalaq legyőzése után Korra faterja rögtön elfoglalhatja a trónt.
De még sok az elvarratlan szál a háború körül, szal az is lehet, hogy Unalaq-nak még nem lesz vége, bár nem hinném, hogy ugyanez a háború kibír mégegy évadot.
Viszont akkor 1+2 rész alatt le kell rendezni Unalaq-ot, Varrick-ot, meg a frissen letartóztatott Makoval is kéne valamit csinálni.
[/spoiler]
Sok dolog még lezáratlan, vagy nagy kapkodás lesz a vége, vagy a megoldást várhatjuk a következő évadtól.
Szerintem Varrick biztosan a következő évadra marad, benne van még potenciál.
Unalag 95 %, hogy elbukik, de Vaatu az Avatár világ "final boss"-a, így még nálam elképzelhető, hogy vele később számolnak el.
Arra gondoltam így hirtelen, hogy mekkora lenne már, ha Vaatu is megszállna valakit véglegesen, mint az Avatárt anno Raava.
Kapnánk egy "Dark Avatar" féle karaktert, s ő lenne Korra legvégső ellenfele.  :smile:

NLZ

Quote from: blackronin on 2013-11-11, 22:24:39
Szerintem Varrick biztosan a következő évadra marad, benne van még potenciál.
Unalag 95 %, hogy elbukik, de Vaatu az Avatár világ "final boss"-a, így még nálam elképzelhető, hogy vele később számolnak el.
Arra gondoltam így hirtelen, hogy mekkora lenne már, ha Vaatu is megszállna valakit véglegesen, mint az Avatárt anno Raava.
Kapnánk egy "Dark Avatar" féle karaktert, s ő lenne Korra legvégső ellenfele.  :smile:
Az ötlet nem annyira rossz, de Vaatu-nak semmi szüksége egy jinchuriki-re, elég erős ő önmagában. És kötve hiszem, hogy Unalaq talált volna valami titkos könyvet technikával, hogy hogyan is kell Vaatu-t rabigába fogni, hisz ő az ősidőktől fogva Raava által volt negálva, utána pedig be volt börtönözve. Mondjuk Unalaq motivációjából még mindig nincs semmi sem, hogy mégis miért szabadítaná ki Vaatu-t. Azon kívül, hogy gonosz, mert ez mesének is nagyon kevés alapozás.

Ám most az lesz, hogy Korra meditál tinipicsog egy sort, aztán a Zavatar erő előjön és győzelem.
[reserved]

chilip

én csak azt nem értem minek kellett még tenzin lányából damsel in distress-t csinálni.... amikor már csak ennyi van hátra... lehet csak cliffhangernek van betéve és a következő részben 5 perc alatt kiszabadítják :)

blackronin

Korra 11-12 rész:
Élveztem ezeket a részeket, minőségi az animáció és remek harcokat kaptunk.
Azon meg kellemesen meglepődtem, hogy az ötletemet (lásd előző hozzászólásom), vagyis a Dark Avatár dolgot behozták és ki más, mint Unalag akarja megvalósítani.
Bumi nagy arc volt a részben, bár örülök hogy Tenzin néha kiosztotta, mert hát nem vette túl komolyan a dolgokat.

És most jön a rossz oldal:
Sietünk. De nagyon.
Már eddig is többször megjegyeztem, hogy kicsit nyugisabb tempó kellene, mert egyszerűen túl sok minden történik.
És ez nem jó, nem is akarom tagadni.
Verrick-et is gyorsan lezavarták, meg a többi dolgot... és már ott is vagyunk Vaatu előtt.  ^^"
A Dark Avatár dolognak örülök, mint ötlet, de szerintem most elsütni ostobaság volt.
Egy remek végső ellenség lehetett volna belőle a sorozat legvégén, erre már rögtön ellövik.

Az utolsó duplarész szintén intenzív lesz, ehhez nem is fér kétség.

Még mindig azt mondom, hogy alig várom a sorozat következő részét és élvezem a nézését.
DE.
Sok remek ötletet túl hamar letudtak, túl gyorsan haladtunk az egész évad alatt.
Az első évadban ezt a tmepót jobban kezelték, ezt már nyugodtan kijelenthetem.

chilip

1 napon 4 részt adtak le korra-ból o_o már vége is

Cloud

Fennt van a neten az évadzáró duplaepizód is ám. :)

blackronin

Quote from: Cloud on 2013-11-16, 15:16:49
Mi?  :eek:

Nem arról volt szó, hogy jövő héten jön?  :confused:

edit: már szedem is!

NLZ

2x12 utolsó képkockája xDDDDD

Szal akkor megvolt a World Transformation, most már csak Falconia felépülésére kell várni. :)
[reserved]

Cloud

Quote from: blackronin on 2013-11-16, 17:00:15
Quote from: Cloud on 2013-11-16, 15:16:49
Mi?  :eek:

Nem arról volt szó, hogy jövő héten jön?  :confused:

edit: már szedem is!

Elvileg de, gyakorlatilag letolták a maradék négy részt. Mivel felirat nincs mindegyikhez, majd holnap nézem meg a maradék hármat, de már most szomorú vagyok hogy hosszú hónapokig nem jön új rész. :(

blackronin

Letudtam.

Hát akkor lássuk az összegzésemet, próbálom nem nagyon elhúzni:
Ha nem ismerném Aang kalandjait, vagyis csak simán külön nézném ezt, akkor lazán megkapná a 8,5, sőt akár 9/10 pontszámot is.
Mert élvezetes volt, minőségi animációval és jó zenével, élvezetes harcokkal nagyrészt.
Voltak hibái is persze, amiket majd lentebb részletezek.

De sajnos volt egy eredeti sorozat is, ami mellett nem lehet/szabad elmenni.
Ez nem azt jelenti, hogy a Korra-nak Aang kalandjai 2.0-nak kell lennie, hanem arra értem, hogy a készítők már leraktak egy minőséget, amivel érdemes összevetni a jelenlegi sorozatot a korábbival.
Mert ha ezt megtesszük, akkor viszont a pontszám már csak 7,5, max. 8/10.
Egyelőre, mert ugye csak félúton járunk.

Jó részek:
[spoiler]- minőségi animáció és látványvilág
- remek szinkronhangok és jó zene
- nagyrészt izgalmas harcok, kellemes tálalásban
- Építkezik az eredeti sorozatra sok helyen, ezzel is kiegészítve azt
- Sohase vált unalmassá, a tempó mindig ébren tart
- Epikus részek is voltak (pl. Wan háttértörténete, Korra lelki vívódása Amon ellen)
- Az első 26 rész kerek egész[/spoiler]

Rossz részek:
[spoiler]- egyértelműen látszik, hogy maguk a készítők igazából nem hittek a sorozatban, s annak sikerében.
Ez látszik az első és második szezon kényszerű szétszedésén, s a mostani szezon zárásán is.
Nem akartak félkész befejezést egyik évad végén se, így kénytelenek voltak egy, helyenként már zavaróan is, gyors tempót alkalmazni, ami nem hagy pihenést a nézőnek.
Nem tudtak megfelelően letelepedni a dolgok, mert már ugrottunk is tovább.
- Sok remek ötlet volt, amit felhoztak, de a tempó miatt nagyon gyorsan le is tudták őket, pl. Bending ellenes mozgalom, Dark Avatár, Wan háttértörténet (ami fantasztikus volt, de több ideig is el tudtam volna viselni)
- Korra csapata közel sem olyan "igazi" és "összeragadt", mint anno Aang-é volt. Emiatt se nőtt sokak szívéhez Korra, Mako, Bolin és Asami. Nem kaptak elég időt.
Gyakran úgy éreztem, hogy ők csak "haverok", akik természetesen figyelnek egymásra, de csak a VALÓDI vészhelyzetekben tettek oda mindent, jobb lett volna több "bonding time".
- A mostani évad zárása nem volt rossz, de eléggé kiszámítható volt. Ez ugye köszönhető a korábban említett, "legyen teljes, bármi történjék is" szerű lezárásának is (hiszen nem tudták még akkor, hogy megrendelik-e a másik 2 évadot is).[/spoiler]

Cloud

Azt lehet tudni hogy mennyire sikeres a sorozat?

blackronin

Quote from: Cloud on 2013-11-16, 18:30:04
Azt lehet tudni hogy mennyire sikeres a sorozat?
A Korra eddigi évadai nagyon sikeresek voltak, mind rajongói, mind szakmai elismertség szempontjából.
Meg is rendelték a folytatást az első évadot követően.

Még amit elfelejtettem leírni az előző hozzászólásomban
[spoiler]Én őszintén reménykedek abban, hogy a következő 26 rész esetében már olyan munkát végeznek az alkotók, ami fölött nem lebeg a "úristen, mi lesz ha nem sikerül?" hangulatú légkör...
Mert hiába dolgoztak a második évadon még egy évet, koncepcióján látszik hogy az első évad szellemében készült.

Szeretném, ha innentől kezdve nem mennének ennyire biztosra, mint az eddigi 26 rész esetében.
Tehát a bevált recept mellett azért több próbálkozást és merészséget is elvárok a jövőben.
Persze örömmel látom, ha vissza-vissza nyúlnak az előző sorozathoz bizonyos tekintetben, de új irányok felé is érdemes lenne elmenni.
Ilyen lett volna a Dark Avatár történetszál, ha nem lőtték volna el a mostani évad végén...  ^^"[/spoiler]

Az utolsó rész nézése közben pedig ez jutott eszembe
[spoiler] :D

Vaatu és Korra, mint valami japán óriászörnyes filmben, össze-vissza lézerezik egymást...  :P
[/spoiler]

edit:
Ezzel én magam részéről elmondtam mindent, Korra kalandjai egyelőre lezárultak számomra.
Majd jön a folytatás... valamikor.   :P

chilip

befejeztem én is

sztem nem kéne lelőni [spoiler]a dark avatar részét a dolognak, fordítva is igaz, vaatu nem halhat meg mert sötétség mindig lesz, jó alapja lehet az újjászületési ciklusok kezdésének. most lehet majd lesz egy sötét avatár is aki reinkarnálódik, meg ugye most a sima avatár is újrakezdi a reinkarnációját ha eltávozik. meglehet így az egyensúly majd a világban, és új konfliktusok forrása is :)[/spoiler]

NLZ

Bár sztem béna, hogy így elveszett a pointer az előző avatárra, így kb az egész spiritualitása oda veszett, az Avatár az csak egy 4 elementált használó erős izé. Szal sztem köv évadban újra kapcsolják.
Azt mondjuk becsültem, hogy a sötét avatár maradt a víz használatánál.
[reserved]

Cloud

Na befejeztem én is. SZerintem rohadt jó volt, bár kicsit túl gyorsan éreztem a befejezést. Most hónapokig koplalás az új évadra. :(

NLZ

Ám mi volt ez a pletyka, hogy a léghajlítás továbbfejlesztett verzióját fogjuk látni? Mert ez eléggé kimaradt. :D
[reserved]

Cloud

Jé tényleg. Vagy lehet hogy a szellemidomításra gondoltak? Elég béna lenne. :D

blackronin

Quote from: chilip on 2013-11-17, 22:22:41
befejeztem én is

sztem nem kéne lelőni [spoiler]a dark avatar részét a dolognak, fordítva is igaz, vaatu nem halhat meg mert sötétség mindig lesz, jó alapja lehet az újjászületési ciklusok kezdésének. most lehet majd lesz egy sötét avatár is aki reinkarnálódik, meg ugye most a sima avatár is újrakezdi a reinkarnációját ha eltávozik. meglehet így az egyensúly majd a világban, és új konfliktusok forrása is :)[/spoiler]
Ezen én is gondolkoztam, én nagyon örülnék neki, ha ilyen formában újra bejönne a Dark avatar dolog!

Quote from: NLZ on 2013-11-18, 13:37:54
Ám mi volt ez a pletyka, hogy a léghajlítás továbbfejlesztett verzióját fogjuk látni? Mert ez eléggé kimaradt. :D
Kell valami a következő évadra is...  :P

Quote from: Cloud on 2013-11-18, 14:21:03
Jé tényleg. Vagy lehet hogy a szellemidomításra gondoltak? Elég béna lenne. :D
Az biztosan nem, a spiritual bending a waterbending egy egyedi változata, lásd mint a bloodbending.

Cloud

Á, tényleg tudom mi hiányzott, bloodbending.  :__devil:

NLZ

http://blogs.wsj.com/speakeasy/2013/11/20/the-legend-of-korra-book-three-will-be-titled-change/?xid=LOKFB
Következő évad arról fog szólni, hogy Korra rájön, mennyire elfuserált ötlet volt a Berserkből ötletet meríteni. :D
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2013-11-20, 22:41:31
http://blogs.wsj.com/speakeasy/2013/11/20/the-legend-of-korra-book-three-will-be-titled-change/?xid=LOKFB
Következő évad arról fog szólni, hogy Korra rájön, mennyire elfuserált ötlet volt a Berserkből ötletet meríteni. :D
Köszi az infot!  :smile:

Engem csak érdekel, hogy valami nyugisabb tempójú évadot hozzanak össze.
A rohanásból már elegem volt.

gerey

Nah én is befejeztem, és nagyon jó kis dupla dupla-részt kaptunk a végére. Az animáció, a zene, a szinkron minden hozta a Last Airbender szintet, de ahogy többen is említettétek a 26 rész két évadra való bontása miatt, (illetve, hogy elsőre nem is tudták lesz-e maradék 14 rész), a két évad külön külön főszálat kapott, így nem sok idő maradt az új Avatar team összeszokására. Főleg, hogy nem is sokat vannak együtt, pláne a második évadban. Valamint, minden történetszálban rohanunk előre, ritka a nyugis, lazítós rész.
Wan dupla része valami fenomenális volt, amit a speckó animáció még jobbá tett. :jee: De lehetett volna hosszabb is, ugyanez érvényes szinte minden szálra, ami remek alapötletet ragad meg, de két-három rész alatt ki is végzi. :bruhuhu:

Mindenesetre a 9/10 megkapja tőlem. Rengeteg a potenciál a sorozatban, de még nem tudta annyira ezeket kihasználni, mint az elődje, remélhetőleg ezt a következő évadban pótolják és mehet majd a 10/10, én várom nagyon.  :appl:

blackronin

Egy kis hír:
A 3. könyv címe "Change", vagyis Változás, de azt hiszem ezt már eddig is tudtuk.
Így csak néhány kép ízelítőnek...

[spoiler]

[/spoiler]

Sajnos megjelenési dátum még nincs, de nyárnál előbb biztosan nem jön.

NLZ

[reserved]

Cloud

NLZ

Ám amit utoljára linkeltem, abban azt kamuzták, hogy az első részekkel már lassan készen is vannak, úgyhogy lehet az őszi szezonban vetíteni fogják.
[reserved]

gerey

Quote from: NLZ on 2014-02-13, 01:18:17
Ám amit utoljára linkeltem, abban azt kamuzták, hogy az első részekkel már lassan készen is vannak, úgyhogy lehet az őszi szezonban vetíteni fogják.
Ha ez is ilyen 12 részes félszezon lesz akkor még lehet is valami abból az őszből. De majd nyáron a comic con-on többet mondanak biztos. ::)

blackronin

Lehet, hogy mégis tartható lesz a nyári megjelenés?
Season 3 teaser
http://www.youtube.com/watch?v=KrJiCf03UWQ

Nincs konkrét dátum megadva, de ha már ilyeneket adnak most, akkor csak haladhatnak a munkával, nem?  ^^"

Vagy hiú ábrándokat kergetek?  :P

gerey

Néhány jelenet mintha az előző évadokból lenne, de azért jó hír.
[spoiler]Azért remélem a sárkányok csak powerup és bölcselkedés miatt térnek vissza, nem örülnék ha ellenséget csinálnának belőlük.[/spoiler]

NLZ

Quote from: gerey on 2014-02-19, 19:33:30
Néhány jelenet mintha az előző évadokból lenne, de azért jó hír.
[spoiler]Azért remélem a sárkányok csak powerup és bölcselkedés miatt térnek vissza, nem örülnék ha ellenséget csinálnának belőlük.[/spoiler]
[spoiler][/spoiler]
[reserved]