Avatar: The Last Airbender és Avatar: The Legend of Korra

Started by blackronin, 2012-03-22, 19:58:34

Previous topic - Next topic

NLZ

Ígéretes, hogy kilépünk a naív tinikorból.
[reserved]

blackronin

Legend of Korra 4. évad, első rész:
Remek kezdés, jó ötlet volt a timeskip és hogy alapból dark-osabb a hangulat.
Kuvira érdekes karakter lesz, megvan az ereje és csábereje ahhoz, hogy veszélyes ellenfele legyen Korra-nak.  :jee:

NLZ

Nem volt rossz, nagyon nem tudok belekötni. :)  Najó, talán az, hogy túl rövid volt, Korra is csak pár másodpercet szerepelt.
Jah igen, így kicsit megüllepedve Bolin és a csajának a balhéja volt a gyenge pont.
Meg kicsit jobban magyarázhatták volna a politikai helyzetet, ez a Cyberman csaj a vonatról nem teljesen tiszta.
[reserved]

Cloud

Király rész volt én élveztem. A vége meglepő volt, kíváncsi vagyok mit akarnak kihozni az évadból.

NLZ

Meh, ez a rész már nem nyűgözött le. Tudom, fel kell építeni a lelki nyomorának bemutatását, de egy teljes részen át ez uncsi volt.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-10-11, 02:39:06
Meh, ez a rész már nem nyűgözött le. Tudom, fel kell építeni a lelki nyomorának bemutatását, de egy teljes részen át ez uncsi volt.

Legend of Korra 4. évad, második rész:
Nem egészen értem, hogy miként tudtad unni ezt, amikor simán szerintem ez az epizód volt a sorozat egyik legjobban megcsinált része.
Minden egyes jelenet és párbeszéd fontos volt a maga módján.
Korra lelki világa annyira jól be volt mutatva, hogy bele se tudok kötni (esetleg nem szereted az ilyen részeket, de nagyon is szükség van rájuk).
A vége pedig remek átkötés a jelenbe.

Az ilyen jellegű epizódok a kedvenceim, ahol a készítők megfelelő súllyal és hosszúsággal mutatják be a lelki jellegű dolgokat, főleg ha a főszereplőről van szó.
A 3 évvel ezelőtti esemény pont olyan súlyt kapott, amit megérdemelt.

Cloud

blackronin

Még egy megjegyzés:
A 2. évad pont ezért volt a leggyengébb, mert néhány résznél túl gyorsan pörögtek az események.
Nem adtak kellő időt ahhoz, hogy leülepedjenek a dolgok.

NLZ

[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-10-18, 02:57:56
Na ez már jobb volt, van remény. :)
Fura olvasgatni ahogy próbálod beállítani, mintha valami nagy gond lenne a Korra-val (legalábbis ezt szűröm le a "van remény" alapján).
Max neked nem jön be néha (bár a múlt heti résszel kapcsolatos "uncsi" minősítésedet se tudom igazán hova tenni...  ^^").
Az égvilágon nincs semmi gond az utóbbi időben a részekkel, amit a mostani epizód is remekül alátámasztott.

Legend of Korra 4. évad, harmadik rész:
Alig várom a következő hetet, mint mindig.  :smile:
Most is minden klappolt, Topfh nagy arc, mint régen.

NLZ

Uncsi alatt azt értettem, hogy Korra már megint csak picsog. Oké, női karakter, de azért lehetne több ennél. Most épp PTSD, amit évad végére legyőz, köv évadra meg megint kitalálnak neki valami lelki szenvedést. Legalább Toph nem állt le vele szórakozni, ezt tetszett.
A nagyvilági események viszont tetszenek. Az Iron Lady jól nyomja, kicsit talán sok is az utalás rá, hogy ő bizony csak kijátssza Bolint.
A másik oldal is kétes, ugye a polgármester nyomta a néhai herceget, szal simán igaz a propaganda, hogy irányítani akarják hátulról az Earth Kingdom jövőjét. Mondja is a polgármester, hogy küldenek majd tanácsadókat a hercegnek, ergo az ő embereit ülteti oda. Tenzin meg szokás szerint naív, azért áll ezen az oldalon.
Szóval jó kis felállás ez, mindkét oldal mocskos, de valószínű Korra az Iron Lady ellen fog menni.
A néhai herceg kicsit necces, most ugye jön a nagy magába szállása, ami baromira nem reális. Hiába kerül majd a trónra az évad végére, az eddigiek alapján az jön le nekem, hogy direkt nem kapott semmiféle oktatást, ergo hiába fog most jól megváltozni, nem lesz túl produktív. Ráadásul max a csipetcsapat fog a háta mögött állni, a világon mindenki úgy ismerte meg, mint egy mihaszna idiótát, joggal. Amint nem volt kötelező imádni őt, egyből meg akarták lincselni ott helyben.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-10-18, 17:08:54
Uncsi alatt azt értettem, hogy Korra már megint csak picsog. Oké, női karakter, de azért lehetne több ennél. Most épp PTSD, amit évad végére legyőz, köv évadra meg megint kitalálnak neki valami lelki szenvedést. Legalább Toph nem állt le vele szórakozni, ezt tetszett.
A nagyvilági események viszont tetszenek. Az Iron Lady jól nyomja, kicsit talán sok is az utalás rá, hogy ő bizony csak kijátssza Bolint.
A másik oldal is kétes, ugye a polgármester nyomta a néhai herceget, szal simán igaz a propaganda, hogy irányítani akarják hátulról az Earth Kingdom jövőjét. Mondja is a polgármester, hogy küldenek majd tanácsadókat a hercegnek, ergo az ő embereit ülteti oda. Tenzin meg szokás szerint naív, azért áll ezen az oldalon.
Szóval jó kis felállás ez, mindkét oldal mocskos, de valószínű Korra az Iron Lady ellen fog menni.
A néhai herceg kicsit necces, most ugye jön a nagy magába szállása, ami baromira nem reális. Hiába kerül majd a trónra az évad végére, az eddigiek alapján az jön le nekem, hogy direkt nem kapott semmiféle oktatást, ergo hiába fog most jól megváltozni, nem lesz túl produktív. Ráadásul max a csipetcsapat fog a háta mögött állni, a világon mindenki úgy ismerte meg, mint egy mihaszna idiótát, joggal. Amint nem volt kötelező imádni őt, egyből meg akarták lincselni ott helyben.
Ok, így már érthetőbb, hogy miért írtad azt, amit.
Korra-nak ennek ellenére kellett a múlt heti rész, mert (legalábbis egyelőre) nem lesz több évad, így Korra jellemfejlődését rendesen meg kellett csinálni. Meg azért a "picsogása" most egy kicsit több, mint ami mondjuk a sorozat elején volt.
Ott kis hülyeségek miatt kapta fel a vizet, de a mostani helyzet teljesen más.
Érték elég durva dolgok, az lett volna fura, ha simán menne tovább, mindenfajta probléma nélkül.
Toph kioktatása pedig remek volt, pont ez kellett Korra-nak.
A hülye hercegnél valóban megvolt a szokásos "ja, tényleg én egy elkényeztetett ficsur vagyok" duma, de bízom benne, hogy a készítők valami frappáns megoldást kitalálnak erre is (bár az Aang sorozat idején a Föld Király elég ügyetlen volt, aztán egészen kikupálódott a végére). Én például nem hittem volna, hogy az előző évadban kinyírják a királynőt.
A két oldal manipulációi pedig feldobják az évadot, mert nem egy ismeretlen ellenséggel van dolgunk, hanem a meglévők kavarják a kakit.

NLZ

Jah, igazából az bosszant Korrával, hogy ez a timeskip nem hozott neki semmit. Első rész végén azt hittem, hogy valami izgalmas, borúsabb karakterré fordult át, de nem, maradt ugyan az a kislány. Lesz néhány rész mocsármese meg szellemjárás, aztán visszatér a jó öreg csapatba és lenyomják azt a vasmacskát.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-10-18, 18:42:53
Jah, igazából az bosszant Korrával, hogy ez a timeskip nem hozott neki semmit. Első rész végén azt hittem, hogy valami izgalmas, borúsabb karakterré fordult át, de nem, maradt ugyan az a kislány. Lesz néhány rész mocsármese meg szellemjárás, aztán visszatér a jó öreg csapatba és lenyomják azt a vasmacskát.
Úgy látom, hogy nem egészen érted Korra karakterét, s valamiért téged nagyon zavar, hogy "kislány" maradt (ami szerintem nem teljesen igaz, de jöjjön a lényeg):
- Korra egészen 17 éves koráig egy burokban élt (ahol mindenki körbeudvarolta, hogy "te vagy az Avatár, vigyázz magadra, tanuld meg ezt meg azt, stb.") -> Korra bizonyos szintem arrogáns és elkényesztetett személy lett
- a kialakult személyiségét egymás után érték a támadások -> Amon lelki hadviselése (mégse annyira erős és rátermett, mint ahogy gondolta), Unalag kioktatása (szellemi képzésének teljes hiánya, alkalmatlanság), Vaatu erőbeli főlénye (nem elég erős, hogy megmentse a világot), a Red Lotus sokkélménye (egy ellenség, aki ismeri őt, de ő nem tud semmit), majd jött a timeskip (ami alatt úgy tűnik, hogy a világ megvan nélküle is, megkérdőjeleződik a létezésének célja)
- Korra egymás után kapta a lelki "pofonokat", a személyisége sokkalta borúsabb és visszahúzódóbb lett, mint a sorozat elején (tehát megtörtént a változás amire vágytál) -> bizonyíték erre: 3. évad utolsó rész és a 4. évad második rész
- Korra egyetlen mentsvára a régi személyiségébe való ragaszkodás (vagyis, hogy erősnek és független mutatja magát) -> ez csak álca, amit próbál mindenki elől eltitkolni (lásd megint 4. évad 2. rész)
- a sorozat készítő leszögezték külön (még az első évadban), hogy Korra fizikailag érett, nem szellemileg (Aang ezzel szemben spirituálisan készen állt már szinte a legelejétől fogva az Avatár szerepre, nála pont a fizikai rátermettség hiányzott) -> ami súlyosabban jött elő pont azért, mert későn lépett ki a világba
- Korra elveszítette a régi Avatárok bölcsességét és támaszát, aminek megléte miatt tudta csak leküzdeni a kezdeti akadályokat (Korra elveszítette az utolsó támaszát)

Ezek után csodálkozunk, hogy Korra olyan amilyen?
Korra egyfelől valóban "kislány" maradt (kinek a segítségével lépne mégis tovább, amikor lelkileg egyedül van teljesen?), viszont az átélt élmények után már közel sem olyan naív és felelőtlen, mint régen (túl sokszor szenvedett emiatt).
Most pont az a gond, lásd mostani rész, hogy nem meri újra felvenni az Avatár szerepét (szinte retteg attól, hogy újra bántani fogják).

Korra valamint alapból egy izgalmas karakter volt, lásd fent említett okok, így nem tudom, hogy nálad mit jelent az, hogy "valami izgalmas karakterré" fordul át.

NLZ

Ha lelki nyomort szeretnék látni, látok azt a világban eleget, nem kell hozzá Korrához fordulnom. Persze tudom, hogy rossz ajtón kopogtatok, mert minden ilyen karakterdráma erről szól. Csak érzem, hogy annyival több lehetne, ezért bosszant.
Ám most átgondolva a többi karakter közül se változott senki.
[reserved]

blackronin

Quote from: NLZ on 2014-10-18, 22:06:04
Ha lelki nyomort szeretnék látni, látok azt a világban eleget, nem kell hozzá Korrához fordulnom. Persze tudom, hogy rossz ajtón kopogtatok, mert minden ilyen karakterdráma erről szól. Csak érzem, hogy annyival több lehetne, ezért bosszant.
Ám most átgondolva a többi karakter közül se változott senki.
Hát akkor így látod.

Én sajnálom, hogy ez lesz az utolsó évadja Korra-nak, mert úgy érzem, hogy a Dark Avatár történetszálat még jobban ki lehetne bontani. Mondjuk most Korra lenne a főgonosz, mert Vaatu valamilyen úton megrontotta őt (lelki úton, kihasználva Korra jellemvonásait).
Ezen felül nem igazán tudom, hogy miként lehetne "izgalmasabb, borúsabb karakter", ahogy te írtad korábban.

blackronin

Legend of Korra 4. évad, negyedik rész:
Hát igen... ez volt az első rész az évadban, amivel nem teljesen vagyok elégedett.
A vége eléggé összecsapott volt (főleg az előző részek fényében), egy kicsit drámaibb módon is bemutathatták volna ahogy Korra visszanyeri az Avatár állapot feletti irányítást. Erre még kellett volna egy kis fókuszt helyezni, nem pedig egy "kiszedtem magamból a mérget és utána már minden rendben van" féle húzással letudni az egészet...  ^^"

SaiyaGin

Aang története befejezve, nekem is nagyon tetszett. :jee:

blackronin

Legend of Korra 4. évad, ötödik rész:
A heti rész újra rendben volt 100%-ban, nem találtam benne kivetnivalót.
Kuvira jó ellenfél továbbra is, tetszik a folyamatos manipulációja.

blackronin

Legend of Korra 4. évad, hatodik rész:
Okés epizód volt, de semmi extra.
Tudtam, hogy Korra veszíteni fog Kuvira ellen, szóval eléggé kiszámítható volt ez a lépés.
Azt viszont furcsáltam, hogy a vereség oka megint a saját belső démonai miatt van.
Ennek örülök, mert akkor mégsem "gyógyult meg" olyan könnyen Korra, mint ahogy hittük.

blackronin

Legend of Korra 4. évad, hetedik rész:
Átvezető rész, hozta a szokásos színvonalat, bár lehetett volna valamivel érdekesebb is.
A vége meglepő volt, gondolom Kuvira húzásához lesz egy-két szava Toph-nak is!

blackronin

Legend of Korra 4. évad, nyolcadik rész:
Egy kicsit nyers leszek, de akkor is:
A készítők elmehetnek a p*csába!
Alig van 5 rész még az évadból és valószínűleg nem is lesz Avatár animációs sorozat évekig (vagy talán soha), erre ezek az idióták elpazaroltak egy TELJES részt arra, hogy régebbi részekből összeollózott dolgokat mutatnak be újra... úgy, hogy közben a történetben SEMMIT sem haladunk előre.   :falba:
Az eszem megáll.
[spoiler]

[/spoiler]

Eddig jól haladtunk és erre ezt kapjuk cserébe!
Tényleg ez volt a legjobb ötletük!?  :mad:

Cloud

blackronin

Quote from: Cloud on 2014-11-22, 19:35:42
Nem jönnek be a recap részek mi? :D
Kb. senkinek sem jött be, sőt még maga a készítők is írtak erről egy feljegyzést a hivatalos blogon:

A Katarafansite-on le is van fordítva a szöveg, érdemes elolvasni.
http://katarafansite.gportal.hu/gindex.php?pg=32191388&postid=1200907#commentList

A lényeg (akinek nincs kedve olvasgatni):
A csatorna egy egész résznyi költségvetést elvett a sorozattól és ennek következtében dönteni kellett...
Kirúgnak pár embert és rendes részt csinálnak VAGY mindenki marad, de egy rész lényegében csak emlékeztetőkből áll majd.
Az eredményt látjátok.
Nem tudom, hogy valóban az igazságot olvashattuk, de annyiból korrekt lépésnek tartom, hogy legalább beszéltek róla és ők maguk is úgy érzik, hogy ezzel az epizóddal átverték a nézőket.

Cloud

Na ez így viszont érdekes. Megnéztem közben én is. A vége tetszett. :D

Fazék

a fanatikus rajongókon kívül más is nézi a sorozatot? kiku? Próféta? valami vélemény?

blackronin

Quote from: Fazék on 2014-11-24, 07:37:58
a fanatikus rajongókon kívül más is nézi a sorozatot? kiku? Próféta? valami vélemény?
Tetszik, hogy az aki megosztja a gondolatait és nézi a sorozatot az már "fanatikus" rajongónak számít a szemedben...  :P
Egyébként szerintem a többiek már feladták, mert nem azt kapták, amit vártak.
Van ilyen... de ez még nem jelenti azt, hogy ne lenne jó sorozat a Korra.

NLZ

Én még nézem, de nem üti az ingerküszöböt a fikázáshoz. :)
[reserved]

chilip

én is nézem még  :w00t: sztem is jó (bár az avatar szenvedése kurvára nem jön már be, ha szenvedést akarok látni annak itt a való élet >.> )

Cloud

Quote from: NLZ on 2014-11-24, 11:40:32
Én még nézem, de nem üti az ingerküszöböt a fikázáshoz. :)
Mármint annyira szar, hogy még fikázni sem érdemes, vagy annyira tűrhető, hogy nem igazán tudsz mit fikázni benne. :D