Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: MeskeA matek tanárunk viszont iszonyat jó, és már iratott dogát a KöMaL-ból, ahol nem néztük meg a feladatokat, mert a következõ havi számban úgyis benne vannak a megoldások. És ezt is azért tette, hogy gyakorlojuk a könyvbõl tanulást. Természetesen 5-ös is lett nekem ez a dolgozat. Szóval szerintem nekem nem lesz gonodm a könyvbõl tanulással, máskor is tanultam már könyvbõl, szóval részemrõl ez a probléma is megoldva.:)
Egyetemen nincs jó matektanár. Még ha vkinek jó tanári képességei is lennének, nincs elég idejük azt leadni, amit elõírnak nekik, csak ha hajtanak.
Egyetemi elõadás nagyon más, mint a gimi. Én 4.-ben 2. voltam az iskolai matekversenyen, és elsõ félévben be voltam tojva, hogy "úristen, hogy fogok én átmenni ebbõl?". Nem akarom megtörni a lelkesedésed, de ha vmilyen természettudományi vagy mûszaki irányba mész, akkor készülj fel lelkileg, mert nem olyan lesz, mint a gimi.

Moha

Tanítóképzõbe fog menni. Majd meglátjuk, milyen lesz neki. :hehe:
De az biztos, hogy az egyetemi rendszer totálisan más, mint a gimi. Szerintem az egyik legrosszabb, hogy nincs úgy meg az az összeszokott társaság, mint egy gimis osztályban.

Mattanja

Quote from: MohaMeske viszont bír hajtani. :) Sokszor még a 4-es is kevés neki... :rolleyes:
Majd megunja... :)
Remélem mindenki szól majd a diploma után, hogy olyan helyre tudott-e kerülni, ahol ér is vele valamit!
Edit:
Aztán nem félreérteni!  :ejnye:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Animal

Quote from: BonciEgyetemen nincs jó matektanár.

Én ezzel egy picit vitatkoznék. Nekünk volt egy (BME-Közlekkar), de Õ a 4-bõl 3 félévben csak elõadásokat tartott, ami ugye inkább csak az elméletrõl szól. Egy félévben (tanárhiány miatt) tartott gyak-ot is. Na az elég kellemes volt.
Amúgy gimibõl én is lelkesen mentem az egyetemre, mert elég volt órán odafigyelnem és jöttek az ötösök ezerrel. Aztán az elsõ ZH-k után kezdtem gyanakodni, hogy valami nem stimmel. Az egyik évfolyamtársam, akivel gimiben osztálytársak voltunk, fel is adta még akkor. Én végigcsináltam, de plusz 2 és fél év alatt (az elején még zenélgettem egy csomót, meg dolgoztam, a végén meg nem akartam elmenni katonabácsinak  :) )
Szvsz az egyetemen az elsõ 2-3 év a húzósabb, aztán a szakosodás után, amikor már olyat tanulsz, ami elvileg jobban érdekel, könnyeben veszed az akadályokat és a tanárok sem szívatnak ANNYIRA... :hehe:

Dragon

Nekünk fõsulin jó volt a matektanárunk.
Rohanás nélkül, pontosan tudva, hogy mit kell leadnia, az elõadás utolsó másodpercében az utolsó táblára az utolsó pár négyzetcentis helyre az utolsó betût véste fel. Hajszálpontosan. Még akkor is, ha közben belekérdeztünk néha.
Gyakon pedig jól elmagyarázta a dolgokat, és olyat gyakoroltatott, amire szükség volt.
Mindazonáltal abban egyetértek, hogy felsõoktatási matekhoz ez nem elég.
A könyvet el kell olvasni, és ami nagyon fontos: meg kell érteni.
Mindazonáltal én sosem törtem magam, hogy tanuljak, ami meg is látszott a jegyeimen. (technikumban pölö nyíltan hanyagoltam szinte mindenféle otthoni tevékenységet, - természetesen a kedvenc irodalom házidogákat kivéve :D - , és érdekes módon nem is baszogattak érte)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: XipeOff: Animal, Catanban majd elverjuk Djinn-t egyszer.
legkozelebb megteszunk mindent a gyozelemert.
Azt majd meglátjuk.  :hehe:
Ma is játszottunk és természetesen én nyertem. Esélyük sem volt a többieknek.  :hopp:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xipe

Quote from: DjinnAzt majd meglátjuk.  :hehe:
Ma is játszottunk és természetesen én nyertem. Esélyük sem volt a többieknek.  :hopp:

Djinn, tudom,hogy valamilyen modon csalsz.
ezert fogunk mi a feketepiaccal is jatszani es a bankrablo kiegeszitovel.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: XipeDjinn, tudom,hogy valamilyen modon csalsz.
ezert fogunk mi a feketepiaccal is jatszani es a bankrablo kiegeszitovel.
Aljas rágalom!  :hehe:  
Becsületsértés  :uzi:  
Amíg nincs bizonyítékod egyébként is ártatlan vagyok mindenféleképpen. :beeee:

Xipe

Quote from: DjinnAljas rágalom!  :hehe:  
Becsületsértés  :uzi:  
Amíg nincs bizonyítékod egyébként is ártatlan vagyok mindenféleképpen. :beeee:

mondtam hogy nincs bizonyitekunk?
tartogatjuk egy esos napra, meg joljohet.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipemondtam hogy nincs bizonyitekunk?
tartogatjuk egy esos napra, meg joljohet.
Akkor az hamis bizonyíték! Mert én ártatlan vagyok.  :angyali:

Mattanja

Egy, már nem létezõ thread-bõl:
Quote from: WerminAz mplayer-rel szenvedõknek, a számítógéphez abszolút nem értõknek itt egy lejátszó ami ogm-et mkv-t és minden lehetséges videófájlt le tud játszani. Az mplayert felejtsd el, itt olyan könnyû az irányítás, nyelvválasztás, feliratválasztás hogy az már túl kényelmes. A neve  :uzi:  VLC Player :grrr:
Hát tessék itt a link:
http://users.atw.hu/anigame/e107/e107_files/downloads/vlc-0.8.1-win32.exe

Akinek talán nem mûködne az keresse fel az VLC Player weboldalát.
:rolleyes:
Quote from: Blimpkipróbáltam pár hete, nem jött be, pár videót nem is játszott le rendesen, ez lenne az mplayer konkurrenciája?! ne vicceljünk kérem... :) hogy a gépigénykülönbséget már ne is említsük. és minek kellett ennek új topic? hasonlóval foglalkozó topic-ban már amúgy is meg lett említve... :rolleyes:
sztem ez a post át lesz helyezve, a topic pedig törölve lesz... persze no offense, csak kb így tippelem
Jól tippeltél. ;)

Az "Álmok"-ból:
Quote from: DamnatusHali!

Szerintem akkor is az írások topicba való az ilyen jellegû írás, de ha egy moderátor is azt mondja, hogy itt jó, akkor írdd ide!
Amennyiben ezeket valóban megálmodja, csak a szereplõk nevei nincsenek meg, akkor ott jó helye van. De ha kiderül, hogy kamuzik, akkor  :uzi: lesz!  :D
8]]=((

Moha

Quote from: ShiroiDe ha kiderül, hogy kamuzik, akkor  :uzi: lesz!  :D
És ezt hogy fogod kideríteni? :rolleyes:

Mattanja

Quote from: MohaÉs ezt hogy fogod kideríteni? :rolleyes:
Kivallatom az ismerõseit.  :rolleyes: Sehogy. Ez vicc akart lenni. Ha...ha...ha... De most már mindegy. Egyébként sem adott okot bizalmatlanságra.
8]]=((

katz

Quote from: ShiroiKivallatom az ismerõseit.  :rolleyes: Sehogy. Ez vicc akart lenni. Ha...ha...ha... De most már mindegy. Egyébként sem adott okot bizalmatlanságra.
Majd a következõ írásom után amiben már te is benne leszel meglátjuk :D Persze csak a neved...
Ezeket én tényleg ezeket álmodom, csak éppen írásban sokkal nehezebb ezeket a dolgokat elmondani. Egyébként lenne mindegyik történet vagy 100-200 oldal :eeek:

Fazék

látom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

edit: tudom már uncsi a téma, de nekem akkor is nagyon tetszik ez az idõnkénti "rászabadulása" a fórumra :D

Feldin

Quote from: KvikvegDetto. Matekszak. De mar csak egy diplomavizsga es dobhatom el mindet a padlas melyere.
Meg kezdhetek gondolkozni, hogy utana mi lesz.
Ma volt matekom és semmit se értek belõle...
Év végén szigorlat...
Quote from: Blimplátom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

edit: tudom már uncsi a téma, de nekem akkor is nagyon tetszik ez az idõnkénti "rászabadulása" a fórumra :D
És még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)
De ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Blimplátom a jövõt... látok egy... Feldin-t!... és sok... nagyon sok post-ot! Isten irgalmazzon nekünk!

És még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)
De ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Xipe

Quote from: FeldinÉs még kb 1 óráig boldogítlak titeket :)

Xipe Flood.
ilyen meg nem volt.
de lesz.
_(๏̯͡๏)_

Feldin

Quote from: XipeXipe Flood.
ilyen meg nem volt.
de lesz.
Xipe te folyamatosan adagolsz. Így nem vesszük észre hogy milyen sok. Trükkös!!!!

topok:

Djinn

:eeek: Kezdem érteni, mire gondolsz.
Eddig ilyet csak Xipe-tól láttam. Lehengerlõ  :rotflol:

Xipe

Quote from: Djinn:eeek: Kezdem érteni, mire gondolsz.
Eddig ilyet csak Xipe-tól láttam. Lehengerlõ  :rotflol:

I will rule you ALL!

Feldin, gyakorolj, es akkor te is eszrevetlenul tudsz majd postolni.
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: FeldinDe ha meglesz a 2 szigorlatom év végén akkor lesz net otthon és akkor nem lesznek Feldin floodok :)
Nem Feldin flood lesz, hanem Fórum owned by Feldin felirat :rolleyes:

Pirula

Quote from: MohaTanítóképzõbe fog menni. Majd meglátjuk, milyen lesz neki. :hehe:
De az biztos, hogy az egyetemi rendszer totálisan más, mint a gimi. Szerintem az egyik legrosszabb, hogy nincs úgy meg az az összeszokott társaság, mint egy gimis osztályban.
Tanítóképzõk jó helyek, én is oda járok - igaz nem tanárbácsi leszek, hanem szocpedes, de egykutya - csak vigyázzon mert nagyon sok a buli, és ha elkapja az embert a gépszíj a végén még elfelejt tanulni. :D Debrecenben meg pláne...
A társaság meg olyan dolog hogy vagy kifogod jól, vagy se. El kell menni gólyatáborba és ott könnyen ráakadsz majd azokra akikkel együtt lóghatsz. Meg ehetsz mustáros-kecsapos spagettit leendõ évfolyamtársnõidrõl meg ilyesmik... :hopp:

Damnatus

Hali!

Aki akar, az tud magának társaságot találni! A választék elég nagy a tanárképzõn, a kreténtõl a sportoLón és mûvéslelken át egészen a könyvmolyig. + sok lány kevés fiú de minden csajnak pasija van :(

Pirula

Quote from: Damnatus+ sok lány kevés fiú de minden csajnak pasija van :(
Aha, egészen a 3.-4. tequiláig. Mivel heti sok elõadás van az etika és az erkölcs témakörébõl a lányok a bulikon is szemináriumot tartanak ezen fogalmak laza értelmezésébõl. :D

Animal

Tisztelt fórumozók (különösen Xipe  :) ) !

Jelentem, Djinn nem megverhetetlen Catan-ban! Ma sikerült véghezvinnem ezt a bravúrt !!!  :beeee:

Kár, hogy pont ma van a születésnapja  :rolleyes:

Djinn

Quote from: Moha(Nomeg valentin napot... engem nem érint a dolog... :rolleyes: )
A Valentin-nap mindenkit érint.  :)
Nem csak a szerelem ünnepe, hanem a szereteté is! És mivel (sajnos) nem lehet ezeket ünnepelni egész évben ez jó alkalom rá.  :rolleyes:

Moha

Quote from: DamnatusAki akar, az tud magának társaságot találni!
Lehet srácok. Én sajna pl alig ismerek valakit az egyetemrõl. :( Nem igazán volt olyan, akivel összeverõdtem volna. Pedig a jó bulikban benne lennék, csak az a baj, hogy leginkább olyan emberkékkel akadtam össze, akiknek a buli annyit jelent, hogy matt részegre isszák magukat...
Én nem vagyok ugyan antialkoholista, de elég ritkán iszom. Nyáron dögmelegben egy sör jólesik, vagy buliban valami "serkentõ", de az se mindig. Szóval annyira nem vagyok oda érte. Persze egyszer sikerült síkrészegre innom magam... pár okból kifolyólag: 1. Nálam volt a 40%-os Hubertus 2. Elõtte vesztem össze a barátnõmmel 3. Kínáltam, nem kellett, "igyál te!" - én hülye meg szót fogadtam.... aztán másnap néztem, hogy mikor jöttem én be aludni... :rolleyes:

Djinn

Quote from: MohaPedig a jó bulikban benne lennék, csak az a baj, hogy leginkább olyan emberkékkel akadtam össze, akiknek a buli annyit jelent, hogy matt részegre isszák magukat...
Hát igen. Ez így szokott lenni. Én sem szeretem. Mindenki annyit igyon, amennyit bír. Egyébként mi értelme?
Nálunk is voltak elég gusztustalan bulik. Szó szerint. Néha elég szánalmas tud lenni, hogy az ember mikre vetemedik, ha nincs magánál... :(

Fazék

Quote from: DjinnA Valentin-nap mindenkit érint.  :)
Nem csak a szerelem ünnepe, hanem a szereteté is! És mivel (sajnos) nem lehet ezeket ünnepelni egész évben ez jó alkalom rá.  :rolleyes:
hát az ismerõsi körömben jelenleg csak 2 ember gondolkodik az öngyilkosságon emiatt az átkozott nap miatt... (persze csak egyikük gondolja komolyan, de majd jól pofánvágom, hátha észhez tér õ is) - szóval jelenleg eléggé egy sz@r napnak találom ezt a Valentin-napot, fõleg az ilyen mértékû agyondömpingezését, ami a mindenféle médiából folyik, ezzel is tökéletesen lerontva az egyedül élõk hangulatát... :ejj:
mellesleg én se vagyok oda a napért, de ha nem szólnának észre se venném, hogy Valentin-nap volt, egyszerûen át szoktam siklani fölötte... :rolleyes:
az meg hogy a szeretet ünnepe is lenne... hát én ezt még nem sok embertõl hallottam, de örülök, hogy vannak akik így gondokodnak, mint te Djinn. a környékemen egyértelmûen mindenkiben a párkapcsolatban élõké ill. a szerelmes ifjaké ez a nap. :)