Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Én csak azért nem értem a Valentin napot, mert egy párkapcsolat nem pont arról szól, hogy szeretik egymást? Az már baj, ha erre a másikat emlékeztetni kell!
AZonkívül, hogy ez nálunk nem volt hagyomány (ami még nem lenne baj), de kizárólag reklám, trendiség és üzleti okok alapján terjedt el, s vált egyfajta kényszerré is. Bár évek múlva talán már természetes lesz...

Djinn

Quote from: Blimphát az ismerõsi körömben jelenleg csak 2 ember gondolkodik az öngyilkosságon emiatt az átkozott nap miatt... (persze csak egyikük gondolja komolyan, de majd jól pofánvágom, hátha észhez tér õ is) - szóval jelenleg eléggé egy sz@r napnak találom ezt a Valentin-napot, fõleg az ilyen mértékû agyondömpingezését, ami a mindenféle médiából folyik, ezzel is tökéletesen lerontva az egyedül élõk hangulatát... :ejj:
Hát erre nem tudok mit mondani. Mindenkinek vannak problémái. Mindenkinek a sajátja a legnagyobb. A médiával nem kell foglalkozni, és akkor nincs dömping. És ennek semmi köze az egyedül élõkhöz.Tudom, mert én is voltam az jó sokáig.  :ejnye:
Valóban jó sok xar dolog van az életben. Én is tudom. Már volt részem egy-két finomságban. De ha valaki nem képes feldolgozni ezeket, annak régen rossz. A legtöbb, amit tehetsz, hogy támogatod, tanácsot adsz, bátorítod. De senki helyett nem oldhatod meg az ilyen jellegú problémáit. Szerintem. :ejj:
Quote from: DamnatusHali!

Én csak azért nem értem a Valentin napot, mert egy párkapcsolat nem pont arról szól, hogy szeretik egymást? Az már baj, ha erre a másikat emlékeztetni kell!
AZonkívül, hogy ez nálunk nem volt hagyomány (ami még nem lenne baj), de kizárólag reklám, trendiség és üzleti okok alapján terjedt el, s vált egyfajta kényszerré is. Bár évek múlva talán már természetes lesz...
Persze, hogy a szeretet a lényeg, de arra nincs lehetõség, hogy azt minden nap elõtérbe helyezzük, ilyen módon.
Szerintem ez nem különbözik a születésnaptól vagy a karácsonytól (kivéve hívõk). Egy alkalo az ünneplésre.
Én pl. ki nem állhattam a karácsonyt, amíg a szüleim el nem váltak. :( De ma már szeretem. Szeretek adni azzoknak akik számítanak nekem. Igen, tudom, néha olyannak is kell, akit nem szeretünk, de ez nem fontos.
És a Valentin-nap nem a drága ajándékról szól. Egy képeslap,  valami apróság vagy a szóbeli köszöntés is sokat ér. Azt jelenti: "gondolok rád" vagy "fontos vagy nekem" vagy "szeretlek"....  :p  
A kedvesség és a mosoly olyan dolgok, amik nem kerülnek semmibe mégis örömöt okozhatunk vele.  :haha:
 :zen:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xipe

Valentin Nap.
Meg egy olyan unnep amit azert unneplunk met valakit kivegeztek.
semmi koze a szeretethez es a szerelemhez.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: XipeValentin Nap.
Meg egy olyan unnep amit azert unneplunk met valakit kivegeztek.
semmi koze a szeretethez es a szerelemhez.
Ez marhaság. Enyire nem lehetsz antiszociális. Ilyen alapon mindenben lehet rosszat találni.  :ejj:
Én leéltem az életembõl jópár évet így. Hidd el nem lesz jobb tõle! :(

Ne az eredete miatt szeresd, hanem mert NEKED jó. És azoknak, akiket szeretsz.  
A születés is elég véres (néha halálos) mégis megünneplik. PL.  :)
Mind1! Nem muszály szeretni egy ünnepet sem. Semmit nem muszály szeretni. Az életet is utálhatod. Csak akkor minek élsz, ha nem találod meg a szépségeit?

Xipe

Quote from: DjinnEz marhaság. Enyire nem lehetsz antiszociális. Ilyen alapon mindenben lehet rosszat találni.  :ejj:
Én leéltem az életembõl jópár évet így. Hidd el nem lesz jobb tõle! :(

Ne az eredete miatt szeresd, hanem mert NEKED jó. És azoknak, akiket szeretsz.  
A születés is elég véres (néha halálos) mégis megünneplik. PL.  :)
Mind1! Nem muszály szeretni egy ünnepet sem. Semmit nem muszály szeretni. Az életet is utálhatod. Csak akkor minek élsz, ha nem találod meg a szépségeit?

dehogynem.
asszem van 2 unnep amit megunneplek.
sot az eletet is utalom.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

Valentin nap van?
Mi a szösz?
Nem mintha különosebben izgatna...
Xipe elmondta helyettem a véleményemet...
Quote from: DjinnSemmit nem muszály szeretni. Az életet is utálhatod. Csak akkor minek élsz, ha nem találod meg a szépségeit?
Azért, hogy elvegyem másokét!!! Épp ez a szépsége!!! :__devil:

Xipe

Quote from: katzValentin nap van?
Mi a szösz?
Nem mintha különosebben izgatna...
Xipe elmondta helyettem a véleményemet...

Azért, hogy elvegyem másokét!!! Épp ez a szépsége!!! :__devil:

gondoltam,hogy, egy es ugyanaz a velemenyunk a temarol.
remelem hamarosan folytatod a torteneteidet.
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: DjinnÉs a Valentin-nap nem a drága ajándékról szól. Egy képeslap,  valami apróság vagy a szóbeli köszöntés is sokat ér. Azt jelenti: "gondolok rád" vagy "fontos vagy nekem" vagy "szeretlek"....  :p  
A kedvesség és a mosoly olyan dolgok, amik nem kerülnek semmibe mégis örömöt okozhatunk vele.  :haha:
Beeezony! :) Miért is nem lep meg, hogy ezek a szavak pont egy lány szájából ... kezébõl ... izé ... származnak - vagy mi...  :rolleyes: Mindegy, a lényeg, hogy teljes mértékben egyetértek!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Djinn

Quote from: ShiroiBeeezony! :) Miért is nem lep meg, hogy ezek a szavak pont egy lány szájából ... kezébõl ... izé ... származnak - vagy mi...  :rolleyes: Mindegy, a lényeg, hogy teljes mértékben egyetértek!
:tezsvir:
Végre valaki egyetért velem.
Egyesek itt azt hiszik, hogy a kedvesség elfogadása egyenlõ a gyengeséggel.  Pedig nem  :ejnye:

katz

Quote from: DjinnNekem nagyon-nagyon tetszik! Az egész, úgy ahogy van! Hatalmas gratula hozzá!  :appl:  :appl: (most egy álomhoz gratuláltam??) :eeek:
Ööö többé kevésbé. Egy pár helyen cenzúrázott álomhoz gratuláltál, de azért :merci:
A nem cenzúrázott változatot aligha tudtam volna úgy megfogalmazni, hogy olvasmányos, és Xipe-on kívül bárkinek is érdekes legyen.

Kvikveg

Quote from: Djinn...
Én pl. ki nem állhattam a karácsonyt, amíg a szüleim el nem váltak. :( De ma már szeretem.
...
Uff. Ez mellbevago volt. Ugy ertem persze, hogy tudja az ember, hogy van ilyen, meg biztos nem is keves de akkor is... :eeek:
Nade vegulis elvaltak, es  :wtf: .
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Djinn

Quote from: KvikvegUff. Ez mellbevago volt. Ugy ertem persze, hogy tudja az ember, hogy van ilyen, meg biztos nem is keves de akkor is... :eeek:
Nade vegulis elvaltak, es  :wtf: .
Mellbevágó? Miért?  :confused:
Arra gondoltam, hogy addig mindig veszekedés volt meg ilyesmi...
Te mire gondoltál???

Quote from: katzÖöö többé kevésbé. Egy pár helyen cenzúrázott álomhoz gratuláltál, de azért :merci:
A nem cenzúrázott változatot aligha tudtam volna úgy megfogalmazni, hogy olvasmányos, és Xipe-on kívül bárkinek is érdekes legyen.
Akkor álmodj még többet!!  :rolleyes:
Miért pont Xipe-nak lenne érdekes?  :eeek:

katz

Quote from: ShiroiIgen! Grat katz!
:merci:
Quote from: ShiroiOrvos látott már? És túlélte? ;)
Még nem, de bizots nem élné túl. Ha nem õrülne bele amit hall, akkor gondoskodom kellene a tanú elhallgattatásáról :rolleyes:
Quote from: DjinnMiért pont Xipe-nak lenne érdekes?  :eeek:
Mert jó részt mészárlásról szól. Álmomban tudom, hogyan vágom le az összes idegent, de ezt aligha tudnám normálisan leírni...

Kvikveg

Quote from: DjinnMellbevágó? Miért?  :confused:
Arra gondoltam, hogy addig mindig veszekedés volt meg ilyesmi...
Te mire gondoltál???
...
Csak igy megfogalmazva, hogy milyen szar volt amig egyutt voltak, csaladi Karacsony boa, bezzeg most, hogy elvaltak. Azert altalaban ugy szokott kezdodni, hogy de szar valnak, nem pedig hala az egnek valnak...
Namindegy, egyszeruen furcsa volt, hogy Karacsony=horror, es hurra, valtak. Altalaban a forditott parositas szokott lenni :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Én nem utálom a Valentin napot, mert nekem olyan, mint a többi normális nap, számomra eddig semmit sem jelent. És a Valentin nap pedig a szerelmeseké tudtommal, nem a szereteté. Nem mintha akár a szeretetnek akár a szerelemnek ki kéne jelölni spec napokat, hogy akkor "most kell szeretni". Csak Damnatust tudom idézni:
Quoteegy párkapcsolat nem pont arról szól, hogy szeretik egymást? Az már baj, ha erre a másikat emlékeztetni kell!
A másikhoz: én nem utálom az életet, csupán igazságtalannak tartom. Nagyon sok esetben az boldog, aki nem érdemli meg, és az boldogtalan, aki boldogságot érdemelne. Keresztények elintézik annyival, hogy majd a mennyországban, na majd ott... és mi van, ha nem?

Djinn

Quote from: KvikvegCsak igy megfogalmazva, hogy milyen szar volt amig egyutt voltak, csaladi Karacsony boa, bezzeg most, hogy elvaltak. Azert altalaban ugy szokott kezdodni, hogy de szar valnak, nem pedig hala az egnek valnak...
Namindegy, egyszeruen furcsa volt, hogy Karacsony=horror, es hurra, valtak. Altalaban a forditott parositas szokott lenni :D
Hát addig örülj, amig furcsa és nem érted. Az jót jelent.  :rolleyes:
Szerintem vannak egy páran itt akik tudják mire gondoltam. Már csak a statisztika  miatt is :(
Azért tudni kell, hogy nekem a házaság, mint olyan nem jelent semmit. Nekem is van olyan ismerõsöm, aki tragégiának vesz minden vállást. Mintha jobb lenne boldogtalanul együtt. És még a gyerkõcök életét is megnehezítik...  Nem. Ez marhaság! Nem tragédia az.  :)

Kvikveg

Quote from: DjinnHát addig örülj, amig furcsa és nem érted. Az jót jelent.  :rolleyes:
Szerintem vannak egy páran itt akik tudják mire gondoltam. Már csak a statisztika  miatt is :(
Azért tudni kell, hogy nekem a házaság, mint olyan nem jelent semmit. Nekem is van olyan ismerõsöm, aki tragégiának vesz minden vállást. Mintha jobb lenne boldogtalanul együtt. És még a gyerkõcök életét is megnehezítik...  Nem. Ez marhaság! Nem tragédia az.  :)
Erteni ertem, nalunk sem volt miden csupa orom es kacagas.

Djinn

Quote from: KvikvegErteni ertem, nalunk sem volt miden csupa orom es kacagas.
Kár. Pedig azt hittem kivétel vagy. Mert biztos vannak olyanok is ám  :rolleyes:

Kvikveg

Quote from: DjinnKár. Pedig azt hittem kivétel vagy. Mert biztos vannak olyanok is ám  :rolleyes:
Hehe,
1. minden hazassag szarul vegzodik -> jajjajj!
2. Mi vagyunk kivetelek, akkor csak nekunk rossz...

Na, melyik jobb?  :lul:

Najo, legyunk optimistak.  :)

Damnatus

Hali!

Valentinnappal szemben én viszont sokkal nagyobb dolognak tartom a házasságot. Pont az a lényege, hogy valami rituális, szakrális ünneppel, fogadalommal kifejezem azt, hogy számomra a másik a legfontosabb a világon. Ez egy olyan dolog, amit jól meg fogok fontolni, és ha egyszer kimondtam, a magam részérõl tartani is fogom.
Igaz másokanak a házasság már nem olyan fontos, nem is rám tartozik.
És majd Valentin nap helyett ott lesz a házassági évforduló.

Moha

Quote from: DjinnÉs a Valentin-nap nem a drága ajándékról szól. Egy képeslap,  valami apróság vagy a szóbeli köszöntés is sokat ér. Azt jelenti: "gondolok rád" vagy "fontos vagy nekem" vagy "szeretlek"....  :p  
Ez végül is igaz. De a dolog kicsit kettõs. Én pl két éve a barátnõmnek egy saját készítésû, szív alakú kispárnát adtam Valentin napra, "Szeretlek" felirattal. Akkor a rokonok "kedvesen" megemlítették, hogy anno nagybátyám is készített egy lánynak hasonlót, és aztán bukta lett az egész... :( És hiába voltam kedves, sokszor csak a visszautasítást kaptam.
És most valahogy úgy vagyok vele, hogy én mégegyszer ilyet? Azt nem! :beken:

Amúgy utálom, hogy mindenbõl üzleti fogást csinálnak. Ez az egyik, ami miatt inkább átsiklok a Valentin nap felett. A másik: túlzottan emlékeztet arra, hogy egyedülálló vagyok. Ugyanúgy, mint nyáron a kézenfogva sétáló párocskák. Õket sem birom sokáig nézni. :beken:
Az élet igazságtalan. Ez biztos. De én már többé-kevésbé elfogadtam. Csak a környezetemben mindig mondogatják, hogy "mikor szerzek már egy csajt". Viszont már valahogy megpróbálni sincs energiám... :(

Edit: A karácsonnyal meg az a helyzet, hogy mostanában mindig azt várnám, hogy végre együtt a család, béke van és nyugalom, közösen TV-zünk vagy ilyesmi. E helyett rendszerint rohanás van, kiabálás, vagy legalább is nincs meg az a jó hangulat, amit vártam, és villám gyorsan elszalad az ünnep. :(
Házasság? Esküvõ? Ezen még igazából nem gondolkoztam. De - apám munkája miatt - már kicsit csömöröm van az esküvõktõl.

Djinn

Quote from: MohaEz végül is igaz. De a dolog kicsit kettõs. Én pl két éve a barátnõmnek egy saját készítésû, szív alakú kispárnát adtam Valentin napra, "Szeretlek" felirattal. Akkor a rokonok "kedvesen" megemlítették, hogy anno nagybátyám is készített egy lánynak hasonlót, és aztán bukta lett az egész... :( És hiába voltam kedves, sokszor csak a visszautasítást kaptam.
És most valahogy úgy vagyok vele, hogy én mégegyszer ilyet? Azt nem! :beken:

Amúgy utálom, hogy mindenbõl üzleti fogást csinálnak. Ez az egyik, ami miatt inkább átsiklok a Valentin nap felett. A másik: túlzottan emlékeztet arra, hogy egyedülálló vagyok. Ugyanúgy, mint nyáron a kézenfogva sétáló párocskák. Õket sem birom sokáig nézni. :beken:
Az élet igazságtalan. Ez biztos. De én már többé-kevésbé elfogadtam. Csak a környezetemben mindig mondogatják, hogy "mikor szerzek már egy csajt". Viszont már valahogy megpróbálni sincs energiám... :(

Edit: A karácsonnyal meg az a helyzet, hogy mostanában mindig azt várnám, hogy végre együtt a család, béke van és nyugalom, közösen TV-zünk vagy ilyesmi. E helyett rendszerint rohanás van, kiabálás, vagy legalább is nincs meg az a jó hangulat, amit vártam, és villám gyorsan elszalad az ünnep. :(
Házasság? Esküvõ? Ezen még igazából nem gondolkoztam. De - apám munkája miatt - már kicsit csömöröm van az esküvõktõl.
Félreértitek. Nekem nem a Valentin-nap a fontos. Hanem maga az érzések kifejezése. Bánom én, hogy melyik nap történik, csak legyen.

Mi az, hogy mégegyszer nem? Na és ha nem sikerült? Igen fáj, igen félünk, hogy mi van ha megint ez történik...
De azért nem kéne feladni! "Nincs energiám"? Meg, hogy elfogadtad? Ez beletörõdés???
Nem a megfelelõ személynél próbálkoztál és kész. Velem is elõfordult. Mindenkivel szerintem. De ezért feladni? Egyébként is úgy beszéltek, mintha öregemberek lennétek!  :hogyaza:  
Azt hiszem, egy pár embernek elkellene itt egy nagy :nagyere: !! Attól majd észhez térnétek!!
Komolyan kiakasztotok. Itt egy csomó jófej pasi és azt mondják, hogy "én már nem is próbálkozom".  :mad:

edit: Na jó azért nem vagyok ám mérges vagy ilyesmi. Ne féljetek tõlem  :)  :rolleyes:

Bocs. elragadtattam magam. Nyugodtan töröljetek ki ha nem tetszik, amit írtam.  

Animal

Quote from: MohaAmúgy utálom, hogy mindenbõl üzleti fogást csinálnak. Ez az egyik, ami miatt inkább átsiklok a Valentin nap felett...

Szerintem csak akkor tudnak üzletet csinálni belõle, ha "hagyod magad"  :haha: . De komolyan, ma már mindenbõl üzletet AKARNAK csinálni (pl. xy énekesnõ börtönbe megy és közvetítjük, Te meg küldjé' emelt díjas SMS-t, sokat... de vég nélkül folytatható a sor szerintem)
A Valentin-nap lényege - szerintem - maga a gesztus és az nem kerül semmibe (max. a képeslap :) ).

Moha

Quote from: DjinnNem a megfelelõ személynél próbálkoztál és kész. Velem is elõfordult. Mindenkivel szerintem. De ezért feladni?
Nem egyvalakirõl van szó. Egy "igazi" barátnõm volt eddig. A többibõl nem lett semmi sem. Hidd el, én rengetegszer próbálkoztam. Szóval nem 1-2 csalódás volt, ami ennyire letört.
QuoteItt egy csomó jófej pasi
Na ez viszont tetszik. Komolyan!

Djinn

Quote from: MohaNem egyvalakirõl van szó. Egy "igazi" barátnõm volt eddig. A többibõl nem lett semmi sem. Hidd el, én rengetegszer próbálkoztam. Szóval nem 1-2 csalódás volt, ami ennyire letört.
Bocs ha nyers voltam vagy ilyesmi. Nem arról van szó hogy nem értelek meg. Csak utálom nézni, mikor (szerintem) normális emberek (szerintem) rosszul állnak dolgokhoz és emiatt (szerintem) elrontják az életük egy részét. Miközben (szerintem) hülye emberek meg vígan élnek.
Sajnos a közvetlen környezetemben is van ilyen. :(
Mégegyszer bocs.

Damnatus

Hali!

Hogy is van a nóta?
"De jajj,
a szerelemnek múlnia kell,
s hogy ha múlik akkor fájnia kell,
hogy érezd mennyit ért,
míg tart, míg élt..."

De én nem kívánok senki magánéletébe turkálni (én se szeretem, ha az enyémbe turkálnak). Tanácsot adni meg nem tudok...

Mattanja

Annyi hozzászólás volt most ebben a témában, hogy éjfélig "Quote"-olgathatnék, akkor sem tudnék mindenki hozzászólására reagálni.  :) De azért lehet, hogy majd megpróbálom. ;)
Quote from: DjinnBocs. elragadtattam magam. Nyugodtan töröljetek ki ha nem tetszik, amit írtam.  
Kizárt! Ha tetszik, ha nem, ez akkor is helytálló és fontos post!  :)

Azt tudtátok, hogy véletlenek nem léteznek? Csak azért kérdezem, mert pont tegnap este/ma napközben gondolkodtam azon, hogy nem kellene-e egy "Szeretet, szerelem, párkapcsolat..." jellegû thread a fórumba? És láss csodát: tényleg ilyesmi lett a téma.  :rolleyes: Még talán a "Vallás, filozófia..."-threadbõl is kilóg...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

katz

Quote from: MohaCsak a környezetemben mindig mondogatják, hogy "mikor szerzek már egy csajt".
Ennek a kivédésére van pár szöveg amitõl garantáltan leszoknak errõl a kérdésrõl. Lehet kombinálni is öket.
- Mindjárt felfújom
- Már elástam
- Kurvázom
- Buzi vagyok - lányos hangon. Mivel az emberek ismernek és tudják milyen militáns állat vagyok aki "finoman szólva" elitéli az egynemûek kapcsolatát, ezen mindig jókat röhögök mindenkivel  :haha:  Bár a te esetedben Moha lehet nem válna be :D

Nálam kb 1-2 éve kezdték abbahagyni annak a kérdésnek a feltevését. Azóta csak elvétve kerül szóba és még mindig ugyan úgy reagálok rá. :__devil:

Xipe

Quote from: katzEnnek a kivédésére van pár szöveg amitõl garantáltan leszoknak errõl a kérdésrõl. Lehet kombinálni is öket.
- Mindjárt felfújom
- Már elástam
- Kurvázom
- Buzi vagyok - lányos hangon. :__devil:

nekem ez a "Mar elasta" tetszik a legjobban, az a baj hogy reggel lehet arra emberek hogy vasvillaval kergetnek ki a varosbol.
_(๏̯͡๏)_

Shadowolf

Quote from: Shiroinem kellene-e egy "Szeretet, szerelem, párkapcsolat..." jellegû thread a fórumba?

Nem. :)