Main Menu

Anime ZENE

Started by .Attila, 2003-12-10, 20:58:04

Previous topic - Next topic

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

az a baj ezekkel az anime zenékkel, hogy eszméletlen mértékben nő az mp3 könyvtáram mérete miattuk... :D

a Berserk zenéjének nagyon tetszik a hangszerelése, stílusa, egészen egyedi (amíg meg nem ismerem azokat, amik miatt már nem olyan egyedi :) )
az FLCL zenéjére is ráindultam nemrég, az outro-t mind a 6x végighallgattam kedvencek az igazán beindulós, pörgős részek.

Noir és CB között sztem már csak azért is értelmetlen a vita, mert más stílus a 2, és nekem hangulatomtól függ, hogy melyik épp a kedvencem...

egyedüli OST amiben mostanában csalódtam, az a Lain zenéje, amilyen jó az anime alatt, olyan gyenge egymagában.

GiTS-SAC-t nézve meglepődtem milyen jó a zenéje, aztán rájöttem az okára. idézet egy review-ból, mely fedi a véleményemet:
As far as the musical backdrop goes for SAC goes I have just two words: Yoko Kanno. Essentially the music is very sweet and always fitting. To find failing in the soundscape of this title is to find dysfunction in your ability to hear altogether.

Shock12

Quote from: SaoriHát igen^^ Yoko Kanno = Kul :)
Amúgy mostanában a Wolf's Rain OST-t hallgatom gyakran..meg a Noir OST-it :) //de van még ezenkívül egy tucat kedvenc :)
Igen-Igen... a Wolf's Rain esetében is sikerült mágikus módon a hangulat kiemelésére használni... talán ez is hozzásegített a kiváló történet és a csodálatos artwork mellett ahhoz, hogy egy gyöngyszem legyen az elmúlt idők sorozatai között... :) !

Soridan

Uh-huh.

Meghallgattam Noir-ból Salva Nost-t és nagyon csalódtam. Kicsit monoton puffogós lett az alap szerintem.... Canta per me hála az égnek már visszahozta a kedvem, hogy többet is letöltsek :)

QuoteOriginally posted by Saori
//de van még ezenkívül egy tucat kedvenc

De jó valakinek, nekem soktucatnyi kedvenc közül kell eldöntenem melyik javára hanyagolom a többit :D
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Saori

Quote from: SoridanUh-huh.

Meghallgattam Noir-ból Salva Nost-t és nagyon csalódtam. Kicsit monoton puffogós lett az alap szerintem.... Canta per me hála az égnek már visszahozta a kedvem, hogy többet is letöltsek :)

Szerintem Salva Nos is nagyon jó :rolleyes:
..dehát ízlések és pofonok ... :p
"Seishin ittou nanigoto ka narazaran"

Soridan

Quote from: SaoriSzerintem Salva Nos is nagyon jó :rolleyes:
..dehát ízlések és pofonok ... :p

:) Az ének, a hegedű nagyon tetszik benne, csak... hmm, nincs ennek több változata? Mert amit én halottam, abban a puff-puff elnyomta a többit jószerivel. Lehet, hogy csak rossz inputot kaptam -_-" Nekem kell a dallam nagyon, nem elnyomva :) Arra rezonál a lelkem :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Tiaro

Elkezdtem újra nézegetni a Noirt, és annyit szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, hogy
Trivi: Igen, tényleg nagyon-nagyon király zenéje van!  :lazza:
 :)
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

.Attila

Quote from: Soridan:) Az ének, a hegedű nagyon tetszik benne, csak... hmm, nincs ennek több változata? Mert amit én halottam, abban a puff-puff elnyomta a többit jószerivel. Lehet, hogy csak rossz inputot kaptam -_-" Nekem kell a dallam nagyon, nem elnyomva :) Arra rezonál a lelkem :)
Igen, tudtommal több változat van, én csak az eredetit hallottam, de nincs bajom vele, eleinte a végén a gitárbacsapással volt, de már nem, bár tetszeni még mindig nem tetszik -> erre van a stop gomb ;)
A puffogást meg az equalizer-rel el lehet nyomni. Dehát előbb az anime-t is látni kéne, hogy meglegyen a teljes fíling. Pl. mondtátok, hogy a hack//sign zenéje nagyon -> én belehallgattam, és marha unalmas volt, valszeg azért, mert nem láttam még az anime-t.

Cobra

Meghallgattam a Macross Zero OST-jét, és WOW :)
Kicsit elvont, de nekem tetszik. Remélem a film is jó lesz, csak jönne már le legalább az első rész.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Soridan

Quote from: TriviIgen, tudtommal több változat van, én csak az eredetit hallottam, de nincs bajom vele, eleinte a végén a gitárbacsapással volt, de már nem, bár tetszeni még mindig nem tetszik -> erre van a stop gomb ;)
A puffogást meg az equalizer-rel el lehet nyomni. Dehát előbb az anime-t is látni kéne, hogy meglegyen a teljes fíling. Pl. mondtátok, hogy a hack//sign zenéje nagyon -> én belehallgattam, és marha unalmas volt, valszeg azért, mert nem láttam még az anime-t.

Valószínűleg úgy vagyok ezzel a Salva nos-al is, mint a Bebopos 'Black Piano'-val. Anime nélkül furcsa :) Egyébként kezdem ezt is megszokni, már 'majdnem' tetszik :D

Vóbert

Hi!

Most hallgattam meg a Full metal panic zenéjét, és valami állati jó... majdnem, mint a Record of Lodoss war zenéje... ezek a japánok tudnak valamit :D
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Shock12

Quote from: VóbertHi!

Most hallgattam meg a Full metal panic zenéjét, és valami állati jó... majdnem, mint a Record of Lodoss war zenéje... ezek a japánok tudnak valamit :D
És ez csak a jéghegy csúcsa... ;) ... Egy bemutatkozást ? ;)

Vóbert

Quote from: Shock12És ez csak a jéghegy csúcsa... ;) ... Egy bemutatkozást ? ;)

Done :)

Mire gondolsz egyébként? van még jobb is? Mert én nem ismerem őket, csak amit láttam, azoknak a zenéjéről tudok nyilatkozni :)

Shock12

Quote from: VóbertDone :)

Mire gondolsz egyébként? van még jobb is? Mert én nem ismerem őket, csak amit láttam, azoknak a zenéjéről tudok nyilatkozni :)
Perszehogy van !! Ahogy egyre több, és több animét nézel, rájössz, hogy csakugyan. :) A bemutatkozásokban felsorolt animékből ítélve, a kiemelkedő zenei élmény eddig kimaradt életedből, de Romantikusban felsorolt animékben mind jó zene található... főleg az Escaflownében, illetve a Vandreadben.
Mindemellett ajánlom figyelmedbe a .Hack, a Ghost In The Shell (ezektuán röviden GITS), GITS-Innocence, GITS-SAC, illetve GITS-SAC 2 zenei anyagát. Persze a fórum elmaradhatatlan zenei anyaga még a Noir-hoz kapcsolódik az itt hirtelen felsorolt OSTkben közös az, hogy a GITS, és a GITS Innocence zenei anyagát Kenji Kawai szerezte, a töbit mind Yoko Kanno. És mindkét alkotó elismert zeneszerző animés körökben (Ezekután találkozol a nevekkel, megismerdd, és már nyomjad is a Download-ot :D). ;)

Vóbert

Meglesz :) Már nézem is :)

Soridan

No igen. Egyet kell értsek, tényleg minél többet megnézel, annál több, s egyre jobb zenéket vélsz felfedezni :) Én a 3x3 Eyes és Lodoss után (ezekkel kezdtem) azt hittem ezt nem lehet felülmúlni, s azóta is csak ámulok egyre. :)

Egyébként, tisztelettel, s alássan jelentem, a Noir-fanok újabb hívőt tudhatnak magukénak.
A Romance, a Solitude by the window, és a Copperia hitsugi meggyőzött.  MOst megyek Wolf's Rain-t tölteni (hogy újabb fangroup gazdagodjon új hívővel :D )

Vóbert

Most hallgatom az Escaflowne zenéjét... leszedtem mindet.. :) Kissé olyan, mint egy olasz opera :) Vagy mintha a Red Alert trailerét nézném :)

Rossznak nem rossz, csak az én ízlésemnek jobban megfelel a Lodoss zenéje...

Shock12

Quote from: Vóbert... ) Kissé olyan, mint egy olasz opera :) ...
Hm... talán ez a lényege ?! :D A jó zenei aláfestés ott ütközik ki, ha teljes egészet alkot a rajzfilmmel... ha még emellett az ember szívesen hallgatja otthon egy tea mellett a sötétben, és/vagy a kocsiban, netán a tömegközlekedésen zajelnyomó gyanánt, és nem tud ráunni... az külön plussz pont... én a fentiekkel személy szerint így voltam, az Escaflowne zenéje érzéseket gerjeszt bennem (nem hascsikarás, vagy billentyűzet monitorba állítását implikáló dühszerűséget).

Vóbert

Quote from: Shock12...az Escaflowne zenéje érzéseket gerjeszt bennem (nem hascsikarás, vagy billentyűzet monitorba állítását implikáló dühszerűséget).

Értem mire gondolsz :D  :rotflol: Most pl The Story of Escaflowne ~ End Title megy... le is nyugodtam tőle :)

Saori

Esca zenéi nagyon jók imho :) Abból a Balck Escaflowne-ra (mozi) meg az Epistle-re egy osztálytársnőmmel szöveget is költöttünk :)
Meg a Noirból is a Copperia no hitsugi-ra :)
majd berakom :)
"Seishin ittou nanigoto ka narazaran"

Vóbert

Huhhh :) Ez a zene király... igaz én inkább a rock keményebb fajtájára hajazok, ezé biztosan jobban tetszik a Vandread zenéje :) Ez a legelső szám, ez valami állati jó :D

Shock12

Quote from: VóbertHuhhh :) Ez a zene király... igaz én inkább a rock keményebb fajtájára hajazok, ezé biztosan jobban tetszik a Vandread zenéje :) Ez a legelső szám, ez valami állati jó :D
Nalátod, hogy hallod ?! :D
(Ha keményebb műfaj, akkor GITSSAC OST1 kötelező !! ;))

Vóbert

Quote from: Shock12Nalátod, hogy hallod ?! :D
(Ha keményebb műfaj, akkor GITSSAC OST1 kötelező !! ;))

Már töltöm is :) és nézem.... azaz hallgatom :)

.Attila

Quote from: SoridanNo igen. Egyet kell értsek, tényleg minél többet megnézel, annál több, s egyre jobb zenéket vélsz felfedezni :) Én a 3x3 Eyes és Lodoss után (ezekkel kezdtem) azt hittem ezt nem lehet felülmúlni, s azóta is csak ámulok egyre. :)

Egyébként, tisztelettel, s alássan jelentem, a Noir-fanok újabb hívőt tudhatnak magukénak.
A Romance, a Solitude by the window, és a Copperia hitsugi meggyőzött.  MOst megyek Wolf's Rain-t tölteni (hogy újabb fangroup gazdagodjon új hívővel :D )
Helyes :jee: Bár nekem nincs a kedvenceim között a Solitude...

Vóbert

Listening GITSSAC OST1.... very coool :D

Better, than others :D

Tényleg igencsak jó ez a GITS zene...

Soridan

Quote from: TriviHelyes :jee: Bár nekem nincs a kedvenceim között a Solitude...

Esett az eső, nyitott ablak, csendes ház... szerintem nem véletlen, hogy megkapott engem :D

Vóbert:
Szereted a Lodoss zenéjét, hmm? Ejha, akkor megkérdezném, a The Heroic Legend of Arslan-ét már hallottad? Szerintem az is tetszene :)

Vóbert

Quote from: SoridanVóbert:
Szereted a Lodoss zenéjét, hmm? Ejha, akkor megkérdezném, a The Heroic Legend of Arslan-ét már hallottad? Szerintem az is tetszene :)

Már töltöm is :) Vélemény hamarosan :D

.Attila

Asszem még senki sem ismeri, de a Green Green opening meg ending zenéje is nagyon jó szerintem (az opening a videója is :rolleyes: ). Feltöltsem azt a 2 mp3-at?

Soridan

Quote from: TriviAsszem még senki sem ismeri, de a Green Green opening meg ending zenéje is nagyon jó szerintem (az opening a videója is :rolleyes: ). Feltöltsem azt a 2 mp3-at?

Szerinted? Ezek után még kérded, hogy jól felcsigáztál? :D Részemről igen a válasz :)

Vóbert

Quote from: SoridanVóbert:

Nos meghallgattam, de a Lodoss nekem jobban tetszik... főleg a kezdő zenéje, az valami fenomenális :)