Main Menu

Anime ZENE

Started by .Attila, 2003-12-10, 20:58:04

Previous topic - Next topic

Alkyra

Quote from: RuneVáá :)  Azóta találtam egy csomó Yoko Kanno albumot, sõt még egy koncertvideót is a Seatbelts-el :lazza:

Ki ez a Yoko Kanno? Jók a zene amit csinál? Belehallgatnék párba.
Kíváncsivá tett Moha s Ramiz. :)

.Attila

Quote from: AlkyraKi ez a Yoko Kanno? Jók a zene amit csinál?
Mond neked vmit a Cowboy Bebop? Na annak a zenéjét õ csinálta.

Alkyra

Mond-e? Most akarom letölteni.:D Láttam a moviet s nagyon bejött. :jee:
S a zenéje is nagyon cool volt.
Lehet hogy beszerzem..:)

sirtomi

Ezt én sem tudtam.
Asszem én is elkezdek keresgélni :)

Raggie

Quote from: AlkyraMond-e? Most akarom letölteni.:D Láttam a moviet s nagyon bejött. :jee:
S a zenéje is nagyon cool volt.
Lehet hogy beszerzem..:)
Tedd azt ifjú padawan! A Cowboy Bebop egy naggyon tökkéletes sorozat! A zenéjérõl nem is beszélve.(csak azért nem írhattam, hogy a legjobb, mert nem a CB topicban vagyunk, és itt esetleg valakiben ez ellenérzéseket kelthet :D )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: AlkyraKi ez a Yoko Kanno?
Az a fajta isten, amelyik biztos, hogy létezik. :D

Quote from: AlkyraJók a zene amit csinál?
Isteni!!! :D :cool: :jee: :hail:

Quote from: Raggie GordonA Cowboy Bebop egy nagyon* tökkéletes sorozat! A zenéjérõl nem is beszélve.(csak azért nem írhattam, hogy a legjobb, mert nem a CB topicban vagyunk, és itt esetleg valakiben ez ellenérzéseket kelthet :D )
A LEGJOBB!!!
(Gyáva!)

---------------
* : egy "gy", te tök!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Hmmm. Ha ennyien dícséritek akkor mostmár tuti, hogy megnézem. :) :jee:
Úgyis vágytam már vlm jó kis minõségi animere. :lazza:

de hogy ne legyek off:
Valaki tudja, hogy honnan lehet beszerezni a Sonic X OST-t?(volt pár szám ami jó volt benne)

Maron

Most teljesen bele vagyok esve a Kannazuki no Miko opening-ending párosába!  :jee:
Yuki Kajiura szerzeményeibõl van új kedvencem, MADLAX opening (a sorozat NAGYON elõreugrott ennek hatására a megnézendõklistáján  :kiraly: ), és a nálam mostanában teljesen elnyûhetetlen Tsubasa Chrnoicle OST! A sorozatot ugyan hónapokkal ezelõtt láttam utoljára, de a zenéje vmi isteni (Ship of Fools rulez!!!)!

Necrid^

Quote from: MaronMost teljesen bele vagyok esve a Kannazuki no Miko opening-ending párosába!  :jee:
Yuki Kajiura szerzeményeibõl van új kedvencem, MADLAX opening (a sorozat NAGYON elõreugrott ennek hatására a megnézendõklistáján  :kiraly: ), és a nálam mostanában teljesen elnyûhetetlen Tsubasa Chrnoicle OST! A sorozatot ugyan hónapokkal ezelõtt láttam utoljára, de a zenéje vmi isteni (Ship of Fools rulez!!!)!
Ott van a magic szó Yuki kajiura :)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Alkyra

Quote from: Maronnálam mostanában teljesen elnyûhetetlen Tsubasa Chrnoicle OST! A sorozatot ugyan hónapokkal ezelõtt láttam utoljára, de a zenéje vmi isteni (Ship of Fools rulez!!!)!

a Tsubasa OST az nagyon jóóó. A Witch, a I talk to the rain s Strange names
mind szuper jók! :jee:

Raggie

Quote from: RamizAz a fajta isten, amelyik biztos, hogy létezik. :D

A LEGJOBB!!!
(Gyáva!)

---------------
* : egy "gy", te tök!
1:ez jóó! :)
2:nna majd Bonci mindjárt jön és...
3:dirrekt írrtam ketttõvel!!! :hehe: (a nyomatékosítás kedvéért)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Szerintem meg Kajiura Yuki > Yoko Kanno :)
De végülis minek sorrend, nagyon jól megvannak egymás mellett, szeressük mindkettõt (igaz, Yuki zenéibõl én többet :)).

roderick

Quote from: BonciSzerintem meg Kajiura Yuki > Yoko Kanno :)
De végülis minek sorrend, nagyon jól megvannak egymás mellett, szeressük mindkettõt (igaz, Yuki zenéibõl én többet :)).

Annyit kötözködnék, hogy az oké, hogy kinek mi tetszik, de Yoko Kanno zenei hozzáértésben azért nemhiszem hogy Kajiura Yuki mögé kerülne... elég megnézni, hogy milyen változatos és igényes a munkássága. Kajiura Yuki meg nagyrészt ugyanazt csinálja (kb. dallam+dob+néha ének egy szám), ami nem baj, hisz jó... de azért hosszú távon unalmas
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

fight, fight! :]

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: roderickKajiura Yuki meg nagyrészt ugyanazt csinálja
Ezzel nagyon nem értek egyet.
Kapásból a Noir soundtracken:
Romance, Salva Nos, Canta Per Me nagyon eltérõ számok, dallamban is, hangszerelésben is. És ez csak egy példa volt.

És nem lesz fight ;)

Raggie

Quote from: BonciEzzel nagyon nem értek egyet.
Romance, Salva Nos, Canta Per Me nagyon eltérõ számok, dallamban is, hangszerelésben is. És ez csak egy példa volt.

És nem lesz fight ;)
Tom, csak viccöltem! ;)

De azért Roderick-nek abban igaza van, hogy a CB-albumokon majdnem az összes szám nagyon különbözõ. Szinte alig férnek bele egy stílusba! Szinte csak azért vannak egyben, mert mind a CB zenéje.

Well, do ya, punk?"

roderick

Quote from: BonciEzzel nagyon nem értek egyet.

És nem lesz fight ;)

most akkor hasonlítsd össze az Escaflowne-t, a CB-t, meg a GitS-SAC-ot..
amúgy tényleg nincs értelme a fightnak, mert én úgy sejtem, hogy Yoko Kanno csupán zeneszerzö, míg Kajiura Yuki maga adja elö a cuccait, így eléggé megmagyarázza a különbséget.

.Attila

Quote from: Raggie GordonDe azért Roderick-nek abban igaza van, hogy a CB-albumokon majdnem az összes szám nagyon különbözõ. Szinte alig férnek bele egy stílusba! Szinte csak azért vannak egyben, mert mind a CB zenéje.
Most nem akarok megsérteni senkit, de az egész CB albumból (4cd) 5 számot tudtam kiválogatni, amit szívesen hallgatok.
Többi Yoko Kanno albumba is egyszer bele fogok hallgatni, addig csak annyit, hogy az én listámban 52 anime számból 23 Yuki Kajiura és csak 5 Yoko Kanno.

Raggie

Quote from: BonciMost nem akarok megsérteni senkit, de az egész CB albumból (4cd) 5 számot tudtam kiválogatni, amit szívesen hallgatok.
Többi Yoko Kanno albumba is egyszer bele fogok hallgatni, addig csak annyit, hogy az én listámban 52 anime számból 23 Yuki Kajiura és csak 5 Yoko Kanno.
De most nem az volt a kérdés, hogy neked melyik tetszik jobban, hanem, hogy melyik játszik változatosabb zenét! Ha jól értettem...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: Raggie GordonDe most nem az volt a kérdés, hogy neked melyik tetszik jobban, hanem, hogy melyik játszik változatosabb zenét! Ha jól értettem...
http://usteam.hu/forum/showpost.php?p=101957&postcount=650

roderick

Quote from: Raggie GordonDe most nem az volt a kérdés, hogy neked melyik tetszik jobban, hanem, hogy melyik játszik változatosabb zenét! Ha jól értettem...

Még nem is erröl, csak szimplán arra akartam utalni (de tényleg attól függetlenül, melyik zene, hogy tetszik nekünk) Yoko Kanno lényegesen jobb ismeretekkel rendelkezik a zeneszerzésröl, így ha egy filmhez funky kell akkor funkit ad, ha elektronikus akkor olyat. Erre Yuki Kajiura nem lenne képes, neki van egy meghatározott stílusa és csak azon belül tud mozogni.
De tényleg az igényes zene, nem egyenlö azzal, hogy azt élvezni is lehet, uh. ez nem értékitélet, vagy más izlésének a fikázása, hanem pusztán technikai tény.
Föleg azért, mert nekem is a legtöbb albumom tölük van, amiket rendszeresen hallgatok, söt talán többe Kajiurát halgattam életemben (anime OST-ok közül persze)

Raggie

Bonci: Hát ez kb azt jelenti, amit mondtam nem?! :confused:

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: roderickhanem pusztán technikai tény.
Ilyen kijelentésekkel vigyázzunk, mert szerintem messze nem tény, annyira, hogy nem is tartom igaznak. Véleményekrõl ne jelentsük ki, hogy tény.
És ha mégis így gondolod, akkor elõbb olvasd el ezt: http://mixonline.com/sound4picture/film_tv/audio_yuki_kajiura/

Raggie: azt akartam mondani, hogy Kajiura Yuki igenis változatos zenéket csinál.

Raggie

Quote from: BonciRaggie: azt akartam mondani, hogy Kajiura Yuki igenis változatos zenéket csinál.
OK, azt én értem, csak az, hogy mondasz két olyan számot KY-tól, ami különbözõ, az még nem feltétlenül jelenti azt szvsz, hogy változatos zenét csinál. Ettõl függetlenül elhiszem, és nem is hallottam annyi Kajiura Yuki számot, mint Yoko Kanno-t, ezért nem is igazán tom õket összehasonlítani. Csak azt mondtam, hogy nekem kicsit hasonlóbbnak tûntek, de lehet, hogy csak a hasonló számait hallottam, és csomó más/különbözõ száma is van még. A NoirOST nekem is meg van és az télleg :jee: !!

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: Raggie GordonOK, azt én értem, csak az, hogy mondasz két olyan számot KY-tól, ami különbözõ, az még nem feltétlenül jelenti azt szvsz, hogy változatos zenét csinál.
Akkor most tessék mégegyszer elolvasni, amit írtam, és minden mondatot, egyet se hagyj ki.

Danhibiki

Istenem ezt hallantotok kell!!!:D Cowboy Bebop- Cats on Mars hááát ez ANNYIRA kawaii!!!;) :jee: http://realitylapse.com/downloads/mp3s/cbost2/06%20-%20Cats%20on%20Mars.mp3
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Necrid^

Quote from: DanhibikiIstenem ezt hallantotok kell!!!:D Cowboy Bebop- Cats on Mars hááát ez ANNYIRA kawaii!!!;) :jee: http://realitylapse.com/downloads/mp3s/cbost2/06%20-%20Cats%20on%20Mars.mp3
Ne csak ezt hallgasd hanem az összes CB OST :jee: , én rá irtam CD-re és köcsin és az megy :)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Danhibiki

Hát PERSZE, hogy hallgatom a többit is:D
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Nimlot

Háj emberek!
Most néztem meg a Chobit nevû animét.. nagyon kiráj és tetszenek benne a zenék! nagyon tetszenek és azt akarnám tudni hogy honan tudnám letölteni õket.
"Being too kind is also... cruel!"

Darkstar

Quote from: NimlotHáj emberek!
Most néztem meg a Chobit nevû animét.. nagyon kiráj és tetszenek benne a zenék! nagyon tetszenek és azt akarnám tudni hogy honan tudnám letölteni õket.

Chobits OST
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん