Main Menu

MPlayer

Started by zsozso, 2004-01-13, 23:31:20

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

Ha MKV és van benne felirat, akkor
- a J gombot nyomogasd lejátszás közben, ez vált a feliratsávok között.
- figyeld, hogy a parancssoros indításkor mit ír ki, valami ilyesmit többek között:
Playing elfen.lied.01.xvid.anime_fin.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MS/VFW/FOURCC) "Elfen Lied 01: Encounter", -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_AAC/MPEG4/LC/SBR) "5.1 HE-AAC", -aid 0, -alang jpn
[mkv] Track ID 3: subtitles (S_TEXT/ASS) "ASS", -sid 0, -slang eng
[mkv] Track ID 4: subtitles (S_TEXT/UTF8) "SRT", -sid 1, -slang eng
[mkv] Track ID 5: subtitles (S_TEXT/ASS) "ASS", -sid 2, -slang dan
[mkv] Track ID 6: subtitles (S_TEXT/ASS) "ASS", -sid 3, -slang ger
[mkv] Track ID 7: subtitles (S_TEXT/ASS) "ASS", -sid 4, -slang slv
[mkv] Track ID 8: subtitles (S_TEXT/ASS) "ASS", -sid 5, -slang spa
[mkv] Will play video track 1.
[mkv] Will display subtitle track 3.
Matroska file format detected.

Ebben az esetben a dán felirat előcsalásához pl. a -sid 2 vagy a -slang dan kapcsolót kell használni.
- írd be a configba, hogy
slang=en,hu,
vagy
slang=eng,hun,
, így megkeresi neked az angol feliratot.
- ellenőrizd, hogy a megadott font-név valóban létezik.
Próbáld ki ezt: font=c:/windows/fonts/arial.ttf
vagy ha nem tetszik, akkor keress másik fontot. :)

Ha nincs beágyazott felirat, akkor a -sub <felirat.neve> kapcsolóval lehet a külső feliratfájlt megnyitni.
Segíthet a configba beírt sub-fuzziness=1
parancs, ez biztosítja, hogy a (tegyük fel) film.avi nevű videó mellé az összes film*.[srt|sub|ssa|...] külső felirat betöltődjön.
Ezek között is j-vel lehet lejátszás közben váltani.
Failure is the default option

frozenstein

Mégegyszer köszi, mostmár megy. :merci: :hail:

Cloud

Meg lehet valahogy oldani a hangásvok közti váltást valamilyen billentyűvel?

kikuchiyo

Flaser

# = Alt + x

PS.: Már van GUIs verzió Win32/64 alá is, de azzal nekem lejátszási problémáim szoktak lenni.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Kuroi Tenshi

Igen, már legalább egy éve...
Húgom gépére is azt raktam fel anno ;)

ignus

Nekem olyan gondom van, hogyha játszok HL2-vel akkor utána mplyaerrel minden film rózsaszínben pompázik... :D Érdekes, de idegesítő... restart után meggyógyul... :D Valakinek hasonló?
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."

Randal

Hi!

Lenne egy kérdésem:
Az Mplayer Frontend-es verziójában tök frankón műxik a vf expand parancs, viszont az 1.0-ás Mplayerben, amihez tölthető le külön GUI kinézet, nem. Vf taggal el se indul, sima expanddal igen, de nemt történik semmi. És sajna enm jövök rá miért.
Ami fura, hogy ez sokkal jobban viszi a h264-es codec cuccokat mint az MPF verzió.

Manitu

A Frontendben több mint egy éves mplayer van. Azóta kicsit sokat fejlődött mplayer h264 terén.

Randal

Okés, ezt értem, csak az 1.0-ás MPlayerben miért nem lehet csíkot berakni alulra? Már próbáltam mindent de bassza megcsinálni, hiába írom bele a configba akárhogy, mert vagy elindul de nem történik semmi változás vagy el se indul.

Selmo

a-l.the.story.of.little.monica.01.xvid.mkv ennél a fájlnál nincsen feliratom. Ha kiszedem a feliratot akkor gond nélkül megjeleníti. :eek: Van valakinek valami ötlete? Lehet hogy a csatolt ttf-ek miatt van? Ez ugyanis egy utf-8-as srt.

A tökéletesség unalmas.

wiggen

Tudja esetleg valaki, hogy ass feliratoknál a megadott betűtípusokat hol keresi a player? Mert szinezés, méretezés, pozicionálás megy, de a betűtipus mindíg az általam megadott marad (subfont.ttf) :(

kikuchiyo

Tudtommal windows alatt nem működik a fontok kezelése. :(

(Ha mégis, akkor már ketten várjuk a megoldást...)

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-23, 13:58:48
Tudtommal windows alatt nem működik a fontok kezelése. :(

(Ha mégis, akkor már ketten várjuk a megoldást...)

Dehogynem.
-ass -embeddedfonts
Es egybol van ass kezeles.
Death is the only redemption

kikuchiyo

Kipróbáltad windows alatt is?
A pozicionálás, színezés, karaoke stb. működik, a különböző fontok megjelenítése nem. (annak ellenére, hogy a fontok kinyerése sikerül neki).

Az 1.01rc1 legalábbis így viselkedik, a 21847-es SVN verzióból készült bináris meg el se indul, azt írja ki, hogy "Fontconfig error: Cannot load default config file".

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-23, 23:43:05
Kipróbáltad windows alatt is?
A pozicionálás, színezés, karaoke stb. működik, a különböző fontok megjelenítése nem. (annak ellenére, hogy a fontok kinyerése sikerül neki).

Az 1.01rc1 legalábbis így viselkedik, a 21847-es SVN verzióból készült bináris meg el se indul, azt írja ki, hogy "Fontconfig error: Cannot load default config file".

Ezzel probaltad?: http://ffdshow.faireal.net/mirror/mplayer/

kikuchiyo

Igen, bár nem a legújabbal. Az meg egy dll-t hiányol.

zsozso

Quote from: kikuchiyo on 2007-02-24, 00:25:33
Igen, bár nem a legújabbal. Az meg egy dll-t hiányol.

Akkor talan szedd le :p

kikuchiyo

:hail: :hail:

zsozso for teh win!!!1

eszem-f*szom megáll, ez működik. :)

Szóval az eljárás a hozzám hasonló gyengeelméjűek számára:
1. a zsozso által megadott linkről a legújabb csomagot kell leszedni, ki-ki a saját architektúrájának megfelelőt, 7zip-pel ki kell tömöríteni.
2. A http://ffdshow.faireal.net/mirror/ url-ről a pthreadGC2.dll.7z-t is le kell szedni és a benne lévő pthreadGC2.dll-t az előző pontban beszerzett mplayer.exe mellé kell tenni.
3. A megcélzott ASS feliratot tartalmazó mkv videót az -ass -embeddedfonts kapcsolókkal kell meghívni.
4. ?? ?? ??
5. PROFIT

Selmo

Jó tudni, akkor újabb link készül ASS néven.

A tökéletesség unalmas.

wiggen

Hát ez durva  :hopp:
Hivatalos legújabb verzióban mér nem működik akkor rendesen?  :bruhuhu: Eddig szivattam magam azzal  :grrr:
De mostmár legalább ezt is tudom, ezer hála zsozso  :Kiraly:

Más:

Postprocessing-hez milyen szűrőt használtok? Tudom, hogy nincs mindenhez általánosan jó szűrőkombináció, de érdekelne a ti véleményetek is.
Én pl. a nagyon gyenge minőségűeknél fspp-t használok. Jó minőségű (pl hdtv-rip) videókhoz viszont lövésem sincs mi lenne a jó, mert annál fspp csak homályosít...

kikuchiyo

Azért, mert a hivatalos legújabb is elég régi már, továbbá tippem szerint nem is fordították bele a fontconfigot.

És - bár az imént már bebizonyítottam, hogy n00b vagyok az mplayerhez - némi megjegyzés a szűrőkhöz:
én autoq=6 és vf-pre=pp=ac/al/md,screenshot beállítások mellett használom.
Jó hdtv-ripeknél meg ki szoktam kapcsolni, mert sokat nem javít, a procit viszont eszi.

Dama

Szaisztok, új vagyok még ezeken a vizeken, szóval nem tudom, hogy jó helyre írom e a problémámat.

Arról van szó, hogy letöltöttem a WH Robint, és a felírta, egyik lejátszóban sem (MPlayer, BSplayer, WM Player) működik normálisan. Nem tartja be az időrendet, vagy rossz a tagolás nem tudom. Arról van szó, hogy a szöveg üteme, nem egyezik a film ötemével.  :confused:

Tudtok segíteni ?
a fentebb olvasható szövegért senki sem vállal felőséget :)

Selmo

Ha a felirat csúszik, mplayer alatt a Z és X billentyűkkel tudod állítani.

A tökéletesség unalmas.

Dama

okké

további probléma, hogy az Mplajert kilép, a film elindítását követő kb 5-7 másodpercen belül.
Egyszerűen érthetetlen  :eek:

Tegyek fel valami frissítést, vagy mi lehet a probléma????

kikuchiyo

Quote from: Dama on 2007-02-25, 19:24:03
Arról van szó, hogy letöltöttem a WH Robint, és a felírta, egyik lejátszóban sem (MPlayer, BSplayer, WM Player) működik normálisan. Nem tartja be az időrendet, vagy rossz a tagolás nem tudom. Arról van szó, hogy a szöveg üteme, nem egyezik a film ötemével.  :confused:

Ha csak simán csúszik a felirat, azaz mindig ugyanannyival korábban vagy később jelenik meg a szöveg a beszédhez képest, akkor
- vagy indításkor a subdelay x.yyy paranccsal, ahol x.yyy a késleltetés másodpercben
-vagy lejátszás közben a Z és X (késleltetés +, ill. - 0.1 másodperccel) illetve az Y és G gombokkal (ugrás a következő ill. előző feliratra).

Ha beállítod a feliratot, de mégis lassan kezd elcsúszni, akkor a -subfps kapcsolóra lesz szükséged. Nézd meg, hogy a videó maga hány fps (képkocka/mp), először próbáld meg azt megadni paraméternek, ha nem jó, akkor kísérletezz. :)

Szerk: megpróbálhatod egy újabb (vagy régebbi) verzióval, de ilyenkor gyanús, hogy a videó sem teljesen egészséges.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Dama

Köszi szépen le is szedtem, de valamiért suta lehetek. Mert nem akar működni.

Aztán kipróbáltam mégegyet és az sem.

dll hiba !

MEGOLDÓDOTT

Selmo

-ass kapcsoló esetén külső ASS feliratnál elszáll az egész az első felirat megjelenésénél. :( Ha kikapcsolom a feliratot, nincs gond, MKV-ban lévő ASS feliratokkal sincs. Van valakinek ötlete? Ja igen, a 02.22-es fordítást használom.

A tökéletesség unalmas.

wiggen

02.22 Windows Athlon_XP verzió is produkálja ezt a hibát. Eddig fel se tűnt  :confused: