Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

ElfWarrior

Originally posted by Feldin

>A cég jó ötlet. De szerintem nem lenne rá elég kereslet hogy megéljen belőle valaki. (esetleg közülünk vki) Ráadásul
a dolgok beszerzése még nagytételben is nehézkes lenne.

Az alapanyagok egy részét itt, Magyarországon is be lehet szerezni, és nem hinném, hogy túl nagy költség lenne.

>Nem hiszem hogy a föld a változásra képtelenség miatt kezd kevésbé élhetővé válni. Sőt. A változások hozták el azokat a dolgokat amik szennyeznek rombolnak és hasonlók.

A gyors technikai változást nem követte egy szemléletváltás, ugyanis mind piacilag, mind földrajzilag igaz, hogy nem lehet már újabb területeket hódítani, csak a jelenlegi tartalékkal gazdálkodni, de még mindig úgy viselekdik a vállalatok nagy része, mintha hódítani kéne.

>A szabálytisztelet meg szerintem jó.

A szabálytisztelet szerintem is jó, csak a feltétel nélküli ragaszkodással van bajom. De ezt már írtam az előző postban is.

>Nem hiszem hogy ez az önmegvalósítás útjába állna. Ma már.
>Náluk is lazultak azért egy kicsit.

Kicsit, de azért nem jellemző még ott a műfajokon kívüliség, pl..
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Nephilim

Ugh... jó soxor voltam itt emlegetve, ezért csuklottam én egész tegnap :rolleyes:
Nohátakkor... egyelőre nincs fejlemény, a főfigura még nem hívott vissza másodízben, így majd én fogom izélgetni szegényt.
Angel, jó helyen jártál! A 36-os szám alatt vót az antimatéria (ff7 rulez)
Már jártam ott, s jó. Kissé reformos, de hát ez európa, vagy mi. Vagy mi? :rolleyes: Szóval a hely az kellemes, és jó (de ezt már írtam). És hangulatos.
És nem tudtam lefényképezni Angelt, pedig úgy, de úgy rákészültem... :( De ami késik elmúlik, így legközelebb nem úszod meg! ;) (még ilyet kitalálni, hogy nem talált oda :rolleyes: )
A telszámom meg majd mindjárt küldöm, csak Neked, csak most, csak itt (Látod, Shadowolf, így kell ezt csinálni ;) )
Nomeg már említettem, hogy Te nehezen tudnál elrémiszteni ;)

Konklúzió a sok rizsa után (tisztára mint valami kínai kajáldában):
"Eme threadbe kerülend majd az prófécia, melyben mindeneknek megadatik az időpont, mikor eljövend az idő"
(5 órai tea?)
"God's in his heaven. All's right with the world."

Nephilim

No és még valami. Nagyon elburjánzott ez a már-már sznob tataminozás. A régi szép időkben még az edzéseken úgy hangzott el a dolog, hogy:
"Fiam, hozd ki a nagy büdös szőnyeget!"

Most meg tatamin. Hova tart a világ? :rolleyes:

FIGYELMEZTETÉS: kéretik eme postot nem komolyan venni... :D

Moloko

QuoteOriginally posted by Nephilim
Ugh... jó soxor voltam itt emlegetve, ezért csuklottam én egész tegnap :rolleyes:
hát most meg pont a lényeget nem írtad le...
végülis miért maradt el az egész dolog? és miért volt zárva a teázó? és...?
jajde kérem... egy nő (és főleg én) mindig késik, igazán várhattatok (vagy várhattál) volna negyed órát :D addigra oda is értem, de hogy már akkor se volt ott semmi arrol már igazán nem tehetek...
Ja és az a nagy büdös szőnyeg az nem tatamin hanem csak tatami. :D

Nephilim

QuoteOriginally posted by Angel

Ja és az a nagy büdös szőnyeg az nem tatamin hanem csak tatami. :D

Valóban... ;)
Az igazság az, hogy hirtelen sajnálatos módon igen komoly indokkal tovább kellett állnom. Mármint nem tudtam tovább ott állni, hanem mennem kellett... :(
Emlékszel ott, arra a nagy úttorlaszra, nemmessze a pörgőórától? No, ott kellett bejutni a torlasz alá, halált megvető bátorsággal. Engem is ott ért a végzet, rám omló homlokzatok formájában. Utána kerültem csinos ápolónők közébe, s akkor már tudtam, hogy jó kezekben vagyok. ;)
A lényeg, hogy eleve nem volt tanf aznap, és ezért éktelen haragomban leomlaszottam az egeket, de csak a teázó felett.
De tényleg őszintén sajnálom, hogy nem láthattalak. :( Remélem azért még érdekel a dolog, és eljössz a legközelebbire, ha megszerveződik!

Shadowolf

A telszámom meg majd mindjárt küldöm, csak Neked, csak most, csak itt (Látod, Shadowolf, így kell ezt csinálni ;) )

Te valamit nagyon félreérthettél a meet-es kis akcióm során. :rolleyes: Nem az a lényeg, hogy te odaadd a saját számodat, hanem az, hogy megszerezd a kiszemelt nőszemélyét (úgy mint én :D). :hopp:

Nephilim

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Te valamit nagyon félreérthettél a meet-es kis akcióm során. :rolleyes: Nem az a lényeg, hogy te odaadd a saját számodat, hanem az, hogy megszerezd a kiszemelt nőszemélyét (úgy mint én :D). :hopp:

Úgy mint te? ;)
:D

Soridan

óóó, a japán kultúra...sokáig gondolkodtam rajta, hogy ki kellene oda költöznöm. De válogatós vagyok...ezért tengerparton nem laknék, hiszen ott a tsunami! Városban nem, mert ott a szmog. Hegyoldal nem jó, mert vulkán, földrengés. Ezek alapján viszont nem laknék Japánban, szóval maradok itthon :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Feldin

valószínűleg lehetne, de mint tudjuk az üveg súlyos, ezért az ajtószerkezet nyilván nem lenne u.a mint papír esetében. ellenben erre szerintem már a sok jó ember sok jó megoldást kitalált, tehát elvileg meg lehetne csinálni egy japánszerű házat modern technikával, és fűthetővé tenni, de akkor minden külső fal 2rétegű, hogy közé szigetelőanyag kerülhessen,... fűtés meg szerintem padlófűtés, és azt is úgy kéne megoldani hogy 2 réteg a padló, hiszen a japán lakóépületek lábakon állnak (mondjuk pont emiatt nem hűti még őket a föld is és ezért tudnak a "padlón" aludni - ami egyébként megint nem igaz, mert futonon alszanak, ami olyan mintha egy jó vastag paplant magad alá terítenél)

Értem.
Nem tudtam hogy már kitaláltak erre vmit.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

> A gyors technikai változást nem követte egy szemléletváltás, ugyanis mind piacilag, mind földrajzilag igaz, hogy nem lehet már újabb területeket hódítani, csak a jelenlegi tartalékkal gazdálkodni, de még mindig úgy viselekdik a vállalatok nagy része, mintha hódítani kéne.

Ez igaz. De sajnos nem is fogják tudomásul venni csak amikor már késő.
A rövidtávú haszon... :(

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Shadowolf

Úgy mint te? ;)
:D

Najó, talán mégsem teljesen úgy mint én...:o De végülis megszereztem, nem? :rolleyes: :D

Nephilim

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Najó, talán mégsem teljesen úgy mint én...:o De végülis megszereztem, nem? :rolleyes: :D

Naaa, azért picit segítettem is... :D
:_off: rulez, vessetek a disznók elé.
A teaember meg még mindig nem jelzett vissza... :ejj:

StabWest

A National Geographic magazin februári számában egy elég terjedelmes cikk foglalkozik a szamurájokkal. Ha valakit érdekel, még elcsípheti.

Nephilim

QuoteOriginally posted by StabWest
A National Geographic magazin februári számában egy elég terjedelmes cikk foglalkozik a szamurájokkal. Ha valakit érdekel, még elcsípheti.

Bizony, egész puccos kis cikk, a terjedelméhez képest! :hopp:

Nephilim

A cikk vsz. a film kapcsán került elő, tegnap azt is megnéztem. Az is jó volt, mínusz Tamás gyerek. :)
Tetszett a jelenet, mikor a szamuráj sárba alázza a főhirót egy fakarddal. :hopp:

noriko

Akkor aszondod érdemes megnézni? pont Tamás gyerek miatt nem volt hozzá kedvem...

Ha valaki Mo.-n valahol mégis japán asztalkába botlana, szóljon nekem is!! tatamiról már lemondtam.
"I wish I could, but I don't want to."

Xaga

Nem tom olvastátok e a honlapot me részleteket is közöltek. Azt írják hogy az időpontok változtatási jogát fentartják (és az olvasottak alapján éltek is vele) + min 7 fős csoport esetén inditanak tanfolyamot + előre kell regisztrálni + további infóért hívd föl őket.

Moloko

QuoteOriginally posted by Xaga
Nem tom olvastátok e a honlapot me részleteket is közöltek. Azt írják hogy az időpontok változtatási jogát fentartják (és az olvasottak alapján éltek is vele) + min 7 fős csoport esetén inditanak tanfolyamot + előre kell regisztrálni + további infóért hívd föl őket.
no ma én beszéltem a fazonnal.
azt mondja, hogy jövő héten jön a mestere japánból.
+ hogy amikor lesz tanfolyam az kb 8-9től 14h-ig fog tartani, szombaton vagy vasárnap lesz
+ ösztönzésképpen tandíjat fognak szedni :mad: (meg cuccok beszerzésére is kell pénz, hát ezért)
+ jöjjön minél több ember (ez ElfWarriorra is vonatkozik!) hogy legyen miből lemorzsolódni embereknek, szal jó lenne egy kb 5-7 fő, akik komolyan gondolják és folyamatosan járnának.
1-2 héten belül majd lesznek pontos részletek.

Xaga

Hmm...
Érdekelne a dolog de megvárom míg részletessebb részletek is lesznek (tanfolyam+cuccok ára, mikor lesz, milyen hosszú). Ezek 1-2 héten belül lesznek meg...csodás.

Nephilim

+ hogy amikor lesz tanfolyam az kb 8-9től 14h-ig fog tartani, szombaton vagy vasárnap lesz
+ ösztönzésképpen tandíjat fognak szedni :mad: (meg cuccok beszerzésére is kell pénz, hát ezért)
+ jöjjön minél több ember (ez ElfWarriorra is vonatkozik!) hogy legyen miből lemorzsolódni embereknek, szal jó lenne egy kb 5-7 fő, akik komolyan gondolják és folyamatosan járnának.

Királylány!
Én magamban kiteszek két embert (igen híztam picit az utóbbi időben). Van egy Angelünk és egy Elf harcos is. Eddig négy. :D
Gyertek el a teaszertartásra, különben a teaszertartás megy el hozzátok!
És ez fenyegetés volt. Na.

Xaga

Gyertek el a teaszertartásra, különben a teaszertartás megy el hozzátok!
És ez fenyegetés volt. Na.

Nekem tetszik az 5let. Legalább nem kell vonatoznom:)

Feldin

Egyetértek!!! Gyertek hozzám is!!! :hopp:
Szóval lényeg a lényeg, ha majd tudtok részleteket akkor engem is érdekelne. Csak az anyagi kérdés az nagy kérdés!!!

topok:

Xaga

QuoteOriginally posted by Feldin
... Csak az anyagi kérdés az nagy kérdés!!!

Nálamis de az időpont sem elhanyagolható.

ElfWarrior

Bocs, de pár napig nem volt netem, azért nem reagáltam.
Szóval  mennyi lenne a tandíj?
És volt már, vagy csak lesz?
Ha volt, milyen volt?
Engem mindenképp érdekel, kivéve, ha nagyon húzós árat mondanak.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Moloko

QuoteOriginally posted by ElfWarrior
Bocs, de pár napig nem volt netem, azért nem reagáltam.
Szóval  mennyi lenne a tandíj?
És volt már, vagy csak lesz?
Ha volt, milyen volt?
Engem mindenképp érdekel, kivéve, ha nagyon húzós árat mondanak.
Mondd, ElfWarrior te vak vagy, vagy csak teljesen hülye?

Edit: nyilván, ha lennének részletek nem akarnám őket magamban tartani, de akkor a kedvedért a szájadba rágom:
NEM, nem volt még tanfolyami óra
SEM múlthétem SEM most.
NEM, nem tudom mikor fog kezdődni a tanfolyam, lehet hogy köv hétvégén, lehet hogy azután.
NEM, az se biztos hogy lesz e egyáltalán, ezért kell hogy legyenek emberek.
NEM, nem tudom hogy mennyi lesz a tandíj, mert a tanárnak is csak egy ötlete volt.

:teccik:

ElfWarrior

Mondd, ElfWarrior te vak vagy, vagy csak teljesen hülye?

Edit: nyilván, ha lennének részletek nem akarnám őket magamban tartani, de akkor a kedvedért a szájadba rágom:
NEM, nem volt még tanfolyami óra
SEM múlthétem SEM most.
NEM, nem tudom mikor fog kezdődni a tanfolyam, lehet hogy köv hétvégén, lehet hogy azután.
NEM, az se biztos hogy lesz e egyáltalán, ezért kell hogy legyenek emberek.
NEM, nem tudom hogy mennyi lesz a tandíj, mert a tanárnak is csak egy ötlete volt.

:teccik:

Az előző postod óta eltelt időben akár meg is szerezhetted eme infókat, és gondoltam, akkor válaszolsz, ha már  tudod, hogy merre, meddig, stb.
Tehát továbbra is várom majd az infókat.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Moloko

Az előző postod óta eltelt időben akár meg is szerezhetted eme infókat, és gondoltam, akkor válaszolsz, ha már  tudod, hogy merre, meddig, stb.
Tehát továbbra is várom majd az infókat.
szerinted mennyi annak az esélye, hogy egy egy két héten belülre ígért info 1-2 nap alatt meglesz? :rolleyes:

ElfWarrior

szerinted mennyi annak az esélye, hogy egy egy két héten belülre ígért info 1-2 nap alatt meglesz? :rolleyes:

Ok, az időérzékem nem túl jó, de azért nem szeretem, ha lehülyéznek egy kérdés miatt.:rolleyes: :)
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Moloko

Ok, az időérzékem nem túl jó, de azért nem szeretem, ha lehülyéznek egy kérdés miatt.:rolleyes: :)
jó, elismerem nem volt szép dolog.
de a nem helyénvaló és felesleges kérdésekre nagyon ideges szoktam lenni - persze ha csak nem a részemről hangoznak el...
hopp! találtam egy hibát a programban... na ezen még dolgozni fogunk (királyi többes - én & én).

Feldin

Angel! Hol az angyali jellem :ad: :)
Béke van! :morci:

topok: