Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Nephilim

QuoteOriginally posted by Feldin
Angel! Hol az angyali jellem :ad: :)
Béke van! :morci:

Ugyan! Jól áll neki, ha agresszív! Gondolj csak bele... raging Angel... :D Még kiejteni is fenséges. :hopp:

QuoteOriginally posted by Angel  
szerinted mennyi annak az esélye, hogy egy egy két héten belülre ígért info 1-2 nap alatt meglesz?

Na ezért nem szabad a Chrono Crosst nyomni állandóan. A teaszertartás tandíjját holnap szedjük be, a tanfolyam tegnapelőtt lesz, és holnapután adunk tájékoztatót... :D
"God's in his heaven. All's right with the world."

Feldin

Angel! Bejutottam a Filoszba!!!
Húúúú!
Hát most kapásból 4-5 könyvet találtam amit megvennék!
Találtam 2 japán kerteset meg 2 házépítőset meg még egy csomó szuper könyvet! Kifejezetten tetszik a hely! :)

Nephilim:  :hopp:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Xaga

Angel! Bejutottam a Filoszba!!!
Húúúú!
Hát most kapásból 4-5 könyvet találtam amit megvennék!
Találtam 2 japán kerteset meg 2 házépítőset meg még egy csomó szuper könyvet! Kifejezetten tetszik a hely! :)

Mi az a Filosz???
Én is elmennék abba a könyesboltba.

Feldin

Ahova nem tudtunk bemenni egyszer meeten Xaga.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Xaga

Ahova nem tudtunk bemenni egyszer meeten Xaga.

Hja, és milyen sokk könyv van ott? Milyen árban vannak könyvek???

Feldin

A lgjobb fajta!!!
Kicsi tele jobbnál jobb könyvekkel!!!
Árban változó.
Találtam Japán meséket 1200-ért, haiku gyűjtemény hasonló áron. A kertes meg a házas album 7000-10000
De van 600-as jó könyv is.

topok:

Moloko

Sziasztok!

Tudom, hogy egy kicsit későn szólok, de a hétvégén "nagyszabású" tea gyakorlás lesz. Itt lesz japánból a mesterem (Nishikawa sensei), akitől már jó pár éve tanulok és ő fogja tartani a gyakorlásokat.

A gyakorlás helye:

Antimateria teaház
1066 Budapest, Jókai u. 36.
A nyugati pályaudvar közelében

A gyakorlás ideje:

Szombaton és vasárnap 10-14-ig  
9.30 körül kellene megérkezni, hogy 10-kor el tudjuk kezdeni a gyakorlást (előkészületek, miegymás) És nem utolsó sorban utána csak nehezen fogsz tudni bejutni a teázóba, mert be lesz zárva az ajtó. Ha esetleg valaki csak később tudna jönni a telefonomra kellene rácsörögnie, aminek a számát mindjárt megadom.

Moloko

Mi kellene hozni:

Kényelmes, de igényesebb ruhát, amiben tudsz seizaban(a sarkaidon) ülni és fehér zoknit!
És persze, ha tudtok embereket, érdeklődőket hozni, akkor örömmel fogadnánk őket. Azért merek ilyet kérni, mert többen említettétek, hogy lenne még ismerősötök is, aki szeretne jönni.

Arra kérnék mindenkit, hogy jelezzen vissza, hogy tud-e jönni vagy sem. Jó lenne tudni, hogy hányan leszünk?!

Elérhetőségeim:

Palotás Gábor
Tel: +36 20 9654 777
E-mail: kyukazan@hotmail.com

Xaga

Húrra, több infó:)
De nekem az időpont nem jó:( Nem tudok részvenni a tea partin ugyanis fejtágításon veszek rész németből. Kár, kár...

Xaga

Egyébbként aki megy annak jó teázgatást :D

Feldin

Angel! Milyen volt a teaszertartás???
Mesélj!
Mennyibe kerül???

topok:

Moloko

Angel! Milyen volt a teaszertartás???
Mesélj!
Mennyibe kerül???
Nem voltam, minthogy se ma se holnap nem érek rá. 9-18h-ig programom van. ergo aki akar róla tudni valamit az MENJEN EL!! ugyanis engem is érdekel hogy mi van ott!!!

Feldin

topok:

ElfWarrior

QuoteOriginally posted by Angel
Nem voltam, minthogy se ma se holnap nem érek rá. 9-18h-ig programom van. ergo aki akar róla tudni valamit az MENJEN EL!! ugyanis engem is érdekel hogy mi van ott!!!

Most beszéltem Palotás Gáborral, és biztos megyek vasárnap, és majd be is számolok róla itt.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Xaga

QuoteOriginally posted by ElfWarrior
Most beszéltem Palotás Gáborral, és biztos megyek vasárnap, és majd be is számolok róla itt.

Képeket is kérnénk ha lehet.

ElfWarrior

QuoteOriginally posted by Xaga
Képeket is kérnénk ha lehet.

Ok, akkor fényképezek is, de csak a telefonommal, és abból idő amíg kiszedem.
És maga a rendezvény ingyenes bemutató, kedvcsináló az ez után következő tanfolyamra.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Feldin

topok:

Xaga

Ok, akkor fényképezek is, de csak a telefonommal, és abból idő amíg kiszedem.
És maga a rendezvény ingyenes bemutató, kedvcsináló az ez után következő tanfolyamra.

Bocs de nem értelek, a tegnapi és a mai ezek szerint csak bemutató volt??? És mikor kezdődik a tanfolyam???

ElfWarrior

Bocs de nem értelek, a tegnapi és a mai ezek szerint csak bemutató volt??? És mikor kezdődik a tanfolyam???
Akkor még is csak értettél. :D
És tanfolyam akkor lesz, ha lesz rá elég jelentkező, legalább is így néz most ki. Tehát még mindig nem határozott a Palotás Gábor.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Xaga

Akkor még is csak értettél. :D
És tanfolyam akkor lesz, ha lesz rá elég jelentkező, legalább is így néz most ki. Tehát még mindig nem határozott a Palotás Gábor.

Ezek szerint 13.-án és 14.-én bemutató lesz (ha lesz) és akkor inditanak ma megvan x ember.

Na és milyen volt??? Ugye voltál??

ElfWarrior

Ezek szerint 13.-án és 14.-én bemutató lesz (ha lesz) és akkor inditanak ma megvan x ember.

Na és milyen volt??? Ugye voltál??

Voltam vasárnap, de ez volt a bemutató.

Ott volt Palotás Gábor, a magyar vezető, rajta kívűl még hatan magyarok, és a japán sensei 3 női tanítványával.
És nekem nagyon tetszett. Ketten voltak magyarok, akik már tanultak valamennyit, és ők végezték a nagy részét, asensei meg korrigált, ha kellett.
Az egyik srác fényképezett, nem én, mert neki jobb fényképezőgépe volt, meg nekem kevés is volt a fény. Majd meg próbálom szerezni, és akkor felteszem ide a fényképeket.

Szóval akit érdekel, az jelentkezzen Palotás Gábornál a pár posttal előrébb megadott elérhetőségeken mindenképp.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Xaga

Lesz még bemutató vagy már a tanfolyam fön és az is ugyanilyen időbeosztással????

(Bocs hogy téged kérdezgetlek de túl lusta vagyok fölhívni a célszemélyt)

Fényképeket szerezd meg :)

ElfWarrior

Lesz még bemutató vagy már a tanfolyam fön és az is ugyanilyen időbeosztással????

(Bocs hogy téged kérdezgetlek de túl lusta vagyok fölhívni a célszemélyt)

Fényképeket szerezd meg :)

Tudtommal már nem lesz bemutató óra, és a tanfolyam még nincs semmilyen szinten megszervezve. Azért kéne jelezni az érdeklődést, hogy eleve összegyűljön egy tanfolyamnyi ember, és utána lehet majd egyeztetni az időpontot. (Ilyenkor Angel már elharapta volna a torkod :p .)
Én is csak ennyit tudok egyelőre.
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Feldin

Mennyibe kerülne???
Ez a legfontosabb kérdés!!!
Vagy eztz már tudjuk? :confused:

topok:

ElfWarrior

Tudtommal már nem lesz bemutató óra, és a tanfolyam még nincs semmilyen szinten megszervezve. Azért kéne jelezni az érdeklődést, hogy eleve összegyűljön egy tanfolyamnyi ember, és utána lehet majd egyeztetni az időpontot, ...
... és a tanfolyam díját  is. (Ez lemaradt.)
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Nephilim

Jajajaj, visszatértem, igen!
Persze hogy naná megyek, csak mondjátok mikor és hova és kivel. És ha véletlenségből pont a mostani hétvégére esne, akkor nem tudok. De jövőhéttől bármikor ok.
Angelt meg tényleg ne zaklassátok fel, mert először Anger, utána meg Danger lesz belőle hirtelen. ;) Ennyit az idióta angol szóviccek rovatból...
"God's in his heaven. All's right with the world."

Moloko

Japán filmklub indul a Tan Kapuja Buddhista Főiskola diákjainak szervezésében.
Havonta 1-2 film kerül vetítésre, belépődíj nincs!
A filmeket eredeti nyelven, angol vagy magyar felirattal vetítjük.
A soron következő vetítés március 16?/17? *-án 20 órakor lesz
A főiskola címe: 1098. Budapest, Börzsöny u. 11.
* 2 dátum volt megadva a japán és a magyar leírásban, pontosításért visszaírtam nekik.

AZUMI
(angol felirattal)
Rendezte: Ryuhei Kitamura
Stílus: Akció (Szamuráj)
Sztori:
Ryuhei Kitamura "Versus, Alive" rendezőjének filmje, ami Yu Koyama igen népszerű manga sorozatának történetén alapszik. Mint a korábbi, ez is hasonlóan stílusosra, és véresre sikeredett, nem pocsékolva el az időt a mélyen szántó gondolatokra. A film hamar beindul, mikor is a 10 Szamurájnak kiképzésük végén, köztük az egyetlen nő, Azumi (Aya Ueto), át kell esniük egy utolsó próbán. Kitamura ezzel a filmmel újra bebizonyítja, milyen jól képes bánni a kamerával és a harci koreográfiával.

Xaga

Miért pont hétköznap :bruhuhu:

ElfWarrior

Most beszéltem Palotás Gáborral, és a következőket tudtam meg:

• Időpont még nincs, mert nincs elég ember, úgyhogy tessék nála jelentkezni, akit bármilyen formában érdekel. Ha anyagi problémáid vannak, azt is meg lehet vele beszélni.
  • A tnfolyam hetente egyszer lenne, a díja egy alkalomra 800-1000 Ft körül lenne. (Persze ha többen lennénk, akkor kevesebből is kijöhet.)
  • Lesz bérletes megoldás is, tíz alkalmas, és amikor le tudsz menni, akkor használod el. Azaz nincs kidobott pénzed, mint a havi tandíjnál, ha kihagysz egy alkalmat.

Palotás Gábor elérhetősége:
    Tel: 06-20/965-4777
    E-mail: kyukazan@hotmail.com
  • Ha tudást keresel
    Nálam nem
    Csak Énemnél
    Leled, Kedves

Feldin

Engem érdekel a film!!!!!!
    De ugye kedden lesz???
    Mit jelent a dátum után a kérdőjel???
    Ki jön velem filmet nézni?
    Amúgy érdekelne CD-n is eme alkotás.
    Nincs meg vkinek?

ElfWarrior:
    Kicsit sok.
    Lehet azt is hogy csak néha megyek?
    Mert akkor jövőhét vasárnap lenéznék.
    Nkem sajna a szombat  nem jó :(((
    Úgyhogy bízom hogy vasárnap lesz!!!

topok: