Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Moloko

QuoteOriginally posted by Feldin
Engem érdekel a film!!!!!!
De ugye kedden lesz???
Mit jelent a dátum után a kérdőjel???
még egy vak... :rolleyes: ajánlom figyelmedbe a kis csillagokat, remélem tudod hogy mit jelentenek :p
jóvan, bocsánat nem akarok én ilyen goromba lenni, de hát ha eccer tök feleslegesen kérdezel...

ElfWarrior

Most mondjam én is, hogy figyelmetlen? Inkább ment a pm :)
Látom fejlődsz, Angel. :D
Ha tudást keresel
Nálam nem
Csak Énemnél
Leled, Kedves

Moloko

QuoteOriginally posted by ElfWarrior
Most mondjam én is, hogy figyelmetlen? Inkább ment a pm :)
Látom fejlődsz, Angel. :D
hát ja, fő ami fő, irány a boldogság az pedig a rossz szokások letételével kezdődik.
Ajánlom figyelmedbe azt a filozófiát, hogy ha valakit fel akarsz emelni a szintedre nem tudod felrángatni, le kell hozzá ereszkedned és végigvezetned a lépcsőfokokon felfelé. + hogy disznók közé ne vess gyöngyöt - ne olyanoknak oszdd a tudást akik nem értik, vagy úgy oszdd hogy értsék. + csak annak lehet segíteni aki akarja hogy segítsenek rajta.
na ez "kissé" :_off: lett... :( gomen!

Feldin

Gomen!!!!!
Tudom, egy picit süsü vagyok :hopp:
De azthiszem már értem a dolgot.
Angel, mit válaszoltak neked?
Le kell hozzám ereszkedni...
Hát ezt megkaptam... :beken:
Nem vettem ám komolan! :)
Kéne? :confused:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moloko

Gomen!!!!!
Tudom, egy picit süsü vagyok :hopp:
De azthiszem már értem a dolgot.
Angel, mit válaszoltak neked?
Le kell hozzám ereszkedni...
Hát ezt megkaptam... :beken:
Nem vettem ám komolan! :)
Kéne? :confused:
bocsánat, az nem rád vonatkozott, csak eszembe jutott néhány általános jótanács amiket így hirtelen ElfWariornak címeztem...
még nem kaptam választ de hétvége van. talán hétfőn :) még a végén késő lesz :D

Moloko

QuoteOriginally posted by Angel
még nem kaptam választ de hétvége van. talán hétfőn :) még a végén késő lesz :D
mint kiderült ma, azaz 16-án van a filmvetítés.

dizzy

mint kiderült ma, azaz 16-án van a filmvetítés.

Hát erről kicsit lemaradtam, ui. most olvastam :(
You can't hold onto the past because then you can never live in the present.

Feldin

:(
Hát ezt biza elfelejtettem...
Ki látta?
Jó film?
Nem lehet vhol megszerezni?
Mikor lesz a következő?
Angel+ElfWarrior: Palotás Gábort ma vagy holnap fogom felhívni vagy emilt küldeni neki. Vszínű inkább az utóbbi.
Most hétvégén már lesz?

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Xaga

Feldin

Már egy órája azt nézem!
Kösz a linket Xaga!!!!!!!!!
Arigato!

topok:

Shadowolf

QuoteOriginally posted by Xaga
JAPANSHOP.hu ha érdekel vkit.

Megtaláltam álmaim kardját! :o :D

Moloko

QuoteOriginally posted by Shadowolf
Megtaláltam álmaim kardját! :o :D
én meg egy csomó hasznosíthatatlan és méregdrága szépséget. pl getát (papucs) amiből még az az egyszem férfiméret (kb 41-es) se jó a lábamra ráadásul 30 euró.
de wow, tabiból (zokni) legalább rendesen vannak méretek, ellenben ez is 30 euró.
ráadásul egy nyamvadt ruha ami 100% (!) Poliészter 200 euró körül van, és hozzá egy csupán 30 cm széles obi 100 euró körül (ezekhez viszonyítva a papucs nem is olyan drága :eek: )
a yukatak csak 100 eur környékén, de az vékony. és micsoda faji megkülönböztetés! a yukatahoz a férfi obi pamutból, a női meg poliészterből van!!
áhá! ellenben találtam kendőket (furoshiki) 40 eur környékén, de szerintem ezért az egyért megéri :) (á, minek számoltam át forintba :() ehh, 75x75ös 100% selyem csomagolókendő 172 euró!
huh, a szállítás a fizetett összeg beérkezése után 2 héttel indul be :lol:
ejha!!

Moloko

94 euró egy vízálló selyemből levő esernyő :) de azok olyan gyönyörőek :D
bocsánat az előbb kicsit elragadtattam magam :)
de mostmár túlvagyok az első sokkhatáson, amit ez a "bolt" okozott :D a legjobb az, hogy bezzek olyan kimonót (furisode) amilyet én szeretnék, nem árulnak :D

Feldin

Shadowolf:
Hát nem tom, az én álmaim kardját vszínűleg minimum 10x ilyen drágán adják és nem lehet kihozni Japánból :)
Amúgy tényleg szupi dolgok vannak!
Csak az ár :(

topok:

Baldy

én meg egy csomó hasznosíthatatlan és méregdrága szépséget. pl getát (papucs) amiből még az az egyszem férfiméret (kb 41-es) se jó a lábamra ráadásul 30 euró.
de wow, tabiból (zokni) legalább rendesen vannak méretek, ellenben ez is 30 euró.
ráadásul egy nyamvadt ruha ami 100% (!) Poliészter 200 euró körül van, és hozzá egy csupán 30 cm széles obi 100 euró körül (ezekhez viszonyítva a papucs nem is olyan drága :eek: )
a yukatak csak 100 eur környékén, de az vékony. és micsoda faji megkülönböztetés! a yukatahoz a férfi obi pamutból, a női meg poliészterből van!!
áhá! ellenben találtam kendőket (furoshiki) 40 eur környékén, de szerintem ezért az egyért megéri :) (á, minek számoltam át forintba :() ehh, 75x75ös 100% selyem csomagolókendő 172 euró!
huh, a szállítás a fizetett összeg beérkezése után 2 héttel indul be :lol:
ejha!!

És ezek mellett van olyan, akik vásárol tőlük? Elég rossz gondolat... Shadowolf: A katana ne a külseje alapján vonzon téged, inkább az, mennyire jó ténylegesen :) De azt hiszem ebben a témában Lorenor tudna a legjobban értekezni :):):)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Moloko

Japán filmklub indult a Tan Kapuja Buddhista Főiskola diákjainak szervezésében.
Havonta 1-2 film kerül vetítésre, belépődíj nincs!
A filmeket eredeti nyelven, angol vagy magyar felirattal vetítjük.
A soron következő vetítés március 30-án 20 órakor lesz
A főiskola címe: 1098. Budapest, Börzsöny u. 11.

Turn
(magyar felirattal)

Főszerepben:
Riho Makise, Kantaro Nakamura, Mitsuko Baisho
Rendezte: Hideyuki Hirayama  Stílus: Dráma
Sztori:
Maki fiatal gyermekgondozó és rézmetsző művész. Egy nap karambolózik egy teherautóval, a következő pillanatban pedig a nyugágyán ébred fel. Édesanyja, szomszédja nincs otthon, lassacskán észreveszi, hogy egész Tokióban nincs egy árva lélek sem. Úgy tűnik, meghalt és az elmúlt napot éli át újra és újra. Egy nap egy tervező, Yohei, aki Maki egyik réztábláját szeretné felhasználni, felhívja Makit, a másik oldalt pedig megszólal a telefon...
Több díjat is nyert ,,sci-fi fantasy" Hideyuki Hirayamatól, Kaoru Kitamura nagysikerű könyve alapján.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Baldy

Jól hangzik!
Van kedve valakinek menni? :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Moloko

QuoteOriginally posted by Baldy
Jól hangzik!
Van kedve valakinek menni? :)
jelen!
(nanáhogy :))

dizzy

jelen!
(nanáhogy :))

király, kedden van, simán jó, akkor az már 3 eddig, és legalább most időben is lehet tudni :)

Feldin

Én is megyek!
Most már tényleg!
Angel! honnan tudod te ezeket?
A vetített filmeket meg lehet vhol szerezni?

topok:

Moloko

QuoteOriginally posted by dizzy
király, kedden van, simán jó, akkor az már 3 eddig, és legalább most időben is lehet tudni :)
basszus, az kedd???? :(
azt hittem, hogy szerda :bruhuhu:
akkor nem tudok menni (edzésem van) :beken:

Moloko

Na, emberek, mivan? nélkülem nem megy senki se filmvetítésre? necsináljátok már :D akkor nekem ki fogja elmondani, hogy milyen volt a film?
------
az infók a Japán Alapítványtól jönnek - mivel beiratkoztam a könyvtárba, kapom a hírlevelet.

találtam egy jó kis infós szájtot:
http://www.extra.hu/japan/lent.htm

Shadowolf

Na, emberek, mivan? nélkülem nem megy senki se filmvetítésre?

Nélküled egyszerűen nem az igazi. :p :D

Feldin

Bizony!!!
De azért én megyek!!!
Angel, (tudom hogy ezt már kérdeztem, de semmi válasz nem jött)
az előző filmet nem lehet vhol megszerezni?

topok:

Feldin

Ezt azért írom mert ez a kedvenc thread-em, szóval itt ünneplem a 100-ast!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

topok:

Moloko

Eredeti jelmezekben, japán színpadi kellékekkel, és a hagyományos japán színház mozgásstílusában két előadást láthatnak budapestiek április 23-án és 24-én a Körcsarnokban.

A színházi előadásokat Pinczés István rendezte. A két darabot a Japán Kulturális Napok keretében mutatják be a magyar színészek. Mihalik Hunor szervező a WestelPressnek elmondta, hogy a színházi előadásokon kívül igyekeznek Japán kultúráját a lehető legjobban bemutatni a magyaroknak. A programot bonsai kiállítás, origami, kendo Európa-bajnokság és a Kiyo-Kito Taiko dobtársulat bemutatója is színesíti.(WestelPress)

itt van egy link még hozzá: http://zuglo.netkey.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=831

erre csak ezt tudom mondani: WOW!!
Feldin, a filmeket fogalmam sincs hol lehet beszerezni, majd ha lesz kis időm utánanézek/érdeklődök, de ezt addigis te is megteheted, hátha ráakadsz valami lelőhelyre...

dizzy

Bizony!!!
De azért én megyek!!!
Angel, (tudom hogy ezt már kérdeztem, de semmi válasz nem jött)
az előző filmet nem lehet vhol megszerezni?

Én is ott leszek, hacsak nem jön közbe valami nagyon halaszthatatlan dolog.

És ha az Azumi című filmre gondolsz, nekem megvan 2cd verzióban, és még magyar felirat is van hozzá (sajnos még nem láttam, de igyekszem majd minél hamarabb megnézni).

Sephiroth

Eredeti jelmezekben, japán színpadi kellékekkel, és a hagyományos japán színház mozgásstílusában két előadást láthatnak budapestiek április 23-án és 24-én a Körcsarnokban.

Ide ki akar jönni? Én szivesen megyek. Főleg, hogy még nem múltam el 14, és így ingyen mehetek be. Igaz testiekben töbnek látszok. Na mindegy nem ez a lényeg. Azért érdeklődök, hogy ki jön mert 300km-t nem akarok felleslegesen megteni. Meg más részről idegen vezető sem árt ha van. :rolleyes:
No time to haste... khmm waste. Let's go!

Xaga

Én szivesen mennék, bár a szinház kérdéses. Remélem nem jön közbe semmi.

Feldin

Dizzy!!! Írd le nekem!!! Kedden viszek két üreset!
Én megyek a színházba! Meg az egész banzájba!!!!

topok: