Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

dizzy

Quote from: FeldinDizzy!!! Írd le nekem!!! Kedden viszek két üreset!
Én megyek a színházba! Meg az egész banzájba!!!!

Ok, rendben, akkor kedden viszem neked.
Remélem majd megismersz :)
Önarckép csarnokba posztoltál már képet??
You can't hold onto the past because then you can never live in the present.

Feldin

Nem mer nincs...
Majd egyszer talán :)
Egy kis kék halat csak megismerek :hehe:
Ha meg nem, az leszek aki 2 cd-t lobogtat a tömeg felett és nagyban keres :)

Edit: Megnéztelek önarcképben Dizzy, de ez még nálam nem garantálja a sikert. A CD lobogtatásos módszer a tuti!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moloko

ma hazafele jövet bekukucskáltam a Shiki (Négyévszak japán étterem, Zsigmond tér Bp II. ker) ablakán (nehéz feladat, ugyanis festett ablak és csak kis réseken lehet belátni). egytermes étterem, viszonylag kicsi négyszögletes alacsony asztalokkal és alacsony négyszögletes székekkel. nem láttam, hogy tatamis ülőhely lett volna, de ha tervbeveszünk egy kajálást, akkor bemerészkedek és megkérdezem hogy mi hogy van. Ami az árait illeti, szvsz kb mint egy közepesen drága étterem. az ajtó előtt ki volt rakva az újévi ajánlat: kb 8 különböző dolog 500-2000 ftig terjedően. Persze fogalmam sincs hogy ez mekkora mennyiséget takar.
Szóval:
Drága Hölgyeim és Uraim!
Betervezünk egy kajálást japán étteremben? Én a Shikit preferálom, mert tudom hogy hol van és utána tudok járni a dolgainak mert útbaesik a mindennapi túrák során.

Feldin

Ok.
Én benne vagyok kb1000-ig.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Sephiroth

Mikor? Hétvégén, hétköznap? Sajna én csak jövőhéttől leszek igénybe vehető, és csak hétvégén. De ezeken, vagy inkább azokon napokon megefelelő lenne. Ha nem nagy kérés.
No time to haste... khmm waste. Let's go!

Xaga

Egy kérdésem lenne: Mikor????

Moloko

Quote from: FeldinOk.
Én benne vagyok kb1000-ig.
Úgyértve 1000 ft költségig? az egy kicsit kevés lenne :)
Quote from: SephirothMikor? Hétvégén, hétköznap? Sajna én csak jövőhéttől leszek igénybe vehető, és csak hétvégén. De ezeken, vagy inkább azokon napokon megefelelő lenne. Ha nem nagy kérés.
Történetesen akkor, amikorra megbeszéljük ^^" Akkor amikor mindenkinek jó, és Akkor amikor mindenkinek kedve van hozzá. nem sürget minket a tatár.
Quote from: XagaEgy kérdésem lenne: Mikor?
Xaga, miért írsz mindig olyan sok "?"-t? nekem egy is bőven elég, hogy felfogjam, hogy kérdésről van szó :) valahogy a sok ? olyan erőszakosan hat :D de ha van valami oka, nyugodtan mondd meg :)

Xaga

:_off: Miért szeretnéd tudni??? :D Egyébbként nem tom csak megszokásból.

dizzy

Quote from: FeldinNem mer nincs...
Majd egyszer talán :)
Egy kis kék halat csak megismerek :hehe:
Ha meg nem, az leszek aki 2 cd-t lobogtat a tömeg felett és nagyban keres :)

Edit: Megnéztelek önarcképben Dizzy, de ez még nálam nem garantálja a sikert. A CD lobogtatásos módszer a tuti!!!

Ok! Sapka lesz rajtam! :)

Feldin

Quote from: dizzyOk! Sapka lesz rajtam! :)
Végig? :hopp:
Figyeld a cd-ket én meg majd keresek 1 fazont aki sapkában mozizik :)
Már megsasoltam térképen. Még oda is találok :)

Angel: Gomen. Most sajna kicsit megszorultam, de ha nem kerget a tatár akkor majd összeszedegetek vmi kis pénzt. Mennyi lenne elég?
2000? 3000?

topok:

dizzy

Quote from: FeldinVégig? :hopp:
Figyeld a cd-ket én meg majd keresek 1 fazont aki sapkában mozizik :)
Már megsasoltam térképen. Még oda is találok :)

Hát remélem, hogy én is odatalálok, egy kicsit azért el van dugva, inkább attól félek, hogy nem érek oda időben.
Az útvonalajánló azt mondta nekem, hogy 130 perc, na akkor nagyon kiakadtam.

Moloko

Quote from: dizzyHát remélem, hogy én is odatalálok, egy kicsit azért el van dugva, inkább attól félek, hogy nem érek oda időben.
Az útvonalajánló azt mondta nekem, hogy 130 perc, na akkor nagyon kiakadtam.
miért? honnan hova kéne eljutni? (Angel a nagy térkép-böngésző )

Moloko

Quote from: FeldinAngel: Gomen. Most sajna kicsit megszorultam, de ha nem kerget a tatár akkor majd összeszedegetek vmi kis pénzt. Mennyi lenne elég?
2000? 3000?
hmm.... sztem gyűjts össze 3000ret és szólj ha megvan :)
Elvégre ha belegondolsz, hogy talán most egyszer az életben kipróbálod, hogy milyen a jpán kaja, szerintem megér 3000 ftot is, és reménykedhetünk hogy kijön kevesebből. Én is jobbszeretek 200 ftból kajálni, de ez max valami élelmiszerboltban lehetséges, legalábbis én nem tudok olyan helyet ahol egy menü vagy bármilyen kaja 400 ft alatt lenne, ha meg étterembe mész (már gyorséttermekben is) egy kaja 1000 ft alatt ritkán kezdődik...
najó, ez egy picit túlzás, de csak egy picit.
gondolkozzunk reálisan :D szóval ha már egyszer elmennénk japán étterembe, akkor nehogy már azért ne tudjuk élvezni mert nincs nálunk elég pénz. de természetesen ha úgy gondolod hogy nem zavar ha nem tudsz vmit megvenni, akkor jó neked :) irigyelnélek érte :D

dizzy

Quote from: Angelmiért? honnan hova kéne eljutni? (Angel a nagy térkép-böngésző )

Budatétény, XXII.k. Camponatól IX.k. Börzsöny u. 11. ugye.

Persze én max. másfél órát saccolok, úgyhogy majd odaérek.

dizzy

Quote from: Angelhmm.... sztem gyűjts össze 3000ret és szólj ha megvan :)
gondolkozzunk reálisan :D szóval ha már egyszer elmennénk japán étterembe, akkor nehogy már azért ne tudjuk élvezni mert nincs nálunk elég pénz. de természetesen ha úgy gondolod hogy nem zavar ha nem tudsz vmit megvenni, akkor jó neked :) irigyelnélek érte :D

Hát igen, ha már ott vagyunk, akkor mindenképpen megkóstolom a Saké-t is!
Biztos, hogy az sem olcsó, főleg, ha izleni is fog, mert miért is ne? :)
Szóval gyűjtsd a pénzt, úgyis mindjárt húsvét!

Moloko

Quote from: dizzyBudatétény, XXII.k. Camponatól IX.k. Börzsöny u. 11. ugye.

Persze én max. másfél órát saccolok, úgyhogy majd odaérek.
hm... mintha ismernék még valakit aki ott koleszos, de most így nem tudom biztosan, hogy ki lehet... asszem egy edzőtárs.

hát az onnan tényleg beletelhet másfél órába :) de talán nincs annyi...
végülis felpattansz vmi buszra elhajrázol móricz zsigáig, közben próbálod rávenni a buszsofőrt hogy kerülje ki a dugót, onnan 6ossal ferenc körút, metróval pöttyös utca, 10 perc séta és már ott is vagy, ha jó utcát találtam meg a térképen, és ugyanarról beszélünk :)

dizzy

Quote from: Angelhm... mintha ismernék még valakit aki ott koleszos, de most így nem tudom biztosan, hogy ki lehet... asszem egy edzőtárs.

hát az onnan tényleg beletelhet másfél órába :) de talán nincs annyi...
végülis felpattansz vmi buszra elhajrázol móricz zsigáig, közben próbálod rávenni a buszsofőrt hogy kerülje ki a dugót, onnan 6ossal ferenc körút, metróval pöttyös utca, 10 perc séta és már ott is vagy, ha jó utcát találtam meg a térképen, és ugyanarról beszélünk :)

No, mégis ki az?? Ki vele!
Egyébként nagyon hamar odaértem (45min), legrosszabb esetben kb. 1 óra.
Az útvonal majdnem jó, de az ecseri úti megállóhoz közelebb van. És még gyorsítani is lehet, ha mész 3 megállót a 81-es busszal :)
Jó volt, szép dráma volt, kicsit hüpögtem is...

Feldin

Quote from: Angelhmm.... sztem gyűjts össze 3000ret és szólj ha megvan :)
Elvégre ha belegondolsz, hogy talán most egyszer az életben kipróbálod, hogy milyen a jpán kaja, szerintem megér 3000 ftot is, és reménykedhetünk hogy kijön kevesebből. Én is jobbszeretek 200 ftból kajálni, de ez max valami élelmiszerboltban lehetséges, legalábbis én nem tudok olyan helyet ahol egy menü vagy bármilyen kaja 400 ft alatt lenne, ha meg étterembe mész (már gyorséttermekben is) egy kaja 1000 ft alatt ritkán kezdődik...
najó, ez egy picit túlzás, de csak egy picit.

Ok, meggyőztél :)
Szóval akkor gyűjtök...nagyban...
De ha előbb akartok menni, akkor ne várjatok rám. Majd megyek a kövre.

topok:

Feldin

Bizony a Turn nagyon jó volt!!!
Még úgy is hogy késtem 20 percet (mégsem találtam meg olyan könnyen :))
Angel! Mindenképp szólj legközelebb is!!!
Ja, és gyertek minél többen!!!!!

topok:

Moloko

na akkor szólok máris :D

A soron következő vetítés április 20-án 19 órakor lesz
A főiskola címe: 1098. Budapest, Börzsöny u. 11.

Audition
(magyar felirattal)

Főszerepben:
Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki
Rendezte: Takashi Miike Stílus: Dráma, Thiller
Sztori:
Aoyama úr (Ryo Ishibashi) egy sikeres üzletember, aki békésen él serdülő fiával. Mivel hét éve özvegyember, az összes barátja és még a fia is unszolja, hogy házasodjon újra. Aoyama megkeresi a barátját, Yoshikawa-t (Jun Kunimura), aki egy helyi filmstúdió menedzsere. Yoshikawa megszervez egy színészválogatást, ahol Aoyama a több száz jelentkező közül választhatja ki a hozzá illő partnert, vagy legalábbis olyat, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a volt felesége. Az egyetlen nő akire Aoyama felfigyel egy szégyenlős, 24 éves volt balett-táncos, akit Asaminak hívnak (Eihi Shiina). Yoshikawa utánanéz a lány hátterének, de amit talál...
 Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Itachi

Quote from: ShadowolfMegtaláltam álmaim kardját! :o :D
Most vettem észre amit írtál..... :rolleyes:  Jó kis bolt..A kardok meg határozottan minőségiek bár vannak bizonyos paraméterek amiket nem nagyon kapisgálok.. :wtf:  Hmm kb ilyet szeretnék,csak nincs annyi pízem... :beken:  Bezzeg ha a sok Ps2 játék helyet miknek értéke közel egy millóra rug :eek: -múltkor számoltam össze...meg a mostani kp azzal lazán menne..De persze hülye lettem volna nem megvenni azokat a játékokat... :rolleyes:  :bsd: Hmm..addig beérem a "tesco-gazdaságos" -katanámmal... :D  :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

dizzy

Quote from: Angelna akkor szólok máris :D

A soron következő vetítés április 20-án 19 órakor lesz
A főiskola címe: 1098. Budapest, Börzsöny u. 11.

Audition
(magyar felirattal)

Főszerepben:
Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki
Rendezte: Takashi Miike Stílus: Dráma, Thiller
Sztori:
Aoyama úr (Ryo Ishibashi) egy sikeres üzletember, aki békésen él serdülő fiával. Mivel hét éve özvegyember, az összes barátja és még a fia is unszolja, hogy házasodjon újra. Aoyama megkeresi a barátját, Yoshikawa-t (Jun Kunimura), aki egy helyi filmstúdió menedzsere. Yoshikawa megszervez egy színészválogatást, ahol Aoyama a több száz jelentkező közül választhatja ki a hozzá illő partnert, vagy legalábbis olyat, aki hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a volt felesége. Az egyetlen nő akire Aoyama felfigyel egy szégyenlős, 24 éves volt balett-táncos, akit Asaminak hívnak (Eihi Shiina). Yoshikawa utánanéz a lány hátterének, de amit talál...
 Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Köszi, jónak igérkezik, ha lehet, megint megyek!
Remélem többen is ráértek majd addigra :)

Feldin

Én is!!!
És most nem kések el!!!!
Dizzy! Írtál már emilt a srácnak?
Vagy ha nem, át dobod a mailcímét?

topok:

dizzy

Quote from: FeldinÉn is!!!
És most nem kések el!!!!
Dizzy! Írtál már emilt a srácnak?
Vagy ha nem, át dobod a mailcímét?

írtam, küldöm a címét mindjárt

Xaga

Camponában Japán napok lesznek 16-17-18-án. (Forrás: Campona, Japán Szájt)

Én mennék 17.-én. Ki jönne még????

Moloko

Quote from: XagaCamponában Japán napok lesznek 16-17-18-án. (Forrás: Campona, Japán Szájt)

Én mennék 17.-én. Ki jönne még????
én mennék 16-17 ha nem felejtem el.
még nem néztem át tüzetesebben a programot, de ha minden nap ugyanaz van akkor csak 1 nap megyek. minden nap ugyanaz van?

dizzy

Quote from: Angelén mennék 16-17 ha nem felejtem el.
még nem néztem át tüzetesebben a programot, de ha minden nap ugyanaz van akkor csak 1 nap megyek. minden nap ugyanaz van?

wow! nagyon király, én meg itt lakom szemben :)
én is megyek!

Xaga

Quote from: Angelén mennék 16-17 ha nem felejtem el.

Ha jól emlékszem a programok ált ugyanazok max más időpontban vannak.
Nekem csak 1 gondom van: a Campona túl messze van Westendtől:(

Moloko

Quote from: XagaHa jól emlékszem a programok ált ugyanazok max más időpontban vannak.
Nekem csak 1 gondom van: a Campona túl messze van Westendtől:(
ha ez vígasztal: én szerintem biciklivel fogok oda lemászni.

dizzy

Quote from: Angelha ez vígasztal: én szerintem biciklivel fogok oda lemászni.

Hát ez tök jó! Honnan fogsz indulni, meg mikor? Mert szerintem én akkor bebringáznék addigra, meg ki is jövök, ha jó idő lesz.