Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Quote from: XagaKár hogy nincs nálam Filmmúzeum  :ejj:

Nekem sincs
 :bruhuhu:

.Attila

Mivel rengeteg a műsor és sokan nem jutnak hozzá, úgy döntöttem, felveszem a holnapi műsorokat. Többek közt lesz kb. 1 órányi program a manga-król is. Fél óra a manga-ról önmagában, és fél óra Manga 2000 címmel. Ezen kívül lesz teás dokumentumfilm, lesz szó a zen buddhizmusról stb. Előreláthatólag kb. 4 óra műsor lesz szerintem, van rá 8 óra helyem egy videókazin.
Ha sokan tartanának rá igényt, akkor gáz van, mert így nem igazán fog menni a körbeadogatás. Van vkinek digitalizáló kártyája, vagy legalábbis egy videobemenetes videokártyája?

Moha

Quote from: TriviMivel rengeteg a műsor és sokan nem jutnak hozzá, úgy döntöttem, felveszem a holnapi műsorokat. Többek közt lesz kb. 1 órányi program a manga-król is. Fél óra a manga-ról önmagában, és fél óra Manga 2000 címmel. Ezen kívül lesz teás dokumentumfilm, lesz szó a zen buddhizmusról stb. Előreláthatólag kb. 4 óra műsor lesz szerintem, van rá 8 óra helyem egy videókazin.
Ha sokan tartanának rá igényt, akkor gáz van, mert így nem igazán fog menni a körbeadogatás. Van vkinek digitalizáló kártyája, vagy legalábbis egy videobemenetes videokártyája?
Mivel faterom videózással foglalkozik, mi meg tudnánk oldani a másolást, a baj csak az, hogy a fórumozók nagy többségétől eléggé távol lakom... :(

Talán csak Totya az az aktív tagok közül, aki közel lakik hozzám....

Edit: A műsor bedigizésével meg az a gond, hogy a videós szerkesztő gép sajna műben lesz a hétvégén (renderelés), szóval nem hiszem, hogy fel tudom venni a cuccokat, de azért megpróbálom. Ha más nem, felveszem most valami kazira, és később esetleg bedigizem. A gond csak az, hogy fater nem veszi jó néven, ha piszkálom a gépét...

Xaga

Kösz Trivi. Nekem van Tunner kártyám elméletileg meg tudom oldani a digitalizálást de ez nem biztos a gyakorlatban mivel még nem próbáltam.

Damnatus

Hali!

Hú, az nagyon jó lenne, ha vki fel tudná venni, mert nekem csak a kendos részt tették fel a netre.

Moloko

Quote from: TriviMivel rengeteg a műsor és sokan nem jutnak hozzá, úgy döntöttem, felveszem a holnapi műsorokat. Többek közt lesz kb. 1 órányi program a manga-król is. Fél óra a manga-ról önmagában, és fél óra Manga 2000 címmel. Ezen kívül lesz teás dokumentumfilm, lesz szó a zen buddhizmusról stb. Előreláthatólag kb. 4 óra műsor lesz szerintem, van rá 8 óra helyem egy videókazin.
mivel múlt héten nem voltam, ma reggel sikerült most felfognom h japán hétvége van. f9kor el is határoztam, h mivel f10től vannak műsorok, 9re megyek media markt, veszek 3 db 240 perces videokazit és felveszem az egész napot. 9:06ra oda is értem, majd dühöngve tapasztaltam, hogy PÜNKÖSD VAN :grrr: :grrr: úgyhogy sorry, de nem fogok tudni videot felvenni, pedig jobb lenne ha 2 példányban is meglenne... btw nálunk VOLT videodigitalizáló kölcsönbe, de már nincs:(
----------------------------------------
és a továbbiakban NO OFFTOPIC PLEASE!!!! igazán nem lenne nehéz megoldani...

Feldin

Quote from: Angelmivel múlt héten nem voltam, ma reggel sikerült most felfognom h japán hétvége van. f9kor el is határoztam, h mivel f10től vannak műsorok, 9re megyek media markt, veszek 3 db 240 perces videokazit és felveszem az egész napot. 9:06ra oda is értem, majd dühöngve tapasztaltam, hogy PÜNKÖSD VAN :grrr: :grrr: úgyhogy sorry, de nem fogok tudni videot felvenni, pedig jobb lenne ha 2 példányban is meglenne... btw nálunk VOLT videodigitalizáló kölcsönbe, de már nincs:(
----------------------------------------
és a továbbiakban NO OFFTOPIC PLEASE!!!! igazán nem lenne nehéz megoldani...

Felvettem a pénteket két 240-es kazira LP-ben. Ha valaki igényt tart rá (és tud Long Play-t játszani) szívesen kölcsönadom.
Damnatus! A Kendo hol van a neten?
Amúgy csüt megyek edzést nézni mert eddig nem jutottam el.
Jössz?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Nekem a szombati műsor van meg.

Xaga

Én meg elkérem mind2töktől. És megbróbálom 1 és 0-k hadává alakítani.

Damnatus

Hali!

Quote from: FeldinFelvettem a pénteket két 240-es kazira LP-ben. Ha valaki igényt tart rá (és tud Long Play-t játszani) szívesen kölcsönadom.
Damnatus! A Kendo hol van a neten?
Amúgy csüt megyek edzést nézni mert eddig nem jutottam el.
Jössz?

Nekem vizsgaid?szak miatt nem jó, sajna nem tudok menni.
A kazikra igényt tartok.
több cucc is van már ftp-n, ha mindent feltesz a srác, akkor elküldöm a linkeket.

Damnatus

Damnatus

Hali!

Quote from: PharaohJapán onsen ép?l Budapesten?

Hát oda biztos el fogok menni!

Xaga

Quote from: DamnatusHali!
Hát oda biztos el fogok menni!

Feltéve ha megépül.

Moloko

Quote from: http://index.hu/politika/belfold/bu...4.06.02.&180503A szakmai előkészületek után rövidesen dönthet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. igazgatósága arról a javaslatról, hogy tradicionális japán fürdő létesül-e a Paskál strand területén - nyilatkozta a cég vezérigazgatója szerdán az MTI-nek. Az egész Európában különlegességnek számító japán fürdő (onsen) építése a nemrég nálunk járt japán delegációval folytatott tárgyaláson vetődött fel - mondta Horváth Gábor. A félmilliárd forint körüli összegből megvalósítható beruházást támogatja a japán-magyar kereskedelmi kamara is. Közreműködésükkel megvizsgálják, hogy miként szerezhetnek pénzt a japán kormánytól, amely a vezérigazgató ismeretei szerint a japán kulturális örökség terjesztését anyagilag is támogatja.
szerintem félmilliárd nem is sok... (összehasonlításban a lottónyereményekkel és a magyar állam költségeivel) és azért egy tényleg hagyományos japán fürdőért már nem azért de rohadtul megérné :) hm... ha nyernék a lottón odadnám nekik  azt a félmilliárdot h építsék fel és kötnék egy szerződést h amig élek de 20 évig minimum nem zárhatják be :D:D
QuoteHorváth Gábor közölte: a napi 400 vendég fogadására alkalmas fürdő a Paskál forrás 63 fokos gyógyvizére épülve egész évben működhetne a japán üzletemberek által 2005-ben javasolt megnyitását követően. A japán fürdők sajátossága a több, melegvizű, 36-45 fokos medence és a természetes környezet. Építéséhez kizárólag fát és sziklákat használnak a szigetországra jellemző növényekkel. Hagyomány az is, hogy a nők és a férfiak külön látogatják az onsent. Az új fürdő vendégkörét várhatóan a hazánkban élő japánok és a távol-keleti turisták adnák - tájékoztatott.
...nameg a japánőrült magyarok (én meg spec nagyon fázós vagyok ezért nem járok hagyományos strandra :D)

Feldin

Quote from: Angelszerintem félmilliárd nem is sok... (összehasonlításban a lottónyereményekkel és a magyar állam költségeivel) és azért egy tényleg hagyományos japán fürdőért már nem azért de rohadtul megérné :) hm... ha nyernék a lottón odadnám nekik  azt a félmilliárdot h építsék fel és kötnék egy szerződést h amig élek de 20 évig minimum nem zárhatják be :D:D

...nameg a japánőrült magyarok (én meg spec nagyon fázós vagyok ezért nem járok hagyományos strandra :D)
JUJJ!!!!
Oda megyünk meetre!!! :)
LEGYEN LEGYEN LEGYEN!!!!!
ÉS ne legyen rohadt drága!!!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Ez meg itten a 600. postom!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi Shadownak hogy szólt!!!!!!! :)
Így a helyére került. :)

topok:

Moha

Quote from: FeldinOda megyünk meetre!!! :)
Lányok, fiúk külön? ;) Ugyebár hagyományosan a Japán fürdő nem koedukált.

Quote from: Angel(én meg spec nagyon fázós vagyok ezért nem járok hagyományos strandra :D)
Hát igen, a Japán fürdő kimondott melegvizű. A hagyományos fürdőben én is elég sokat inkább a melegvízben vagyok, haverok meg nem értik miért... Ha megépül és lehetőségem lesz rá, tutira kipróbálom.

.Attila

Quote from: MohaLányok, fiúk külön? ;) Ugyebár hagyományosan a Japán fürdő nem koedukált.
Egyszerű: mi meg az anime-kben látható "tradíciót" fogjuk követni -> azaz a fiúk átlátogatnak a lányokhoz  :rolleyes: :)
lásd: pl. Full Metal Panic

Moha

Quote from: TriviEgyszerű: mi meg az anime-kben látható "tradíciót" fogjuk követni -> azaz a fiúk átlátogatnak a lányokhoz  :rolleyes: :)
lásd: pl. Full Metal Panic
Aha, aztán meg repülünk, mint Keitaro a Love Hina-ból... :D :D :D

Moloko

nem éppen hagyományosan vett kultúrával, de japán élettel kapcsolatos...
nem olvastam el, de egy srác leírja benne japánnal kapcs élményeit.
http://www.ghettocitiesclothing.com/guide.html

Xaga

Quote from: Angelnem olvastam el, de egy srác leírja benne japánnal kapcs élményeit.http://www.ghettocitiesclothing.com/guide.html

Beleolvastam, le se tagadhatná a srác hogy jenki.

Damnatus

Hali!

És tradicionálisan nem nudiznak ezekben a fürd?kben?  :hehe:

Feldin

Quote from: DamnatusHali!

És tradicionálisan nem nudiznak ezekben a fürd?kben?  :hehe:
DE bizony :)

topok:

Xaga

Spektrum: Csináld magad! 04 - Japán stílusú virágrendzés (23min)
17. - 18:45
20. - 20:15
23. - 12:30

Feldin

Quote from: XagaSpektrum: Csináld magad! 04 - Japán stílusú virágrendzés (23min)
17. - 18:45
20. - 20:15
23. - 12:30

Arigato!
Ez jól jött!
Ja, és grat a Tomo-s avatarhoz!!!
 Ugye hogy ő a legnagyobb arc?

Hogy állsz a japán hétvégés videókazik bedigizésével???

topok:

Xaga

Quote from: FeldinHogy állsz a japán hétvégés videókazik bedigizésével???

A táskában pihiznek és várják hogy túllegyek a szobeli érettségin.

.Attila

Quote from: XagaA táskában pihiznek és várják hogy túllegyek a szobeli érettségin.
Ó, szóval kaptál már vkitől... akkor az enyémre nincs is szükség?

Xaga

Quote from: TriviÓ, szóval kaptál már vkitől... akkor az enyémre nincs is szükség?

De igényt tartok rá, köv meeten elkérném.

Bantu

A Japán kultúrával kapcsolatban ajánlanék mindenkinek egy filmet, a címe:Tampopo. A film egy ramen "kifőzdéről" szól, bemutatva, hogy milyen komolyan is veszik a ramen készítést, a tálalást, a felszolgálást japánban.
A történet röviden: egy ilyen ramen kifőzdét vezet Tampopo, aki egy középkorú nő. Az üzlet nem megy igazán jól, erős a konkurencia, ráadásul Tampopo ramen-je nem is a legjobb. Az üzletbe betér egy teherautó sofőr, aki segit Tampopo-nak feljavitani az üzletet. Hozzá csatlakozik egy kis csapat, hogy megtanítsák a ramenfőzés titkaira Tampopo-t.
A film kellőkép szórakoztató, itt-ott kis fekete humorral.
Akit érdekel a téma, szerezze be, nézze meg, sztem megéri ;)

Gondolkodtam, hogy a filmek topic-ba írjam-e, de inkább ide tartozónak gondoltam :)