Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Moloko

Quote from: DamnatusÉn csak a péntekire megyek.
Tudod, hogy pontosan mikor kezdődik, mennyi a jegy stb. Visszaolvastam, de nem találtam, a tkbf honlapján pedig erről nincs szó.
Köszi.
nem tudom. Feldint kérdezd.
szoktam e-mailt kapni ha van vmi takabufin, de erről a pénteki dologról nem hallottam semmit

Moloko

(szereztem szórólapot, most begépelem ami magyarul van rajta)
  • Japán élelmiszer
  • Japán könyv, képregény, folyóirat, CD
  • Több mint 2000 japán nyelvű videó kölcsönzés
  • Olvasóterem
  • Hirdetőtábla
  • Házhozszállítás
Közlekedés: Moszkva tértől /Déli pu.-ról az 59-es villamossal a Vas Gereben utca megállóig.
Nyitva: 11:30-21:00 HÉTFŐ SZÜNNAP!!
Cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 91.
Tel/Fax: 06-1-3550289
Mobil: 06-30-9730422

Damnatus

Hali!

Asszem ide el kell látogatnom. Köszönjük Angel :)

.Attila

Quote from: Angel(szereztem szórólapot, most begépelem ami magyarul van rajta)
  • Japán élelmiszer
  • Olvasóterem
  • Hirdetőtábla
  • Házhozszállítás
Közlekedés: Moszkva tértől /Déli pu.-ról az 59-es villamossal a Vas Gereben utca megállóig.
Ott már voltam pár évvel ezelőtt. Volt pár videokazetta, de olyanok, amik engem érdekeltek, vagy legfeljebb csak kevés. De asszem volt Sailor Moon Live Action :D
Számomra akkor nem volt más érdekes dolog. De persze ez évekkel ezelőtt volt :)

DWz

Quote from: Angelbtw most szerdán lesz film a műcsarnokban. jön vki?

En jelentkeztem meg anno, de a mhely nem igy gondolta. :( Majd szamolj be lecci, hogy milyen volt!

Moloko

A Japán Alapítvány könyvtárában május 21. (péntek) és május 27. (csütörtök) között szabadon elvihetők régebbi példányok az alábbi újságokból: Nihongo Journal, SAPIO, AERA, Newsweek, Weekly Shonen Magazin. Az újságok igen hasznosak a japán nyelv tanulásához, gyakorlásához.

Xaga

Quote from: AngelA Japán Alapítvány könyvtárában május 21. (péntek) és május 27. (csütörtök) között szabadon elvihetők régebbi példányok az alábbi újságokból: Nihongo Journal, SAPIO, AERA, Newsweek, Weekly Shonen Magazin. Az újságok igen hasznosak a japán nyelv tanulásához, gyakorlásához.

Milyen kár hogy csütörtökön szándékszom ellátogatni oda. Angel vagy vki nem hoznátok el pár darabot??

Feldin

• Japán élelmiszer
  • Olvasóterem
  • Hirdetőtábla
  • Házhozszállítás

Még ma megnézem!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: XagaMilyen kár hogy csütörtökön szándékszom ellátogatni oda. Angel vagy vki nem hoznátok el pár darabot??
Akkor majd beugrom pénteken is.
Van valakinek utánfutója???
:hopp:

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Sajna Angel nem tok menni. Pedig a múltkori is szupi volt.
Majd meséld el!!!
Fránya vizsgák...

topok:

Feldin

Szakuról:

Megvilágosodás garantálva
(Erleuchtung garantiert) színes magyarul beszélő német vígjáték, 106
perc, 2000

Vetítik:
MTV: május 20. Csütörtök, 23:40

rendező: Doris Dörrie
forgatókönyvíró: Doris Dörrie, Ruth Stadler
operatőr: Hans Karl Hu
díszlettervező: Ruth Stadler
vágó: Inez Regnier, Arne Sinnwell

szereplő(k):
Uwe Ochsenknecht (Uwe)
Gustav-Peter Wöhler (Gustav)
Petra Zieser (Petra)
Ulrike Kriener (Ulrike)
Anica Dobra (Anica)
Heiner Lauterbach (Heiner)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Uwe élete romokban hever: kudarcot vallott mint apa és férj, a
felesége
elhagyta. Az első magányos estén feng shui szakértő testvérénél keres
menedéket, aki már régóta a Távol-Keletre készül. Másnap végül együtt
vágnak neki az útnak, hogy egy zen-budhista kolostorban találjanak
megnyugvást, valahol Tokió környékén. Az utazás azonban nem
egészen úgy alakul, ahogy elképzelték. Tokióban eltévednek, így a
tervezettnél előbb meg kell tapasztalniuk, milyen pénz és papírok
(vagyis anyagi kötöttségek nélkül) bolyongani egy kiismerhetetlen
neondzsungelben. Végül megtalálják a kolostort, itt viszont a szigorú
szabályok teszik próbára őket.

topok:

Xaga

"1995 tavaszán búvárok Okinawa stigetének partjainál hatalmas kősorokra leltek, amelyekben látszólag lépcsőzetesen egymásra rakott kockakövek voltak, tökéletes lepcső és hatszögű oszlopok maradványai. A japán partoknál összesen öt ilyen "építményt" találtak, mindegyiket viszonylag mélyen. Az ezt követő expediciók, amelyek jelenleg a tenger alatti alakzatokat vizsgálják, megállapították, hogy a leginkább megőrződöt példányok körülbelül 170 méterrel Okinawa délnyugati csücskétől, az Aguni és Yonaguni szigeteknél találhatók. Ott fedezték fel a körülbelül nyolcvanméteres alapzatú és húsz méter magas víz alatti "piramisokat". Felső felületük mindössze öt méterrel van a vízszint alatt. Részletes vizsgálat azonban még nem volt itt, s az alakzatok mesterséges eredete csak feltételezés: elképzelhető, hogy csak geológiai képződményekről van szó."

3. évezred cikke

Színes UFO cikke

mafe

hali
takabufi program mara:
fel 3tol memories anime.
kb 5 korul musashi maraton.
belepo nincs, kajat, italt hozzatok.

Shadowolf

Nemtom, hogy ezt ide kéne e írnom, de mindegy. :D Na szóval: ma elmentem Feldin-nel és Xaga-val a Japán Alapítvány könyvtárába az ingyen mangákért. :D Hát mit ne mondjak, nem túl sokat hagytunk másoknak...:hopp: Viszont a könyvtáros azt mondta, lehet hogy a 2002-es példányokat is el lehet majd vinni. Mi viszont ezt már nem vártuk meg, szóval akit azok esetleg érdekelnének, az még sztem gyorsan hívja fel öket. ;)

Feldin

Quote from: ShadowolfNemtom, hogy ezt ide kéne e írnom, de mindegy. :D Na szóval: ma elmentem Feldin-nel és Xaga-val a Japán Alapítvány könyvtárába az ingyen mangákért. :D Hát mit ne mondjak, nem túl sokat hagytunk másoknak...:hopp: Viszont a könyvtáros azt mondta, lehet hogy a 2002-es példányokat is el lehet majd vinni. Mi viszont ezt már nem vártuk meg, szóval akit azok esetleg érdekelnének, az még sztem gyorsan hívja fel öket. ;)
Bizony bizony!!! :)
Hozzátok csak! Ha lehet...
JA!
Van telhes IS mangájuk ottani olvasásra(japánul)

topok:

DWz

Tegnap teljesen veleten volt szerencsem? megnezni a 'Megvilágosodás garantálva' c. filmet. Eredeti cime Erleuchtung garantiert, imdb link pedig itt.

Sztori: Gustav (Gustav-Peter Wöhler) és Uwe (Uwe Ochsenknecht) testvérek. Elõbbi egy ezoterikus energia man, azaz házakba jár, és elmeséli, hogy energetikailag mennyire vannak rendben azok. Uwe családos ember, 4 gyermekével, feleségével él, azonban a nõ az egyik nap elhagyja a gyerekekkel. Elhatározzák, hogy elhúznak japánba, és beállnak egy kolostorba.

Véleményem: Nos, aki egy frenetikus vígjátékra számít, az meg ne nézze ezt a szart. Aki egy poénosabb filmre, az se. Ezt a filmet senki se nézze meg, kivéve az, aki hozzám hasonlóan kicsit japán mániás. A film fõszereplõi nagyon unszimpik, néha kézikamerás mûvészkedés, poén pedig semmi. 0. Még elmosolyodni se mosolyodtam soha. Az egyedüli dolog, ami miatt még is volt értelme megnézni a filmet, az a japánság. A kolostor érdekes, a japánok érdekesek, de ebbõl sokkal többet ki lehetett volna hozni. Sajnálom, mert szeretek jó filmeket látni, ez pedig silány. 5/2 Max.

Komplikato

• Japán élelmiszer ........
Megnéztem tegnap a boltot.
Nos annak ajánlott aki tud is már japánul, mivelhogy még megtalálni se egyszerű egy Mangát, ha legalább ki nem betűzi az ember a gerincfeliratokat :)
A legtöbb Mangából nem volt teljes sorozat, kivéve egyet, amit sikerült beazonosítanom, ez pedig az Inuyasha 1-20 (700Ft/db az olyan 14.000) volt.
Ellenben ... ha valaki akar japán kaját csinálni, vagy csináltatni, akkor alapanyogból lehet ám válogatni bőven!
Vagy ha valaki minden előzetes híresztelés ellenére meg akarja kostólni a miszó (miso) nevű csodát, hát van 20-30 féle van csak abból.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Xaga

Tehát a filmmúzeumon japán hétvége lesz műsor mellékelve, megkérhetnék valakit hogy vegyen föl pár műsort mert nálam nincs filmmúzeum.

Feldin

Quote from: KomplikatoMegnéztem tegnap a boltot.
Nos annak ajánlott aki tud is már japánul, mivelhogy még megtalálni se egyszerű egy Mangát, ha legalább ki nem betűzi az ember a gerincfeliratokat :)
A legtöbb Mangából nem volt teljes sorozat, kivéve egyet, amit sikerült beazonosítanom, ez pedig az Inuyasha 1-20 (700Ft/db az olyan 14.000) volt.
Ellenben ... ha valaki akar japán kaját csinálni, vagy csináltatni, akkor alapanyogból lehet ám válogatni bőven!
Vagy ha valaki minden előzetes híresztelés ellenére meg akarja kostólni a miszó (miso) nevű csodát, hát van 20-30 féle van csak abból.
Ma már tényleg elmegyek és megnézem...
Ja, ez itten az 500. postom!!! :)
És mint ígértem van avatar is!
Tomo-chan :)
Trivi! Ezer köszönet az Azumangáért!!! Már 14-nél tartok :)
:jee:

Edit: Tomo-chan a legjobb!!!!!

topok:

Shadowolf

Quote from: FeldinEdit: Tomo-chan a legjobb!!!!!

Sztem meg Chiyo-chan, de erröl most nem nyítok vitát. :D

Feldin

Quote from: ShadowolfSztem meg Chiyo-chan, de erröl most nem nyítok vitát. :D
Pedig affelé haladsz :)
De Osaka is nagy! ;)

topok:

.Attila

Sakaki rulz!!! nincs vita, mert  :uzi: :)

Feldin

Quote from: TriviSakaki rulz!!! nincs vita, mert  :uzi: :)
Tomo a legnagyobb!!!
És :uzi:

topok:

.Attila

Quote from: FeldinTomo a legnagyobb!!!
És :uzi:
/me észrevétlenül előcsúsztatja dobókéseit...

jujj de :_off:

Feldin

Amúgy a Szakuról:

Május 24., hétfő
----------------
HBO 10:50 Metropolis.

Május 28., péntek
-----------------
National Geographic 11:00
Híd a Kwai-folyón

Május 29., szombat
------------------
National Geographic 17:00
Híd a Kwai-folyón

A silány választékért bőven kárpótol a Filmmúzeum japán hétvégéje,
amelynek műsora, mint azt már főcerk. úr megírta, itt található:

http://www.szaku.hu/japan_hetvege.html

topok:

Xaga

Kicsitt :_off:-ban vagytok.

mafe

Megvilágosodás garantálva. Már az Imdb user comment is magáért beszél:

Education about Buddhism is required.

Ha nincs akkor semmit nem fogsz úgy érteni, ahogy a rendező értetni szeretné:)

DWz

Okes, de oda volt irva, hogy vigjatek! Inkabb zokogtam rajta, mint nevettem.

Exo

Most Japán Hétvége a Filmmúzeum csatornán!!!! :D :jee:

Jó szórakozást mindenkinek!

Xaga

Quote from: ExoMost Japán Hétvége a Filmmúzeum csatornán!!!! :D :jee:

Jó szórakozást mindenkinek!

Kár hogy nincs nálam Filmmúzeum  :ejj: