Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Xaga

Quote from: KvikvegJapán fürdõs cikk még Júniusból.
Cikk

Az Axel.hu cikke (mi anno az index.hu-sat beszéltük át) nem tom van e benne vmi új.

Komplikato

Quote from: XagaAz Axel.hu cikke (mi anno az index.hu-sat beszéltük át) nem tom van e benne vmi új.
Nos az Indexes cikkhez képest szerintem rengeteg. Például kik és hol építenének ilyet, meg még igen csak feltételes módban van ...
Tudom amúgy tahó vagyok, de japán onsen-ben létezik olyan kültéri fûrdõ, mint a Love Hina sorozatban a kertel ölelt sziklás fürdõ?
Egy olyan jobban izgatna, mint a többszemélyes kád  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Damnatus

Hali!

A Love Hinát még nem láttam (pótlom hamarosan), de amikor utoljára szó volt japán fürdõrõl, én teljesen abban a hitben voltam, hogy nyílt, természetes fürdõ lesz. Az az igazán feelinges.

Pharaoh

Jól átvertek minket.  video

Kvikveg

A 'mai' film kb '81-es volt... :(
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xaga

Bejegyeztem naptáramba hogy holnap "Frei Japán" azaz a Freiben valószínû japánról lesz szó. Nem vagyok benne biztos az oldalán az elõzetesben nincs semmi de azért nézzetek bele hátha meglátjuk Japánt...magyar szemmel :D

Stairan

Quote from: XagaBejegyeztem naptáramba hogy holnap "Frei Japán" azaz a Freiben valószínû japánról lesz szó. Nem vagyok benne biztos az oldalán az elõzetesben nincs semmi de azért nézzetek bele hátha meglátjuk Japánt...magyar szemmel :D
És ez a TV2-ön lesz?Mert megnéztem a tv2.hu oldalon a holnapi mûsört, de ott semmit nem írnak a Frei Dossziéról..

Xaga

Quote from: StairanÉs ez a TV2-ön lesz?Mert megnéztem a tv2.hu oldalon a holnapi mûsört, de ott semmit nem írnak a Frei Dossziéról..

Valószínû hétfõn lesz mert mindig akko van és tv2. Csak én beírtam magamnak holnapra hogy el ne felejtsem csak azt nem írtam oda hogy nem aznap lesz. Me => baka :)

Xaga

Tévedtem nem hétfõn lesz. De biztos lesz vmi (feltéve ha le nem vették azóta mûsorról) különben nem jegyeztem volna fell magamnak 3 hónappal ezelõtt. Na majd utána járok de azért ti is figyeljetek.

Pharaoh

2004. szeptember 13. 21:10 TV2

A következõ Dossziéban:

Szamurájok, akik évszázadok óta õrzik a titkot, de most mégis megmutatnak valamit

Egy kultúra ahol nem szúrnak senkit hátba. Ahol õszinték az emberek. A magyarok is.

A japán titok...

Nem lesz rossz a 38. hét, Dosszié és GITS.

Komplikato

2004. szeptember 15. 23:30 MTV1
Szellem a kagylóban  :morci:  

Ez nagy valószinûséggel a Ghost in the Shell akar lenni.  :hopp:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Moha

Quote from: Komplikato2004. szeptember 15. 23:30 MTV1
Szellem a kagylóban  :morci:  

Ez nagy valószinûséggel a Ghost in the Shell akar lenni.  :hopp:
Az hát! Itt van amit a Port.hu ír róla.

Nephilim

Quote from: MohaAz hát! Itt van amit a Port.hu ír róla.

Szellem a kagylóban? Ilyen a szinkronnyja is?
Mer akkor biz  :tezsvir: grat...
A hõsnõ meg Kuszanagyi. Jézusom.  :grrr:
"God's in his heaven. All's right with the world."

Pharaoh

Remélem felirattal fog menni, mint néhány Kitano film is.

Damnatus

Hali!

Emberek! Hát nem értitek! Igényes animét fog adni egy magyar csatorna. Lehet, hogy ez fejlõdés?

Shadowolf

Quote from: DamnatusHali!

Emberek! Hát nem értitek! Fõmûsoridõben igényes animét fog adni egy magyar csatorna. Lehet, hogy ez fejlõdés?

Ez mind szép és jó, de mi köze ennek a japán kultúrához? :P

Damnatus

Hali!

Hát csak annyi, hogy a japán kultúra termékeinek eme gyöngyszeme kerül egy közszolgálati csatorna adásába.

Meske

2004. szeptember 13. 21:10 TV2
A Frei-Dossziéban:

Szamurájok, akik évszázadok óta õrzik a titkot, de most mégis megmutatnak valamit

Egy kultúra ahol nem szúrnak senkit hátba. Ahol õszinték az emberek. A magyarok is.

A japán titok...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Feldin

Kedves Olvasóink!

Örömmel továbbítjuk az Örökmozgó Filmmúzeum japán filmklubjának programját.

Kellemes idõtöltést kívánunk!
A Japán Alapítvány könyvtárosai

JAPÁN FILMKLUB AZ ÖRÖKMOZGÓBAN
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, Bp. VII., Erzsébet krt. 39
Tel: 342-2167

szeptember 6. hétfõ

18.00

TOKIÓI TÖRTÉNET
(Tokyo monogatari), japán, 1953, r: Ozu Yasujiro, f: Noda Kogo, Ozu Yasujiro, o: Atsuta Yushun, z: Saito Takayori, sze: Ryu Chishu (idõs apa), Higashiyama (idõs anya), Yamamura So (nõs fiú), Sugimura Haruko (férjes lány), mf/J, 136 perc

Két idõs ember Tokióba utazik, hogy viszontláthassa gyermekeit. Valószínûleg ez lesz utolsó találkozásuk, s az öregek és a fiatalok egyaránt tudják ezt.

[japán filmklub]

szeptember 12. vasárnap

20.00

A HÉT SZAMURÁJ
(Shichinin no samurai), japán, 1954, r: Kurosawa Akira, f: Hashimoto Shinobu, Oguni Hideo, Kurosawa Akira, o: Nakai Asakazu, z: Hayasaka Fumio, sz: Shimura Takashi (Kanbei), Toshiro Mifune (Kikuchijo), Ko Kimura (Katsuchiro), Tsushima Keiko (Shino), mf/J, 160 perc

Egy ismétlõdõ rablótámadásoknak kitett falu gazdátlan szamurájokat (roninokat) fogad fel, hogy azok mint a harc mûvészei, megvédjék a termésüket. Ez végül nem kis áldozat árán és a falusiak részvételével sikerül is. A rendkívül mozgalmas csatajelenetekben megjelenített harc ellenére sem egyszerû kosztümös kalandfilmet látunk, hiszen Kurosawa itt is az embereket, az emberi kapcsolatokat helyezte a középpontba: a parasztoknak mindenekelõtt magukat, vagyis számító önzésüket, gyanakvásukat kell legyõzniük. Ez a nagy kritikai és közönségsikert aratott filozofikus mélységû szamurájfilm szolgált egy hasonlóképpen közkedvelt amerikai western, A hét mesterlövész alapjául.

----------------

Én 12.-én mennék. még vki?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Damnatus

Hali!

hétfõ nekem nem jó, vasárnap meg nem biztos, hogy elérném a hévet (amivel elérném az utolsó buszt). Egyébként a filmet már láttam, elõbb, mint a hét mesterlövészt.

.Attila

A következõ Frei-dossziéban Japánról és japánban élõ magyar emberekrõl lesz szó. Ígéretesnek tûnik, még annak is, aki utálja a Frei-dossziét (ugye Baldy? :)).

Marfy

Mikor szokott lenni ez a mûsor mondjuk biztos hétköznap lesz és nem láthatom :(.

Meske

Quote from: NokiMikor szokott lenni ez a mûsor mondjuk biztos hétköznap lesz és nem láthatom :(.
Most hétfõn lesz, 21:10-tõl a TV2-n

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Marfy

Quote from: FeldinKedves Olvasóink!

Örömmel továbbítjuk az Örökmozgó Filmmúzeum japán filmklubjának programját.

Kellemes idõtöltést kívánunk!
A Japán Alapítvány könyvtárosai

JAPÁN FILMKLUB AZ ÖRÖKMOZGÓBAN
Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, Bp. VII., Erzsébet krt. 39
Tel: 342-2167

szeptember 6. hétfõ

18.00

TOKIÓI TÖRTÉNET
(Tokyo monogatari), japán, 1953, r: Ozu Yasujiro, f: Noda Kogo, Ozu Yasujiro, o: Atsuta Yushun, z: Saito Takayori, sze: Ryu Chishu (idõs apa), Higashiyama (idõs anya), Yamamura So (nõs fiú), Sugimura Haruko (férjes lány), mf/J, 136 perc

Két idõs ember Tokióba utazik, hogy viszontláthassa gyermekeit. Valószínûleg ez lesz utolsó találkozásuk, s az öregek és a fiatalok egyaránt tudják ezt.

[japán filmklub]

Hát ezt jól benéztem azt hittem hogy a Filmuzeom-on lesz a TV-ben  :lol: .
Én meg csak keresem az újságban és semmi :).

Xaga

Spektrum:
Kelet Fényei 6.: Kiotó
Szept 13. 8:00
Szept 16. 16:30

Marfy

Quote from: XagaSpektrum:
Kelet Fényei 6.: Kiotó
Szept 13. 8:00
Szept 16. 16:30

Ez a mûsor tegnap is volt csak véletlenül vettem észre mikor kapcsolgattam :).

Komplikato

Gratulálok Frei Tamásnak, amiért 3 másodpercben összefoglalva sikerült a Mangát a Szexképregény szóval egyenértékûvé tennie, és mert igyekezett bebizonyítani, hogy ...
1. A japánok csúnya perverz, lelkibeteg banda.
2. A Manga az szexképregény, a japán rajzfilmek meg annyira, de ANNYIRA erõszakosak, hogy a gyerekek!!! lelki egészségét szemelött tartva még a magyar tévében is be lettek tiltva!  :wtf:

Kb. ennyit vártam tõle, de azért bosszant. Ennyit tud. kész.

roderick

Quote from: KomplikatoGratulálok Frei Tamásnak, amiért 3 másodpercben összefoglalva sikerült a Mangát a Szexképregény szóval egyenértékûvé tennie, és mert igyekezett bebizonyítani, hogy ...
1. A japánok csúnya perverz, lelkibeteg banda.
2. A Manga az szexképregény, a japán rajzfilmek meg annyira, de ANNYIRA erõszakosak, hogy a gyerekek!!! lelki egészségét szemelött tartva még a magyar tévében is be lettek tiltva!  :wtf:

Kb. ennyit vártam tõle, de azért bosszant. Ennyit tud. kész.

Azért egy átlag magyar riporterhez képest elég korrekt volt, söt...
csak ne azt a mocsokrondán kinézö Galactic expresst vágták volna be mindig :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Itachi

Na igen ,meg a sztereotíp: "az egyenes japán gondolkodás".Ja persze...A japánoknál sunyibb és képmutatóbb nép kevés van.Aki meg ezt megcáfolja az ne is látogassa a usteam et.Ja meg nem igaz, hogy anime bõl is azt a fosszilis Galaxy Express t mutatták.Meg a nõk paradicsoma...Pff!!!!!!!Amit egyetlen pozitívum volt, az hogy Kitano Takeshi is szerepelt benne. :)  De ezzel ki is fújt.Kawaguchi Judit meg becaphatja. :b+: meg persze az "erõszakos" japán "rajzfilmek"...mért egy ilyen õskövületet interjúvoltak???Mért nem mondjuk ,Shirow urat???Vagy Kishimoto-sant? Nekem Takahashi Rumiko is jó lett volna(bár nem szeretem).Ja és persze a suttyó átlag magyar meg azt egészbõl azt fogja megjegyezni ,hogy a "sok sex manga" .ja és majd várom, hogy faggasson az egyik ismerõs néni, meg kioktasson ,hogy a japánok mien xarok-mituán nagy Frei nézõ. :b+:  :kabbea:  :hogyaza:  :nagyere:  :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Moha

Nem igaz! Édes jó apám miatt lemaradtam róla!!! :hogyaza:
Nem fogják ismételni, ill. nem vette fel valaki véletlenül?
Bár ahogy olvasom, nem sok jóról maradtam le, de érdekelne, miket is mondott Tomi....