Main Menu

Japán kultúra

Started by Moloko, 2004-01-18, 04:54:25

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: NokiDe fel ám de nem is igazán Tokyo volt hanem csak gyorsan átutaztak Japánon és Tokyo-val kezdtek de csak 1 órás volt,  28.-án viszont este 7 kor csak Tokyo lesz de azt is felveszem, remélem az hosszabb lesz.
Mivel én lemaradtam róla, majd érdekelne. Gondolom videókazin van, nem?

Marfy

Quote from: MohaMivel én lemaradtam róla, majd érdekelne. Gondolom videókazin van, nem?

Jaja
De itt a suliban be lehetne digitalizáni mert van vágó meg minden csak :lame: vagyok hozzá.

Xaga

Quote from: NokiJaja
De itt a suliban be lehetne digitalizáni mert van vágó meg minden csak :lame: vagyok hozzá.

Csak digitalizáld be vki biztos megcsinálja neked ha megkéred vagy megmutatja hogy kell csinálni nem kell megvágni ha mégis majd megvagdosom:)

Feldin

Keddtõl csütörtökig
--------------------
Cool TV 22:30
Slayers.

Szombat-Vasárnap
----------------
Yugioh
Cool TV 14:00

November 22., hétfõ
-------------------
Eurosport 19:30
Szumó. Aki Basho 10-12. nap

November 24., szerda
--------------------
Spektrum 11:55
Zen-zóna 13/12.

November 25., csütörtök
-----------------------
Spektrum 18:35
Zen-zóna 13/13.

November 27., szombat
---------------------
MTV1 16:10
Harminc másodperc Tokió felett. USA háborús film (1944).
Fsz: Van Johnson, Spencer Tracy.

November 28., vasárnap
----------------------
RTL Klub 9:10
Inuyasha. (Szóltak, hogy ezt is írjam :-))

Spektrum 19:55
Zen-zóna 13/13.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Kicsit utánanéztem, milyen ösztöndíjakat lehet elnyerni a BME-n. 3 féle van:
- University of Tokyo (alias Todai)
- Waseda University (szintén Tokyo-ban van)
- Osaka (:D) University (elvileg ez az, de nem biztos, hogy jó linket adtam be)

Az utóbbi építészeknek, a waseda-i meg gazdasági, vagy villanykarosoknak van. Elég kevesen szokták beadni a pályázatot, úgyhogy van esély, állítólag már 3.8-as ösztöndíjátlaggal lehet próbálkozni. Én meg is fogom próbálni, csak az a gond, hogy a Todai-ra nov. 15. volt a a határidõ, és ezt persze nov. 17-én vettem észre. A másik gond, hogy mindenhova kell a TOEFL egynyelvû angol nyelvvizsga. Meg lehet csinálni, hogy enélkül adod le a pályázatot, csak akkor egy nyilatkozatot kell írni, hogy adott határidõn belül leteszed.
Ja, a másik kettõre dec. 13-ig lehet pályázni. A waseda-it nagy valószínûséggel el is nyerném, de... nincs TOEFL vizsgám, és régen foglalkoztam így az angol nyelvvel. Jövõre TDK-t írnék, visszajönni Japánból meg szerintem nem lehet. És amúgyis a Todai-hoz húz a szívem :( Tudom, tudom, fene nagy problémáim vannak, de nem tudom, hogy most pályázzam-e meg, vagy csak jövõre :beken:

BME-s bajtársaim, lehet kaparni egy kicsit ebben és a köv. félévben, és akkor irány Japán :)

Marfy

Ha a Todai-on jársz üdvözlöm Naru-t és Keitaro-t ;)

.Attila

Quote from: NokiHa a Todai-on jársz üdvözlöm Naru-t és Keitaro-t ;)
Ha oda is megyek, akkor is még várhatnék arra majdnem 2 évet :) (vagy inkább :().
Végre itt a lehetõség, erre meg nem tudom tisztán eldönteni, hogy igen, most kell, vagy nem, várjak még, de akkor meg elúszhat a lehetõség, mert lehet, hogy akkor nem jön be vmilyen okból kifolyólag.

Feldin

A Todai a legnehezebb egyetem, és te tanulás mellett még nézelõdnél utazgatnál meg ilyesmi, szóval szerintem menj egy könnyebbe!
Angel! Animecon??? A+???

A mûsor a Szaku listáról:

Keddtõl csütörtökig
--------------------
Cool TV 22:30
Slayers.

Szombat-Vasárnap
----------------
Yugioh
Cool TV 14:00

November 29., hétfõ
-------------------
Eurosport 19:00
Szumó. Aki Basho 13-15. nap

December 1., szerda
-------------------
Spektrum 12:05
Zen-zóna 13/13.

National Geographic 21:00, csüt.0:00
Határtalan építészet. 13/10. Tokió.

December 3., péntek
-------------------
Duna TV 22:05
Kwaidan. Japán horrorfilm.

December 4., szombat
--------------------
National Geographic 12:00
Határtalan építészet. 13/10. Tokió.

December 5., vasárnap
---------------------
RTL Klub 9:35
Inuyasha.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

.Attila

Nem nehézség alapján fogok választani ;) Ill. ez legfeljebb olyan kis súllyal szerepelne a döntésben, hogy el is hanyagolhatom. Sokkal fontosabb az, hogy mikor szeretnék kimenni (köv. tanév vagy azutáni), alapvetõen ez fogja eldönteni (na meg a TOEFL vizsga :rolleyes: ).

Manu

Quote from: TriviNem nehézség alapján fogok választani ;) Ill. ez legfeljebb olyan kis súllyal szerepelne a döntésben, hogy el is hanyagolhatom. Sokkal fontosabb az, hogy mikor szeretnék kimenni (köv. tanév vagy azutáni), alapvetõen ez fogja eldönteni (na meg a TOEFL vizsga :rolleyes: ).

Ne vacakolj, ez csak elhivatottság kérdése, jövõre is lesznek akadájok, meg nehézségek, ami miatt vacilálhatsz! Végy példát Keitaroról. Szerintem ess neki, max. nem sikerül, de akkor még mindig mehetsz jövõre.

Moloko

Quote from: FeldinDecember 3., péntek
-------------------
Duna TV 22:05
Kwaidan. Japán horrorfilm.
errõl mit lehet tudni?

Manu

Quote from: Angelerrõl mit lehet tudni?
Kwaidan

.Attila

Quote from: ManuNe vacakolj, ez csak elhivatottság kérdése, jövõre is lesznek akadájok, meg nehézségek, ami miatt vacilálhatsz! Végy példát Keitaroról. Szerintem ess neki, max. nem sikerül, de akkor még mindig mehetsz jövõre.
Az elhivatottság megvan. Ki akarok menni Japánba!!! :)
A kérdés az, hogy a köv. évben, vagy azután. Tkp. az a kérdés, hogy csúsztassam-e el a dolgot azért, hogy a Todai-ra mehessek, vagy jó a Waseda egyetem is. És még vannak szempontok, pro és kontra mindkét oldalon. Bár nagyon úgy néz ki, hogy most kéne menni. Olyan izgi egyébként :hopp:

Isi101

Néhány ismertebb japán kertrõl egy igen jól sikerült oldal....
http://academic.bowdoin.edu/zen/
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nézzétek meg

Feldin

Quote from: Isi101Néhány ismertebb japán kertrõl egy igen jól sikerült oldal....
http://academic.bowdoin.edu/zen/
Mindenkinek csak ajánlani tudom, nézzétek meg
Egy ilyet kerestem már rég!!! Arigatou!
Már csak egy olyat mondj ahol ház illetve lakás külsõk belsõk vannak!

topok:

Isi101

Quote from: FeldinEgy ilyet kerestem már rég!!! Arigatou!
Már csak egy olyat mondj ahol ház illetve lakás külsõk belsõk vannak!
Majd ha látok, szólok, bár elég nehéz olyan oldalakon navigálni ahol javarészt kanjival vannak a szövegek (max azt a menüpontot találom meg ami azt jelenti: Downloads :))

.Attila

Quote from: FeldinMár csak egy olyat mondj ahol ház illetve lakás külsõk belsõk vannak!
Ezek elég modern elképzelések, nem hagyományos építészet :)
1 2 3 4

Kastélyok:
Edo Himeji Nijo Osaka Shuri

Még mielõtt elkezdenék mindent belinkelgetni, inkább egy linket adok, innen aztán rengeteg felé mehetsz, és könnyû navigálni.
Japan - Index and Search

És fentebb linkeltem az egyetemeket, ott pl. a Waseda egyemrõl vannak video-k, érdemes megnézni, nagyon szép.

edit: egy képet belinkelek példának: Shuri kastély

Moloko

Quote from: ManuKwaidan
magyarul?

Manu

Quote from: Angelmagyarul?

Ha csak végigfutsz rajta, szerintem már az is elég info, de azért lefordítom.

1964-es, tehát nem mai gyerek, szerintem mai szemmel a horror jelzõ túzás lehet rá. A japánok egyébként nagyon értenek a misztikus horrorhoz (Ringu, Dark Water, Ju On) és ez is valami szellemtörténet, úgyhogy érdemes megnézni. Ezt a 7.7/10-es nézõi értékelés is alátámasztja, ami az IMDB már a jobb filmeknek jár. Négy teljesen külön történetet dolgoz fel, melyek szelemkhez kötõdnek...

.Attila

Feldin, megnézted a fenti linkeket? Volt vagy 1 óra, ha nem több, mire felkutattam ezeket neked ;)

Feldin

Quote from: TriviFeldin, megnézted a fenti linkeket? Volt vagy 1 óra, ha nem több, mire felkutattam ezeket neked ;)
Ja, köszi!!!

topok:

Feldin

Kedd-Csütörtök
--------------
Cool TV 22:30 Slayers

December 13., hétfõ
-------------------
Eurosport 19:30
Szumó. Kyushu Basho 1-3. nap

RTL Klub 22:45
A préda. USA-film.

December 17., péntek
--------------------
National Geographic Channel

10:00 Harcmûvészetek: Karate
11:00 Harcmûvészetek: Aikido
15:00 Szamurájvirtus
18:00 Szamurájvirtus

December 18., szombat
---------------------
Spektrum 8:00
Fura túra a Föld körül. 13/8: Tokió titkai

Filmmúzeum 14:00
A karakuritól a modern technológiáig

Cool TV 23:15
Jakuza zsaru. USA akciófilm

TV2 23:20
Négyes átverés. USA-film.

December 19., vasárnap
----------------------
RTL Klub
9:30 Inuyasha
15:15 Yugioh

RTL Klub 21:55
Johnny Mnemonic. USA film. (Kitano Takeshi is szerepel)

topok:

.Attila

A préda egész jó film :)
Most csak a vonatos jelenettõl láttam, de szvsz úgyis a végefele a legjobb az egészben :jee:

Marfy

Quote from: FeldinDecember 17., péntek
--------------------
National Geographic Channel

10:00 Harcmûvészetek: Karate
11:00 Harcmûvészetek: Aikido
15:00 Szamurájvirtus
18:00 Szamurájvirtus

December 18., szombat
---------------------
Spektrum 8:00
Fura túra a Föld körül. 13/8: Tokió titkai

Ezeket majd felveszem kazira meg van már a Travel chanellrõl is pár dokumentum film, ha majd valakit érdekel a kazetta megbeszélhetjük.

Feldin

topok:

Damnatus

Hali!

Volt mtv2-ön két japán film is. Az egyiket nem bírtam végignézni, mert hulla fáradt voltam, a másikról lemaradtam.
Láttátok, meg van valakinek?

Marfy

Quote from: DamnatusHali!

Volt mtv2-ön két japán film is. Az egyiket nem bírtam végignézni, mert hulla fáradt voltam, a másikról lemaradtam.
Láttátok, meg van valakinek?
Sajna nem láttam mert nem is tudtam róluk, ha kegközelebb is lesz ilyen szólj elõre lécci ;).

Fazék

mindjárt kezdõdik valami közepesre értékelt japán akció-sci-fi az HBO-n
Returner
port.hu
kíváncsiságból belepillantok :)

edit: hát ez a film valami nagyon gyenge volt... E.T.+Matrix+Independence Day+gyenge akciófilm elemek siralmas egyvelege volt... a francba hogy nem inkább a Slayers következõ részét néztem meg a gépen... újabb példa hogy óvatosan az imdb-s pontozással.. a 6.7/10 azért általában még a kellemesen nézhetõ kategóriába szokott esni pedig... nu mindegy.

Manu

Quote from: Blimpmindjárt kezdõdik valami közepesre értékelt japán akció-sci-fi az HBO-n
Returner
port.hu
kíváncsiságból belepillantok :)

edit: hát ez a film valami nagyon gyenge volt... E.T.+Matrix+Independence Day+gyenge akciófilm elemek siralmas egyvelege volt... a francba hogy nem inkább a Slayers következõ részét néztem meg a gépen... újabb példa hogy óvatosan az imdb-s pontozással.. a 6.7/10 azért általában még a kellemesen nézhetõ kategóriába szokott esni pedig... nu mindegy.

Vagy olvasd el, amit a Filmek threadben írok! Né' csak! ;)

Isi101

Quote from: Feldinhttp://www.haiku.hu/
Köszi, Köszi, Köszi !!!
(Terebess online -> Ázsia lexikon és E-tár -> Japán)

Nagyon szép gyüjtemény japán írók és költõk mûveibõl, illetve még sok minden a japán szokásokról, tájakról.