Fantáziáljunk! Magyarországon játszódó anime...

Started by Ramiz, 2004-03-03, 19:26:55

Previous topic - Next topic

Pandóra

Quote from: KiltehMellesleg az ilyen paródiákat leszámítva sztem tényleg igaza van Sötét Angyalnak: "Jobb az ilyet elvonatkoztatni szerintem valós tértől és időtől."
Én, mint ex-Sötét Angyal, köszönöm az egyetértést.  :)  :tezsvir:
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Karma XXL

Quote from: KiltehLove Balaton
Neon Honfoglalás Evangelion
Oh! My Kolbász!
Battle Programmer SysOP XXL -> Te sem vagy semmi!  :lol:

Kösz :D

Épp filózunk az osztálytársakkal, hogy rajzolni kéne valami manga-szerűt, olyan MegaTokyo-félét (végtére is magyarok vagyunk, nem japánok :rolleyes: ) csakhát Exo kezdeményeit (bocs, a te szóhasználatod!) leszámítva nem nagyon tudunk :D

Exo

Quote from: SysOP XXLKösz :D

Épp filózunk az osztálytársakkal, hogy rajzolni kéne valami manga-szerűt, olyan MegaTokyo-félét (végtére is magyarok vagyunk, nem japánok :rolleyes: ) csakhát Exo kezdeményeit (bocs, a te szóhasználatod!) leszámítva nem nagyon tudunk :D

Köszönöm a magasröptű dícséreteket!:D
Majd csak összedobunk valamit! :D
(pl.: Mellsing, Csokits, Kiwi ha nem éretlen, Vizelnélbe, Kecsó Saga, Ott Megállj Tícsör) :D
((Nekem már van egy jó kis tervem [sőt már az első fejezet forgatókönyve is] !!! :D:D ))

Moloko

Quote from: RamizNem is rossz ötlet... Vagy: "Ősmagyar Scroll" - valami jó zaftos-véres sztorit. És: "Nausicaa of the puszta of the wind" (kevésbé festői, mint az eredeti, de kukacok itt is vannak :p ).
:lol: :lol: :lol: hát ez megichletett :) http://usteam.uw.hu/pictures/b/pics/1081499090417.jpg
Quote from: belabacsiÜhm. Én Magyarországon egy jó kis vámpírtörténetet tudnék elképzelni.
arra ottvan az Underworld ;)
Quote from: Exo((Nekem már van egy jó kis tervem [sőt már az első fejezet forgatókönyve is] !!! :D:D ))
halljuk/lássuk! :D

Komolyra fordítva a szót én valami olyanon gondolkozom ami a Táltos történeteket dolgozza fel -> gyógyítások, csodák stb. és mondjuk ennek a találkozását a keresztény térítésekkel, és hogy mennyire behalt a régi hit :(

Kalibur

Quote from: Angel... és hogy mennyire behalt a régi hit :(
Hadd legyek egy kicsit off, mert ez az egy részlet nagyon megragadta a figyelmemet... Valahol "vicces", nem? Tényleg nem maradt túl sok abból a bizonyos eredeti vallásunkból...
Hmm kicsit gondolkodva... Grave of a nation... nem vicces viszont nagyon szépen rá lehetne húzni a történetet kis hazánk sorsára... (blehh, abba is hagyom... a filozófia nem az én szakterületem)
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Moloko

Quote from: KaliburHadd legyek egy kicsit off, mert ez az egy részlet nagyon megragadta a figyelmemet... Valahol "vicces", nem? Tényleg nem maradt túl sok abból a bizonyos eredeti vallásunkból...
Hmm kicsit gondolkodva... Grave of a nation... nem vicces viszont nagyon szépen rá lehetne húzni a történetet kis hazánk sorsára... (blehh, abba is hagyom... a filozófia nem az én szakterületem)
ezért mondom, hogy egy ilyen animére tényleg kiváncsi lennék, mert legalább tálcán kínálnák nekem az infót a régi hitről. ellenben így utána kell járni. vicces, hogy eddigi iskolaéveim (12) alatt összesen kétszer hallottam a dologról, de csak egyetlen vonatkozásban: és István leszámolt a pogány rokonokkal és áttérítette a népet a keresztény hitre. okos. mi meg most már lassan azt se tudjuk hogy olyan is volt. :(

Pandóra

Quote from: Angelezért mondom, hogy egy ilyen animére tényleg kiváncsi lennék, mert legalább tálcán kínálnák nekem az infót a régi hitről. ellenben így utána kell járni.
Egy ilyen írásában én is szívesen benne lennék + kicsit tájékozott is vagyok a témában.
De pl. nekem tetszett, hogy az István, a királyban Koppány egy szinte pozitív figura. Én persze neki drukkoltam.  :rotflol:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Kalibur

Akkor forgatókönyv már lenne. Csakhogy a vizuális ill audió munkálatokra kik vállalkoznának, plussz honnan szednénk rá a pénzt?

Pandóra

Quote from: KaliburAkkor forgatókönyv már lenne. Csakhogy a vizuális ill audió munkálatokra kik vállalkoznának, plussz honnan szednénk rá a pénzt?
Miután befejeztük a gyűjtést Soridan öccsének, te jössz.  :hopp:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Kalibur

Quote from: PandóraMiután befejeztük a gyűjtést Soridan öccsének, te jössz.  :hopp:
Éneztmostnagyonnemértem... mért kell nekem gyűjteni? (nem mintha ellenezném, sőőt, de azért nem ártana tudnom...)

Shadowolf

Quote from: KaliburÉneztmostnagyonnemértem... mért kell nekem gyűjteni? (nem mintha ellenezném, sőőt, de azért nem ártana tudnom...)

Honnan szednénk rá pénzt? -re volt a válasz. ;)

Kalibur

Quote from: ShadowolfHonnan szednénk rá pénzt? -re volt a válasz. ;)
De azt a pénzt nem nekem kéne gyűjteni...  :rolleyes:

Shadowolf

Quote from: KaliburDe azt a pénzt nem nekem kéne gyűjteni...  :rolleyes:

De te vetetted fel a kérdést, és ő sztem ebből indult ki...

Pandóra

Quote from: ShadowolfDe te vetetted fel a kérdést, és õ sztem ebbõl indult ki...
Igen, így volt.
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Kalibur

OK... ezer bocsánat oktondi kérdésemért  :)

Ramiz

Ha már mindenáron gyűjtögetni akartok, gyűjtögessetek nekem! ;)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pandóra

Quote from: RamizHa már mindenáron gyűjtögetni akartok, gyűjtögessetek nekem! ;)
Szerintem mindenkinek. A pénznek sajnos az a szokása, hogy akármennyi van, mindig lehetne többi.
De én bölcsész vagyok! Enyém az elsőbbség!!! :beken:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Feldin

Angel az akép szuper!!!
Ha így folytatjátok még a végén tényleg lesz belőle vmi :)
Hajrá!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moloko

Quote from: FeldinAngel az akép szuper!!!
Hajrá!!!!
domo domo :)
de mondja csak a nagyságos olvasóközönség van itt valaki aki ért a rajzfimkészítés bármely mozzanatához is akár?

Kalibur

Quote from: Angeldomo domo :)
de mondja csak a nagyságos olvasóközönség van itt valaki aki ért a rajzfimkészítés bármely mozzanatához is akár?
A végeredmény megtekintése annak számít ?? :D
Különben az egyetlen ember aki tudom, hogy ért, az Kid... ő pedig nem fórumtag...

Shadowolf

Quote from: KaliburKülönben az egyetlen ember aki tudom, hogy ért, az Kid... ő pedig nem fórumtag...

Akkor tudod mi a teendő... :rolleyes: :D

Moloko

Quote from: KaliburA végeredmény megtekintése annak számít ?? :D
Különben az egyetlen ember aki tudom, hogy ért, az Kid... ő pedig nem fórumtag...
tudom, őt én is ismerem...
mondjuk meg lehetne kérni szépen hogy egy meeten tartson nekünk előadást a rajzfilmkészítésről minden kicsi mozzanattal együtt, mi meg majd bőszen jegyzetelnénk.

Kilteh

Quote from: KaliburA végeredmény megtekintése annak számít ?? :D
Valahogy nekem is egyből ez jutott az eszembe :P :rotflol:
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Pandóra

Quote from: FeldinAngel az akép szuper!!!
Hajrá!!!!
:confused: milyen kép :confused:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"

Moloko

Quote from: Pandóra:confused: milyen kép :confused:
kép
mesélt nekem vki rajzfilmkészítésről, majd beírom

no itt van lejjeb. nem kérdeztem meg attól aki mondta hogy beírhatom e, de mivel sok semélyes nincs benne beírtam ^^"

Moloko

> tehat ugye alap hogy megcsinaljuk story-t, forgatokonyv megvan
> utana mint a standard filmeknel megcsinaljak rajzosan is ugyan azt, story hogy megy majd vegig (passz angol neve)
> [forgatókönyv] imho ua mint sima filme, ki merre megy, hova, stb
> attol hogy szereplok elok ugyan ugy "mozgatni" kell oket
> szal ki mit mond, hogynez, stb
> ruha, blabla
> amikor ez megvan, persze kell csinalni par elozetes tervet
> pl karakterek hogy nezzenek ki
> esetenkent kapnak jo kis munkat rajzolok
> hogy valo eletben nezzek meg hogy mozog 1 mondjuk 1 gorilla
> mivel egesz valo eletre epul, ember szeme is ahoz van szokva, mast nem adhatsz neki
> tehat jelentsuk ki azt batran hogy megvan minden elokeszuletunk, tudjuk ki hogy nez ki, mikor milyen arcot vag, stb
> magyaran vegre nekieshetunk elkesziteni sorban celleket
> eloszor a kulcs frame-eket rajzoljak meg, majd azokat adjak le szerencsetlen fazisrajzoloknak hogy rajzoljak be a fazist kozejuk
> nah ez 1 kuli munkha, ha abbol indulunk ki hogy ugye kell azert 24kep/sec szemnek es ha meg csalunk is rajta valamennyit (sosem rajtzoltam ennyi ahoz amiket en csinaltam, nem is kellett, legtobb ami volt tenyleg 2x volt de az messze nem 1 sec volt, geppel ugye lehet csalni es meg nem is kell digitalis cucc hozza;)
> szal akkor is van vele melo
> amugy amin meglepodtem
> ha megzele 1 rajzfilmet akkor szinek azert eleg szepen elvannak szeparalva, szep konturos az egesz
> es anno en azthittem ezt igy szepen fogjak es ooooovatosan kifestik
> aztan a francokat ;)
> cellen rajta van ugye a kontur, fogjak, haturrol lefestik (ahogy en neztem nem is olyan huuu de nagy aprolekos munkaval, legalabbis ecsetvonasokbol en erre kovetkeztettem) es kesz
> mikor szepen megvan 1 bizonyos reszre elegendo cell akkor szepen elkezdik felvenni

Bruce

Mama! Asszem én inkább voksolnék a manga készítésére... ez elég... durva. Bár a forgatókönyvben segíthetnék :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Kvikveg

:uzi:  :grrr:  :grrr:  :grrr:  Beirtam egy jo hosszu szoveget, erre nem kiakadt ez az atkozott???!!

:lame:  Szoval. Megegyszer. Nem ertek a rajzfilmkesziteshez, de gondoltam beirom a kozvetkezoket:
> utana mint a standard filmeknel megcsinaljak rajzosan is ugyan azt, story hogy megy majd vegig (passz angol neve)
Storyboard gondolom.

Ne feledkezzunk meg a szinkronrol, a zorejesekrol es a zenerol.  :wtf:

Animenek megvan az az elonye, hogy el lehet jatszani vele a kovetkezo idokimelo de sajnos altalaban minosegcsokkento trukkoket:
-figura usztatasa a hatter elott. Kvazi hatter, figura megvan, odebb huzzak csajszit mondjuk megkokkent keppel, kozben mehet a duma: "Soha nem gondoltam volna, hogy..."
- Van olyan, hogy csak a szaja mozog a karakternek, a tobbi mint a koszobor... Esetleg a haja lobog 3-4x ugyanugy.

Oszinten szolva Disneynel ill magyar rajzfilmeknel nem figyeltem, hogy volt-e ilyen...

Szinezesnel mar lattam olyat, hogy: reklamot csinaltak tv-re /gondolom mi se moziba akarjuk/, es szepen gepen szineztek a cuccot. Korvonalak be, klitty-klitty. Festekkoltseg meguszva, kiveve hatterek...

Nem veletlenul dolgoznak 1-1 rajzfilmen eveket...
Egyetertek Bruce579cel: manga eselyesebbnek nez ki.

Maradna kb a karakterkidolgozas, storyboard, az oldalak osszeallitasa, rajz-rajz...
Esetleg szinezes. Azert ez is epp eleg huzos.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kalibur

Hm-hm. Kezd érdekes fordulatot venni a fantáziálás :)
Különben azt én is tudtam, hogy trutymó egy munka a rajzfilmkészítés, de Angel megerősített benne  :rolleyes: ... a manga valóban költségkímélőbb ill. kevsbé időigényes ... Na majd még meglátjuk (...mondta a vak is )

Pandóra

Egyébként a szereplőknek van általában emberi "alteregojuk", akiről mintázták. Mondjuk amikor megláttam, hogy Rubeust kiről mintázták... hm... majd felrakom, ha találok belőle, de szerintem mindet sikítozva nyomattam a Lomtárba. Ja, és ugyanarról a srábról ment a Dragon Ballos Trunks is... És ha megnézitek, tényleg kicsit hasonlítanak egymásra. (Ja, és vannak képeim, amikor a srác beöltözik Rubeusnak vagy Trunksnak... képes volt előbb vörösre, majd lilára és szőkére festeni a haját...) Nem néz ki rosszul, tényleg van benne valami alvilágian szexi, de ez csak a normális, civil képéről jön le, a többi....
Hú, de off lettem  :angyali: De az alapgondolat on volt :ad:
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"