Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Mirror

Quote from: ShiroiEgy hete kérdeztem ezt, azóta nem volt reakció. Gondolom azért viccelõdtetek tehát a múltkor a disznós-orrkarikás szövegen, mert nem tudtátok, hogy az tõle származik, nem is tudtok róla sem semmit, és engem akartatok kigúnyolni vagy a Bibliát. Pedig az Salamon szövege volt. Innentõl kezdve azt sem érdemlitek meg, hogy minõsítselek benneteket.
:muhahah: mögnyugtat a tudat, hogy rajtam kívül is bõven vannak izzadt agyúak a csapatban:) Entschuldigen Sie mir bitte, aber ich bin nur ein einfach népnyúzó mockosz kisz kapitaliszta közgaszdász (golam-golam), deswegen bin ich sehr kulturálisan retardált - tessék megmondani a tanítóbáciknak/néniknek, hogy intellektuálisabb irodalmakat adjanak ki kötelezõként a vizsgaidõsuckra adótörvények, bankjog meg egyéb tök fölösleges és életidegen dógok helyett. Bár mondjuk valamiért földettem egy Üzleti etika nevû szépséget, amibõl mög is lettem húzva (a fene gondolta volna, hogy ilyesmibõl bukni is lehet...), ami szintén alátámasztja, hogy én vagyok  amegtestesült Szaddam Husszein, Bin Laden meg az antikrisztus egy személyben:):):)

Quote from: ShiroiErre pedig nem meglepõ módon pont az(ok) nem válaszolt(ak), aki(knek) címeztem.
wooos - második körben tényleg kimaradt a válaszom (ugyanis véletlenül ügyesen kitöröltem...) - de most bepótótam:):):):)
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Mirror

Mókás így látni egymás után a véleményeket.
Amúgy Salamonról annyit tudok, amennyit tanultam: õ építette a Templomot, ami mind a mai napig meghatározó jelleggel bír; stabilizálta királyságát; valamint még pár történet, amelyek viszont már meglelehtõsen homályosak fõleg így két havi agymosás után...
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Kvikveg

Quote from: ShiroiEgy hete kérdeztem ezt, azóta nem volt reakció. Gondolom azért viccelõdtetek tehát a múltkor a disznós-orrkarikás szövegen, mert nem tudtátok, hogy az tõle származik, nem is tudtok róla sem semmit, és engem akartatok kigúnyolni vagy a Bibliát. Pedig az Salamon szövege volt. Innentõl kezdve azt sem érdemlitek meg, hogy minõsítselek benneteket.

Erre pedig nem meglepõ módon pont az(ok) nem válaszolt(ak), aki(knek) címeztem.
Ááááá, ide irtam valamit, de inkabb csatlakozom Ramizhoz.:mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Feldin

Quote from: KvikvegÁáááá, ide irtam valamit, de inkabb csatlakozom Ramizhoz.:mad:
szintén :(
Shiroi, nem kell keresztes hadjárat.
Mindenkinek meg lehet a saját világképe.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Utólag visszaolvasva, ezen akadt meg a szemem: "...és engem akartatok kigúnyolni vagy a Bibliát." Nyilván kicsit érzékeny reakció, de ami tetszett, az a sorrend. :bsd:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

elsõ reakcio :wtf: van veled Shiroi?

te magad is tudod, hogy itt rajtad, és talán katzon kivül senki sem ismeri olyan mélységekig a Bibliát, pláne nem ilyen idézetfelismerõs szinten...

Az meg tény, hogy Salamonról nem sokat tudok(ahogy az ábra mutatja: tudunk)...


ez olyan, ha én most idéznék néhány sort Vergiliustól, vagy valamelyik másik antik szerzõtõl, és meg lennék sértõdve, mert senki nem tudja, kirõl/mirõl van szó....
és emiatt minõsíteni minket... (fõleg, hogy nem mindenki viccelte el, hanem próbálta értelmezni, amit írtál, legalábbis ha jól emlékszem, az én elsõ reakcióm ilyesmi volt...) szóval, legalábbis _általánositani_ megint nem tartom szép dolognak.

attól félek, ez az egész egy szándékos provokció volt a részedrõl, amit nagyon nem értek, mert én nem ilyennek ismertelek meg...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lazzaret

Sztem csak egy rossz nap rossz pillanat lehetet ez az egész.

Salamonról meg én sem tudok jódormán semmit. Meg a Bibliát sem forgatom túlzottan ( Én a hitetlen kutya :))


www.arkangyalok.uw.hu

Raggie

Huhh! :eeek: Egyszer nézek be ebbe a topicba és rögtön azt látom, hogy egymást szidják az emberek... nyugi öregeim! Itt semmi sem megy vérre!

[SIZE="1"]Egyébként meg: fight fight fight![/SIZE] :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

#2078
Kiteszem a lábám 1 hétre a topicból és mindjárt vér folyik. Nélkülem. :ejj:
Quote from: PirulaSzerintem itt az a gond hogy a tudomány térhódítása mellett a spiritualitás ment a levesbe, ráadásul, pénzszipolyozó, szektás, fundamentalista, boszorkányégetõ, démonimádó címkékkel.
Errõl most a Berserk két része jut eszembe SPOILER: [COLOR="LemonChiffon"]1. amikor a kis boszorkánycsaj megemliti, h templomok környékén nincs akkor spirituális jelenlét és az elfeket sem látják az igaz hívõk, mert annyira hisznek vmiben, h nem képesek meglátni a valódi spirituális erõt (szellemek, elfek, etc) 2. Amikor megemliti, h a városokban sokkal gyengébb a spirituális jelenlét, mert a város valahogy elnyomja az egészet, és ott csak a gonosz van (pl.: halott emberek ottrekedt lelkei)[/COLOR]

Quote from: MirrorAmúgy, csekélyke fizika ismereteimet bevetve annyit mondhatok:
ha igaz az õsrobbanás elmélete, akkor az idõ(nk) onnantól ketyeg, mivel az õsrobbanás anyaga szupernehéz és sûrû volt, tehát a bazi nagy garvitációs erõ le kellett, hogy nullázza az idõ ketyegését... (a gravitáció és az idõ sebességét ugyebár leírja az X-edik relativitás elmélet)
Hát számomra az õsrobbanás semmivel sem hihetõbb, mint Isten léte. Az is csak egy elmélet. Mitõl lett az õsrobbanás? Mikor alakult ki az az anyag, ami fölrobbant? Mi volt elõtte? Nekem ez nem több, mint egy õsi pogány/kereszténység elõtti vallás, világkeletkezési elméletének a felujítása.
Quote from: MirrorIsten beszél hozzád? Elvégre Te is a része vagy, tehát a saját gondolataiddal az Õ mûködését is befolyásolod... Bár, ha túl sokat beszélne (pl olyasmit, hogy fogj egy megymagköpõt és lõdd szitává xy emberkét, akkor javaslom agyturkász felkeresését, mert a skizofrénia is fennálhat...)
Gaia :rolleyes:
Quote from: ShiroiSalamon királyról mit tudtok/gondoltok?
Amit tudok róla:
- Dávid fia. Bátyja királyá koronázta magát, de Isten õt jelölte a trónra, késõbb megölette a trónkövetelõt.
- Bölcsességet kért Istentõl, hogy a népét szolgálhassa.
- Õ kezte építen a Jeruzsálemi nagytemplomot, töméntelen aranyat fölhalmozva ott.
- Hallva hatalamas bölcsességét, meglátogatta õt Sába királynõ (vmi észak-afrkai ország, feltehetõleg az akkoriban ugyancsak tehetõs Etiópia királynõje). Miután megbizonyosodott a szóbaszéd igazáról ajándékokkal halmozta el õt.
Kis adalék ehhez: Egészen pár évvel ezelõttig, sok afrikai zsidó élt Etiópiában, de az állandó üldöztetések hatására az Izreali kormány úgy döntött (igazodva az ahhoz a régi zsidó törvényhez, h a rabszolga zsidót ki kell váltania a tehetõsebb zsidónak), kimenekiti onnan az ott élõket. Szal odakülte a hadsereget, utasszálítókra rakták az afrikai, fekete zsidókat és mindet Izraelbe szállították. Ott adtak nekik letelepedési segélyt és telepeken helyezték el õket.
- és egy kis negatívum is róla: "Salamon király sok idegen nõt szerzett meg: a fáraó lányán kívül moabita, ammonita, edomita, szidoni és hetita nõket, melyek felõl azt mondta az Úr Izrael fiainak: >>Ne menjetek be lányaikhoz, s közülük se menjen be senki sem a ti lányaitokhoz, mert bizonnyal elfordítják szíveteket, hogy az õ iseteniket kövessétek.<< Ezekhez ragaszkodott Salamon forró szerelemmel. Hétszáz királynõi rangban lévõ felesége és háromszáz mellékfelesége volt és feleségei elfordították szívét az Úrtól." 1.Kir 11, 1-3 Mindegyik különbözö pogány király lánya volt, ami nem tetszett Istennek és megbüntete õt. Halála után Izrael kér részre szakadt. A jeruzsálem körüli rész lett Júda, a déli Izrael.

És amit gondolok:
Népiesen megfogalmazva: "Elszált vele a ló!"
Bölcsességet kért Istentõl és meg is kapta, de hibázott. Nagyot. Elfordult Istentõl és ezért Isten keményen megbüntette.
Quote from: MirrorÉn egyszerû okokból nem szándékozom csatlakozni egyetlen egyházhoz/valláshoz se:
Ebben a témában, már volt 1-2 vita e topicban. Saját meglátásom is hasonló, röviden: Egyház = egy iparág ami a vallásra épül. Bõvebben.: ld jóval korábbi hosszászólások.
Quote from: ShiroiEgy hete kérdeztem ezt, azóta nem volt reakció.
Én speciel a topic környékére sem néztem, nem még, hogy legyen kedvem átrágni magam 1 oldal hülyeségen :rolleyes:
Quote from: ShiroiEgy hete kérdeztem ezt, azóta nem volt reakció. Gondolom azért viccelõdtetek tehát a múltkor a disznós-orrkarikás szövegen, mert nem tudtátok, hogy az tõle származik, nem is tudtok róla sem semmit, és engem akartatok kigúnyolni vagy a Bibliát.
Vagy mert azért, mert csak odavetettél egy mondatot anélkül, h hozzáfüzted volna a saját gondolatodat, vagy azt, h miért írod le az adott idézetet, mi alapján jutott eszedbe....
Quote from: ShiroiPedig az Salamon szövege volt.
1. A Biblia tele van idézetekkel. Én sem tudom mindegyiket, ne várd el a hitetlenektõl sem, h tudják.
2. Elkezted végre olvasgatni az Ószövetséget?
Quote from: ShiroiInnentõl kezdve azt sem érdemlitek meg, hogy minõsítselek benneteket.
Ez aztán egy igaz kersztényi hozzászólás volt... :ejj: Döntsd el végre melyik vallásban hiszel, és élj a szerint!

Ramiz

Quote from: katzÉs amit gondolok:
Népiesen megfogalmazva: "Elszált vele a ló!"
Bölcsességet kért Istentõl és meg is kapta, de hibázott. Nagyot. Elfordult Istentõl és ezért Isten keményen megbüntette.
Ez olyan, mint egy gengszterfilm: az öreg jakuza/triád/maffia fõnök hatalmat ad valakinek, de aztán az elfordul tõle, és önálló célokra használja a család erejét, ezért elteszik láb alól.
Egyébként elég népmesei motívum ez: saját haszonra fordított hatalom visszaüt. Kár, hogy a valóságban sosem. :) Egyébként Istenre kéne az elsõ követ vetni ez ügyben (saját haszonra fordított hatalom...), fõleg az Ószövetséget tekintve. De psszt, halkan, mert már így is sok van a számlámon...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizEz olyan, mint egy gengszterfilm: az öreg jakuza/triád/maffia fõnök hatalmat ad valakinek, de aztán az elfordul tõle, és önálló célokra használja a család erejét, ezért elteszik láb alól.
inkább arra gondolok, h Isten amikor teremtette a férfit adott neki agyat meg farkat, de egyszerre csak az egyikbe jut vér...

Raggie

Quote from: katzinkább arra gondolok, h Isten amikor teremtette a férfit adott neki agyat meg farkat, de egyszerre csak az egyikbe jut vér...
:lol: LoL  :lol:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: katzinkább arra gondolok, h Isten amikor teremtette a férfit adott neki agyat meg farkat, de egyszerre csak az egyikbe jut vér...
katz, megkérlek, hogy mielõtt ilyen mélységû bölcs gondolatokat akarsz írni, elõtte ne nézz pornót és ne vegyél forró fürdõt sem... :__devil: Mert az agyad nélkül nem fog sikerülni. :ejnye:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: Ramizkatz, megkérlek, hogy mielõtt ilyen mélységû bölcs gondolatokat akarsz írni, elõtte ne nézz pornót és ne vegyél forró fürdõt sem... :__devil: Mert az agyad nélkül nem fog sikerülni. :ejnye:
Kifejtem bõvebben, elvégre egy újszölöttnek minden vicc új:
Mitán Isten megteremtette Évát, így szólt Ádámhoz:
- Adtam neked agyat, hogy tudjál gondolkodni és bölcs legyél, és most adtam neked farkat is, hogy tudjál szaporodni, de mivel e funkció utólag lett beépítve, ezért egyszerre nem jut elég vér mindkettõbe. :hehe:

Egyébként már egy ideje nem nézek pornó :rolleyes:

Ramiz

Quote from: katzMiután Isten megteremtette Évát, így szólt Ádámhoz:
- Adtam neked agyat, hogy tudjál gondolkodni és bölcs legyél, és most adtam neked farkat is, hogy tudjál szaporodni, de mivel e funkció utólag lett beépítve, ezért egyszerre nem jut elég vér mindkettõbe. :hehe:
Aztán Évához fordult, és ezt mondta:
- Adtam neked két szép mellet, a férjed gyönyörûségére és gyermeked táplálására. Viszont mivel tele van vérrel, ezért az agyadba már nem jut vér, ezért majd a férjed fog gondolkodni helyetted is. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

Ramiz: ne komolytalankodj mar itt. ez egy komoly topic, mint Shiroi rávilágitott. (ez most itt komolyan gondolom! mielõtt még mélyen tisztelt moderátorunk véletlen félreértene...)

egyébként meg: a mellbe nem kell plusz vér, mig a farok müködéséhez igen...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lazzaret

Ramiz: hogy is mondják ezt? ja igen himsoviniszta disznó megjegyzés volt ez kéremszépen:D


www.arkangyalok.uw.hu

Mirror

Quote from: katzKiteszem a lábám 1 hétre a topicból és mindjárt vér folyik. Nélkülem. :ejj:
rop-rop-rop-rop-rop-nyik-nyik-nyiiik-rop-rop-rop-rop (a frissen felcsatolt lánctalp hangjaaa)

Quote from: katzHát számomra az õsrobbanás semmivel sem hihetõbb, mint Isten léte. Az is csak egy elmélet. Mitõl lett az õsrobbanás? Mikor alakult ki az az anyag, ami fölrobbant? Mi volt elõtte? Nekem ez nem több, mint egy õsi pogány/kereszténység elõtti vallás, világkeletkezési elméletének a felujítása.
Jó, de legalább a fizikusok eltökölésztek vele, meg némileg hihetõbb, mint hogy a Fõnök reggel felkelt és nagy unalmában megteremtette a világot, hogy legyen min nevetgélnie... Bár az tuti, hogy ez esetben Õ minden idõk legkirályabb képregényírója és rajzolója (legalább is a nõi nem garafikáját nagggyon eltalálta:) köszönöm URAM!!!) szóval, a nagy pukk szépen leírt és empírikusan bizonyított dolog, mondjuk, az én kozmikusan duplanulla élettartamom mellett töknyóc, mi volt x milliárd éve (de ettõl függetlenül érdekel - az világegyetem egyik édes paradoxona nemde?!).

Quote from: katzGaia :rolleyes:
ja, röviden és tömören erre gondoltam

Quote from: katzEbben a témában, már volt 1-2 vita e topicban. Saját meglátásom is hasonló, röviden: Egyház = egy iparág ami a vallásra épül. Bõvebben.: ld jóval korábbi hosszászólások.
viszont, mennyire jövedelmezõ... (pénztárgép klingelése a háttérben)
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Zanador

#2088
kisvirag: nem tudom mi a bajod Ramizzal... ha katz teóriája igaz ez a véreloszlásról, akkor az ilyen threadek mint ez itt, az emberiséget a kihalás szélére sodorhatják. Ramiz csak a faj fenttartása érdekében kampányol egy kicsit a véreloszlást kiegyensúlyozandó... :D

Salamonnak kapcsolatos vitáról meg annyit, hogy amint látjuk, a témában érdemben csak 2en tudnak itt hozzászólni, mi többiek csak halványan, vagy az elhangzottak alapján kigondolt észrevételeinket mondhatjuk. Ez történ egy héttel ez elõtt is, és ez van most is. Szerintem senki sem hibás semmiben, de értelmetlen olyan témán rágódni, amihez a csapat nagyrészének nincsen háttérismerete.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Ramiz

Quote from: kisviragRamiz: ne komolytalankodj mar itt. ez egy komoly topic, mint Shiroi rávilágitott. (ez most itt komolyan gondolom! mielõtt még mélyen tisztelt moderátorunk véletlen félreértene...)
Sorry. My bad. Igyekszem ehhez tartani magam.

Quote from: kisviragegyébként meg: a mellbe nem kell plusz vér, mig a farok müködéséhez igen...
Mell: hús. Húsba sok vér kell állandóan. Egyébként pedig szexuális izgalom hatására igenis plusz vér áramlik bele, ahogy az ajkakba is (meg természetesen a nemi szervekhez). Az ajkak vörösségére játszik rá a rúzs: a szexuális izgalmat imitálja. Persze ez nem tudatos mindenkinél, aki éppen felteszi a rúzst, de a férfiak ezért tartják szexisnek (már amelyik).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: ShiroiErre pedig nem meglepõ módon pont az(ok) nem válaszolt(ak), aki(knek) címeztem.
Kíváncsi vagyok, arra az 5-6 postra mikor válaszolsz, amiket egyértelmûen neked címeztünk. Vagy már méltatlannak találod azt is, hogy beszélj velünk?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mirror

"...and there shall be a great confusion as to where things really are, and nobody will really know where lieth those little things with the sort of raffia-work base, that has an attachment. At that time, a friend shall lose his friend's hammer, and the young shall not know where lieth the things possessed by their fathers that their fathers put there only just the night before, about eight O'clock..."

Csak, hogy valami intellektuális megnyilvánulásom legyen nekem is...
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Mirror

hm... sokat szöszmöltem afölött, hová is tegyem ezt a beírást, de mivel végsõ soron életstratégiáról, így tágan vett filozófáról van szó, mégis csak e topic mellett maradtam...
Már január eleje óta (6-a 21:00) gondolkoztam azon, hogy megosszam a nyájas közönséggel azt az utat, melynek gyümölcsét az utóbbi 48 órában szüretelgetem lelkesen kis képzeletbeli köténykémbe...

Operation: Broken Arrow volt az idei augusztus 24-tõl január 25-éig tartó idõszak cselekménysorozatainak terve, de most megkímélek mindenkit attól, hogy leírjam, mely területeken voltam súlyosan megszorulva (pl. kiszorítottak egy idõre elõretolt harcálláspontomból, vissza kellett nyomnom pár érdekes attakot, de ami a legfõbb, stratégiailag is elég tré helyzetben voltam - az ellátórendszeremen óriási lyuk terjeszkedett, valamint lenullázódtak a készpénzforrásaim, így a cash-flow mindvégig külsõ transzferekkel kellett biztosítani, miközben a megvalósult mûködési változások csak úgy zabálták a kápét - minden esetre sikerült megnyugtató módon megõrizni, sõt javítani a stratégiai és taktikai tartalékok állapotát is...).

A lényeg az volt, hogy sikerült betartani a "másfeles szabályt".
Az 1,5 lényege, hogy egyszerre csupán ennyi feladatra lehet koncentrálni 4 napos intervallumon belül napi teljes (8 órás) mûszakban úgy, hogy maximális teljesítményt lehessen elérni, valamint, hogy ne merülj ki fizikailag.
18 tárgyból kellett december 5 és január 25 között valamiféle eredményt elérni, és, meg kell mondani, a "4 nap-2 vizsga" összeállítás roppant rugalmasnak bizonyult az "egy kömény egy gyökér" paritáson véve. Plusz napi 8 órás melókkal, minimum 8 órási reggeli keléssel (praktikus oka a reggel 8-nak: elõbb kezdek el tanulni, mint, hogy felébrednék, egyetemleges lustaságommal együtt, valamint, így hamarabb kezdhettem el hülye beszólásokat írogatni a Fórumra, már, ha vót nyet...).
Továbbá, annak is mögvan a magyarázata, miként sikerült ilyen remekül optimalizálni a teljes idõszakot: ebben a félévben mindhárom tevékenységi területem egymást segítette (2004 szeptembertõl 2005 júniusáig pont egymástól zabálták az utánpótálst, emiatt 3,6, majd 3,9 es átlagokat produkáltam max terhelések mellett), most viszont a gazdpszichó, a pénzügy és biztonságpolitika végig egymást támogatta (ergo: végre értelmesebb tárgyaim voltak, mint a korábbi számvitel, valszám, meg a reggazd, ami egy nagy rakás ... üres papír...), melynek gyönyörû termése az Operation: Black and White lett (októberben indult a móka, és most kezd termõre fordulni, bár az igazi nagyüzem csak most indul:)), amiben ezt a hármat szépen összeboronáltam egy esszévé...

Szóval, mondanivalóm zippelve az alábbi:
- mindig van remény, fõleg a legnagyobb sötétség idején
- a problémákat olykor keményen kell megoldani, ha más már nincs (ne forduljon elõ "hülyének néztek, pedig csupán udvarias igyekeztem lenni" szituáció)
- 1,5 feladat/4 nap
- 8 órás kelés - 8 órás mûszak
- motiváció, jó morál
- megfelelõ feladat (a mellékes "szemét" eldúrásához ez adja a tûzrevalót...:))
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Ramiz

Én délelõtt nem tudok tanulni (semmit), ezért inkább késõn fekszek, késõn kelek, és reggel csak fórumozok meg reggelizek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mirror

#2094
Quote from: RamizÉn délelõtt nem tudok tanulni (semmit), ezért inkább késõn fekszek, késõn kelek, és reggel csak fórumozok meg reggelizek.
:) én is csak a 7. vizsgaidõszakra zûlöttem idáig, az elsõ néhányban még frankón jó volt, hogy tízig aludtam... csak a tetvedék számvitelszigorlatnak ez már nem volt elég, úgyhogy kénytelen voltam adni a formai és alaki fegyelemre is - így már sikerült megcsinálni azt a vackot... azóta forraszgatom a fent pedzegetett technológiát :whoah:

Amúgy, érdekes tandencia rajzolódik így, pár év alapján a veszteségi listákkal kapcsolatban.
Az elején már látszott nálunk, hogy található a "kemény mag". A többiek a hullajelöltek. Mirõl ismerszik meg a hullajelölt? Személyes tapasztalataim alapján (két garnitúrát már kilõttek mellõlem, mást a harmadik/negyedik g-t nyomatom, õk már durvák) õk azok, akik lusták bejönni, "majd emberek": majd bejönnek, majd ráérnek, majd legközelebb... Na, õk már elvesztek
A második nagy pusztítás azok között aratott, akik lelassultak, vagy már úgy érezték, dolgozhatnak az egyetem mellett (túl korán, második év elején). Na, nekik is kampó, vagy minimum egy év bukta.
A harmadik kaszálás a nyelvvizsgához kötõdött, meg a szigorlatokhoz, bár itt már kisebb veszteségeket nyomtak ránk. Minden esetre meg letten jóó alaposan felezve, mire szakosodhattunk (kemény 50-en a 130-ból, bologna-compatiblee).
Azóta ismét teljes létszámra lettünk feltöltve egy rakás kiegészítõssel, na most õk alkotják a veszteségi listák nagyobb részét. Az idei év kivételes, úgy tûnik, nem kell komolyabb "baráti" veszteségekkel számolni (nem tudok veszteségekrõl). Mondjuk, a kiegészítõsek között vannak elég durvásak is, õk igazi veteránok (fõleg a volt jogosok, na tõlük még tanulni is lehet).
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

syeren

Ismét sikerült egy nagyot szívnom ebben a félévben:
-nem vettem fel az élettant, h meg tudjam csinálni az állatrendszertant,
-nem mentem el biofizikából vizsgázni, h inkább az állatrendszertanra tanuljak..
nem lett meg az állatrendszertan vizsga, így szívtam a biofizikával is...
-nem javítom a biotechnológiát, mert inkább az állatrendszertan uv a fontos...
nem sikerült az uv sem, maradt a rossz jegy is...
Így ennek az egésznek absz. semmi értelme sem volt... :(

Pirula

Személy szerint imádom a csan-buddhista történeteket, ezt most találtam:

QuoteEgy szerzetes a csan legfontosabb alapelvét tudakolta, de Csao-csou mester kimentette magát:
- Pisálni kell mennem - mondta. - Látod, még egy ilyen kis dolgot is magam intézek el.

Ramiz

Quote from: PirulaSzemély szerint imádom a csan-buddhista történeteket, ezt most találtam:
Mesélj még! Honnan szedted ezt, miez egyáltalán?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Messengeren kaptam egy rakás ilyesmit. Rövidke történetek ezek amik egy kolostor életének egy-egy pillanatáról szólnak és egyrészt remek szórakozást nyújtanak, másrészt az ember kicsit közelebb kerülhet a csan- (japánul zen) buddhizmus megértéséhez.
Vagy nem. :)

Ramiz

Quote from: PirulaMessengeren kaptam egy rakás ilyesmit. Rövidke történetek ezek amik egy kolostor életének egy-egy pillanatáról szólnak és egyrészt remek szórakozást nyújtanak, másrészt az ember kicsit közelebb kerülhet a csan- (japánul zen) buddhizmus megértéséhez.
Vagy nem. :)
Akkor lécci postold már be õket. :) Gondolom megvannak egy takaros kis fájlban kimentve.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!