Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Kvikveg on 2006-12-29, 00:45:29
Quote from: Kvikveg on 2006-12-26, 23:46:27
Quote from: kikuchiyo on 2006-12-26, 23:24:34
Olajozd meg. És -> Hardveres topik.
Hogy en erre miert nem gondoltam???! :redface: :D :merci:
Hihetetlen, egyaltalan semmi hangja nincs. (Ellenoriztem, mukodik.)

Viszont eddig f-drive-kent felismerte, most meg nem latom a listaban...  :eek:
edit: kiszedtem a rackkeretbol, betettem... most meg megy... :confused:
Ugye csak a venti tengelyét olajoztad meg, nem az egész racket? :D

kikuchiyo

Mondjuk ezek a szar műanyag kínai rackek lehet, nem érik meg a fáradozást. Egyszer kicsavaroztam egy ilyenből a ventit, hogy megolajozzam, de szét is hajtotta a menetet, nem lehetett rendesen visszacsavarozni.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2006-12-29, 01:24:13
Ugye csak a venti tengelyét olajoztad meg, nem az egész racket? :D
Ennyire szoke meg nem vagyok.  :lul:

A ventillatort konkretan 1 azaz egy darab csavar tartja. Rajta 4 luk van, a rackhazon meg 2. Szoval nem voltak tul bokezuek. XD
Nem tudom, hogy kinai-e, bar 95%ot adok neki. De jol elvagyok vele. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Sziasztok, meg tudja mondani valaki, hogy a frissen beszerelt DVD-íróval mit kellene tennem, hogy ténylegesen DVD-íróként ismerje fel és ne vmi Image Recorderként? :confused:
Mert így gyak. használhatatlan...

Cobra

Ha csak egy image recordert lát a CD író program, akkor nem látja a valós írót, az a saját image drive-ja. XP látja egyáltalán az írót?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Furcsa, most visszaraktam a CD írót is, és az megy. Magyarán mind a WinME, mind a BIOS látja mind a kettőt, csak a Nero nem.

Cobra

WinME?  :eek:
Remélem legalább a 6.6-os Neroval próbálkozol. Szerintem próbáld újra felrakn ia Nero-t (előtte szedd le a DT-t is, vagy más image drive-ot).

Member

Az. Az miért lep meg mindenkit ennyire? :D
5.5.8.4... Akkor lehet, hogy ezzel van a bibi... A Nero freeware vagy warez-elnek kellene?... Akkor viszont lehet, hogy be kellene próbálkoznom egy Win reinstallal is, ugyanis a Nero eddig sohasem engedte, hogy leszedjem vagy újrarakjam.

Manitu

Quote from: Member on 2006-12-31, 11:28:26
Az. Az miért lep meg mindenkit ennyire? :D
5.5.8.4... Akkor lehet, hogy ezzel van a bibi... A Nero freeware vagy warez-elnek kellene?... Akkor viszont lehet, hogy be kellene próbálkoznom egy Win reinstallal is, ugyanis a Nero eddig sohasem engedte, hogy leszedjem vagy újrarakjam.
Nem freeware. Honnan van a nero? Ha esetleg a CD íródhoz adták, akkor az nem valószínű hogy működni fog másik meghajtóval, csak amelyikhez kaptad. Bár látni akkor is kellene neki, ha jól emlékszem...
Bár az 5.5 eléggé őskövület, lehet, hogy az még nem is tud DVD-t írni...

Member

Leszedtem egy változatot torrentről és az extracking felénél újraindul a gép... :ejj:
Elvileg tud DVDt írni (az olvasómat fel is ismerte), de ezt semmi esetre sem.

Selmo

Mi a fenének torrent? http://www.nero.com/nero6/eng/nero-up.php a Pack1 alapban elég, de ha kell más, töltsd le a többit is. Magyarítás hozzá: http://www.nero.com/nero6/eng/sp_file.php?spla=hun
1A23-0009-9130-2306-3193-5946
or 1A23-0809-4130-2287-0975-0835
or 1A23-0609-9130-2249-2789-2780

A tökéletesség unalmas.

Alkyra

Nah srácok hatalmas gáz van. A nagyeszű öcsém, elíndított egy ismeretlen exe fájlt (Greeting Card.exe) s gondolom a többit el tudjátok már képzelni...
A vírus lényege, hogy beássa magát a programokban (*.t véletlenszerűen generált fájlokkal) s mükődésképtelenné teszi a számítógépet...
A programok képtelenek lesznek futtni s nem lehet velük semmit csinálni...A baj az, hogy mindenhova beásta magát.Leginkább sokszor használt exe fájlokba((Msn,Mozzila ThunderBird, Nero stb stb) s nem tudom semmivel leszedni...
Továbbá mindenféle ismeretlen exe fájl is erőszakoskodik hogy engedélyt kér a futtatásra(ezt tiltom a tűzfalból..)

A programot nem tudom azonsítani semmilyen vírusírtóval(már lassan azokat is megzabálja..)
s képtelen vagyok helyre rakni a dolgokat.
Reinstall se menne mert már mindent megzabált szinte(két partició van s Dn volt a windows Cn meg a fájlok. mind2 megfertőzte már..) s a fájlokat nem szeretném elveszíteni(több gigányi képgyűjteményeim s zene gyűjteményeim, nehezen beszerezhető programok stb stb stb..)

Tanácsot kérek tőletek, hogy esetleg van-e vlknek vlm ötlete, hogy mivel s miként tudnám leszedni ezt a mocskot..

Member

Köszi, Selmo, remélem, ez már menni fog, mert körülbelül 200MB-ot csesztem el eddig Nero-ra és már az idegeim kezdik felmondani a szolgálatot... Egy 6.6 kicsontozta a Winfost, reinstall, 7.2 (ami 130 mega) követeli a DirectX9.0b-t, letöltöm, erre mire azt megkapja, már a setupja sem megy... :Eztneked:

Alkyra: Ez... nem semmi. :eek:

Selmo

Amennyiben semmilyen vírusírtó nem ismeri fel, akkor vagy vadiúj, vagy pedig blokkolja őket. Szerintem várj pár napig, amíg biztosan hoznak ki új frissítéseket, és ekkor fogd a winyódat és vidd el egy vállalkozó szellemű ismerőshöz leírtani a vírust.

A tökéletesség unalmas.

Alkyra

hopp.megtaláltam ,hogye z milyen vírus. luder.a nevezetű meglehetősen szemét egy kis dög...
nu mindjárt megpróbálom leszedni..

u.i: bameg..ezt még letörölni se lehet.Oo(csak disinfectálni...eugh..)
Szip szip szip...most mit csináljak?? nem akarok windows reinstallt..

Selmo

Quote from: White SeeD on 2006-12-31, 15:03:13
Melyik tud többet? a pci-s?

Meg akkor már nem is gyártanak/fognak gyártani agp-vel felszerelt alaplapokat?

Csak mert most akkor vennék egy jó videókártyát, és majd ha a mostani modern technika megy kifelé vennék hozzá majd 1-2 év múlva gépet. De ha nem lesz alaplap amibe bele tudom amjd tenni, akkor elhet paszolom a dolgot és max 2 év múlva ha evszek újj gépet akkor :ejj:
Mindenképpen PCI-E-s kártyát vegyél.

A tökéletesség unalmas.

Member

Köszönöm, Selmo, ez már látja! :merci: Ha nem lennénk both male-k, most adnék egy puszit. :haha:

Cobra

Alkyra ilyenkor sajnos csak az segít, hogy átrakod a HDD-t másik gépbe (ahol van jó vírusírtó) és lemented a fontos dolgokat (elvileg csak az elindított file-okat fertőzi meg, szóval a képek meg az install file-ok nem lehetnek fertőzöttek). Utána delete partition(s).

Alkyra

sikerült hatástalanítani...vlhogy...egy F-Secure életet tud menteni.:)

Moha

Quote from: Zsiga on 2006-12-28, 19:33:12
Tűzfal felesleges, elég az SP2 beépítettje
:eeek: Ezt nem mondhatod komolyan!
Beépített win tűzfal szart sem ér. Egyrészt nem lehet normálisan beállítani, mert blokkol olyat is, amit nem kéne, másrészt meg mellette lazán bejön bármi. Ha te nem szedtél össze semmit, az csak a szerencsén múlt.

Tűzfalnak én Outopst-ot vagy Kerio-t javaslok. Outpost sokat tud és részletesen beállítható, Kerio egyszerű, gyors, nagy tudású és ingyenes.

Én persze paranoiás vagyok és nem szeretem, ha minden program csak úgy ellenörzés nélkül netezhet, szóval én már csak ezért sem bízok a win tűzfalban. Meg azért mert Microsoft. Nekik nem hiszek el semmit. Én nagyon limitáltam, hogy mit engedek ki netre. Nincs rá szükség, hogy a programok kifelé árulkodjanak a készítőnek, pláne a Microfosnak.

Bár, így, Linuxos router és szoftveres tűzfal mögött nekem se jönnek be a vírusok. :P

Zsiga

Quote from: Moha on 2007-01-01, 16:19:53
Quote from: Zsiga on 2006-12-28, 19:33:12
Tűzfal felesleges, elég az SP2 beépítettje
:eeek: Ezt nem mondhatod komolyan!
Beépített win tűzfal szart sem ér. Egyrészt nem lehet normálisan beállítani, mert blokkol olyat is, amit nem kéne, másrészt meg mellette lazán bejön bármi. Ha te nem szedtél össze semmit, az csak a szerencsén múlt.

Tűzfalnak én Outopst-ot vagy Kerio-t javaslok. Outpost sokat tud és részletesen beállítható, Kerio egyszerű, gyors, nagy tudású és ingyenes.

Én persze paranoiás vagyok és nem szeretem, ha minden program csak úgy ellenörzés nélkül netezhet, szóval én már csak ezért sem bízok a win tűzfalban. Meg azért mert Microsoft. Nekik nem hiszek el semmit. Én nagyon limitáltam, hogy mit engedek ki netre. Nincs rá szükség, hogy a programok kifelé árulkodjanak a készítőnek, pláne a Microfosnak.

Bár, így, Linuxos router és szoftveres tűzfal mögött nekem se jönnek be a vírusok. :P
Nem a szerencsén hanem a tudatos internethasználaton múlik. (Azaz előbb olvasok utána klikkelek.)
Mellesleg nem akárkitől, hanem a tűzfalak atyaúristenétől (Marcus J. Ranum) személyesen hallottam hogy egyszerű otthoni felhasználásra teljesen OK az XP Firewall. Márpedig azt hiszem itt erről volt szó. Egy hozzánemértő átlagjúzer csak összezavarodik és megijed egy rosszul konfigolt tűzfal vakriasztásaitól (a legutóbb pl. a Prohardveren javasoltam valakinek az IRC-s letöltést, és visszaírt hogy mi ez a vírusos szar mert a tűzfala támadást jelzett, pedig csak a Rizon kliens-ellenőrzője volt...). Ahhoz hogy be tudd úgy konfigurálni hogy többet érjen mint az XP-s nem elég végigmenni az elején az ötlépéses konfig wizardon, tudni is kell sokmindent, ez pedig nem jellemző a home-userekre...
A "Microfos"-os rész no comment.
Azt meg tudom hogy mi megy ki a netre, mert én telepítem fel a programjaimat és tudom hogy melyik mit csinál.
De ha gondolod megadom szívesen az IP-met, próbálj meg bejönni. ;)

kikuchiyo

Én is azt hallottam, hogy a beépített tűzfal több szempontból nem kielégítő, pl. a kimenő forgalmat nem igazán ellenőrzi, csak a bejövőt - vagy ez csak az SP2 előtti változatra igaz?

És ha már itt tartunk, a router is véd valamennyire, nem? (Atomtámadás ellen például... :D)
Failure is the default option

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-01, 19:21:27
Én is azt hallottam, hogy a beépített tűzfal több szempontból nem kielégítő, pl. a kimenő forgalmat nem igazán ellenőrzi, csak a bejövőt - vagy ez csak az SP2 előtti változatra igaz?

És ha már itt tartunk, a router is véd valamennyire, nem? (Atomtámadás ellen például... :D)
Dehogynem, szűri a kimenőt is, tiltsd le mondjuk az ftp adat-portját és próbálj meg feltölteni valami tárhelyre. Vagy az smtp-t és próbálj emilt küldeni.

Röviden összefoglalva a lényeg: az egyszerűbb problémákat kivédi a beépített tűzfal (beleértve a szomszéd script-kiddie bénázásait is), aki meg nagyon akar az bejön egy akármilyen tűzfalon is, főleg ha nincs rendesen beállítva. Nincs feltörhetetlen védelem, főleg nem otthoni szinten.

Darkstar

Quote from: Zsiga on 2007-01-01, 19:18:26
A "Microfos"-os rész no comment.
Csatlakozom. Imádom, mikor mindenki szarráoltja a Windowst és a többi Microsoft terméket (extra poén az, ha az illető mindeközben mégis ilyen cuccot használ ^^"). Van egy elcsépelt, és gyakran hangoztatott dolog, miszerint bárki csinálhat jobbat... Én pl szeretem az Xpt, ha a USER nem baxa el, akkor egy megfelelő gépen gyors, stabil, kényelmes, felhasználóbarát, stb. Azaz simán teljesíti azt, ami egy oprendszertől elvárható. És amennyire eddig próbáltam, a Vista is hasonló, leszámítva pár apróságot, amiket feltehetőleg azóta javítottak/javítani fognak.
A másik szép, amikor valaki linuxot használ, és azonnal elszáll magától és kivételes informatikaszakértőnek érzi magát ettől, miközben Linuxxal is csak annyit tud, mint egy winnel, azaz a grafikus felületen kattintgatni az egérrel, de ahogy meglát egy parancssort, vége. Nem egy ilyennel találkoztam. :)
Újévvi flame hozzászólásunkat olvashatták. ^^

[Post yakked by Zsiga]
Hogy ne növeljük a postcountomat feleslegesen, inkább belédírok, úgyis csak ennyit akartam:  :tezsvir:  Needz moar l4m3 h4><><0Rz desu lol...
[ /Post yakked by Zsiga]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2006-12-31, 10:45:45
Sziasztok, meg tudja mondani valaki, hogy a frissen beszerelt DVD-íróval mit kellene tennem, hogy ténylegesen DVD-íróként ismerje fel és ne vmi Image Recorderként? :confused:
Mert így gyak. használhatatlan...
Sztem vmit scripteltek a neroba.
Nekem is december végefelé nero nem volt hajlandó felismerni a dvd-írómat,
amivel addig ment; csak egy image recorder jelent meg. Azt hittem, hogy a
dvd-író ment tönkre, vettem másikat, erre azt se ismerte fel  :grrr:
Azóta Zsiga javaslatára feltettem az ImgBurn progit - kicsit fapados, de tudja,
amit kell, és rendkívűl kicsi - csak néztem, hogy a 130M-s nero install helyett
egy 1-2 megás fájl van  :eek: de eddig pár dvdt és cdt rendesen megírt.

Quote from: White SeeD on 2006-12-31, 15:03:13
Meg akkor már nem is gyártanak/fognak gyártani agp-vel felszerelt alaplapokat?

Csak mert most akkor vennék egy jó videókártyát, és majd ha a mostani modern technika megy kifelé vennék hozzá majd 1-2 év múlva gépet. De ha nem lesz alaplap amibe bele tudom amjd tenni, akkor elhet paszolom a dolgot és max 2 év múlva ha evszek újj gépet akkor :ejj:
I-g-e-n. :rolleyes:
Most vondd vissza, hogy informatikát tanultál. A leggyorsabban elavuló rész köré
akarsz építeni 1-2 év múlva gépet? Halvaszületett ötlet.  :_piszka:
Inkább most vegyél egy (alsó-) középkategóriás kártyát. Messze jobb lesz, mint a
passzív 9600Pro. 2 év múlva meg új gépet, új kártyával. Addigra a mostani dx9-es
kártyák helyett már dx10-es kártyák lesznek úgyis.

Quote from: Darkstar on 2007-01-01, 20:13:24
Csatlakozom. Imádom, mikor mindenki szarráoltja a Windowst és a többi Microsoft terméket (extra poén az, ha az illető mindeközben mégis ilyen cuccot használ ^^"). Van egy elcsépelt, és gyakran hangoztatott dolog, miszerint bárki csinálhat jobbat... Én pl szeretem az Xpt, ha a USER nem baxa el, akkor egy megfelelő gépen gyors, stabil, kényelmes, felhasználóbarát, stb.
Az Office márpediglen fos. Néha iszonyatosan fel tud hergellni. Ha csak lehet,
Openofficet használok, csak tudod, a kompatibilitás miatt sokszor kénytelen
vagyok mégis Officet használni. Sajna még a szokásos egyszerű formátumok,
mint amilyen a word, ott is vannak kompatibilitási problémák vagy kicsi, de
idegesító apróságok, amikből jópárral találkoztam az utóbbi hónapokban.
Nem csak, hogy néhány dolog hibásan, rosszul, felhasználó-ellenségesen,
logikátlanul elrejtve van bennük, évek alatt alig fejlesztették őket, és még van
képük pénzt is kérni érte  :__devil:

Az xpvel kevesebb bajom van, azt viszonylag jól megcsinálták. Amennyiben a
júzer nem csinál hülyeségeket. Azonban tegnap és ma, hogy mások kezében is
járt a notim, több hibát produkált és többször omlott össze, mint egy hónap alatt.

noriko

Ég a ház és egyedül vagyok otthon! ....avagy Meghalt a gépünk és nem értek hozzá!! ááááá

Ha bekapcsolom, azt írja ki, hogy nem tudta elindítani a Windowst, mert (és itt példálódzva felsorol pár lehetőséget) lehet, hogy valami hardware/software change volt, vagy rosszul lett leállítva, vagy ilyesmi.
A lényeg az, hogy tegnap este még működött, és azóta nem volt semmi változtatás (tudtommal).

Aztán felajánlja, hogy indítsam Last Known Good Config-gal, de úgy sem megy. Ugyan ezt hozza be.
Lehet még Safe Mode-ban indítani (annak többféle variációiban is), de egyikkel sem jön be, ekkor teleírja parancssorral a képernyőt, ami ilyesmi: (itt az eleje el van csúszva, te tippem, hogy így kezdődik) multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS\system32\Drivers\***.sys

Mit lehet tenni? Van még remény?

szerk: és ha megoldást nem is mondtok, legalább majd nyugtassatok meg, hogy a fentiek nem azt jelentik, hogy minden elveszett! ^^"
"I wish I could, but I don't want to."

Ramiz

Hmm elég rosszul hangzik, én még nem találkoztam ilyennel...
Érdemes meggondolni, hogy a legutóbb, amikor működött, ki használta és mit csinált rajta, tehát hogy miért jelentkezhetett ilyen hiba. Ennyiből szerintem még szoftveres hiba is lehet, valami a driverekkel vagy vírus, de lehet, hogy ez nem így van. Én megpróbálkoznék a Windows repair installal is, ez elvileg semmit nem ront el, még a registry-t sem (tehát az installált programok továbbra is működni fognak), csak megpróbálja összefoltozni a Windows alap cuccokat. Általában nem sokat segít, de ha már legalább safe mode-ban elindulna a géped, már lehetne turkálni a Rendszer beállításokban, csekkolni a drivereket, vírusokat és férgeket keresni stb. De ha teljes Windows újrainstallt csinálsz, akkor is csak a beállítások vesznek el meg a programokat kell újra feltenni elvileg.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2007-01-02, 15:38:02
Én megpróbálkoznék a Windows repair installal is, ez elvileg semmit nem ront el
:3x3: francokat nem. Nekem tavaly (most már ^^") mindkét gépem emiatt
szállt el, hogy javítás közben volt valami hiba, és teljesen használhatatlan
lett.

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS\system32\Drivers\***.sys
Partition 2?  :3x3: A windows a partition 1-re szokta magát rakni - nem
lehet, hogy valaki ... nem is tudom... talán Kivágás - Beillesztés kombót
nyomott a windows system32-re? Vagy még egyszer installálta a zikszpét?

Az, hogy miért nem tudta elindítani a windowst, hasznos lenne.

noriko

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-01-02, 16:17:08
nem lehet, hogy valaki ... nem is tudom... talán Kivágás - Beillesztés kombót
nyomott a windows system32-re? Vagy még egyszer installálta a zikszpét?
ez szerintem tuti kizárt. hacsak valami vírus nem képes az előbbire.
QuoteAz, hogy miért nem tudta elindítani a windowst, hasznos lenne.
"We apologize for the inconvenience but windows did not start successfully. A recent hardware or software change might have caused this. If your computer stopped responding, restarted unexpectedly, or was automatically shut down to protect your files and folders, choose last known good configuration to revert to the most recent settings that worked. If a previous startup attempt was interuppted due to a power failure or because the power or reset button was pressed, or if you aren't sure what caused the problem, choose start windows normally." ennél többet nem tudok.

ahogy google-özgettem az error message foszlányait,
olyanokat javasolnak, hogy recovery console-on keresztüli javítgatás, XP install-on keresztüli javítgatás, vagy teljes reinstall.
Ezek közül (majd ha sikerül is előkerítenem az XP CD-t meg a product keyt...), csak a reinstall-al vesztek majd fájlokat?

"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

Quote from: noriko on 2007-01-02, 14:27:39
Mit lehet tenni? Van még remény?
Ez nekem lemezhibának tűnik. Jó esetben nem a registry sérült meg. Vidd el a winyót máshoz, futtassatok rajta chkdsk-et és utána próbáld meg elindítani. Amíg ez nincs meg, addig semmiféle reinstall, vagy javítás ne történjen. Ja igen a chkdsk az a lemezellenőrzés, jobb gomb a meghajtóra és tulajdonságok, eszközök fül, ellenőrzés a felsőt kipipálni és mehet. Lehet, hogy windows restartot kér hozzá. :)

A tökéletesség unalmas.