Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-06-28, 19:29:49
Kábel vagy wireless kapcsolat? Víruskereső/tűzfal mi van fent?
kábel. víruskeresőt kikapcsolva is csinálja (amúgy Nod32), tűzfal meg nincs. veszélyesen élek.

amúgy én is arra tippelek, amit írtál K_T, de reméltem, hogy egyéb magyarázattal is elő tudtok állni :(

Cobra

Fazék, még mindig a crosslink kábellel próbálkozol, vagy rendessel? Illetve hama-t lődd ki, hátha.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Ramiz

Ez szerintetek mi az istent jelent?

Az új Firefox alatt valamiért nem megy a JavaScript, indításkor ezt írja ki.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-06-29, 12:55:56
Fazék, még mindig a crosslink kábellel próbálkozol, vagy rendessel? Illetve hama-t lődd ki, hátha.
Hamát már rég töröltem, nem segített semmit sem. kábelt már cseréltem próbaként, de nem vált be, + sztem tök fölöslegesen, mert a "próbálkozás" kifejezés a részedről nem helytálló, mivel évek óta hibátlanul működik az itthoni hálózat crosslink kábellel is ;)

Cobra

Akkor tényleg csak azt tudom mondani én is, hogy haldoklik a hálókártya.
Ramiz, próbáld meg, hogy uninstall a Javara majd a legújabbat rakd fel. Egyébként nem valami plugin kínlódik?

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-06-29, 15:09:45Akkor tényleg csak azt tudom mondani én is, hogy haldoklik a hálókártya.
tudtok valami olcsó megoldást, mondjuk külső vezetékes hálókártyát notebook-hoz, vagy kvázi csak wlan-ban találhatok ilyesmit?

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2008-06-29, 15:19:24
tudtok valami olcsó megoldást, mondjuk külső vezetékes hálókártyát notebook-hoz, vagy kvázi csak wlan-ban találhatok ilyesmit?
Pl. picimaci vagy usb ethernet?
Van benne beépített wlan egyébként? Avval egyszerűbb lenne...

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-06-29, 15:36:34
Van benne beépített wlan egyébként? Avval egyszerűbb lenne...
vételkor rakathattam volna bele, (mikor szétszedtem meg is találtam a csatlakozóit,) de speciel fölöslegesen drágának éreztem + nem vagyok oda a wlan-ért, jobb szeretem a közvetlen kábelkapcsolatot, főleg, hogy a notebook a használati idejének 99%-ban kb másfél méterre van a router-től :)

na akkor megpróbálok levadászni vmi occó használt pcmcia hálókártyát

szerk: nu álljunk csak meg egy szóra kérem szépen:
arra még mindig nem kaptam magyarázatot, hogy hogyan lehet, hogy közben a helyi hálózat hibátlanul működik?! szóval hibátlanul másolok a másik gépre hálózaton keresztül, hibátlanul tudok garázdálkodni a router setup-jában, hibátlanul tudok hálózaton keresztül nyomtatni, csak azt a drága jó net-et mintha nem kapná a router-től rendesen...  :comp: :(

SaiyaGin

Kérdés: ha azt szeretném, hogy az újabb animéket is rendesen lejátssza a gépem, akkor memóriát kellene vennem bele(most 512 MB van), vagy valami más hardvert?

Manitu

Processzort leginkább. Memória csak közvetve számít, 512 már XP-nek is csak határeset. Esetleg egy újabb videokártya is segíthet, amiben már van hardwares támogatás h264 dekódoláshoz, de egy izmosabb proci mellett egy kiszuperált gef2-es is lazán kitolja a képet.

SaiyaGin

Quote from: Manitu on 2008-07-01, 09:05:46
Processzort leginkább. Memória csak közvetve számít, 512 már XP-nek is csak határeset. Esetleg egy újabb videokártya is segíthet, amiben már van hardwares támogatás h264 dekódoláshoz, de egy izmosabb proci mellett egy kiszuperált gef2-es is lazán kitolja a képet.

:merci:

Cobra

Videókártya nem fog segíteni, mert egyedül a PowerDVD tudja kihasználni idáig a hardveres gyorsítást, azt is csak Blu-ray/HD lemez esetén. Szóval processzor kell, meg nagy valószínűséggel hozzá alaplap, meg akkor már új ram és ha akarsz játszani, akkor videókártya (ha nem játszol jobb grafikájú játékokkal, akkor elég egy integrált videovezérlő is). De jó hír, hogy mostanában már 70-80e ért elég jó gépet össze lehet állítani.

SaiyaGin

Quote from: Cobra on 2008-07-01, 11:04:17
Videókártya nem fog segíteni, mert egyedül a PowerDVD tudja kihasználni idáig a hardveres gyorsítást, azt is csak Blu-ray/HD lemez esetén. Szóval processzor kell, meg nagy valószínűséggel hozzá alaplap, meg akkor már új ram és ha akarsz játszani, akkor videókártya (ha nem játszol jobb grafikájú játékokkal, akkor elég egy integrált videovezérlő is). De jó hír, hogy mostanában már 70-80e ért elég jó gépet össze lehet állítani.

Kösz. :rolleyes:

Fazék

notebook lan fejlemény: elvittem egy baráthoz filmnézésre a notebook-ot, hazahoztam, bekötöttem és hibátlanul megy a net, szakadás nélkül. semmit sem változtattam rajta.
ha majd nagyobb hőség lesz és megsül a notebook is, és akkor ismét szenved majd a net, akkor megvan a megoldás. ha nem, akkor viszont nem értek semmit se.

Ramiz

Explorer első ízben győz a Mozilla felett... vagy csak én vagyok béna.

"Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player", mondja a Mozilla és nem játszik le semmilyen flash cuccot, de például a Youtube videókat sem (idézet onnan). Uninstalláltam, felraktam a 2.0-t Add-On-ok nélkül. Ugyanez. Explorer viszi a Youtube-ot...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Nálam Opera ugyanez, hogy miért, passz.

White SeeD

Nekem megy minden.
Nálam adobe flash player lett felrakva, de én külön felmentem az oldalára és külön töltöttem le, és kikapcsolt mozillánál instaláltam.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

Quote from: Fazék on 2008-07-01, 18:43:11
notebook lan fejlemény: elvittem egy baráthoz filmnézésre a notebook-ot, hazahoztam, bekötöttem és hibátlanul megy a net, szakadás nélkül. semmit sem változtattam rajta.
ha majd nagyobb hőség lesz és megsül a notebook is, és akkor ismét szenved majd a net, akkor megvan a megoldás. ha nem, akkor viszont nem értek semmit se.
de már elmúlt...

Fazék

Zsigától sikerült beszereznem egy 720p-s Aladdin-t mkv formátumban.
QuoteVideo: MPEG4 Video (H264) 1216x720 (304:181) 23.98fps [Video]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch [Audio]
Subtitle: UTF-8 [Subtitle]
egyedüli baj vele, hogy angol szinkronos, ami sajnos így első hallásra nem ér közelébe se a magyarnak, amit ezennel szeretnék ráfésülni a file-ra.
milyen programmal lehetséges ezt megoldanom minőségromlás nélkül, hogy hozzáigazítsam a magyar dvdrip-ről a hangfile-t (ami ugyan csak sajnos mp3, de még úgy is jobb, mint az angol ac3-as)?
előre is bmw

Cobra

Berakni az Mkvtoolnix-szal tudod, az időzítés lesz érdekes, mivel a magyar gondolom 30fps-es, ez meg csak 24.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Alkyra

Ez most egy furcsa kérdés lesz...Van annak valamilyen veszélye, ha rapidshare-ről már két hónapja direktből töltök? Pontosabban: Ha van egy rapid link az nekem úgy műküdik, mint egy direkt link. Rákattintok s máris menthetem.Semmi betűbeírás s társai.
Nincs semmilyen cookiem, passwordom, programom s még be se vagyok jelentkezve rapidshare-en. Nem az ip-hez tartozik(haverhoz levittem most Oroszlányra s ott is működött) csak a gépemhez.(szal itthon a többi számítógépemen úgyanúgy irogatni kell)

Ez lassan két hónapja már, hogy így van s mindig működik s akár egyszerre 10 fájlt is tudok tölteni.(11 márcsak azért nem, mert nem bírja a net)

Szóval itt Nekem már valami bűzlik...Kerestem vírusírtóval dolgokat, de semmi akárcsak a spyware(spyware doctor legfrissebb) keresőnél.

chilip

Rounin

Nekem is így van.... :confused:

Nem is foglalkoztam vele, csak meglepett egy rövid időre.

Alkyra

Nem csináltam semmit. Egy héten keresztül olyanokat írott ki előtte, hogy 25GB átlépted többet nem tölthetsz, utána viszont már a lentebb írt esemény történt.

Ramiz

Quote from: Alkyra on 2008-07-02, 17:16:12
Nem csináltam semmit. Egy héten keresztül olyanokat írott ki előtte, hogy 25GB átlépted többet nem tölthetsz, utána viszont már a lentebb írt esemény történt.

The FBI is coming for your ass...

Alkyra

Quote from: Ramiz on 2008-07-02, 21:29:31
Quote from: Alkyra on 2008-07-02, 17:16:12

The FBI is coming for your ass...

Mint múltkor?:)

Ramiz

Megvan a megoldás az Adobe Flash Player mizériára: nem csak simán újratelepíteni kell, amikor a böngésző hiányolja a drivert: az Adobe készített egy külön uninstallert hozzá... :rolleyes: :uzi:

Fazék

Az előbb a gépem mindenféle előzetes sikítás nélkül készenlétbe küldte magát. megpróbáltam bekapcsolni, de újra kikapcsolt, levettem az oldallapot, újból bekapcsoltam, semmit sem éreztem benne tűzforrónak, bekapcsoltam és azóta 10 perce megy gond nélkül.
amit csináltam:
Firefox-ban ment a háttérben egy 100 MB-os mov file letöltése
és néztem éppen media player classic-ban a Die Hard 2 - 720p-s változatát

a gép: GA-P35DS3, 4x1 GB Kingmax RAM, Inno3d Geforce8600GT, Corsair 450W, Samsung 320-as vinyó, WD5000AAKS vinyó, és egy NEC-ND3500A dvd-író.
azt hiszem semmit sem hagytam ki a felsorolásból.
szóval innentől csak azt kérdezném, hogy mi a fészkes fenétől állt le magától a gép?  :eek: :comp: :comp:

Cobra

Billentyűzeten van stand-by gomb? Ha stand-by-ba ment le, nem kikapcsolt, akkor az nem lehet túlmelegedésvédelem, se áramhiány.