Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Member

Cobra

Rendes fényképezőgéped nincs véletlenül? Ebből a képból nem sok derül ki (meg a kompett meghajtóról kéne kép).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Ez fényképezővel készült. :)

Selmo

Régi sínes kábel kell hozzá, nagyjából ~10 éve nem gyártják.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2009-08-06, 15:28:33kép
így már beugrott a kábel. ha nem felejtem el, akkor körülnézek otthon, látok rá esélyt, hogy előkerüljön egy ilyen.

Member

Ú, de megköszönném. :hopp:

Nakedape

nálam mélyebbről kell túrni de asszem tuti, hogy van, ha Fazék nem találna
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

Lenne itt valaki akit megkérhetek egy fontos dologra? Van ugye az éttermünk, aminek az szórólapja megvan pdf formátumban. Megkértek hogy pár helyen írjam át az árakat, de én marhára nem értek hozzá. Sajna más meg nem nagyon van az ismerettségi körünkben.(fogalmam sincs miért engem cseszegetnek ezzel :( )
Van itt valaki aki meg tudna segíteni nekem?  ^^

Member

http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=9&platform=Windows
Affene, nekem nem indult el, akkor talán ez is megteszi, ha csak árakat kell átírni. Amúgy miért teszitek át pdf-be? ???

Kuroi Tenshi

guglizz freeware pdf editor vagy hasonlóra, biztos van
valami egyszerű kis program rá. Jobbat most nem tudok
mondani.

Soldier

én ezt : VeryPDF PDF2Word v3.0 használtam pdf szerkesztésre, amikor még a múltkor egy cégnek fordítottam le szórólapokat. teljesen jól működik a háttérképeket sem csúsztatja el, illetve a sorokat sem, +rengeteg beállítás van benne, sokat kipróbáltam mikor én is kerestem de nekem mindegyikkel akadt valami idióta problémám.
felöltöm neked ide

NLZ

Valami novaPDF-ről is hallottam már.
[reserved]

Cobra

Múltkor nekem is kellett pdf editor, de ingyeneset nem találtam, csak olyat, ami belenyomja a logoját a pdf-be, ha nincs megvéve.

Member

Mondjátok, az normális, hogy az mp4 konvertálása mencoder-nek ilyen döglassú? O_o Hosszú percek óta megy és még mindig 0%.

kikuchiyo

Linux alá van egy PDFEdit nevű izé, a felülete hajmeresztő és a használata nemtriviális, de működik.
Failure is the default option

Flaser

Quote from: Member on 2009-08-07, 12:29:07
Mondjátok, az normális, hogy az mp4 konvertálása mencoder-nek ilyen döglassú? O_o Hosszú percek óta megy és még mindig 0%.

Miből mivé konvertálod? Az, hogy mp4 konverzió kb. annyit jelent "egy adott csomagolóformátummal", azaz semmi konkrétat.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

Valamiért 0%-ot jelez végig, amúgy végigviszi 25 perc alatt. Természetesen avi és xvid, visszafele inkább használok grafikus felületű progit. :)

NLZ

Próbáld ki a SUPER-t, már ha le tudod tölteni. :D
[reserved]

Fazék

heroes 5 közben egyszer csak megállt a kurzor és minden pár másodpercre. alt+tab, semmi sem történik kint, de közben ismét megáll az egész pár másodpercre. heroes 5-be vissza, ismét. szóval kb 10mp-enként megállt 3-4 mp-re a gép, hogy a kurzor se mozgott és semmire se reagált, és 2 befagyás között is be volt lassulva vmennyire. ahogy láttam, éppen földobott volna vmi hibaüzenet a második/harmadik fagyi után, de nem a windows, hanem vmelyik program. csak a raid vezérlő vagy a videókártya programja lehetett, más semmi nem fut ilyesmi a háttérben. jelenleg kipróbáltam, hogy lehúztam a 2 1TB-os vinyómat és csak a raid vinyók (2db 500-as WD), illetve a rendszervinyót (1db samsung 320-as) megy jelenleg. friss hd sentinel-t leszedtem, telepítettem. a samu rendszervinyót 100%-osnak mondja, a raid-ekről nem tud nyilatkozni. egyelőre hagyom futni a háttérben és kipróbálom, hátha megint előjön a hiba terhelés esetén.

addig is megköszönném a tippeket, hogy mi okozhat ilyesmi gondot. thx.

Cobra

Everestet lődd be naplózással, hogy mekkora a terhelés, mennyi a ramfogyasztás meg milyenek a hőfokok.

SaiyaGin

No, ha K_T itt lenne, asszem jönne az "Én megmondtam, hogy ne vegyél Acert." szöveg.  :redface:
Amikor nem használom a gépet, napközben alvó állapotba szoktam tenni. Az utóbbi időben többször előfordult két probléma is:
1) volt, amikor a gép magától bekapcsolt
2) volt, amikor bekapcsoltam, de a rendes működés helyett lefagyott: egy fehér képernyő jött elő és a gép nem reagált a Ctrl+Alt+Del szentháromságra se, csak a kikapcsológomb hosszan tartó nyomására. (Lehet, hogy a Vistában a kékhalál helyett már fehérhalál van?)
:gyagya:

Cobra

A magától bekapcsolásra tipp: touchpad érzékenységének csökkentése (tehát erősebb érintés/mozdításra reagáljon csak), vagy kikapcsolni teljesen a gép vele való felébresztését.
A lefagyás az a S3-ból felkeltésnél történik, vagy hibernáció/kikapcsolt állapotból való indításnál? Hibernálásból való indításnál a miénk is néha csak csipog, de ki- majd bekapcsolásra beindul rendesen.

Member

Nekem pontosan 20 perccel a gép lekapcsolása után a tesco billentyűzetemen bekapcsol a num lock és a scroll lock, sejtelmes kék fénnyel beterítve a szobát. :)

Moha

Nekem touchpad alapból nem hozza vissza a készenléti állapotból, nem kellett állitgatnom (az enyém is Acer)

Nekem az asztali gép szokott olyat, hogy ha lockolom (win gomb + L), akkor egyszer vissza tudok jelentkezni, de második ilyen után totál lefagy. Az egyértelműen a windows hülyesége.
Szerintem ebben az esetben is inkább a windows produkálja a fehér halált, nem hiszem, hogy hardware hiba lenne.

Próféta

Quote from: Moha on 2009-08-09, 19:38:06
win gomb + L
Ezen a laptopon (Lifebook E, és inb4KT: nem én vettem, ajándék lónak meg...) látszólag visszaáll rendesen, de utána teljesen hülyén elkavarodik a billentyűkiosztás, a következő rendes kikapcsolásig. Na mindegy, jó nekem a Sleep vagy Hibernate is, azokkal nincs ilyen baj.

Fazék

hd sentinel szerint
samsung hd321kj típusú vinyó nem nagyon ment 32 fok fölé, de inkább 28-30 fok között van
wd 10eacs vinyó üresjáratban is 34-35 fokos
ez így rendjén van?

Zsiga

Quote from: Fazék on 2009-08-09, 21:59:31
hd sentinel szerint
samsung hd321kj típusú vinyó nem nagyon ment 32 fok fölé, de inkább 28-30 fok között van
wd 10eacs vinyó üresjáratban is 34-35 fokos
ez így rendjén van?
Hazudik a Samsung. :)
A Samsungok hajlamosak a valós értéknél akár 8-10 fokkal kevesebbet mutatni, a WD-k meg inkább egy picit még többet is mutatnak mint amennyire melegek valójában. Mérd le hőmérővel (és állítsd be a HD Sentinelben a különbséget hogy onnantól a valós értéket mutassa) vagy kézrátétellel.

Cobra

Nem a HDD-k hőmérsékletét kéne nézni hanem a CPU-t meg a GPU-t terhelve.

Zsiga

Quote from: Cobra on 2009-08-09, 22:32:34
Nem a HDD-k hőmérsékletét kéne nézni hanem a CPU-t meg a GPU-t terhelve.
Miért is? :) Melyik tud megdögleni a melegtől és magávan vinni 1TB fontos adatot? ::)

Cobra

Quote from: Fazék on 2009-08-09, 13:00:58
heroes 5 közben egyszer csak megállt a kurzor és minden pár másodpercre. alt+tab, semmi sem történik kint, de közben ismét megáll az egész pár másodpercre. heroes 5-be vissza, ismét. szóval kb 10mp-enként megállt 3-4 mp-re a gép, hogy a kurzor se mozgott és semmire se reagált, és 2 befagyás között is be volt lassulva vmennyire. ahogy láttam, éppen földobott volna vmi hibaüzenet a második/harmadik fagyi után, de nem a windows, hanem vmelyik program. csak a raid vezérlő vagy a videókártya programja lehetett, más semmi nem fut ilyesmi a háttérben. jelenleg kipróbáltam, hogy lehúztam a 2 1TB-os vinyómat és csak a raid vinyók (2db 500-as WD), illetve a rendszervinyót (1db samsung 320-as) megy jelenleg. friss hd sentinel-t leszedtem, telepítettem. a samu rendszervinyót 100%-osnak mondja, a raid-ekről nem tud nyilatkozni. egyelőre hagyom futni a háttérben és kipróbálom, hátha megint előjön a hiba terhelés esetén.

addig is megköszönném a tippeket, hogy mi okozhat ilyesmi gondot. thx.

Szerintem Fazék még itt tart és a HDD hőfoka nem túl mérvadó jelen eseben.