Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cloud

Cobra

Nagyon rég óta nem használok AC3 filtert, szóval passz. Egyébként miért nem jó neked az ffdshow filter?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Cloud

Quote from: Cobra on 2011-01-06, 21:42:11
Nagyon rég óta nem használok AC3 filtert, szóval passz. Egyébként miért nem jó neked az ffdshow filter?
Egy jó ideje az mpchc+ac3filter kombót használom hd filmnézéshez(DXVA miatt), anno ez lett belőve rendesen, eddig nem is volt vele. MÁs programot VLC-n kívül meg nem használok. Kodekeket meg soha nem fogok feltenni, jó nekem ez a két lejátszó, visznek mindent. :D

Cobra

MPCHC egyébként szerintem kezeli az ac3-at is.

Cobra

Valaki innen készített már webshopot?

Puru²

Quote from: Cobra on 2011-01-11, 22:00:06
Mire vagy kíváncsi ?Amúgy Drupal + Ubercart.

Cobra

Hogy van-e itt valaki, aki olcsón tudna nekem egyet összehozni, persze weboldallal együtt :)

NLZ

És a vas alá mi lesz?
[reserved]

TurboK

Quote from: Puru² on 2011-01-11, 22:19:32
Quote from: Cobra on 2011-01-11, 22:00:06
Mire vagy kíváncsi ?Amúgy Drupal + Ubercart.
Vagy Joomla + virtuamart, de az nem tudom hogy jobb-e vagy sem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Arra szerintetek van logikus magyarázat, hogy egy XP hiába írom át a lapozófájl méretét/helyét, vagy akarom, hogy a rejtett fájlok láthatóak legyen, egyszerűen ignore-álja a döntésemet és mindent visszarak alapállapotba?

Selmo

Pl. nincs rendszergazdai jogod.

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Selmo on 2011-01-12, 16:14:14
Van. Következő?
(Eléggé meglepne, ha az egyetlen felhasználónak nem volna)

Selmo

Bármilyen program, ami nem engedi módosítani a registry megfelelő részeit. Csökkentett módban próbáltad már?

A tökéletesség unalmas.

Member

Jól emlékeztem, csökkentett módban sem enged ilyesmiket.

Az a gond, hogy az ilyen update-ek után a rejtett mappákban maradó felesleges fájlokat nem lehet letakarítani, mivel a mappák nem látszanak, nem engedi a láthatóvá tételüket, a lapozófájlt meg áttenném D:\-re, de azt sem engedi. Mintha az admin nem is volna admin.

NLZ

Új user létrehozása és abban próba?
[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2011-01-12, 18:43:03
Pudingot sem szereti. :/

NLZ

Quote from: Member on 2011-01-12, 18:54:55
Quote from: NLZ on 2011-01-12, 18:43:03
Pudingot sem szereti. :/
Ejj, akkor biza a probléma gyökere mélyebb. És mióta van ez, rendszervisszaállítás nem életképes? Reinstall? :D Vagy ne jöjjek a hülyeséggel? :3
[reserved]

Member

Valahogy mindig két kimenetele van az informatika témában feltett kérdéseknek:
-Nem tudom, nálam megy.
-Telepítsd újra.
::)

Tesóm laptopjáról van szó, engem nem zavarna a jelen állapot, de baromi uncsi dolog telepítgetni. :D

NLZ

Quote from: Member on 2011-01-12, 19:30:04
Valahogy mindig két kimenetele van az informatika témában feltett kérdéseknek:
-Nem tudom, nálam megy.
-Telepítsd újra.
::)

Tesóm laptopjáról van szó, engem nem zavarna a jelen állapot, de baromi uncsi dolog telepítgetni. :D
A windózt annyi féle módon el lehet buzerálni, hogy sokszor az életben nem jön rá az ember a megoldásra. Aztán persze lehet, hogy rálel az ember a megoldásra, de ez nem mindig jön be. Ám ilyen CCleaner szerű programokkal próbáltad már üríteni a tempet? Vagy a totalcommanderben beállítani, hogy mutassa a rejtett fileokat és úgy?
A lapozófilera nincs egyszerű ötletem és nem találtam semmi hasznosat.
[reserved]

Member

Beírtam windows keresőbe, hogy Application Data, kidobta a mappát és beléptem, ezzel a részével már nincsen gond. Pár 100 megát sikerült eltüntetni.

Cobra

Nem valami buherált izé az az XP? Azokból szokat hely- meg memóriatakarékosság címszó alatt kitakarítani pár rendszerfilet, ami néha hiányozhat.

Member

NLZ

[reserved]

Member

Jó, lehet, hogy csak SP3, de Home Edition. Persze nem jogtiszta, az felénk nem szokás. :haha:

TurboK

Quote from: Member on 2011-01-12, 16:21:19
Quote from: Selmo on 2011-01-12, 16:14:14
Van. Következő?
(Eléggé meglepne, ha az egyetlen felhasználónak nem volna)

Egyes regisztrációs kulcsoknál nem elég az admin jog, mert meg van határozva hogy melyik felhasználói csoport módosithatja őket (pl. SYSTEM, Vendég, Administrator, stb.). Hiába vagy Administrator ha a rendszer nem engedi senkinek sem a módosítást. Ilyenkor azt tudod tenni hogy saját felhasználatúvá teszed az adott kulcsot, és utána már engedi őket módosítani. Persze ehhez tudni kéne hogy melyik kulcsról van szó.

Vírusok és egyebek előszeretettel módosítják ezt a birtoklási jogot, hogy administrator (azaz XP alatt mindenki) se tudja visszacsinálni a rosszaságokat. Ez az "effekt" gyakran víruseltávolítás után is megmarad.

Volt valahol egy script ami resetelte az összes felhasználói jogot a helyesre az egész registryben, de már nem emlékszem rá hogy hol találtam. Csak arra hogy valami Office 2007 hibát orvosolt.

Próbáld meg az egész registry gyökerét saját felhasználatúvá tenni, úgy hogy a módosítás érvényes legyen az egész alkulcsra, hátha.

(vagy troll mode: használj Total Commandert, Windows 7et, Lunixot.)

edit: megvan. SubInACL progival lehet megcsinálni. Itt egy leírás.
http://www.windowsreference.com/security/reset-the-entire-registry-permissions-to-defaults/

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Selmo

Ez az opcó csak Vistától lépett érvénybe. XP alatt mindenhez van jogod rendszergazdaként.
Elvileg van egy beépített Rendszergazda fiók, ami csak csökkentett módban látható, onnan se tudsz módosítani? Ez esetben javasolnék valami ad-aware vagy hasonlót ráuszítani a gépre.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

>Member
>Xp

Wait what

Ed.:
QuoteTesóm laptopjáról van szó
Oh
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Ha meglesz a sajátom, nyugi, szintet lépek. :haha: Csak olyan kényelmes halogatni. :D

NLZ

Quote from: Selmo on 2011-01-12, 21:40:36
Ez az opcó csak Vistától lépett érvénybe. XP alatt mindenhez van jogod rendszergazdaként.
Elvileg van egy beépített Rendszergazda fiók, ami csak csökkentett módban látható, onnan se tudsz módosítani? Ez esetben javasolnék valami ad-aware vagy hasonlót ráuszítani a gépre.
Sima módon is behozható az, csak a bejelentkezési módot át kell váltani hagyományosra, és simán beírni a Rendszergazdát névnek.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2011-01-12, 15:37:34
Arra szerintetek van logikus magyarázat, hogy egy XP hiába írom át a lapozófájl méretét/helyét, vagy akarom, hogy a rejtett fájlok láthatóak legyen, egyszerűen ignore-álja a döntésemet és mindent visszarak alapállapotba?

Láttam már ilyen vírust (vagy malwaret vagy énnemtommilyen
kategóriájú kártevőt), ami fájlok láthatóságát állította fixen
nem láthatóra (mivel ő maga is rejtett fájl volt), s a legszebb,
hogy pendrive-on keresztül fertőzött (én is így kaptam).
Esetleg még ez. Nálam is hajszál híján újratelepítés lett belőle,
mivel eltávolítása után sem lehetett a láthatóságot vissza-
állítani (kiderült, hogy a 0/1 kulcsot is megbuherálta 0/1/2-re)

Quote from: Darkstar on 2011-01-12, 21:47:43
>Member
>Xp

Wait what

nézd, úgy tűnik kezd haladni a korral, valószínűsítem,
hogy utóbbi időben adatátvitel-korlát nélküli kábeles netet
is bekötötték neki, mivel egy ideje a postjainak fele csak
egy kép szöveg nélkül  :__devil: