Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Member

Mi a f*szért csak a vezetékre írják rá, hogy A/A USB kábel?? Miért nem lehet magára a dobozra ahelyett, hogy két összekapcsolt gépet helyeznek rá, amire éppen alkalmatlan?

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2011-05-07, 23:49:54
Mi a f*szért csak a vezetékre írják rá, hogy A/A USB kábel??

Mert az a normál, 99.9% olyan.

Két gépet kötnél össze vele? Több-portos router, switch, hub nincs
kéznél? Ha mindkét gépen gigabites port van, akkor sima kábelt is
dughatsz rá, a gb auto-sensing és auto-negotiation; ha csak 10/100
FE, akkor sajnos crosslink kell hozzá.

Member

Sajnos az asztali gépen döglött a hálókártya, akármelyik slot-ba dugjam sem üzemel, sőt, van, hogy be sem indul vele a gép. Nem véletlenül akartam ilyen idétlen megoldást. :/

Member

Tudtok valami tippet arra, hogy az új laptopomon (IMB Lenovo Thinkpad R61) miért mehet úgy a net, mintha tárcsázós netem volna? A honlapon felkínált driver-ek nem segítenek, neten egyetlen csókát találtam, akinek ugyanez a gondja volt vele, de választ nem kapott. Amúgy semmi más baja nem volna, de ez már baromira kezd idegesíteni.
Elméletileg Broadcom NetXtreme/NetLink Fast/Gigabit Ethernet van hozzá, de csak intel(r) 82566mc gigabit network connection látszik az eszközkezelőben.

Már szedem le az XP SP4-et, már egyszerűen nem tudok másra gondolni, mint hogy cseszték az oprendszerrel kompatibilissé tenni.

NLZ

[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2011-05-09, 17:28:52
Quote from: Member on 2011-05-09, 16:26:53
XP SP4
Azmi?
Ám akkor hogy EZa driver megvolt már?
Fake torrent, rohadnának meg, minden ezekkel van tele.
Egyik network cucc sem veszi be, már próbáltam korábban.

NLZ

Intel driver detektálója mit szól hozzá? Hogy 3rd party és köze sincs hozzá?

Olyat még lehetne próbálni végső elkeseredettségben, hogy leszeded eztet, aztán rákeresel az eszköz azonosítóra az inf fileokban. Az eszközazonosító az az Eszközkezeló -> hálókártya tulajdonságok -> Részletek -> Hardverazonosítók alatt van. Abból neked az kell, hogy pl PCI\VEN_10EC&DEV_8169, az utána lévő már nem érdekes.
Szal pl így tákeresel totalcommanderben. Egyszer érdemes unicode-ban, egyszer anélkül, mert hülyéje válogatja, hogy miként kódol. Ha megvan a szükséges inf file, akkor driver frissítése kereséssel és megadni neki azt a könyvtárat, ahol az inf filet találtad, mert XP nem hajlandó alkönyvtárban drivert keresni.

Ám minek XP?
[reserved]

Cloud

Tolj már fel rá egy alap win7-et. :D

Member

Quote from: Cloud on 2011-05-09, 19:47:08
Tolj már fel rá egy alap win7-et. :D
Kénytelen leszek. Amikor megkaptam, az volt rajta, gondolom működőképes volt vele.
Végignéztem az összes hardware-t azzal a módszerrel, amit nolzi írt, a legtöbbhöz találtam netem anyagot, ha feltettem a fentit, már remélem, hogy menni fog, mert lassan ott tartok, hogy kivágom az egészet, veszek 200 hektárt és elmegyek remetének.

Cloud

Egyébként kísértetiesen hasonló eset volt velem is. Thinkpad notimban új wifi volt, de xp egyáltalán nem ismerte fel semmilyen driverrel. Toltamrá win7-et, az meg magától felrakott mindent és működött rendesen.

Member

Miért nem mondtad ezt előbb? :D Mondjuk nem lepne meg, ha a nagy cégek lobbiznának egymásnak.

Próféta

Quote from: Member on 2011-05-09, 16:26:53
Elméletileg Broadcom NetXtreme/NetLink Fast/Gigabit Ethernet van hozzá, de csak intel(r) 82566mc gigabit network connection látszik az eszközkezelőben.
A Lenovo honlapjáról leszedett driverrel se jó? Van XP-re support.
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-67856.html
(Ha ez is ugyanolyan, mint a BroadCom-féle, akkor pech, de egy próbát megér...)

Ettől függetlenül persze tessék Win7-et használni, ha csak valami különös kompatibilitási nehézség miatt nem kényszerülsz XP-re vissza.

Quote from: Member on 2011-05-09, 20:53:57
Mondjuk nem lepne meg, ha a nagy cégek lobbiznának egymásnak.
Először is, a lobbizás egész mást jelent.  :_piszka:
Másrészt ha egy gyártó kijön egy számítógéppel, és történetesen Windows 7-tel szállítja (mert a kiadás időpontjában az volt a legmodernebb), akkor mégis miért kéne a hardverelemekhez XP-s drivert is készítenie (ami nyilván nem kis munka)?

NLZ

Főleg, hogy az XP kifutóproject, MS is már csak kritikus hibákat javít, de már nem fejleszt rá új programokat/szolgáltatásokat.
[reserved]

Member

Szopó van, ugyanis a netkapcsolatom semmit sem javult (Win7). Szép csicsás kis kindergarden, de továbbra is csiga.
(Speedtest.net-re pl. csak 5 perce várok, hogy egyáltalán betöltsön az oldal)

Konkrétan 2 kbit/s-sel szágult lefelé az Adobe Flash Player. Valami nagyon nincs rendjén.

Moha

Újabb notikra eleve nem is érdemes XP-t tenni, mert 99% hogy valamilyen driverrel gond lesz (vagy nincs valamihez driver, vagy nem jól műxik).

[spoiler=Trolling]Am.... Linuxot nem próbáltad? :hehe:[/spoiler]

Makos

Quote from: Moha on 2011-05-10, 00:17:03
[spoiler=Trolling]Am.... Linuxot nem próbáltad? :hehe:[/spoiler]
[spoiler]Bátor...én ezt nem mertem megkérdezni :P[/spoiler]

NLZ

Tényleg, vmi USB Linuxot ki lehetne próbálni, azt nem nehéz összedobni mondjuk UNetBootIn-nel.
[reserved]

Member

És Linux mit javítana azon, hogy még egy Win7 sem megy rajta normálisan? Kezdek gyanakodni, hogy a hardware-rel lesz a gond.
Egyáltalán laptop-ok esetében van alternatív megoldás, hogy ethernet szerkezetet csatlakoztassunk hozzá?

Flaser

Quote from: Member on 2011-05-10, 06:52:41
És Linux mit javítana azon, hogy még egy Win7 sem megy rajta normálisan? Kezdek gyanakodni, hogy a hardware-rel lesz a gond.
Egyáltalán laptop-ok esetében van alternatív megoldás, hogy ethernet szerkezetet csatlakoztassunk hozzá?

PCMCIA hálókártyával lehetséges.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

Quote from: Flaser on 2011-05-10, 07:28:18

Erre gondolsz? És ezt egyáltalán hová kell tenni bele? :haha:

Flaser

Quote from: Member on 2011-05-10, 07:32:20
Quote from: Flaser on 2011-05-10, 07:28:18

Erre gondolsz? És ezt egyáltalán hová kell tenni bele? :haha:

A laptop PCMCIA aljzatába (ha van neki).

B) Terv: USB-n át.

http://netrino.hu/termek_adatok.php?nr=747
http://pcbonto.addel.hu/detailproduct.php?productid=43081
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

Zsigától tudom, hogy merre laksz, két korsó sörrel jövök. :) A WIN7-et törölnöm kellett, mert a "plug&play" eszközhöz nem csináltak win7 drivert.

kikuchiyo

Ha rendkívül zseniális módon 3× elcsesztem a telefonom PIN-kódját, akkor van valami mód a kártya feloldására való PUK-kód kitalálására, vagy be kell mennem a T-mobile ügyfélszolgálatára, és bizonygatnom, hogy a kártya tényleg az enyém, és nem loptam?
Failure is the default option

Darkstar

Programozók... :D

Ha nincs meg a lap, amiből kitörted, marad az ügyfélszolg.
BTW ezt a pin kódot sose értettem. Ha valaki lehúzza a telefont, úgysem kapcsolja ki (na jó, valszeg nem), ha kikapcsolja, úgyis másik simet tesz bele, akkor meg mindenképp kell neki kód. Viszont szívni lehet vele, mint a mellékelt ábra mutatja.

A screenlock kicsit más, nekem is van rajta, és ha valaki elbassza 10*, lezár a teló és tol egy hardresetet minden adatra. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-10, 23:56:50
Ha rendkívül zseniális módon 3× elcsesztem a telefonom PIN-kódját, akkor van valami mód a kártya feloldására való PUK-kód kitalálására, vagy be kell mennem a T-mobile ügyfélszolgálatára, és bizonygatnom, hogy a kártya tényleg az enyém, és nem loptam?

Nincs meg már a telefonod doboza? Pedig a nagy kártyán, amiből a kicsit kipattintottad, rajta van a PUK-kód :(

Edit: aha, ismét slowpoke voltam.

kikuchiyo

Quote from: Xzone on 2011-05-11, 00:15:49
Quote from: kikuchiyo on 2011-05-10, 23:56:50

Nincs meg már a telefonod doboza? Pedig a nagy kártyán, amiből a kicsit kipattintottad, rajta van a PUK-kód :(

A műanyag lap megvan, de ez még egy sok évvel ezelőtti Dominos kártya, annál meg (még?) nem a műanyag lapon voltak a kódok, hanem egy külön papírfecnin (hasonlón, mint amilyenen a bankkártyákhoz adták a kódot). Elvileg annak is benne kéne lenni a dobozban az összes többi papírral együtt, gyakorlatilag viszont nincs, és két költözés és három átpakolás után esélytelen megtalálni.

Failure is the default option

Kvikveg

youtyuk .flv-bol eddig mplayer -dumpaudio-val csinaltam mp3at ujrakodolasmentesen. Most azt hiszem .aac-t kapok, legalabbis a videolejatszasnal az mplayer ablak ennek mondja az audiot.
Viszont pl winamppal nem birom lejatszani a dump eredmenyet. Mplayerrel sem.
Nem tudom, hogy az mplayer dumpol rosszul, vagy valami parametert meg meg kene adnom(mp3hoz nem kellett), vagy a winamp szurja el, vagy mi.
Cel: ujrakodolasmentes audiodump az .flv-bol es utana winamppal lejatszas ha lehet.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Miért nem töltöd le azonnal mp3-ba valamelyik online konvertálóval?

Kvikveg

Mert azok altalaban nem mukodnek nekem. .flvben lejon mpeg4 vagy miben lejon.

Also: Hogy a @#%@#^%@$%-ba lehet az OpenOfficot megkerni ra, hogy ne torje szet a szavakat a sor vegen? Ne is probalkozzon vele.

edit: AAAAaaAAA... a default styleban nem volt ott a pipa, a listanal meg kert hyphenation-t, ISTENEMM!!!! AAaa
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.