Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Mitől lehet, hogy eddig a gépemnek semmi baja nem volt a japán karakterekkel, de most megkergült, és szinte mindenhol négyzeteket látok (chrome tabok nevei, mycomp-ban a mappák nevei, etc)? Nem emlékszem, hogy bármit is telepíthettem, ami hazavágta volna.

Ed.: magától megjavult. Ki érti ezt, már 2 napja ilyen volt...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

adott egy 160GB-os vinyó.
xp-s lemezkezelő szerint ez a vinyó nem létezik, csak egy cd-meghajtó van a gépben.
erről a vinyóról boot-olt be az xp és jelenleg is megy.
kérdések kavarognak a fejemben

Selmo

Nincs véletlenül dinamikus balfaszságra konvertálva?

A tökéletesség unalmas.

Fazék

újabb probléma
320-as vinyó.
XP-nek ki lett adva, hogy ne baszogassa a file-rendszert, települjön föl a már rajta lévő adatok mellé.
telepítés elindult
nem figyeltünk rá, magában elvolt, aztán vmiért szólt, hogy most újraindul automatikusan
újraindulás után vinyó partícionálatlan egység lett
miafaszt lehet csinálni az adatok visszaállítására?
nem igazán merünk egyelőre semmit csinálni az egységgel, új írás rá nem történt

Cobra

Ez viszont nem az XP hibája szerintem. Vagy a lemez vezérlője döglődik, vagy az alaplap. A 160-asnál nem lett átállítva IDE-ről AHCI-ra Biosban a vezérlő?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2012-02-02, 00:15:49
Ez viszont nem az XP hibája szerintem. Vagy a lemez vezérlője döglődik, vagy az alaplap. A 160-asnál nem lett átállítva IDE-ről AHCI-ra Biosban a vezérlő?
bios-ban semmi nem volt soha állítgatva
160-as ráadásul vmi általam érthetetlen okból 20-as vinyóként van partícionálva a maradék rész föl sincs használva

mindkettő SATA vinyó természetesen.

a 160-as rádaásul jó hangos is nagyon jól vup-vup-ol

TurboK

Szerintem az valami OEM partició volt. Láttam már ilyet, asszem egy ("insert brand here", talán Dell de nem emlékszem) előretelepitett fullextrás műanyag szupergépen. Valami egyéni bootloadert használt a rendszer és nem lehetett látni a particióit sehogy sem, XP telepitő se látta rendesen. Ráadásul a lemez egy része ki volt szabva mint recovery vagy mi a bú, rejtett partición (valamiért nem működött az se).

Az OEM telepitő lemezekről vissza lehetett pakolni az egész rendszert a gyári beállásba (cirka 10 CD és 3 óra mire felmegy - ha éppen nincs meghibásodva az utolsó lemez). De bármi más buherálást, javitó telepitést lehetetlen volt eszközölni. Livecd-t nem próbáltam rajta.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

kikuchiyo

Testvérem felrakta a Panda Internet Securitty 2012-t a céges gépre, merthogy az szerinte jó.

Megpróbáltam eltávolítani, de az uninstaller félúton elakadt. Kilőttem. Am I fucked?
Failure is the default option

Moha

A Panda is olyan, mint a Norton: csak win reinstallal tudod leszedni, annyira belemászik a rendszerbe.

Fazék

Quote from: TurboK on 2012-02-02, 01:41:50
pontosítok:

ez egy vacak DTK gép. eredetileg egyetemi gép volt, egyetemen telepítette föl rendszergazda az xp-t, beállításokat, stb, ha minden igaz.

fő vinyó egy 160GB-os volt/van benne, ezen van a rendszer

vmi particion magic szerű programmal megnéztem, azt állítja, hogy a 160GB-os vinyóból vmiért csak 20GB partícionált, a többi partícionálatlan terület

Windows lemezkezelőben nem is látszik a vinyó semmilyen formában.

a vinyó amúgy zavaróan hangosan működik, ezért is akartuk kivenni a használtak sorából és a 320-asra telepíteni egy friss rendszert és csak azt használni (eddig ez a vinyó csak adattárolásra volt használva)

jelenleg a 320GB-ost a Windows lemezkezelő látja és partícionálatlanként jelöli
a partícionáló program pedig azt mondja rá, hogy "invalid file system"

szóval csupa érdekes problémával állt elő a gép.

jelenleg ami folyik: helyfölszabadítás folyik egy külső vinyón és arra készítünk egy klónt a 320-as vinyóról, aztán megpróbáljuk helyreállítani a partíciós tábláját. korábban már volt hasonló bajom, akkor gond nélkül sikerült, remélem most is fölösleges az óvintézkedés, de persze szívesen fogadunk tanácsokat :)

Nakedape

rendszergazda? vagy  a kereskedőknél, vagy valaki a tanszékről, vagy te, legrosszab esteben én tettem rá XP-t   :angyali:
mondjuk arra nem emlékszem, hogy amíg meg nem vettem a másik vinyót mennyi volt az annyi..

külsőn hely 392 giga jelenleg. done
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cobra

Milyen chipsetes az alaplap? Ha nagyon régi darab (P3, esetleg korai P4), akkor elképzelhető, hogy nem ismeri fel megfelelően a merevlemezt.

Cloud

MIelőtt kiugrok az ablakon idegességemben, segítsetek pls. :(

Eset:

Gép hirtelen kikapcsol. Újraindítom, elindul, win töltés közben kikapcsol.   Utána már nem is indul el. :(

Gép most csak asztalon van egy dobozon, nincs házban a cucc.
Megnyomom bekapcs gombot, villan egy led a proci környékén, a ventik picit megmozdulnak aztán leállnak.

Kábeleket lehúzom lapról, vga ki, majd minden vissza. Megnyomom bekapcs gombot, semmi válasz.Újra szétszedem az egészet, tápot lehúzom az alaplapról, 24pines kábelen összekötöm a zöldet a feketével, majd bekapcsolom tápot. Táp venti elindul rendesen.

Újra összerakom az egészet, most átrakom másik slotba a vga-t, kapcsolnám be, meg se mozdul. 12v-os kábelnél először csak 4pines dugom rá, akkor sem indul gép. Utána a 8pines-t, akkor sem indul.
Na most mi lehet a baj????

Táp? Alaplap?Proci? Más?  :grrr: :bruhuhu: :falba:

Cobra

Min van az alaplap? Rakj alá egy falapot, ha szivacson vagy zacskón van.

Cloud

ALaplap dobozán, plusz az antistatikus zacsiján.

szerk:

Kivettem vga-t, lehúztam vinyót egy venti meg a proci hűtő maradt.

Eredmény: füst és égésszag.
A bekarikázott részről jött a füst, a borda alól.
http://img440.imageshack.us/img440/5286/ggtfifzfztftf.jpg

Ramokon nincs égésnyom, tápcsatikon nincs égésnyom, remélhetőleg azok életben maradtak.

Fazék

Azért az kurvaélet, hogy Domi javításra váró vinyója pontosan ugyanaz a típus, ami nekem a rendszervinyóm, így aztán kicsit sem vagyok frászban, amikor kiválasztom a partícionáló programnál a javításra kijelöltet... :)

Cobra

Az antisztatikus zacskó elvileg vezeti az áramot, szóval nem volt jó ötlet. Egyébként meg a bejelölt alkatrész a processzor feszültségszabályozója. Sajnos kicsi az esély, hogy garanciában cseréljék a lapot.

Cloud

Quote from: Cobra on 2012-02-04, 15:05:07
Az antisztatikus zacskó elvileg vezeti az áramot, szóval nem volt jó ötlet. Egyébként meg a bejelölt alkatrész a processzor feszültségszabályozója. Sajnos kicsi az esély, hogy garanciában cseréljék a lapot.

Már nem volt garis a lap. Napokban muszáj lesz új lap után néznem.(rem proci nem kell majd)

Fazék

mivel elegem van már az alaplapi hangkártya zörejeiből, ezért venni akarok egy külön hangkártyát.

több helyen is az Asus Xonar családot ajánlották

mivel eléggé árérzékeny vagyok, ezért jelenleg a legolcsóbbat az Asus Xonar DG-t néztem ki, és hiába olvasgatom nem igazán tudom eldönteni, hogy miért érne meg másfélszer ennyit a DS, vagy több mint 2x ennyit a D1 (a még drágább DX már csak azért is kiesik, mert nem igazán lenne neki PCI-E slot)

főleg egy Sennheiser HD201-es fülest használok a géphez, de néha rákötöm a Genius SW-HF 5005-ös hangrendszerre. komolyabb hangrendszer vételét később se tervezem, max a fülest fogom pár év múlva vmi komolyabbra lecserélni, ha feladja a szolgálatot

már ez a DG is bőven kielégítheti igényeimet (igénytelenségemet?), vagy érdemes inkább többet költeni a drágább kártyákra?

zsozso

Quote from: Fazék on 2012-02-05, 23:30:51
mivel elegem van már az alaplapi hangkártya zörejeiből, ezért venni akarok egy külön hangkártyát.

több helyen is az Asus Xonar családot ajánlották

mivel eléggé árérzékeny vagyok, ezért jelenleg a legolcsóbbat az Asus Xonar DG-t néztem ki, és hiába olvasgatom nem igazán tudom eldönteni, hogy miért érne meg másfélszer ennyit a DS, vagy több mint 2x ennyit a D1 (a még drágább DX már csak azért is kiesik, mert nem igazán lenne neki PCI-E slot)

főleg egy Sennheiser HD201-es fülest használok a géphez, de néha rákötöm a Genius SW-HF 5005-ös hangrendszerre. komolyabb hangrendszer vételét később se tervezem, max a fülest fogom pár év múlva vmi komolyabbra lecserélni, ha feladja a szolgálatot

már ez a DG is bőven kielégítheti igényeimet (igénytelenségemet?), vagy érdemes inkább többet költeni a drágább kártyákra?

Nekem is dg van a gepben.
Death is the only redemption

Cobra

Zsozsot követve én is Asus DG-t vettem. De ha olcsón kell, van egy Audigy4-em elfekvőben, ami elfogadhatóan működik W7 alatt is. Minőségben mindkettő nagy előrelépés a Realtek chiphez képest.

Fazék

Quote from: Cobra on 2012-02-06, 00:18:23
Zsozsot követve én is Asus DG-t vettem. De ha olcsón kell, van egy Audigy4-em elfekvőben, ami elfogadhatóan működik W7 alatt is. Minőségben mindkettő nagy előrelépés a Realtek chiphez képest.
köszi, de válaszaitokkal meggyőztetek, már meg is rendeltem a DG-t, holnap 4-től ha minden igaz már át is fogom tudni venni, és reményeim szerint megtapasztalhatom a háttérzörej-mentes játékot/zenehallgatást, stb  :whoah:

TurboK

Előlapi jack dugóba csatlakozod a fülhallgatót vagy a hátsóba? Az előlapi mindenképp háttérzajos (hacsaknem valami digitális deck van a géped elején).

Kérlek számolj be arról hogy a kártyával megszűnik-e a zörej. Nálam alaplapi dugóval csak akkor van zörej ha majd maximumra tekerem a hangfalakat (5x20+60W 5.1 Orion hangfalszett).

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK on 2012-02-06, 05:17:35
Előlapi jack dugóba csatlakozod a fülhallgatót vagy a hátsóba? Az előlapi mindenképp háttérzajos (hacsaknem valami digitális deck van a géped elején).

Kérlek számolj be arról hogy a kártyával megszűnik-e a zörej. Nálam alaplapi dugóval csak akkor van zörej ha majd maximumra tekerem a hangfalakat (5x20+60W 5.1 Orion hangfalszett).
ja, elülső, de mivel hátul már nincs hely, illetve oda már sokszor a kábel is rövid lenne, így csak reménykedek benne, hogy a kártya megoldja ezt, de sikerült egy kicsit elbizonytalanítanod :D
Mondjuk nekem a hangfalon is zavaró a zörej, de tény, hogy ott kevésbé durva.

TurboK

Az elülső csatlakozók egy vékony, fedetlen analóg kábelen csatlakoznak az alaplapodba, ugyhogy jó hogy zörejes...

Hátulra miért nincs elég hely? Régi tipusú alaplap amin csak 3 csati volt? Akkor megértem hogy miért zörejes, azóta már sokat fejlődött a technika, alaplapi hangeszközök is sokkal jobbak.

Fazék

Quote from: TurboK on 2012-02-06, 21:08:43
Az elülső csatlakozók egy vékony, fedetlen analóg kábelen csatlakoznak az alaplapodba, ugyhogy jó hogy zörejes...
tudom, naivitás, de ezt vhogy én nem tartanám alapnak, mert akkor a fasznak van az elülső csatlakozó, ha ilyen színvonalon alakítják ki

szerk2: btw, gyorsan ellenőriztem, egy szép kb 0,8cm vastag, laikus szemmel árnyékoltnak tűnő sárga kábel viszi előre a hangot

Quote from: TurboK on 2012-02-06, 21:08:43Hátulra miért nincs elég hely? Régi tipusú alaplap amin csak 3 csati volt? Akkor megértem hogy miért zörejes, azóta már sokat fejlődött a technika, alaplapi hangeszközök is sokkal jobbak.
GA-P35 DS3 rev1.0

hátul alaplapon:
line out - hangfal
rear - hangfal
center+sub - hangfal
side - üres
line in - üres
mic in - üres

az in-ek ugye eleve kiesnek, marad a side üresen, oda meg ugye nem igazán lehet fülest dugni.
vagyis hacsak nem akarok szórakozni minden egyes hangeszköz váltáskor a gép hátuljánál kábeldugdosással, akkor füleshez az elülsőt használom
szerk: vagy van vmi triviális trükk amit nem ismerek?

házon elől:
fülhallgató kimenet
mikrofon bemenet

de szóval akkor a lényeg, hogy azt mondod, hülyeség azt képzelnem, hogy a hangkártyától jobb lesz majd fülessel, ha továbbra is az elülső csatlakozót használom?

vagy adnak a kártyához vmi jobb minőségű kábelt, ami előremegy a ház csatlakozóhoz, lecserélve azt, és ezáltal jobb minőséget nyújtva?

Cloud

Nem tudom, de én pl nem nagyon használok elülső  csatlakozókat. Most hogy megveszed a hangkártyát, akkor a fülesedet a hátsó csatikba dugd majd be. (már persze csak akkor ha azt tervezted hogy az új karit is összekötöd előlappal.)

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-02-06, 21:36:46
Nem tudom, de én pl nem nagyon használok elülső  csatlakozókat. Most hogy megveszed a hangkártyát, akkor a fülesedet a hátsó csatikba dugd majd be. (már persze csak akkor ha azt tervezted hogy az új karit is összekötöd előlappal.)
ma kicsit utolsó idegszálaimon táncolok, nem is igazán értem a hozzászólásod utolsó két mondatát, de megpróbálom még egyszer szép lassan elmagyarázni a problémámat, ami lehetséges, hogy csak tudatlanságomból fakad és egyszerű a megoldás, de szóval nem akarok a gép hátuljánál kábeldugdosással szórakozni minden egyes hangfal/fülhallgató közötti váltáskor.
amennyiben a hátsó csatiknál nem csak 1 eszközt tudnak kezelni szerencsétlen alaplapok/hangkártyák, akkor világosítsatok már föl légyszíves, hogy hogyan lehet megoldani szépen a dolgot. (hangfal rendszernek 3 hátsó analóg kimenet kell. center/sub, rear, front) köszönöm.

kikuchiyo

Vegyél 5.1-es fülest, azon három dugasz van.

* kikuchiyo used "nerve attack" on Fazék. It's SUPER EFFECTIVE!!!
Failure is the default option

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-06, 21:45:32
Vegyél 5.1-es fülest, azon három dugasz van.

* kikuchiyo used "nerve attack" on Fazék. It's SUPER EFFECTIVE!!!

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution