Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2012-06-12, 00:05:11

Lol... még írtam is, hogy neked pont kapóra fog jönni, de aztán addig dolgoztam,
hogy a másik gépet már be se kapcsoltam, hanem lefeküdtem ;D

Próféta

Azért köszi.

Szép meg jó ez a T420(s), drágább és nehezebb a Dellnél, de viszont a billentyűzete határozottan jobb. Most megy az, hogy kérdezgetem a Lenovos kollégákat. Egyikük holnap hozza be a T410-esét, hogy megtapogathassam. A másik kapásból mondta, hogy Lenovot soha az életbe ne vegyek, annyi baja van a meghaló alkatrészekkel meg a szervízzel (igaz ő X-szériát használt). Nem könnyű így dönteni... Az egyik kollégának van még egy viszonylag friss Latitude E-je, őt még megkérdezem, hogy van-e már számottevő tapasztalata vele. Mindenesetre köszi nektek is a tanácsokat.

Fazék

őszintén megvallom fogalmam sincs hogyan keressek rá erre az opcióra, nem tudom mi a neve, de szóval win7-ben nagyon komálom, hogy kibaszom az ablakot a bal oldalra, akkor beméretezi fél képernyőre balra, jobb oldal hasonlóan.
namármost ilyet szeretnék művelni vista business-ben is, de ez így ebben a formában nem működik, érdeklődnék, hogy be lehet-e állítani valahol, vagy csak álljak fejre?

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2012-06-13, 17:45:41

Na ennek a nevét én se tudom, és vistám sincs, hogy kipróbáljam, de
egérrel húzogatás mellett működik windows gomb + kurzorgombokkal
is (le = minimize, fel = maximize, bal = teljesről bal félre, vagy ha több
monitor és a jobboldali monitoron bal szélen van, akkor egy fél monitorral
arrébb lépteti, tehát a baloldali jobb oldalára, stb). Valami olyasmi rémlik,
hogy ez a fícsör a vistával jött.

Próféta

Kraivan

Gép újratelepítve, mondjuk 1 napom ráment, mert 6 telepítő is volt odahaza, de egyik se működött (valami "rovásírás" volt az olvasóoldalán, vagy nem volt használható kód :P )

Jelenleg az ingyenes Avast vírusírtó vana  gépen, ami lehet okzta a galibát. Öcsém is jelezte h neki tönkrevágta a gépét.
Kicsit igazolja, h amikor feltelepítettem, akkor még a rendszeridő is megállt 8 percre a gépen (lefőztem egy kávét azért hagytam eddig húzódni), de egy reset segített.

Ki milyen ingyenes vírusírtót javasol, ami nem zabálja a memóriát?

Emlékeimben egy Panda vírusírtó van, csak az nem rémlik, h arra váltottunk anno, mert a háttérben hatékonyan dolgozott, vagy pont az ellenkezője volt, miszerint hatékony, de guglizni se lehetett közben...

Flaser

Quote from: Kraivan on 2012-06-14, 15:07:37
Gép újratelepítve, mondjuk 1 napom ráment, mert 6 telepítő is volt odahaza, de egyik se működött (valami "rovásírás" volt az olvasóoldalán, vagy nem volt használható kód :P )

Jelenleg az ingyenes Avast vírusírtó vana  gépen, ami lehet okzta a galibát. Öcsém is jelezte h neki tönkrevágta a gépét.
Kicsit igazolja, h amikor feltelepítettem, akkor még a rendszeridő is megállt 8 percre a gépen (lefőztem egy kávét azért hagytam eddig húzódni), de egy reset segített.

Emlékeimben egy Panda vírusírtó van, csak az nem rémlik, h arra váltottunk anno, mert a háttérben hatékonyan dolgozott, vagy pont az ellenkezője volt, miszerint hatékony, de guglizni se lehetett közben...

Microsoft Security Essentials. Eddig többnyire jókat hallottam róla, igaz a teszteken csak "2. vonalbeli", de egy ingyenes terméktől már ez is nagyon jó.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Selmo

Quote from: Kraivan on 2012-06-14, 15:07:37

http://www.av-test.org/en/tests/home-user/marapr-2012/

A tökéletesség unalmas.

chilip

Quote from: Selmo on 2012-06-14, 16:41:53
http://www.av-test.org/en/tests/home-user/marapr-2012/

és ez a teszt teljesen megbízható? ha jól látom az AVG a legjobb ingyenes a listában

Selmo

Melyik teszt teljesen megbízható? :) Btw az anime listádnál html kód szerepel a link helyett, szal nem működik.

A tökéletesség unalmas.

chilip

tudom, ott raktározom az egyik fórumos kódot  :Kiraly:

Cobra

Én is Security Essentialst használok jó ideje, bár eddig csak akkor talált valamit, ha más fertőzött gépén használtam a pendriveomat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

MS Security Essentials-om volt nekem is, gyakorlatilag megjelenés óta. Tökéletesen elégedett voltam vele.

Kuroi Tenshi

Van MSE-s gépem is, és AVG-s is. Szerintem inkább AVG, csak ne lenne
az a sok nagware.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-06-17, 22:56:29
Van MSE-s gépem is, és AVG-s is. Szerintem inkább AVG, csak ne lenne
az a sok nagware.
AVG biztos, hogy hatékonyabb, de iszonyat idegesített, hogy a free változat (régebben legalábbis) csak angol nyelven volt, így ha rokonok/ismerősök gépére fölraktam, csak a szívás volt belőle, hogy "ez most kérdez valamit, mit csináljak?"... illetve tényleg annyiszor akart mindenféle egyéb hülyeséget kérdezni update-ek, nagware, stb terén, hogy inkább váltottam MSE-re. ja és rohadtul zabálta is az erőforrásokat fölöslegesen a kinézetével.

Xzone

Nem jó a monitorom. Egy elég öreg Fujitsu-Siemens monitorról van szó, és az elképzelhető leghülyébb hibát produkálja: olyan, mintha be lenne ragadva a "volume down" gomb (beépített hangszóró). Így ott virít a képernyő közepén egy ablakban a hangerő 0-ra állítva... folyamatosan. És ugye ez a monitor OSD-je, így nem lehet vele semmit csinálni... (más monitorgombokra sem reagál)

Az a furcsa, hogy ha újraindítom a gépet, akkor egy darabig jó utána. Ha csak simán a monitort kapcsolom ki-be, akkor megmarad az ablak középen. Meg szokott csak úgy magától is eltűnni néha, de mindig visszajön rövid időn belül.

Wat do?

Fazék

sztem ragaszd le egy cetlivel és akkor nem fog látszani

[spoiler]mivel nem garis, és biztos vagyok benne, hogy nem akarsz szervíz bevizsgálásra kiadni többezer Ft-ot, aztán megint sokat a javításra, így sztem az egyedüli megoldás, hogy te szétszeded, szétszedett monitort bekapcsolod, (értelmesen előadva persze, hogy ne basszon meg az áram,) és a kezelőpanelt böködve próbálsz rájönni, hogy mi okozza a gondot. esetleg le is húzhatod a kezelőpanel kábelét a monitor alaplapról, ha anélkül is be tudod kapcsolni, megnézni arra mit reagál...
sok szerencsét! felelősséget nem vállalok tanácsomért :D[/spoiler]

Xzone

Quote from: Fazék on 2012-06-19, 16:22:36
sztem ragaszd le egy cetlivel és akkor nem fog látszani

:facepalm:

Quote from: Fazék on 2012-06-19, 16:22:36
[spoiler]mivel nem garis, és biztos vagyok benne, hogy nem akarsz szervíz bevizsgálásra kiadni többezer Ft-ot, aztán megint sokat a javításra, így sztem az egyedüli megoldás, hogy te szétszeded, szétszedett monitort bekapcsolod, (értelmesen előadva persze, hogy ne basszon meg az áram,) és a kezelőpanelt böködve próbálsz rájönni, hogy mi okozza a gondot. esetleg le is húzhatod a kezelőpanel kábelét a monitor alaplapról, ha anélkül is be tudod kapcsolni, megnézni arra mit reagál...
sok szerencsét! felelősséget nem vállalok tanácsomért :D[/spoiler]

Az első fele megtörtént, a kezelőpanelt böködve nem jutottam eredményre. Az alaplapjához elég nehézkes hozzáférni, de azzal még kísérletezhetek :)

Darkstar

Aki kitalálta ezt az "egysoros" entert, úgy basznám nyakon, hogy csak nyekkenne.  :comp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Darkstar on 2012-06-19, 20:30:27
Aki kitalálta ezt az "egysoros" entert, úgy basznám nyakon, hogy csak nyekkenne.  :comp:
Az egy dolog, még megszokható, viszont i5 laptopomon nem vettem észre hogy az F1-12 gombokat az FN gomb lenyomásával tudom előcsalni, alapból hangerőt szabályoznak megy wifi kikapcs stb...
Egy alt+F4 már három gombos, ha véletlen játékhoz meg valami alapból 3-as kombó kellene...

edit: na mivel se control panelben, se FN lock, se mindenféle "titkos kombináció" nem volt a secret unlockra, szétnéztem a bioszban, láss csodát ott volt beállítás rá.
Így már "csak" annyi a bajom, hogy ezt menet közben kissé macerás váltogatni, ill ha nincs megvilágítva a klaviatúra akkor nem látok semmit a kis jobb-alsó sarkos kék festésből.  ^^"
Quote from: kada on 2012-06-19, 21:20:41Az egy dolog, még megszokható
Jobb mint a semmi.
Ismerős i5-én bezzeg szép fehéren ott van minden láthatóan, és fordítva működnek ennek megfelelően.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

http://www.freesound.org/people/digifishmusic/sounds/65591/
Hogy tudok Shepard tone-t generalni audacityban megadott hangfelvetel alapjan (kb ugy kene hangzania, mint annak, plusz az illuzio, hogy allandoan felfele megy).
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

White SeeD

Mivel anyám öreg roncsgépe nagyon szarakszik mostanában, gondolkodok egy olcsó de jó netes gépen.
Levelezésre, böngészésre, néha youtube videó nézésre használja.
Azon gondolkodtam hogy PC helyett valami tabletet kéne venni pl egy ilyet.
http://www.pandawill.com/icoo-d50-lite-a13-version-android-40-tablet-pc-7-inch-8gb-camera-white-p63067.html
(Persze gondolom olcsó tabletnek híg a leve, de a vélemények alapján nem tűnik vészesnek és ocsó)

Erre lenne pár kérdésem a tablettulajokhoz/androidos ophoz értőkhöz.

1. Gondolom már csak android 4 ICS rendszerrel ellátott cuccot érdemes venni?
2. Hogy működik ez az adnroid store? Van acc és az ott megvett cuccokat bármikor átvihetem másik androidos kütyüre vagy a megvett appok csak az adott készülékekre vannak, a készülék halálával azok is mennek a kukába?
3. A linkelt cuccon mennyire megy a snes emu? Olvastam hogy van néztem is, de sehol nem írnak minimum követelményt vagy bármi irányadót. Sőt, még android verziót se nagyon.
4. Valakinek jobb 5let 100 usd-ig (szállítással)?

Viszont ha már tablet, csak vezetékes net van. Hogy tudnám legolcsóbban megoldani hozzá a netet? (Lopni nem tudok, nincs honnan :redface: Itt akinek wifis hálózata van az kellően levédte.)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Darkstar

Legjobb azzal venni, mert ezekhez utána (általában) soha nem jön főverzió frissítés.
A play store gondolom ugyanúgy működik, mint az App Store. Az accounthoz vannak rendelve a dolgok, és amig beauth-olsz alá egy készüléket, addig azon is simán használhatod.
A másik kettő passz.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

halp
Lehet pine-nal a bejovo html-es levelet kifele menve is html-kent kuldeni?
forward parancsra textesiti, es szetveri ezaltal.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2012-07-02, 21:39:17
pine
Először ADA, aztán ez...  :zomg:
Mi jöhet még?
Monitor van, vagy teletype-on kommunikáltok a géppel?

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2012-07-03, 22:51:34

:D

Kint láttam olyan gépet (szerencsére már nem használták), amin volt igazi front panel, azaz olyan kapcsolósor, amivel közvetlenül lehetett a regiszterek bitjeit állítani.

Igazi VT100 terminál (nem ám emulátor, hanem igazi DEC soros terminál, 4 átalakító bigyón keresztül a géphez kötve) pedig még most is üzemel élesben kint.
Failure is the default option

Fazék

esetleg van valakinek elfekvőben olyan nem használt pci-e kártyája, ami kb a hulladék kategória, de még épphogy elindul rajta a Diablo 3, szóval ott van a supported listán?

(irodai gépbe pofátlanul beleraknám és ebédszünetben néha fölnéznék AH-ra. sajnos jelenleg ez nem lehetséges, mert csak egy alaplapi gma4500 van benne)

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2012-07-03, 22:51:34
Quote from: Kvikveg on 2012-07-02, 21:39:17
pine
Először ADA, aztán ez...  :zomg:
Mi jöhet még?
Aaaa neeem.
Amugy csak html-es emailt kellett volna tovabbkuldenem, minimalis modositasokkal, de persze forwardolaskor szetveri.
Amugy teljesen jol be van allitva IMAP-ra mindenfele alfoldereket is tud mutatni etc. Csak vesz eseten hasznalom, ha nincs nalam a laptopom. Nem akarok a maganlaptopomon ceges leveleket, plusz az elso leszedes egy elet... nem tudom van-de olyan opcio, hogy csak a mai napi adagot szedje le es kesz, az elozmenyeket hagyja a francba. Na az meg mukodhetne. Vagy csak a listat szedje le, es az adott emailt csak ha rakattintok...

Darkstar

Van itthon egy nagy rakat megírt, de azóta elő sem vett CDm.
Hol lehet leadni? Inkább nem dobnám a kukába. A tok megy a műanyagok közé, de a CD nem oda való.
Régen asszem a MM-ban lehetett, de mostanában nem látom a honlapjukon a lehetőséget.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん