Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Az van, de ki kell terjeszteni az ingóságokra is. Illetve itt a nagy érék miatt elvileg erre külön kell valami opció...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Puru²

A monitor egyik fele elkezdett észrevehetően behomályosodni és vibrálni (Dell 2312HM) : a monitor vagy a VGA (Radeon 6850) kezd el tönkremenni ?

.Attila

Rakj rá egy másik monitort vagy a monitort egy másik gépre.

Puru²

Megvolt ,rákötöttem a monitort az apám gépére ,úgy nézz ki az a ludas .  :frown:

.Attila

Nem garis az még? A HM széria még nincs 3 éves, azt hiszem.

Cobra

Próbáld ki másik kábellel is, hátha ott a gond.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Puru²

Quote from: Cobra on 2013-05-04, 19:47:41
Próbáld ki másik kábellel is, hátha ott a gond.
Sajna nincs a közelben másik DVI kábel így marad  a garis csere.

Puru²

Quote from: .Attila on 2013-05-04, 19:34:17
Nem garis az még? A HM széria még nincs 3 éves, azt hiszem.
Tavaly decemberben vettem , mondjuk nem igazán voltam vele amúgy se megelégedve.

Cloud

HTML oldalra szeretnék beágyazni Live chat ablakot, tud valaki valami jó megoldást erre? Valami olyasmi kellene, ahol nem ilyen 7-8 ember tudna beszélni.

Puru²

Iszonyat gáz  a Dell supportja : egész nap elérhetetlenek telefonon ,végül Facebook-on keresztül fel tudtam velük venni a kapcsolatot ,írták ,hogy majd megkeresnek de fél napja semmi hírük.  ::)

White SeeD

Szerintetek megéri-e a táppanelhibás
http://prohardver.hu/teszt/belinea_monitorok_jo_idoben_jo_aron/ertekeles.html (A 19 colos verzió)
nemtúlfiatal monitoromba 13K ért táppanelt cseréltetni?
Mikor behalt annó (Már másodszor ugyanebbe a dologba) a képe még tökéletes volt és 3-4 év erős használat után sem volt rajta 1 db pixelhiba sem.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Selmo

Találkozott már valaki ilyennel? Kinyomtattam egy oldalt, az egész szöveg félkövér. A nyomtatott oldalon viszont csak az első kb 10. sor az, a többi normál. :wtf:

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2013-05-10, 14:58:41
Találkozott már valaki ilyennel? Kinyomtattam egy oldalt, az egész szöveg félkövér. A nyomtatott oldalon viszont csak az első kb 10. sor az, a többi normál. :wtf:
zoom in az editorban, eees... ?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

Rájöttem. Vékony betűtípus + 9pt + 300 dpi = random bold szavak. 600 dpi-n már minden oké.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Scythe Shuriken Rev. B (vagy hasonló) coolert ismeri valaki? Kéne valami low-profile és csendes hűtő a htpcbe, a gyári amd hűtő az én ízlésemnek túl hangos. Más ajánlat is jöhet, de a ház eléggé alacsony, így ezek a baromi magas ventik nem jöhetnek szóba.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2013-05-16, 21:06:31
Scythe Shuriken Rev. B (vagy hasonló) coolert ismeri valaki? Kéne valami low-profile és csendes hűtő a htpcbe, a gyári amd hűtő az én ízlésemnek túl hangos. Más ajánlat is jöhet, de a ház eléggé alacsony, így ezek a baromi magas ventik nem jöhetnek szóba.

Ha tag vagy ph-n, sztem legegyszerűbb a miniITX topikban feltenni,
biztos volt már ott vkinek ilyen, meg sokan fejből vágják, hogy
mekkora helyre milyen fér be.
HookR írt nemrég egy bemutatót a gépének tervezéséről, és ott
elég sok alternatívát felsorolt, amik közül anno válogatott; bár
ez már úgy tűnik, hogy szűkös lenne, ha ventit is teszel rá.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Most jöttem rá, hogy a régi gépemben a hűtő annyira rágyógyult a procira, hogy egyeltalán nem lehet levenni.
Ezt szeretném az új gépél elkerülni, tehát milyen gyakran tanácsos lekapni a bordát a prociról?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Ez leginkább a pasztától függ. Van, ami nagyon erősen rágyógyul
(olyan is van, amit pont ilyenre terveznek), van, ami még évek
múlva is enyhébb csavargatás után elenged. Próbáld meg egy
kicsit jobbra-balra csavargatni egyszerű húzás vagy döntés
helyett.

Cloud

Hülye tipp, de nálam már egyszer bevállt. Ha nem csont száraz a paszta, akkor megoldás lehet az is hogy leterheled procit hogy melegedjen, majd utána azonnal kapcsold ki gépet, és óvatosan mozgatva próbáld meg leszedni hűtőt. Mivel paszta is meleg lesz, elvile jobban elenged majd.

szerk:

Hjahogy nem leszedni akarod csak tippet kérsz az új géphez. Ne legyen se túl sok, se túl kevés paszta, meg ne legyen túlhúzva a hűtő összes csavarja. Egyébként kb évente elég újrapasztázni.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2013-05-17, 22:59:48
Ez leginkább a pasztától függ. Van, ami nagyon erősen rágyógyul
(olyan is van, amit pont ilyenre terveznek), van, ami még évek
múlva is enyhébb csavargatás után elenged. Próbáld meg egy
kicsit jobbra-balra csavargatni egyszerű húzás vagy döntés
helyett.
Próbáltam, tíz perc után kijött a procival együtt.  :Kiraly:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Kiszakítottad a foglalatból??? :zomg:

Cobra

Nekem is jött már ki úgy, nem nagy szám, ha egyenesen húzod, akkor nem lesz baja a lábaknak. Ha meg már kint van, akkor neki lehet esni féktisztítóval. Egyébként a melegítés is segít sokszor.

Darkstar

N-es wifinek kb mi az átlagos átviteli sebessége egy irányba? Olyan csatornára van belőve, aminek a környékén nincs más, a router kb 4 méterre van, közben egy gázbeton fal/tömör fa ajtó. A htpc most kábelen van ráakasztva, így olyan 4.2MB/s (33Mbps) tudok rá másolni a nagy gépről ami kicsit lassúnak érződik.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

10-et szerintem kellene tudnia, de nagyban függ a vevőegységtől is, mert a beton fal azért eléggé leárnyékol.

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2013-05-20, 12:18:44
N-es wifinek kb mi az átlagos átviteli sebessége egy irányba?

Mennyi egy töketlen afrikai fecske repülési sebessége? :hehe:
Rengeteg dologtól függhet, köztük más (nem wifi) eszközöktől is,
pl. mikrohullámú sütő gyönyörűen fújja le a wifit. Adó és vevő
típusa, beállított teljesítménye, antenna érzékenysége, kialakítása,
antenna tájolása, csak 5GHz vagy 2.4 is (utóbbi jobban átmegy
akadályokon), stb.
De csak egy falon (s feltételezem nem az a vastagabb fajta)
keresztül az tényleg nem tűnik túl acélosnak.

Fazék

kicsit bekrepált az egyik irodai monitor, kéne venni egy "újabb" használtat.
aztán elgondolkodtam, hogy végülis egész sokat panaszkodok mostanában a 22"-os kb 6-7 éves Dell monitoromra, lehet hogy kiváló alkalom ez arra, hogy behozzam azt ide, és vegyek magamnak egy jelenleg kapható normális monitort otthonra.

igények:
- FPS közben ne legyen ghosting. jelenlegi monitoromon konkrétan játszhatatlan kb az összes multiplayer FPS
- színek nem a legfontosabbak, úgyis kb majdnem vörös színvak vagyok
- filmnézésre inkább a tv-t használom, főleg játékra lesz a monitor.
- minimum 22", de az elég is lehet

árlimit: kb 70 bruttót tudnék rászánni

előre is köszi a tippeket

.Attila

Utóbbi évek menő monitorszériája a Dell U2212HM, U2312HM vagy U2412M, attól függően, melyikre vagy érzékenyebb: a képátlóra vagy az árra.

Cobra

A színtévesztést és a gyors reakcióidőt figyelembe véve én mondanék egy Samsung vagy LG TN paneles monitort. És ezek árban is elég jók. Mondjuk TN-ből 24-eset ne nézzél, max 23-asat.