Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Darkstar on 2013-05-03, 14:11:31
Elképzelésem sincs, milyen táp van benne.
Nézd meg! :D (gép oldala lekap, tápot megskubiz, google-ben rákeres, megnéz, örül)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: Raggie on 2013-05-03, 14:36:26
Nézd meg! :D (gép oldala lekap, tápot megskubiz, ...

csavarhúzóval működés közben picit megpiszkál...

NLZ

Nézd meg! :D (gép oldala lekap, tápot megskubiz, google-ben rákeres, megnéz, örül)
Nem hinném, hogy szét fogja szedni az iMac-jét. :)
[reserved]

Raggie

Quote from: NLZ on 2013-05-03, 14:45:30
Nem hinném, hogy szét fogja szedni az iMac-jét. :)
jaaaaa, ezt nem tudtam(szét lehet simán szedni azt is egyébként).

Nem hiszem, hogy egy iMac-ben szar táp van.
Darkstar:szerintem tuti, hogy van benne túlfesz védelem. De ha biztosra akarsz menni, akkor keress rá a te imac-ed pontos típusára azokba úgyis ugyanazokat az alkatrészeket rakják, tuti szétszedte már valaki a sajátjat! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

NLZ

Ám ha egy szünetmentest odaraksz, az megfogja valamennyire?
[reserved]

Darkstar

Fogok venni egyet rövidesen, de szerintem az is megfogja valamennyire, meg már így is van egy túlfeszvédő. de jobb féleni, mint megijjedni.

@Raggie: hidd el, rákerestem már (bár nem olyan sokat) de nem sok használható infót találtam. 27" late 2012, ha valaki esetleg érez kedvet és időt, hogy utánanézzen.  :redface:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Quote from: Darkstar on 2013-05-03, 15:00:26
Fogok venni egyet rövidesen, de szerintem az is megfogja valamennyire, meg már így is van egy túlfeszvédő. de jobb féleni, mint megijjedni.

@Raggie: hidd el, rákerestem már (bár nem olyan sokat) de nem sok használható infót találtam. 27" late 2012, ha valaki esetleg érez kedvet és időt, hogy utánanézzen.  :redface:
Tényleg, apple support telefonon nem tud ilyet megmondani? :D
[reserved]

Darkstar

Nem próbáltam még, de jó ötlet.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Lakásbiztosítás esetleg?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Az van, de ki kell terjeszteni az ingóságokra is. Illetve itt a nagy érék miatt elvileg erre külön kell valami opció...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Puru²

A monitor egyik fele elkezdett észrevehetően behomályosodni és vibrálni (Dell 2312HM) : a monitor vagy a VGA (Radeon 6850) kezd el tönkremenni ?

.Attila

Rakj rá egy másik monitort vagy a monitort egy másik gépre.

Puru²

Megvolt ,rákötöttem a monitort az apám gépére ,úgy nézz ki az a ludas .  :frown:

.Attila

Nem garis az még? A HM széria még nincs 3 éves, azt hiszem.

Cobra

Próbáld ki másik kábellel is, hátha ott a gond.

Puru²

Quote from: Cobra on 2013-05-04, 19:47:41
Próbáld ki másik kábellel is, hátha ott a gond.
Sajna nincs a közelben másik DVI kábel így marad  a garis csere.

Puru²

Quote from: .Attila on 2013-05-04, 19:34:17
Nem garis az még? A HM széria még nincs 3 éves, azt hiszem.
Tavaly decemberben vettem , mondjuk nem igazán voltam vele amúgy se megelégedve.

Cloud

HTML oldalra szeretnék beágyazni Live chat ablakot, tud valaki valami jó megoldást erre? Valami olyasmi kellene, ahol nem ilyen 7-8 ember tudna beszélni.

Puru²

Iszonyat gáz  a Dell supportja : egész nap elérhetetlenek telefonon ,végül Facebook-on keresztül fel tudtam velük venni a kapcsolatot ,írták ,hogy majd megkeresnek de fél napja semmi hírük.  ::)

White SeeD

Szerintetek megéri-e a táppanelhibás
http://prohardver.hu/teszt/belinea_monitorok_jo_idoben_jo_aron/ertekeles.html (A 19 colos verzió)
nemtúlfiatal monitoromba 13K ért táppanelt cseréltetni?
Mikor behalt annó (Már másodszor ugyanebbe a dologba) a képe még tökéletes volt és 3-4 év erős használat után sem volt rajta 1 db pixelhiba sem.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cobra

Selmo

Találkozott már valaki ilyennel? Kinyomtattam egy oldalt, az egész szöveg félkövér. A nyomtatott oldalon viszont csak az első kb 10. sor az, a többi normál. :wtf:

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2013-05-10, 14:58:41
Találkozott már valaki ilyennel? Kinyomtattam egy oldalt, az egész szöveg félkövér. A nyomtatott oldalon viszont csak az első kb 10. sor az, a többi normál. :wtf:
zoom in az editorban, eees... ?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

Rájöttem. Vékony betűtípus + 9pt + 300 dpi = random bold szavak. 600 dpi-n már minden oké.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Scythe Shuriken Rev. B (vagy hasonló) coolert ismeri valaki? Kéne valami low-profile és csendes hűtő a htpcbe, a gyári amd hűtő az én ízlésemnek túl hangos. Más ajánlat is jöhet, de a ház eléggé alacsony, így ezek a baromi magas ventik nem jöhetnek szóba.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2013-05-16, 21:06:31
Scythe Shuriken Rev. B (vagy hasonló) coolert ismeri valaki? Kéne valami low-profile és csendes hűtő a htpcbe, a gyári amd hűtő az én ízlésemnek túl hangos. Más ajánlat is jöhet, de a ház eléggé alacsony, így ezek a baromi magas ventik nem jöhetnek szóba.

Ha tag vagy ph-n, sztem legegyszerűbb a miniITX topikban feltenni,
biztos volt már ott vkinek ilyen, meg sokan fejből vágják, hogy
mekkora helyre milyen fér be.
HookR írt nemrég egy bemutatót a gépének tervezéséről, és ott
elég sok alternatívát felsorolt, amik közül anno válogatott; bár
ez már úgy tűnik, hogy szűkös lenne, ha ventit is teszel rá.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Most jöttem rá, hogy a régi gépemben a hűtő annyira rágyógyult a procira, hogy egyeltalán nem lehet levenni.
Ezt szeretném az új gépél elkerülni, tehát milyen gyakran tanácsos lekapni a bordát a prociról?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Ez leginkább a pasztától függ. Van, ami nagyon erősen rágyógyul
(olyan is van, amit pont ilyenre terveznek), van, ami még évek
múlva is enyhébb csavargatás után elenged. Próbáld meg egy
kicsit jobbra-balra csavargatni egyszerű húzás vagy döntés
helyett.

Cloud

Hülye tipp, de nálam már egyszer bevállt. Ha nem csont száraz a paszta, akkor megoldás lehet az is hogy leterheled procit hogy melegedjen, majd utána azonnal kapcsold ki gépet, és óvatosan mozgatva próbáld meg leszedni hűtőt. Mivel paszta is meleg lesz, elvile jobban elenged majd.

szerk:

Hjahogy nem leszedni akarod csak tippet kérsz az új géphez. Ne legyen se túl sok, se túl kevés paszta, meg ne legyen túlhúzva a hűtő összes csavarja. Egyébként kb évente elég újrapasztázni.