Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

katz

Gab3c

Quote from: TriviEgyik layernél sikerült jól megcsinálni, ezzel viszont gondom van, akármilyen tolerancia szintet választok, az istenért nem tudja rendesen kijelölni az egészet. Tudna nekem vki segíteni?
Ha jol ertem az alakot akarod kivenni?

Eloszor a hatteret valtosztasd egyelnoen 255,255,255-re, utana mar menni fog ;) Kijelolod a magic wand-val a feher hatteret es utana nyomsz egy invert selection-t.
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Fazék

Quote from: katzIsmeri vki azt a számot ami a klipp alatt megy?
nem ismerem, de a szöveg alapján rákerestem és úgy tûnik:
P.O.D. együttes Boom c. száma van a klipp alatt, ezen az albumon rajta is van a szám :)

.Attila

Quote from: Gab3cHa jol ertem az alakot akarod kivenni?

Eloszor a hatteret valtosztasd egyelnoen 255,255,255-re, utana mar menni fog ;)
Arra én is rájöttem, de próbáld ki, mert nekem kihagy az alakból egy csomó részt, vagy az egész képet beválasztja, akármekkora tolerancia szintet választok.

Gab3c

Quote from: TriviArra én is rájöttem, de próbáld ki, mert nekem kihagy az alakból egy csomó részt, vagy az egész képet beválasztja, akármekkora tolerancia szintet választok.
http://gab3c.uw.hu/trivi.jpg

Igy jo?
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Xipe

Quote from: katzIsmeri vki azt a számot ami a klipp alatt megy?

Katz ez a szam a Boom a POD nevu egyuttestol.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: Gab3chttp://gab3c.uw.hu/trivi.jpg

Igy jo?
Ezt kaptam a magic wand-del. Így maradnak le részek, és nem tudok mit csinálni vele.

Moha

Quote from: TriviEzt kaptam a magic wand-del. Így maradnak le részek, és nem tudok mit csinálni vele.
A varázsszó: Extract!
Hova szeretnéd átvinni a képet? Szivesen kivágom neked!

Edit: Sajnos elég rossz minõségû a kép, ezért nehéz vágni, de így jó lesz?

Gab3c

Quote from: TriviEzt kaptam a magic wand-del. Így maradnak le részek, és nem tudok mit csinálni vele.
http://gab3c.uw.hu/trivi.pspimage Igy mar csak jo lesz :D

Nem tudom te hogy csinaltad, uezt kellene kapnod.
Many thx to ae101kai

.Attila

Quote from: Gab3chttp://gab3c.uw.hu/trivi.pspimage Igy mar csak jo lesz :D

Nem tudom te hogy csinaltad, uezt kellene kapnod.
Maga a tökély :merci:
Hát, magic wand, és szórakoztam ugyan a toleranciával, de vhogy nem akarta kihozni az egész alakot, akárhogyan próbáltam is kijelölni, mert ugye ha más testrészére kattintok, akkor más területeket jelölt ki, vagy nem jelölt ki.

Moha

Quote from: Triviha más testrészére kattintok, akkor más területeket jelölt ki, vagy nem jelölt ki.
:rolleyes: Ilyenkor úgy érdemes, hogy a hátteret jelölöd ki (lévén, hogy az homogén), aztán invertálod a kijelölést.

katz

Blimp, Xipe :merci:

Esetleg nincs meg vkinek aki el is hozná nekem meetre?  :D

Xipe

Quote from: katzBlimp, Xipe :merci:

Esetleg nincs meg vkinek aki el is hozná nekem meetre?  :D

a szam megvan nekem, az egesz album nincs, de szivesen odaadom.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Találtam egy honlapot, ahol Photoshop tutorial-ok vannak. Már csak Photoshop kell :D Tud vki egy helyet, ahol le tudom tölteni a full verziót? (tudom, hogy nem etikus :))

Fazék

tegyük fel, hogy nem igazán értek a témához (ami sajnos igaz), szóval okozhatja  egy kábel fizikai sérülése (pár ér egy vágás következtében friss levegõt szívhat), hogy a gépek látják egymást kb 2 bekapcsolás erejéig, majd egyszercsak immár IP-cím ütközés, vagy akármi jelszóval, egyszercsak megszûnik a kapcsolat, bár amíg a kábel mindkét vége bevan dugva, addig világít a router-en és a hálókártyán is a led, hogy össze van kötve valamivel, csak ennek ellenére a hibás kábel miatt, nem tudnak rendesen kommunikálni? jelen esetben például 'ipconfig /renewal' parancsra olyat mond, hogy nem tud kapcsolatba lépni a DHCP szerverrel. ez tul.képpen csak mellékkérdés, mert holnap úgyis kiderül a dolog
edit: szóval azt sejtem, hogy KH okozhat ilyet, de az a baj, hogy közben egy milliméternyit se lett megmozdítva a kábel... ezért nem értem csak :(

szóval a fõkérdés: router és hálókártya közé ugye sima (vagyis nem cross-link) kötésû hálókábel kell? köszi (nem kell kioktatni, elég csak egy 'hülye vagy, hát persze hogy az kell hozzá...' szöveg is - persze nem kell szószerint ennek lennie) :)

.Attila

Elõzõ post törölve, megoldottam közben :)
A kérdés most az, hogy a Photoshop CS 8.0 telepítés után aktiválni akarja magát. Nekem viszont vmi errorral leáll. Nem tud vki vmi okosat ezzel kapcsolatban?

Fazék

update: tudom hogy nem ez a legmegfelelõbb fórum erre a kérdésre, de gondoltam egész sok számítástechnikával foglalkozó segítõkész ember jár ide, hátha valamelyikõtök segíteni is tud :)

megtaláltam a router mellé adott ethernet kábelt, sértetlen, a dolgok összekötve, 1-es melletti led világít a router-en, hálókártya led-je világít hátul, csak a hálózat nem hajlandó mûködni... rohadtul ideje lenne már megtanulnom a hálózatok témakört... :ejj:

'ipconfig /all' eredménye, hátha valaki ért is hozzá:

QuoteWindows IP Configuration

Host Name............. : p3-c600
Primary Dos Suffix....:
Node Type..............: Unknown
IP Routing Enabled...: No
WINS Proxy Enabled.: No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description.............................: D-Link DFE-538TX 10/100 Adapter
Physical Address.....................: 00-50-BA-BE-9C-34
Dhcp Enabled..........................: Yes
Autoconfiguration Enabled.........: Yes
Autoconfiguration IP Address.....: 169.254.22.89
Subnet Mask..........................: 255.255.0.0
Default Gateway.....................:
és ennyi. és ha a router-hez próbálok kapcsolódni, akkor szól, hogy ' a 192.168.0.1 kiszolgálóhoz való kapcsolódási kísérlet el lett utasítva.' a router beállításainál a DHCP szerver opció be van kapcsolva és elméletileg 192.168.0.100-tól osztja a címeket 192.168.0.199-ig és a másik gépen a wireless ethernet kártya meg is kapja szépen a 192.168.0.100-as címet és az átjáró/kiszolgáló is szépen maguktól beállítódnak 192.168.0.1-re... én naív még azt hittem, hogy pont a vezeték-nélkülivel lesz több gondom... :rolleyes:

a másik (mûködõ) gépen az 'ipconfig /all' eredménye:

Windows IP konfiguráció

Állomásnév. . . . . . . . . . . . . . : nb-p4
        Elsõdleges DNS-utótag . . . . . . . . :
        Csomóponttípus  . . . . . . . . . . . : Ismeretlen
        IP útválasztás engedélyezve . . . . . : Nem
        WINS-proxy engedélyezve . . . . . . . : Nem

Ethernet-adapter Vezeték nélküli hálózati kapcsolat:

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
        Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : D-Link Air DWL-610 Wireless Cardbus Adapter
        Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-0D-88-E7-1F-C6
        DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
        Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
        IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100
        Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 192.168.0.1
        DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
        DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
        Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2005. január 22. 18:02:56
        Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2005. január 29. 18:02:38

Ethernet-adapter Hálózati híd (Hálózati híd):

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
        Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : MAC-híd - miniport
        Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 92-A3-B6-BF-8A-41
        DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Nem
        IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . :
és ezt már az elsõ összeállításkor is ugyanígy csinálta, hogy elsõ 2 indításnál minden ment rendesen, internet is, majd utána egyszercsak ezzel jött elõ... anno ezt a tûzfalra kentem, de 1 vinyóhalál után most 1 hónappal késõbb újratelepítettem a gépre a windows-t és megint mûködött, 2 indítás, és megint nem... életemre esküszöm, hogy semmi beállításhoz nem nyúltam hozzá a mûködés és nem mûködés között... valaki tudna nekem segíteni? jelenlegi tudásommal érthetetlen számomra a probléma... köszi elõre is

Xaga

Quote from: TriviElõzõ post törölve, megoldottam közben :)
A kérdés most az, hogy a Photoshop CS 8.0 telepítés után aktiválni akarja magát. Nekem viszont vmi errorral leáll. Nem tud vki vmi okosat ezzel kapcsolatban?

Hmm...én is leszedtem (Adobe oldaláról) és nekem nem akarja aktiválni magát. Szerintem tölsd le Adobe oldaláról a trialt. Csak 30 napos limit van rajta.

.Attila

Quote from: XagaHmm...én is leszedtem (Adobe oldaláról) és nekem nem akarja aktiválni magát. Szerintem tölsd le Adobe oldaláról a trialt. Csak 30 napos limit van rajta.
Nem a program áll le, hanem az aktiváció. A 30 nap itt is megvan, csak én annál hosszabb távon szeretném használni.

Marfy

Quote from: TriviElõzõ post törölve, megoldottam közben :)
Lehet valmai hibás verzió, próbálj valmai jó kis crack-et szedni hozzá hátha az segít.
Amúgy a program indul ugye?

Xaga

Quote from: TriviNem a program áll le, hanem az aktiváció. A 30 nap itt is megvan, csak én annál hosszabb távon szeretném használni.

Aha..Szóval te regisztrálni szeretnéd hogy teljes verzióként funkcionáljun a progi. Mi sem egyszerübb annál. Help->Registration... és kell hozzá egy serial szám amit pl: astalavista segítségével beszerzel.

Djinn

Quote from: Blimpupdate: tudom hogy nem ez a legmegfelelõbb fórum erre a kérdésre, de gondoltam egész sok számítástechnikával foglalkozó segítõkész ember jár ide, hátha valamelyikõtök segíteni is tud :)
Próbáltad már, hogy nem autómtikusan kapják a gépek az IP-t, hanem kézzel beállítod?
Én nem vagyok szakember ez csak tipp.

edit: Úgy látom az egyik gépen magyar a másikon angol a windows. Hát esetleg azzal is lehetnek problémák szerintem. De ez is csak tipp.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: XagaAha..Szóval te regisztrálni szeretnéd hogy teljes verzióként funkcionáljun a progi. Mi sem egyszerübb annál. Help->Registration... és kell hozzá egy serial szám amit pl: astalavista segítségével beszerzel.
Serial van. Azt kéri telepítésnél, nem az a gond, hanem az, hogy a program neten keresztül aktiválni akarja magát. Amikor elindítom, ezt adja ki:
"Activation for Adobe Photoshop has been denied. This may have occured for a variety of reasons, such as: the number of allowed activations has been exceeded, the activation number is invalid or an error has occured during the installation process."
Error code: 93:-8

Fazék

Quote from: DjinnPróbáltad már, hogy nem autómtikusan kapják a gépek az IP-t, hanem kézzel beállítod?
Én nem vagyok szakember ez csak tipp.

edit: Úgy látom az egyik gépen magyar a másikon angol a windows. Hát esetleg azzal is lehetnek problémák szerintem. De ez is csak tipp.
köszönöm a tippeket, de az elsõvel már sajnos próbálkoztam (legalábbis az én tudásszintemen :rolleyes: ), vagyis beállítottam a gépen egy 192.168.0.102-es ip-címet 255.255.255.0-s alhálózati maszkot és a 192.168.0.1-et átjárónak, de ugyanúgy semmi volt az eredmény :(
ezen az angol-magyar üközésen már én is elgondolkodtam, de ezért egy szakember vélhetõen egy jó kis fejbevágást eszközölne rajtunk, szóval errõl psszt! :)

amúgy közben eszembe jutott, hogy hogyan szállt el:
elindítottam egy másolást a két gép között, pár file át is ment már, mikor otthagytam a gépet, visszajövök 5 perc múlva és látom, hogy hibaüzenet, file nem elérhetõ és azóta van ez a probléma... gyûlölöm az ilyen misztikusnak tûnõ dolgokat a számítástechnikában... :ejj:

Djinn

Quote from: Blimpezen az angol-magyar üközésen már én is elgondolkodtam, de ezért egy szakember vélhetõen egy jó kis fejbevágást eszközölne rajtunk, szóval errõl psszt! :)
Nyugodtan fejbevághatnak, nekem egy csomó kínom volt már a magyar windows miatt!! Ha nagyon értenék hozzá akkor lehet, hogy én is fejbevágnám magamat :rolleyes:,  de  szerintem a legtöbben nem profik ebben a témában...
Igaz, hogy mióta router van azóta a hállózat mûködik, pedig az egyik gépen itt is magyar Win. van.  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Marfy

Quote from: TriviSerial van. Azt kéri telepítésnél, nem az a gond, hanem az, hogy a program neten keresztül aktiválni akarja magát. Amikor elindítom, ezt adja ki:
"Activation for Adobe Photoshop has been denied. This may have occured for a variety of reasons, such as: the number of allowed activations has been exceeded, the activation number is invalid or an error has occured during the installation process."
Nekem ilyen gond a Norton Antivirus-al volt mindenképpen aktiválni akarta magát mert tudta hogy van internet kapcsoltom, így én letiltottam az internetet pl: húzd ki a modemet vagy a kábelt és próbáld meg úgy utánna mikor már nem volt net nek akarta aktiválni magát csak eccerûen beírtam a kódot és kész.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Ha sehogy nem lesz jó szerintem tölts egy másikat.

Gab3c

Quote from: Blimpelso'ipconfig /all' eredménye, hátha valaki ért is hozzá:
Ennek mas alhalozati maszk van megadva! Nem tudom javitottad-e mar? Es gateway sincs megadva.

Vagy ezzel nem vagy a router-en?

Igazbol nem latom mit szertnel kapcsolni mihez (biztos lassu vagyok most)
Many thx to ae101kai

Xaga

Quote from: TriviSerial van. Azt kéri telepítésnél, nem az a gond, hanem az, hogy a program neten keresztül aktiválni akarja magát. Amikor elindítom, ezt adja ki:

Nem tom milyen PS-ed van de az enyim nem akar aktiválni a neten + nem is a telepítésnél kérte a kodot. Probálj meg leszedni 1 másikat

.Attila

Quote from: XagaNem tom milyen PS-ed van de az enyim nem akar aktiválni a neten + nem is a telepítésnél kérte a kodot. Probálj meg leszedni 1 másikat
Photoshop CS 8.0 -> neked nem ez van?
Akkor nézek másikat.

Moha

Blimp: Szerintem ott valami olyan gond lesz, hogy nem megy együtt a wireless és a kábeles. Az elsõ gép zagyva IP címet kap, ami azt mutatja, hogy nem látja rendesen a DHCP kiszolgálót. De nem igazán látom át az egészet. Tudnál csinálni egy sematikus rajzot, hogy mi mihez van kapcsolva?

Trivi: Nekem az a gyanúm, a serial nem jó. Hány serialt próbáltál ki? Vagy mindre ezt írja?