Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Alkyra

HEEEEELP!!!!!!!

Nem tudok csatlakozni az animehq-ra! Nem tudom, hogy miért.
Állandóan visszautasít azzal, hogy kód kell, pedig anonymus userként akarok bejuttni!
Mi történt? Miért nem tudok bemenni?
MÚÚHHH!!! :mad:

Holnap írom a matek érettségit s még ez is! :mad:  :mad:  :mad:

Tyrael

Quote from: AlkyraHEEEEELP!!!!!!!

Nem tudok csatlakozni az animehq-ra! Nem tudom, hogy miért.
Állandóan visszautasít azzal, hogy kód kell, pedig anonymus userként akarok bejuttni!
Mi történt? Miért nem tudok bemenni?
MÚÚHHH!!! :mad:

Holnap írom a matek érettségit s még ez is! :mad:  :mad:  :mad:
mert kod kell neki
mmanga/mmanga
vagy
anime/anime

Tyrael

Alkyra

Akkor hogy a piklibe töltöttem idáig?
Azé paráztam ennyire mert éppen egy anime töltésének a felén voltam s nem engedett vissza egy idõ után...(flashgettel szoktam szedni, de total alatt is mûködött minden...)
Fura...ngyon fura..

Alkyra

lenne egy kérdésem.
Mirc-cel lenne kapcs.

Amikor fölmegyek egy szerverre(#k-manga) s megpróbálok dcc kapcs. létrehozni egy userrel(/ctcp stbstbh) s kiírja,hogy voice valami az mit jelent?
Mert van egy srác akinek megvan a full dears manga s most arra hajtok dögivel.
De ezért nem tudok rá csatlakozni.
Ez mit jelent?
Valaki tudd segíteni?

Tutegal

Quote from: Alkyralenne egy kérdésem.
Mirc-cel lenne kapcs.

Amikor fölmegyek egy szerverre(#k-manga) s megpróbálok dcc kapcs. létrehozni egy userrel(/ctcp stbstbh) s kiírja,hogy voice valami az mit jelent?
Ez mit jelent?
Valaki tudd segíteni?
Ugy tudom a DearSnak meg csak az elso 12 (13?) fejezete keszult el angolul.

Stairan

Quote from: Alkyralenne egy kérdésem.
Mirc-cel lenne kapcs.

Ez mit jelent?
Valaki tudd segíteni?
Úgy tudom a voice azt jelenti, hogy csak akkor tölthetsz tõle, hogy ha tõled is lehet tölteni..

Kvikveg

Koszonjuk, hogy ismet nyiltan olvashato reklamot biztositottak valaminek a lekapcsolasahoz. :mad:
/Tyrael/Alkyra/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Alkyra

Quote from: KvikvegKoszonjuk, hogy ismet nyiltan olvashato reklamot biztositottak valaminek a lekapcsolasahoz. :mad:
/Tyrael/Alkyra/

Lol. Szerinted azt le tudnák kapcsolni? Na ne röhögtess...
Ennyi erõvel egy csomo threadbe írhatadd volna ugyanezt.
Figyelj, ha keresnek valamit akkor az meg is találják.

Kérlek most ne essünk egymásnak amikor a legjobban van szükségünk egymásra s mindenkire. Elég problémája van mindenkinek ennélkül is.(fõleg nekem most az érettségi miatt van egy adag..)
Szal  :tezsvir:  :tezsvir:  :tezsvir:

Kvikveg

Quote from: AlkyraLol. Szerinted azt le tudnák kapcsolni? Na ne röhögtess...

Kérlek most ne essünk egymásnak amikor a legjobban van szükségünk egymásra s mindenkire. Elég problémája van mindenkinek ennélkül is.(fõleg nekem most az érettségi miatt van egy adag..)
Szal  :tezsvir:  :tezsvir:  :tezsvir:
Ok. Nem tudom, az milyen keretek kozott megy, csak meglepodtem, hogy most lottek le az usteamet ( :bruhuhu: ), es 5 percen belul "reklamozva" van a masik. Mondjuk igaz, hogy sok helyen fent van, de paranoias vagyok. :D
:tezsvir:  :tezsvir:  :tezsvir:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Van vkinek otthon ADSL-e? Az alábbi két csomag a gyakorlatban mit jelent?
1. 1024 kb/s / 160 kb/s;
2. 1536kb/s / 224kb/s
Mennyire lehet multiban játszani (CS:S és társaik), illetve mekkora az átlagos letöltési sebesség?
Asszem diplomázás után bele fogok pusztulni a 100Mbit hiányába...

Más:
Hogyan, milyen progikkal lehet beleégetni egy filmbe a feliratot?

Fazék

Quote from: katzVan vkinek otthon ADSL-e? Az alábbi két csomag a gyakorlatban mit jelent?
1. 1024 kb/s / 160 kb/s;
2. 1536kb/s / 224kb/s
Mennyire lehet multiban játszani (CS:S és társaik), illetve mekkora az átlagos letöltési sebesség?
jelenleg az elsõvel rendelkezem, a 2 sávemelés után 384/64-bõl ilyenem lett. A szolgáltatóm Interware, letöltési sebességem különösebb upload nélkül 140kB/s (1120kbps), feltöltés letöltés nélkül 20kB/s (160kbps). együtt a két sáv szabadonengedve le 120kB/s-et fel 16kB/-et produkál.
CS:S-t nem tudom kipróbálni, de CS1.5-ben 40-50 körüli a ping-em. És ez már a sávszélemelés elõtt is így volt, szóval már a leggyengébb csomag is eléri sztem a kellõ ping értéket. 100mbit-es kapcsolattal mennyi volt a ping-ed?

Xipe

Quote from: katzVan vkinek otthon ADSL-e? Az alábbi két csomag a gyakorlatban mit jelent?
1. 1024 kb/s / 160 kb/s;
2. 1536kb/s / 224kb/s

Más:

eleg tisztesseges mindket csomag.
atlag 15-45 kozott pingelek itthoni szerverekre.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Skyneth

QUOTE]

Igen, le tudnák kapcsoltatni azt is. Usteam-rõl is azt hitte a többség, hogy senkit sem zavar, aztán tessék...
Kérlek ezt ne vedd sértésnek, de az ilyesmit mostantól intézhetnétek PM-ben.
Nem hiszem, hogy örülnénk még egy ftp elvesztésének..

És most szenya leszek: erre a többiek is figyelhetnének egy kicsit.

És tényleg ne vedd sértésnek lécci...
Peace.

Alkyra

Quote from: Skyneth
QUOTE]

Igen, le tudnák kapcsoltatni azt is. Usteam-rõl is azt hitte a többség, hogy senkit sem zavar, aztán tessék...
Kérlek ezt ne vedd sértésnek, de az ilyesmit mostantól intézhetnétek PM-ben.
Nem hiszem, hogy örülnénk még egy ftp elvesztésének..

És most szenya leszek: erre a többiek is figyelhetnének egy kicsit.

És tényleg ne vedd sértésnek lécci...
Peace.

Got it chief.

Skyneth

Quote from: Alkyra
Quote from: SkynethGot it chief.

Roger.
Respect. :)

katz

Quote from: Blimp100mbit-es kapcsolattal mennyi volt a ping-ed?
6-30-ig, külföldi serveren: 30-70

.Attila

1. 1024 kb/s / 160 kb/s;
2. 1536kb/s / 224kb/s

Más:
Nem lesz jobb a 2. megoldás az 1. megoldásnál online játék szempontjából.

katz

Quote from: BonciNem lesz jobb a 2. megoldás az 1. megoldásnál online játék szempontjából.
Nincs jelentõs javulás?
Az 1. 10,5k a 2. 14,5k azért kérdeztem a véleményeteket. Letöltési sebesség annyira nem fontos, inkább a játék alatti teljesítmény...

Másik kérdésre tud vki mondani vmit?

Fazék

Quote from: katzNincs jelentõs javulás?
Az 1. 10,5k a 2. 14,5k azért kérdeztem a véleményeteket. Letöltési sebesség annyira nem fontos, inkább a játék alatti teljesítmény...
Sztem semmi különbség játék szempontjából a kettõ között. Semmi különbséget nem észlelek ping-emet illetõen mióta duplázták 512-esrõl 1024-esre a kapcsolatomat. Inkább az elsõre fizess elõ. Ha tudsz választani, akkor én vagy Datanet-et, vagy Interware-t ajánlanék. Axelero-t semmiképpen se válassz sztem... Djinn is tudna ellenük egy-két szót szólni...
Quote from: katzMásik kérdésre tud vki mondani vmit?
Én még nem próbálkoztam ilyesmivel, de a VirtualDubMod nem tud ilyet? De ez csak tipp...

Stairan

Quote from: katzHogyan, milyen progikkal lehet beleégetni egy filmbe a feliratot?
VirtualDub-al lehet, csak le kell tölteni hozzá a Subtitler  filtert, és be kell másolni a plugins mappába, ezután pedig a filtersnél lehet beleégetni a felíratot a videoba.

katz

Quote from: BlimpSztem semmi különbség játék szempontjából a kettõ között. Semmi különbséget nem észlelek ping-emet illetõen mióta duplázták 512-esrõl 1024-esre a kapcsolatomat. Inkább az elsõre fizess elõ.
Thx, pont ez érdekelt!
Quote from: BlimpHa tudsz választani, akkor én vagy Datanet-et, vagy Interware-t ajánlanék. Axelero-t semmiképpen se válassz sztem... Djinn is tudna ellenük egy-két szót szólni...
Datanet csak Matáv
Iw csak Matáv szal kiesett mindkettõ...
Axelero (Invitel területen) 12k + egyszeri 17k :b+:
Tehát marad az Invitel a 10,5k-val

katz

Quote from: StairanVirtualDub-al lehet, csak le kell tölteni hozzá a Subtitler  filtert, és be kell másolni a plugins mappába, ezután pedig a filtersnél lehet beleégetni a felíratot a videoba.
Thx

TurboK

D-Link DI-604 router bekonfigurálásához kéne egy kis segitség. Ha a WAN slotba teszem az internetet és onnan a többi gépbe, akkor le van blokkolva a legtöbb port és egyesével kell konfigurálgatni a port forwardot hogy bittorent vagy ftp server menjen, de akkor is csak rossz eredménnyel, kevés kapcsolatot talál, stb. Valaki azt mondta hogy ezt az egész routolásos hercehurcát meg lehet kerülni azzal hogy az internetet is a 4 LAN slot egyikébe teszem bele (és akkor még marad három gép amire szét lehet osztani a netet). De ez nekem valamiért nem megy, lehet hogy kihagytam valami beállitást.

A cél az lenne hogy 2 géprõl egymástól függetlenül lehessen netezni. Hardweres tûzfalra nincs szükség, van pont elég szoftveres is. Az internet szerzõdés azt írja hogy egyszerre fel lehet menni a netre kétszer ugyanazzal a user/pass kombóval.

Hogy tudnám ezt megoldani ezzel a routerral? Nem valószinû hogy tul lehet adni rajta ugyhogy jó lenne mûködõképes állapotba hozni.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboKD-Link DI-604 router bekonfigurálásához kéne egy kis segitség. Ha a WAN slotba teszem az internetet és onnan a többi gépbe, akkor le van blokkolva a legtöbb port és egyesével kell konfigurálgatni a port forwardot hogy bittorent vagy ftp server menjen, de akkor is csak rossz eredménnyel, kevés kapcsolatot talál, stb. Valaki azt mondta hogy ezt az egész routolásos hercehurcát meg lehet kerülni azzal hogy az internetet is a 4 LAN slot egyikébe teszem bele (és akkor még marad három gép amire szét lehet osztani a netet). De ez nekem valamiért nem megy, lehet hogy kihagytam valami beállitást.

A cél az lenne hogy 2 géprõl egymástól függetlenül lehessen netezni. Hardweres tûzfalra nincs szükség, van pont elég szoftveres is. Az internet szerzõdés azt írja hogy egyszerre fel lehet menni a netre kétszer ugyanazzal a user/pass kombóval.
Én mondjuk pont örültem, hogy végre nem kell vacak szoftveres tûzfalam legyen, kiváltja a router, de te tudod. Amúgy én minden beállítást amit nem tudtam magamtól, a D-Link hivatalos FAQ oldalát olvasgatva állítottam be. Szinte mindenhez részletes magyarázat van, milyen port-okat, stb kell kinyitni, külön eMule, Bittorrent, dc satöbbi esetében. Én tennék egy próbát a helyedben inkább a router tûzfalával, hogy törlöd a gépen lévõ tûzfalakat. De mondjuk véletlenül se vagyok szakember a témában, szóval lehet hogy ez butaság... A másik megoldást gõzöm sincs, hogyan lehet megvalósítani. Gondolom már kipróbáltad a legegyszerûbb lehetõséget és úgy nem látták a gépek a modem-et (vagyis nem csatlakoztak föl), más ötletem meg nekem sincs...

De ha gondolod este, vagy holnap tehetek vele egy próbát, hogy itthon beüzemelem (D-Link DI-514-em van), így ahogy te elképzelted, hátha elõbbre jutok valamelyest...

Alkyra

Quote from: Blimp. Ha tudsz választani, akkor én vagy Datanet-et, vagy Interware-t ajánlanék. Axelero-t semmiképpen se válassz sztem... Djinn is tudna ellenük egy-két szót szólni...

Hogy-hogy?
Nekem pl az van, s semmi gondom nincs vele.132kval töltök stabilan s semmi probléma nem fordult elõ idáig.

Djinn

Quote from: AlkyraHogy-hogy?
Nekem pl az van, s semmi gondom nincs vele.132kval töltök stabilan s semmi probléma nem fordult elõ idáig.
Igen, feltéve, ha egyátalán van net. :( Itt volt, hogy 4 napig se kép-se hang, de a számlán ez természetesen nem látszott meg. Lehet, hogy ez csak errefelé divat.  :bruhuhu:
A 160-al töltés is csak pár hónapig ment. Aztán viszament 130-ra. Ok, van ennél rosszabb, de az ember nem szeret visszafelé menni ilyesmiben.  :ejj:
Ha valaki most kezd az Axeleronál, olcsobban megússza, mint én. (2 és 1/2 éve van kábelnet). De az akciós cuccokat csak azok vehetik igénybe, akiknek idén januárig nem volt szerzõdése még velük. Logikus. Aki eddig hûséges ügyfél volt, azt jól megszivatják.  :hogyaza:
Az egyetlen elõny, hogy nincs adatkorlát (még), de én 15E-t fizetek minden hónapban.
Egyébként már nem is Axelero, hanem T-online. Vagy valami ilyesmi. A Matáv kábeltévé meg T-kábel  :eeek: Tiszat hülye név. Úgy tünik az egész világ a Deutsche Telekom-é (vagy azé akié a Deutsche Telekom :rolleyes: )...
Mondjuk az is igaz, hogy más szolgáltatóval nincs tapasztalatom. Szóval lehet ez a legjobb, de akkor nem akarom tudni, milyen a  többi  :3x3:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Alkyra

Heh. Lol.

Én 8000ft fizetek s 1mb netem van.  :)  :)  :)  :)
Gond nélkül jönn le minden mindig maxon van a net(130k).
Fura. Lehet, hogy csak azétr mert én pesten lakom zuglóban. :D

.Attila

Quote from: katzThx, pont ez érdekelt!
Azt hittem, én is ezt mondtam, úgy látszik mégsem :)
Másik kérdés? Melyik? Hogy mennyi a stabil letöltés pontosan?
1024/160 -> 127/20 kbyte/s
2048/184 (tapasztalatok alapján) -> kb. 265-270/23 kbyte/s, de csak egyszer próbáltam ki eddig. Az a 224 kbit/s feltöltés gyanús, az ugyanis olyan 28 kbyte/s, de nekem a 2mbit-es netemmel csak 23-mal töltött fel.

Djinn

Quote from: AlkyraHeh. Lol.

Én 8000ft fizetek s 1mb netem van.  :)  :)  :)  :)
Gond nélkül jönn le minden mindig maxon van a net(130k).
Fura. Lehet, hogy csak azétr mert én pesten lakom zuglóban. :D
Ne tessék ilyen nyiltan kárörvendeni. Nagyon nem szép dolog. És nem is viccces  :bruhuhu:
Már én is váltottam volna. De nem lehet csak úgy lemondani és új szerzõdést kötni. Komolyan zsarolják az embert!! :mad:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

katz

Quote from: BonciAzt hittem, én is ezt mondtam, úgy látszik mégsem :)
Másik kérdés? Melyik? Hogy mennyi a stabil letöltés pontosan?
1024/160 -> 127/20 kbyte/s
2048/184 (tapasztalatok alapján) -> kb. 265-270/23 kbyte/s, de csak egyszer próbáltam ki eddig. Az a 224 kbit/s feltöltés gyanús, az ugyanis olyan 28 kbyte/s, de nekem a 2mbit-es netemmel csak 23-mal töltött fel.
Thx neked is, mielõtt megint megsértõdsz :_piszka:  :D

A másik kérdés az mpg-be feliratbeégetés volt...