Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Bruce

Quote from: Angelöö... azt nem úgy mondják, hogy kivetni valót hagynak maguk után? :confused:
Lehet... mert így is hallottam, meg úgy is ahogy én írtam. Ha az nem helyes, akkor tévedtem. :rolleyes:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Shadowolf

Quote from: AngelRagnarok, (the) Animation:a "fõhõsök" ulyan visszataszítóan viselkednek, és olyannyira rosszul vannak megrajzolva, hogy személy szerint 26 részen keresztül a halálba kívántam õket :grrr:

Na ezzel nem vagy egyedül. Én spéci Roan-tól másztam a falra. Azok a fülek (nomeg a töketlen viselkedése)...

Ja amúgy azt is bírtam, hogy Yuufa mindig banánt majszol. :D

.Attila

Quote from: PirulaEzzel a sorozattal kezdtem a Bemutatkozásokban számomra összeírt temérdek film megnézését. Elõzetes infóim alapján könnyû kikapcsolódást ígérõ mókás kis sorozatnak ígérkezett, amit most így az elsõ szezon után nagyjából igazolva is látok. Leginkább a karakterek jellembeli kidolgozása tetszett, a maguk kis elõéletével konfliktusaival. Személy szerint Kitsune a kedvencem, biztos mert szereti a szakét.  :hehe:
2 dolog volt ami zavart: Lehet hogy én vagyok a hülye, de az elsõ szezon a 24. rész után tûnt nekem lezárt kerek egésznek, a 25. már kicsit továbbvitte is meg nem is a dolgokat. Olyan fura befejezetlenség-érzésem volt. Valaki szóljon rám ha tévednék, és hosszabb az egész.
A másik, nos lehet hogy spoiler, úgyhogy inkább így írom le. Baromi hamar meguntam a Naru kiüti Kei-t a csillagos égbe szitura kiélezett részeket, nem kellett volna ennyit erõltetni.

Az összkép mindenesetre pozítiv, egy aranyos kis történet, zilált lelkivilágunk kertjének boronálgatásához szerintem különösen ajánlott.

Kösz Meskének az ajánlást!  :merci:
Csak azt a 25-öt nézted végig? Ha igen, akkor még nem láttad az egészet. Sorrend:
1. Alapsorozat (az a 25 rész)
2. Xmas special
3. Spring special
4. OVA

Így lesz szép kerek egész :)

Dragon

Quote from: ShadowolfNa ezzel nem vagy egyedül. Én spéci Roan-tól másztam a falra. Azok a fülek (nomeg a töketlen viselkedése)...

Ja amúgy azt is bírtam, hogy Yuufa mindig banánt majszol. :D

És mindegyik szereplõ, ha csak teheti, a lehetõ legrosszabb dologra pazarolja az SP-t.  :rolleyes:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Feldin

Ne ne! Angel visszatért!!!!! :D
A Kimi Ga tetszeni fog!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moloko

Quote from: bpka000És mindegyik szereplõ, ha csak teheti, a lehetõ legrosszabb dologra pazarolja az SP-t.  :rolleyes:
az hagyján, de az egyik "fõhõs" egy sebbe hal bele, holott van a csapatban egy "priest" aki tud "gyógyítani" :grrr:

Quote from: FeldinNe ne! Angel visszatért!!!!! :D
A Kimi Ga tetszeni fog!
:hopp:
(remélem mindenki tudja hogy a "Ne ne!" nem magyarul van, hanem japánul és azt jelentheti kábé hogy "Nézd csak!")

Feldin

Quote from: Angelaz hagyján, de az egyik "fõhõs" egy sebbe hal bele, holott van a csapatban egy "priest" aki tud "gyógyítani" :grrr:

:hopp:
(remélem mindenki tudja hogy a "Ne ne!" nem magyarul van, hanem japánul és azt jelentheti kábé hogy "Nézd csak!")
Én legalábbis olyan szándékkal írtam :)

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Moloko

na hát ez valami olyan dolog ami nekem túl.... nemis tudom micsoda.
van benne 1 srác és többszáz csajszi. az 1 srác van kb 14 éves és az anyja halálával nyakába zuhan a nagyapja egész rezidenciája, bár születése óta nem találkozott nagyapjával, most reméli fog, de ehelyett közlik vele, hogy most õ a ház ura, tessék igazgatni a birtokot, és ittvan vagy 100 szolgáló akinek MINDEN vágya hogy gondoskodjon róla.
van benne sok pucér csajszi u_u~ asszem ennyit tudnék még hozzáfûzni. gyerekes ecchi történet

Feldin

Quote from: Angelna hát ez valami olyan dolog ami nekem túl.... nemis tudom micsoda.
van benne 1 srác és többszáz csajszi. az 1 srác van kb 14 éves és az anyja halálával nyakába zuhan a nagyapja egész rezidenciája, bár születése óta nem találkozott nagyapjával, most reméli fog, de ehelyett közlik vele, hogy most õ a ház ura, tessék igazgatni a birtokot, és ittvan vagy 100 szolgáló akinek MINDEN vágya hogy gondoskodjon róla.
van benne sok pucér csajszi u_u~ asszem ennyit tudnék még hozzáfûzni. gyerekes ecchi történet
Végignéztem. Nem egy nagy szám. Pár jó poén.

topok:

Pirula

Quote from: TriviCsak azt a 25-öt nézted végig? Ha igen, akkor még nem láttad az egészet. Sorrend:
1. Alapsorozat (az a 25 rész)
2. Xmas special
3. Spring special
4. OVA

Így lesz szép kerek egész :)

Áhhá! Így már értem. Köszönöm a segítséget! Dánlód in processz.

Manu

Quote from: roderickAmúgymeg belenéztem a School Rumble-ba... az elsö részen betegre röhögtem magam, a továbbiak már anniyra nem volt rám nagy hatással, de remélem csak pillanatnyi visszaesés, mertám jó sorozat is lehet belöle...

Bleach viszont kezd egyre jobb lenni, Gankutsuou pedig tartja a zseniális szintet... már a 6. résznél egész jól müködik a látványvilág.

Bár én pont fordítva érzek ezzel (SR szerintem egyre jobb, a Bleach így a 7. résznél kezd stagnálni), de mindkettõt szeretem én is. A SR-ben tényleg visszaköszönnek pillanatok mind az Azu-ból, meg a a Love Hinából is egy picit, a Bleachet pedig a mangához képest úgy emlékszem lehúzta valaki, de mindkettõbõl tényleg jó sorozat lehet.
Ez a Gankutsuou nem t'om mi, de ha tényleg szép gyorsan rálepek :D

via_mala

Quote from: PirulaÁhhá! Így már értem. Köszönöm a segítséget! Dánlód in processz.
Szvsz az OVA már nem annyira jó (Love Hina Again), egy kicsit elmentek az ecchi felé, ami a TV sorozat 25. kiegészítõ részében is fura volt, de ott még nem annyira kirívó, inkább felüdítõ volt. :rolleyes:
Hasznos infok a Love Hina-ról:Koi no Tenshi - Shinobu Theme
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

via_mala

Gunslinger Girl
Ezt fejeztem be mostanság, jó szomorú, nyomasztó kis anime volt. Tetszett. Elõször azt hittem, hogy majd a Noir-hoz fog hasonlítani, de történetileg messze volt tõle, azonban érzelmileg ugyanannyira mély, vagy talán mélyebb is. Az animáció és a karakterek kidolgozása szép, a színvilág és fansub (AnimeONE)kiválló.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

Manu

Quote from: PirulaA másik, nos lehet hogy spoiler, úgyhogy inkább így írom le. Baromi hamar meguntam a Naru kiüti Kei-t a csillagos égbe szitura kiélezett részeket, nem kellett volna ennyit erõltetni.

Ez engem is szerfölött idegesített, és az intro alapján lehet, hogy a School Rumble is erre a pályára tér?

Meske

Quote from: ManuEz engem is szerfölött idegesített, és az intro alapján lehet, hogy a School Rumble is erre a pályára tér?
Engem annyira nem idegesített, de azért már a vége felé kezdtem nagyon sajnálni szegény Keitaro-t e miatt...
De hát ez van. Ez is mennyire bizonyítja azt a tényt, hogy az erõsebbik nem, az akiket többek között Naru és én is képviselek. :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

.Attila

Quote from: Meskeerõsebbik nem
Pontosítok: agresszívabb ;) :D

Dragon

Quote from: via_malaGunslinger Girl
Ezt fejeztem be mostanság, jó szomorú, nyomasztó kis anime volt. Tetszett. Elõször azt hittem, hogy majd a Noir-hoz fog hasonlítani, de történetileg messze volt tõle, azonban érzelmileg ugyanannyira mély, vagy talán mélyebb is. Az animáció és a karakterek kidolgozása szép, a színvilág és fansub (AnimeONE)kiválló.
Na, legalább nem én vagyok az egyetlen, akinek tetszett.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

Tenchi Muyo! Manatsu no Eve (Tenchi the Movie 2 - The Daughter of Darkness - 1997)
úgy álltam neki, hogy "na essünk túl rajta, hogy törölhessem végre", de sikerült meglepnie. mindenhol ahol megnéztem a 3 közül ez a 2. film kapta a legkevésbé jó értékeléseket, mégis nekem valahogy klasszisokkal jobban tetszett, mint az elsõ film! míg az elsõ részen érzõdött, hogy ténylegesen egy külön film és emiatt sztem elég gyengus lett, addig ez a második film számomra teljesen olyan volt, mintha egy duplarész lenne az OVA sorozathoz. a történet gond nélkül berakható az OVA-k közé, nem húzták el túlságosan, de nem is kapkodták el, pergõ akció, a szokásos féltékenykedések, a szereplõk a sorozatbeli formájukat nyújtották, sztem teljesen rendben volt ez a film, talán egy picit kevesebbet nevettem, mint az OVA-s részeken, de még így is jóval többet, mint az elsõ filmen. remélem nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel :)
megtekintése Tenchi rajongóknak erõsen ajánlott. szerintem :)

.Attila

Quote from: Blimptalán egy picit kevesebbet nevettem, mint az OVA-s részeken, de még így is jóval többet, mint az elsõ filmen.
Az elsõ film messze-messze nem a nevetésrõl szól :_piszka:

Fazék

Quote from: TriviAz elsõ film messze-messze nem a nevetésrõl szól :_piszka:
tisztában vagyok vele és pontosan emiatt nem is tetszett, mert én hasonló szórakozásra vártam, mint amit az OVA is nyújtott. nálam nagyon mellément az a komolykodás, amit az elsõ filmben levágtak.

Cobra

Nem tudom, nekem egyik Tenchi film se tetszett. Az OVA pont a humor miatt tetszett meg, a filmekben meg nem sok volt belõle, ráadásul a történetük se igazán fogott meg.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: CobraNem tudom, nekem egyik Tenchi film se tetszett. Az OVA pont a humor miatt tetszett meg, a filmekben meg nem sok volt belõle, ráadásul a történetük se igazán fogott meg.
hát igen, lehet hogy nekem is csak az elsõ film utáni csökkentett igények miatt tetszett a 2. film, de ez úgyis mindegy, a lényeg hogy nekem tetszett :)

Moha

Quote from: PirulaSzemély szerint Kitsune a kedvencem, biztos mert szereti a szakét.  :hehe:
2 dolog volt ami zavart: Lehet hogy én vagyok a hülye, de az elsõ szezon a 24. rész után tûnt nekem lezárt kerek egésznek, a 25. már kicsit továbbvitte is meg nem is a dolgokat. Olyan fura befejezetlenség-érzésem volt.
Úgy látszik, a Love Hina-bõl mindenkinek más és más a kedvence. Megosztozunk a karaktereken. :D Meskének Kaolla a kedvence, nekem (és Zelgadisnak) Shinobu, Trivinek Motoko, neked pedig akkor Kitsune. :)
Amúgy a TV sorozat eredetileg 24 részes volt, azt szánták befejezõ résznek, majd késõbb készítették el a 25. részt (ha jól tudom, Motoko-fanok hatására. :)

Fazék

Quote from: MohaÚgy látszik, a Love Hina-bõl mindenkinek más és más a kedvence. Megosztozunk a karaktereken. :D Meskének Kaolla a kedvence, nekem (és Zelgadisnak) Shinobu, Trivinek Motoko, neked pedig akkor Kitsune. :)
Amúgy a TV sorozat eredetileg 24 részes volt, azt szánták befejezõ résznek, majd késõbb készítették el a 25. részt (ha jól tudom, Motoko-fanok hatására. :)
húzz még egy strigulát Motoko-hoz :D

közben továbbnéztem a School Rumble-t. vagy én kezdek puhulni, vagy ez a 6. rész lett egy kicsit jobb, de a második felén már egész jókat lehetett nevetni. :) a záródal pedig még mindig isten! ez tutira meglesz nekem egy külön avi file-ban

Moloko

ti láttatok már horror animét? nekem ez az elsõ amivel találkozom, egész cuki :D
ugyan ki nem állhatom a horrort meg hasonlókat mert rosszul alszom tõle, azért erre kíváncsi voltam, és ha nem lenne benne az ijesztgetés, tök izgalmas lenne a sztori és végignézném :D

Moloko

aranyos darab, de nem fogom megnézni végig, már sok lenne, válogatós vagyok :)
5 csajszi akik természetesen "supernatural" erõkkel bírnak, meg egy szerencsétlen tanár aki kurvára nem tudja hova keveredett amikor megtudja hogy ez az 5 csaj az õ tanítványa.
ja és maradunk a matrózruhánál.
 ( a horror után jó volt megnyugvásnak, mára bedobom a törölközõt :) )

Feldin

Quote from: Blimphúzz még egy strigulát Motoko-hoz :D

közben továbbnéztem a School Rumble-t. vagy én kezdek puhulni, vagy ez a 6. rész lett egy kicsit jobb, de a második felén már egész jókat lehetett nevetni. :) a záródal pedig még mindig isten! ez tutira meglesz nekem egy külön avi file-ban
Strigula Motokóhoz :)

topok:

via_mala

Quote from: MohaÚgy látszik, a Love Hina-bõl mindenkinek más és más a kedvence. Megosztozunk a karaktereken. :D Meskének Kaolla a kedvence, nekem (és Zelgadisnak) Shinobu, Trivinek Motoko, neked pedig akkor Kitsune. :)
Na, Motoko-hoz lassan sorszámot húzhatunk!  :hopp:  :rotflol:  :bsd:

.Attila

Quote from: Blimptisztában vagyok vele és pontosan emiatt nem is tetszett, mert én hasonló szórakozásra vártam, mint amit az OVA is nyújtott. nálam nagyon mellément az a komolykodás, amit az elsõ filmben levágtak.
Akkor ebbõl mit tanultunk?
Nem jó, ha elvárásaink vannak azzal szemben, amirõl semmit nem tudunk :)
Nekem tetszett, és egy kicsit össze is szorult bennem minden az 1. movie végén (a többit még nem láttam).

edit: vááááááááááááá, Motoko az enyém :uzi: :D

.Attila

Quote from: Angelaranyos darab, de nem fogom megnézni végig, már sok lenne, válogatós vagyok :)
5 csajszi akik természetesen "supernatural" erõkkel bírnak, meg egy szerencsétlen tanár aki kurvára nem tudja hova keveredett amikor megtudja hogy ez az 5 csaj az õ tanítványa.
ja és maradunk a matrózruhánál.
 ( a horror után jó volt megnyugvásnak, mára bedobom a törölközõt :) )
Ezzel az a baj, hogy ígéretesnek indul, aztán a drámai része olyan ratyi lesz, hogy csak na. Túlburjánzó egyszerû érzelmek és persze SPOILER mindenki a tanárra bukik. Egyszerûen szép lassan elcseszték azt, amit jól indítottak.
De 2 poén nagyon tetszett benne (több poén is van, csak ezeket jegyeztem meg), egyik a már ismert animált gif :)