Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: RamizBlimp: Memories jóval többet érdemel!
összesített a 7.5. külön az elsõ: 8.5 második 6 harmadik 8
tény hogy ezen pontozással is egy kicsit szûkmarkúnak tûnhetek egyesek számára, de hát én már csak ilyen vagyok  :__devil:

Marfy

Quote from: FeldinA Midori no Hibi nekem is tetszett, szóval ketten állhatjuk az ostromot Blimp! :D
Már öten :D!
De hogy on legyek tegnap láttam a Ninja Scroll-t és :cool: bár olyan véleményekkel voltak róla hogy beteges és perverz de szerintem nem.

Marfy

Quote from: ShiroiFilm vagy sorozat? Mert nekem az elõbbi nagyon tetszik, de a TV kb. a felétõl csak fárasztott - a vége mondjuk jó.
A film szerintem a sorozat grafikája elég gagyi lett meg sem közelíti a filmét hogyhogy nekem is inkább a film teccik jobban.

Pirula

Haláli.
10/10

Dragon

Quote from: NokiDe hogy on legyek tegnap láttam a Ninja Scroll-t és :cool: bár olyan véleményekkel voltak róla hogy beteges és perverz de szerintem nem.
Az nem véletlenül a Ninja Resurrection volt, amirõl ilyen véleménnyel voltak?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Drótmalac

Már megint egy viszonylag régi animét ajánlok mindenki figyelmébe:
Nadia: The Secret of Blue Water
Nézzétek meg, szerintem megéri. Elõször régebben az RTL2-n láttam, hála valakinek, felkerült az ftp-re
Még valami: Érdemes a sorozat egyes elemeit összevetni a Disney-féle Atlantis-al, érdekes...

Shadowolf

Quote from: DrótmalacElõször régebben az RTL2-n láttam, hála valakinek, felkerült az ftp-re

Én is ott láttam és nekem is tetszett, de a befejezéssel nem igazán voltam megelégedve.

Moloko

Quote from: DrótmalacMár megint egy viszonylag régi animét ajánlok mindenki figyelmébe:
Nadia: The Secret of Blue Water
Nézzétek meg, szerintem megéri. Elõször régebben az RTL2-n láttam, hála valakinek, felkerült az ftp-re
Még valami: Érdemes a sorozat egyes elemeit összevetni a Disney-féle Atlantis-al, érdekes...
ha már hasonlítgatásról van szó, állítólag a Secret Of Cerulean Sand is nagyon hasonlít Nadiához történetben, rajzstílusban és talán még másban is...
bár nadiát még nem láttam, cerulean sandnek meg nem lelem a folytatását sehol... (bár már elég rég kerestem utóljára....)

Marfy

Quote from: bpka000Az nem véletlenül a Ninja Resurrection volt, amirõl ilyen véleménnyel voltak?
Nem, erre mondták mert ez volt a filmvetítésen de hagyjuk fel sem veszem már ezt a "beteges japánok" szöveget ha nem teccik nem kell megnézni nem mondta senki hogy jöjjönek el :).
Ughogy hagyjuk is és bocsi :_off:.

Drótmalac

Quote from: Angelha már hasonlítgatásról van szó, állítólag a Secret Of Cerulean Sand is nagyon hasonlít Nadiához történetben, rajzstílusban és talán még másban is...
bár nadiát még nem láttam, cerulean sandnek meg nem lelem a folytatását sehol... (bár már elég rég kerestem utóljára....)
Nem tudom, mivel nem ismerem a Cerulean Sand-et, de utánanézek.
Addigis, ajánlom figyelmedbe a Nadia-t, könnyebb úgy összehasonlítani, ha ismered.  :)

Titkos

Quote from: DrótmalacMég valami: Érdemes a sorozat egyes elemeit összevetni a Disney-féle Atlantis-al, érdekes...

Valóban, ezen az oldalon meg is tették. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Bruce

Quote from: TitkosValóban, ezen az oldalon meg is tették. :)
Valóóóban... roppant érdekes... Amikor megemlítettétek hogy hasonlítanak, nem gondoltam hogy ENNYIRE! Az Atlantiszt már láttam, és tetszett. De ezek után muszály lesz megnéznem a Nadia-t!

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Titkos

Quote from: BruceDe ezek után muszály lesz megnéznem a Nadia-t!

Fõleg, hogy az jó 10 évvel az Atlantisz elõtt készült. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Moloko

ezzel a sorozattal kapcsolatban úgy érzem rettentõ lassan lehet csak haladni. nem egy olyan történet ami viszi magát elõre fénysebességen, mint az ilyen romantikus vígjátékok.... inkább evangelionhoz hasonlítanám, tekintve hogy van benne mecha meg alien meg emberek is... de a történet más kicsit... nem egy gyerek küzd benne önmaga ellen hanem egy egyetemista, egy érettebb ember. a szereplõk hozzáállása a körülményekhez a sorozat folyamán változik, és ez elgondolkodtathatja a nézõt, illetve kellemes csavart ad a történetnek.
ahogy így folyamatában nézem, most a 17. rész környékén már végképp fogalmam sincs mit hoznak ki a végére a sorozatnak, de remélem addigra kapunk majd felvilágosítást az eddigi misztikus elemekrõl, és nem fogják elbaszni a dolgot... :rolleyes: (egyébként 25 részes a sorozat... legalábbis nekem a letöltött file-ok száma alapján így tûnik....) érdekes végigkövetni hogy mi játszódik le a sorozat lefolyása alatt a fõhõsben. az eddig látottak alapján mindenkinek ajánlom akinek az EVA tetszett.
spoiler>> akit idegesít az elején, hogy a fõhõs állandóan csak a bosszúról álmodozik, az nyugodjon meg, meg fog változni a véleménye, noha nem gyökeresen, de valamennyire azért igen <
jajj egy dolgot kihagytam :) érdekesség még, hogy minden rész címe 2 fogalomból áll. a második fogalom egy rész címében mindig az elsõ fogalom a következõ rész címében. a következõ rész elõzetese pedig úgy jön fel, hogy a jelenlegi rész címének 2. szavára ráközelítenek, és amikor távolodik a kép, akkor jön be az elõzetes asszem... :) szal tök jó ötlet, én annak tartom.

Moha

Legutóbb ezt fejeztem be. Nekem tetszett, bár, mivel a Twins-t már korábban láttam, nem volt akkora meglepetés. A rajzolás egyszerûen tökéletes, a történet is jó. Ami egy kicsit visszahúzta, az a klasszikus "bármelyik lánnyal megyek el, a másikat megbántom és nem tudok dönteni" szitu. De azért annyira nem gáz.
A zene: az intro elég jó, az aláfesõ zenék átlagosak. Az outro viszont kicsit szegényes szerintem.

Összességében 7,5/10 pont.

Moloko

ezzel a sorozattal kapcsolatban úgy érzem rettentõ lassan lehet csak haladni. nem egy olyan történet ami viszi magát elõre fénysebességen, mint az ilyen romantikus vígjátékok.... inkább evangelionhoz hasonlítanám, tekintve hogy van benne mecha meg alien meg emberek is... de a történet más kicsit... nem egy gyerek küzd benne önmaga ellen hanem egy egyetemista, egy érettebb ember. a szereplõk hozzáállása a körülményekhez a sorozat folyamán változik, és ez elgondolkodtathatja a nézõt, illetve kellemes csavart ad a történetnek.
ahogy így folyamatában nézem, most a 17. rész környékén már végképp fogalmam sincs mit hoznak ki a végére a sorozatnak, de remélem addigra kapunk majd felvilágosítást az eddigi misztikus elemekrõl, és nem fogják elbaszni a dolgot... :rolleyes: (egyébként 25 részes a sorozat... legalábbis nekem a letöltött file-ok száma alapján így tûnik....) érdekes végigkövetni hogy mi játszódik le a sorozat lefolyása alatt a fõhõsben. az eddig látottak alapján mindenkinek ajánlom akinek az EVA tetszett.
spoiler>> akit idegesít az elején, hogy a fõhõs állandóan csak a bosszúról álmodozik, az nyugodjon meg, meg fog változni a véleménye, noha nem gyökeresen, de valamennyire azért igen <
jajj egy dolgot kihagytam :) érdekesség még, hogy minden rész címe 2 fogalomból áll. a második fogalom egy rész címében mindig az elsõ fogalom a következõ rész címében. a következõ rész elõzetese pedig úgy jön fel, hogy a jelenlegi rész címének 2. szavára ráközelítenek, és amikor távolodik a kép, akkor jön be az elõzetes asszem... :) szal tök jó ötlet, én annak tartom.

---------------------------------------

megvan! végignéztem!!
fantasztikus!!!!! nem baszták el! nem lett lagymatag, kurva jó lett!!!!
CSAK ajánlani tudom!!!!!!!
nézzétek egészséggel! :)

Feldin

Quote from: Blimphát ehhez valami hihetetlen érzéked van :D, azt pl pont letöröltem, csak az elsõt tartottam meg, mert a 2. csak fansub avi-s változatban van fent az ftp-n. na mindegy, úgyis terveztem a rendes ogm-es verzió beszerzését, amint megvan szólok. :)
Köszönöm!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: PirulaHaláli.
10/10
Vuhaha!!!! Megtért ember! :D
Kedvenc szereplõ?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Pirula

Quote from: FeldinVuhaha!!!! Megtért ember! :D
Kedvenc szereplõ?
Több is akad.
Osaka, Sakaki, Kagura, Nyamo most így a pillanat hevében.
Mondjuk leginkább Osaka hülyeségein feküdtem meg, néha már komolyan elgondolkoztam azon hogy szünetet kéne tartanom lefáradás ellen.
Eleinte mondjuk nem is jött be a sorozat, de aztán szinte megvilágosodásszerûen elkaptam a hangulatát, onnan meg aztán nem volt megállás. A lezárás meg tökéletes. Tipikusan olyan sorozat amikor az embert még érdekelné hogy mi történik a szereplõkkel késõbb, viszont még sincs olyan érzése mintha félbehagytak volna valamit.
Na ezt jól megaszontam.  :rolleyes:

Quote from: ShiroiHa most ezt is megmondanám, ahhoz mit szólnál?  :)
Nos? Beváltak a tippeid?  :)

Dragon

Quote from: Angelaz eddig látottak alapján mindenkinek ajánlom akinek az EVA tetszett.

jajj egy dolgot kihagytam :) érdekesség még, hogy minden rész címe 2 fogalomból áll. a második fogalom egy rész címében mindig az elsõ fogalom a következõ rész címében.
Hát, a rajzolása valahogy nem tetszik, az viszont kétségkívül igaz, hogy az NGE-re hajaz
Már az elsõ ep. címe is: Rebirth and Death
Azonban nem veszélyezteti nálam az NGE trónját.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moloko

Quote from: bpka000Hát, a rajzolása valahogy nem tetszik, az viszont kétségkívül igaz, hogy az NGE-re hajaz
Már az elsõ ep. címe is: Rebirth and Death
Azonban nem veszélyezteti nálam az NGE trónját.
ami azt illeti lehet hogy most nekiülök nge-nek és megnézem egyhuzamban a 26 részt, de egyelõre nálam az argento soma ül a trónon.... legalább is befejezettség, komplettség és hasonlók tekintetében. a zenéje is jó egyébként :)

Moha

Quote from: PirulaMondjuk leginkább Osaka hülyeségein feküdtem meg, néha már komolyan elgondolkoztam azon hogy szünetet kéne tartanom lefáradás ellen.
Én tartottam is. Annál a "tök, paradicsom és padlizsán" poénnál muszály voltam megállítani és pihenni egy kicst. Az a poén totál lefárasztott. :D
QuoteA lezárás meg tökéletes. Tipikusan olyan sorozat amikor az embert még érdekelné hogy mi történik a szereplõkkel késõbb, viszont még sincs olyan érzése mintha félbehagytak volna valamit.
Egyetérek.  :tezsvir:
És tényleg nagyon el lehet kapni a hangulatát.
Jelenleg amúgy az abszolút top listám 2. helyén áll a sorozat. :)

Marfy

Quote from: MohaJelenleg amúgy az abszolút top listám 2. helyén áll a sorozat. :)

És mi az elsõ?

Moha

Quote from: NokiÉs mi az elsõ?
Itt a jelenlegi top 5:
1. Love Hina
2. Azumanga Daioh
3. Kimi ga Nozomu Eien
4. Mononoke Hime
5. Mahoromatic (bár a season 2.-t még nem láttam, és a Golden Boy erõsen vetekszik a helyért :))

kisvirag

nyehehhe

mint az avatarom mutatja, sikerült elkapnia :)
mondjuk a sztori annyira nem tetszett.
de a rajzolása gyönyörû, és ha pasi lennék, biztos beleszerettem volna Mayaba (vagy lehet h igy is?)
igy marad Takayanagi (ha jol emlékszem, ezekkel a hosszu japán nevekkel mindig bajba voltam :) )

különben a sztori érdekes volt, csütörtökön elmentem médiagazdaságtan helyett anime meetre, ahol megnéztük az openingjét. azonnal megfogott :)
már a zene miatt is :)
tegnap 14 rész, ma a maradék 10.
ennyit még sosem néztem eccerre animét.
pedig jövõ héten 3 zh lesz, és arra kellett volna tanulnom...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Isi101

Újra végignéztem a Shaikanot, annak örömére hogy az Ax-es verziót végre letöltöttem.Ez az eddig látottak közül a legmeghatóbb történet, olyannyira, hogy a végére igencsak kellemetlenül éreztem magam, majdnem zsebkendõt kellett keresgélnem. Szerencsére mielõtt nekikezdtem volna családnak már jó elõre szóltam, hogy most egy 2-3 napos Neszóljhozzám-mert harapok idõszakom lessz :)

Aki nem tudná mirõl szól

Damnatus

Hali!

Quote from: kisviragde a rajzolása gyönyörû, és ha pasi lennék, biztos beleszerettem volna Mayaba (vagy lehet h igy is?)

kisvirag trendi leszel?

Meske

Quote from: Moha1. Love Hina
Mi más? :jee:
Fogadjunk  hogy soshasem találjátok ki, hogy nekem mi van az elsõ helyen... :p

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

kisvirag

Damnatus: trendi?
miért? ?_?
/me most nem érti....
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Damnatus

Hali!

kisvirag
Hát hogy kezd divattá válni az azonos nemûek iránti vonzalom!