Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Marfy

Quote from: MohaÚgy látszik, a Love Hina-bõl mindenkinek más és más a kedvence. Megosztozunk a karaktereken. :D Meskének Kaolla a kedvence, nekem (és Zelgadisnak) Shinobu, Trivinek Motoko, neked pedig akkor Kitsune. :)
Csatlakozom a Shinobu fan-ok táborába.  :hopp:
Trivi: Nem lehet Motoko és Chloe is a tiéd, a többieknek is hagyj valamit.

.Attila

Quote from: NokiTrivi: Nem lehet Motoko és Chloe is a tiéd, a többieknek is hagyj valamit.
Noir SPOILER: de Chloe sajnos meghalt :(:(:(:(:(:(

Marfy

Quote from: TriviNoir SPOILER: de Chloe sajnos meghalt :(:(:(:(:(:(

Igazad van  :beken:  :beken:  :beken: .

.Attila

Quote from: NokiIgazad van  :beken:  :beken:  :beken: .
Most ezek után mit szólhat az, aki még nem látta végig a Noirt? :D

utolsó :_off: volt, honto :)

Pirula

Quote from: Angelti láttatok már horror animét? nekem ez az elsõ amivel találkozom, egész cuki :D
ugyan ki nem állhatom a horrort meg hasonlókat mert rosszul alszom tõle, azért erre kíváncsi voltam, és ha nem lenne benne az ijesztgetés, tök izgalmas lenne a sztori és végignézném :D

Én is nem rég láttam, pár hónapja talán, és épp ma filóztam rajta hogy felteszem a kérdést amit végül is megtettél helyettem.
Nekem tetszett, olyan jó kis hangulatos, aki szereti a gótos/darkos dolgokat annak szerintem pláne be fog jönni, fõleg a bolt tulaja miatt. Szerintem kifejezetten stílusos lett.
A másik ami jó, az a zsaru fazon, olyan B-kategóriás sorozatbéli magánnyomozó féleség (Pl.: Nick Sloter a Trópusi hõségbõl).
A csattanó nekem néhány helyen kiszámítható, de a hangulat az ott van.  :jee:

Moloko

Quote from: TriviDe 2 poén nagyon tetszett benne (több poén is van, csak ezeket jegyeztem meg), egyik a már ismert animált gif :)

animált gif?? ide a linkkel!!!!

öö.. ha szépen megkérlek megírod nekem a 2 poént pm-ben? :)
naaa, kérlek szépeeen! :D

(gondoltam ide írom az újabb elsõrészt, de inkább postmonsterkedek egy kicsit és szánok ennek egy külön postot)

Moloko

ez egy nagyon nagyon aranyos, izgalmas, jó, hangulatos animének indul, garantáltan meg fogom nézni a folytatását, rettenetesen kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki belõle :)
az elsõ részben elindítanak egy csomó szálat, az összes közt sejthetõ hogy mi az összefüggés, másikak közt meg egész konkrétan megmondják. lényeg hogy jó sokoldalúnak indul :) van benne bérgyilkos, testõr, megfvédendõ személy, megvédendõ személy barátai akik megesküdtek neki hogy megvédik, ebbõl az egyik kávéháztulajdonos, a kávéházban meg több csajszi is érti a harcot, szal naaaaagyon jónak induuuul :):):D:D

.Attila

Relunx

Mostanában sajna idõm alig engedi hogy animét nézzek..de ha tehetem mindig élek a lehetõséggel!

Mostani termés:
Wild Arms:
modern wester, megspékelve akcióval és némi humorral, kötelezõ darab!

Kiddy Grade:
Már sokan mondták hogy "nem szól semmirõl az elsõ 8 rész", de én azért megnézem, és én nem csak az anime miatt nézem.  :p  :D
Egyéb ok amiért még nézem az a stílus miatt, hasolít Virus Buster Serge-re, a Burn Up W-re, ill Silent Möbius-ra. Mindegyikben van egy speciális "rendõrségi" alakulat.

Relunx

Moloko

ez egy 3részes ova volt. (azt hittem sorozat :S)
tulajdonképpen semmi különös. nagymellû nõciket láthatunk benne harcolni, aztán némelyiket pucéran is (aki vesztett). de nagyjából ennyi. ja meg van gonosz meg jó és ezek harcolnak és persze a jó gyõz....
 :bsd:

Marfy

via_mala

Quote from: TriviNoir SPOILER: de Chloe sajnos meghalt :
Mit finnyáskodsz!  :hehe: :bsd:

És Otohime Mutsumi senkinek nem kell? Motoko után talán õ a legnõiesebb, a szép ívû dús szemöldökérõl (és egyéb bájairól) nem is beszélve! Hopp ez lehet, hogy már egy másik topicba tartozna ...  :hopp: (A legszebb anime lányok)  :hehe:

És hogy ontopic is legyen:
Megnéztem a Saishu-heiki Kanojo (SaiKano) 1. részét: durva!  :wtf:
Nem szokatlan az ötlet, mégis elég hatásos a tálalás.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Én legutóbb Cowboy Bebopot láttam, és ugyanazt tudom csak mondani, mint eddig is: A LEGJOBB![/COLOR]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Végére értem a Full Metal Alchemistnek nagysokára. Nézem már egy pár hónapja, s ez jellemzi is véleményemet róla, amirõl már írogattam. Ez így a végére sem változott. Szép lassan eszegettem, ugyanis nem voltam elájulva tõle, de azért csak valami arra késztetett, hogy ne rakjam le. Néha untam, néha felvillanyozott, de nem volt egységes a kép. Jó anime, csak valahogy tõlem egy kicsit távol állt. Eljátszotta számomra az összes ütõkártyáját a 4-5. részben, onnantól kezdve semmi olyat nem adott, ami engem igazán megfogott volna. A "homi"-kat bírtam benne.

Mattanja

Ez nálam megintcsak a szésõséges kategória, néhány jelenetet/részt nagyon fárasztónak találtam, egyszerûen nem fogott meg. Próbáltam annyit nézni egyhuzamban, amennyit csak tudom, de valahol a 35.-45.-rész között néha félúton kilõttem, és csak órákkal késõbb, vagy másnap folytattam. Magam sem értem. Pedig az animációval meg voltam elégedve (eltekintve 1-2 kivételtõl), a zenét jól eltalálták, a történet is tetszik! Máskor meg annyira lekötött és magával ragadott...!!!
A Naruto-hoz hasonlóan ebben is sikerült úgy keverni a akció-vígjáték-dráma elemeket, hogy azok ne igazán üssék egymást!
Nagy kár, hogy a folytatás film lesz, és nem sorozat!  :beken:
Mivel emlékeztem és nem vagyok Sloth(:)), ezért néhány mások(bpka000, Roderick) által írt spoiler jön:

1Miért kellett az I. vh-t belekeverni a történetbe?ez nekem sem tetszett

2Miért kellett a Mustang haláláról szóló sad endinget mégiscsak happy endinggé csinálni? Õ pont azt mondta, hogy evvel fizet Hughes barátja haláláért, akkor mért nem lehetett hagyni meghalni?jó kérdés, egyetértek

3Valószínû a II. világhaború is bele lesz majd keverve (Thule Gesellschaft), uh nem kell aggódni  és szerintem ötletnek nem volt rossz, ettöl lesz egyedi a sorozat.ez csak hosszútávon (még egy min. 26 részes sorozat) lenne ok szerintem

4csak azt nemtom, hogy Einsteinben miért nem bízik Ed?egyezzünk meg, hogy aki rájön, az szól a másiknak
Aztán egy saját gondolat:
több drámával jobban tetszett volna, ha esetleg jobban belemennek, hogy Al mégis hogyan érezheti magát a páncélban, vagy Scar-ral többet foglalkoznak, és úgy egyáltalán...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Dragon

Quote from: ManuVégére értem a Full Metal Alchemistnek nagysokára. Nézem már egy pár hónapja, s ez jellemzi is véleményemet róla, amirõl már írogattam. Ez így a végére sem változott. Szép lassan eszegettem, ugyanis nem voltam elájulva tõle, de azért csak valami arra késztetett, hogy ne rakjam le. Néha untam, néha felvillanyozott, de nem volt egységes a kép. Jó anime, csak valahogy tõlem egy kicsit távol állt. Eljátszotta számomra az összes ütõkártyáját a 4-5. részben, onnantól kezdve semmi olyat nem adott, ami engem igazán megfogott volna. A "homi"-kat bírtam benne.
Lehet, hogy nekem azért tudott jobban tetszeni, mert mindig csak az aktuális heti részt tudtam megnézni. Ezért, mivel minden rész vége "befejezetlen" volt, már mindig vártam a következõ hetit, ami persze megint kielégítetlenül hagyta a kíváncsiságomat. Tudjátok, ez olyan, hogy pont a legizgalmasabb jelenet közepén hagyják mindig abba a sorozatok egy-egy részét.

Érdekes, hogy én nem tudtam kedvenc szereplõt találni benne.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Manu

Quote from: bpka000Lehet, hogy nekem azért tudott jobban tetszeni, mert mindig csak az aktuális heti részt tudtam megnézni. Ezért, mivel minden rész vége "befejezetlen" volt, már mindig vártam a következõ hetit, ami persze megint kielégítetlenül hagyta a kíváncsiságomat. Tudjátok, ez olyan, hogy pont a legizgalmasabb jelenet közepén hagyják mindig abba a sorozatok egy-egy részét.

Érdekes, hogy én nem tudtam kedvenc szereplõt találni benne.

Jah, én így vagyok most a Grenadierrel, úgyhogy megértem. Rá is nézek, kijött-e az új rész.:D

Mattanja

Quote from: bpka000Érdekes, hogy én nem tudtam kedvenc szereplõt találni benne.
Én igen. Maes Hughes !!!
Quote from: bpka000pont a legizgalmasabb jelenet közepén hagyják mindig abba a sorozatok egy-egy részét
Egyetértek (eltekintve attól a néhány résztõl).
8]]=((

Fazék

Tenchi Muyo! in Love 2 - Haruka Naru Omoi (alt: Tenchi Forever, Tenchi the Movie 3 - 1999)

tapasztalva az elsõ rész drámai átalakulását a sorozathoz képest, számítottam rá, hogy ez is ilyen lesz, és lehet hogy ezért tetszett tulajdonképpen. De tény hogy tetszett! sajnos az agyam jelenleg nem mûködik tökéletesen (valami bekapcsolta a fogalmazásgátlómat - már vagy ötödször ugrom neki ennek az írásnak...), vagyis részletesebb beszámolót most nem írok róla, de sztem egy nagyon jól sikerült darabbal állunk szemben, akinek tetszett az elsõ film, annak sztem ez is biztosan bejön. de aki tényleg csak a vígjáték részek miatt szerette a Tenchi részeket, az kihagyhatja (azoknak ajánlom a 2. filmet, ami szerintem kb 2 OVA résznek felel meg). mondjuk hasraütésszerûen 7.5/10 vagyis ajánlott

.Attila

No, a végére értem, nem RO-ztam sokat mostanában, bár lassan haladtam azért is, mert zh idõszak kezdõdik megint.
Akkor az értékelésre: sajnos nem tetszett az, hogy a történetet néhány részben rejtették el, a többinek pedig igazi tartalma nem volt. Kb. a részek negyede hordozott történeti szálat, ami alapjában nem feltétlenül gond (bár a negyede az kevés, min. fele kéne, lásd Trigun), dehogy ezek még szét is voltak jócskán szórva, az rontott rajta. Egyébként nagyon jó akció és nagyon jó humor az egész sorozat, de a fõtörténeti szál hiányossága miatt nincs a legjobbak között, de a jó kategóriánál azért több, tehát úgy a kettõ között van :)
SPOILER jön: hát furcsa érzelmek voltak a végén. Mondhatnám azt, hogy tudtam, mi lesz a vége, és nem lepett meg, de azért mégis volt hatása. Spike-nak ez volt a sorsa, és habár nem hiszek a predesztinációban, tényleg ennek kellett történnie. Neki már nem volt miért élnie (Julia halálát pontosan lehetett elõre tudni). Akit nagyon sajnálok, az Faye. Õ végre talált (volna) egy helyet, ahova tartozhatott volna. Jet detto, de mintha õ már hozzászokott volna, bár azért látszik rajta, hogy nem teljesen. Ed-et meg milyen könnyen elintézték, pff...
Szóval tényleg nagyon jó akció-vígjáték sorozat, és megvan a feelingje, ami leginkább a végén jön ki (ezért is dobja meg annyira a vége az egészet), de az említett dolog miatt (kevés, elszórt fõtörténet, ami egy akció sorozatban kell, meg hamár raknak bele, akkor ne ilyen keveset) szvsz kicsit romlik az összhatás. Röviden: több történet kellett volna bele, és akkor rögtön a toplistába robban.

edit: asszem a következõ a Saikano lesz :)

margit: még egy kis spoiler a CB-rõl, ez kimaradt: habár tudtam elõre Spike halálát, azért mégis sajnáltam :(

Moloko

Hát én valami komolyabb dologra számítottam. Van benne két érzelmi szál de a fontosabb igazából nem kerül pontos kifejtésre, el vannak hintve benne fontos információk a múltból de azok se kerülnek kifejtésre, a vége össze van csapva, se happy se sad se semmilyen, bár ezzel a semmilyenséggel sejtet dolgokat de azok sincsenek kifejtve. :(
tök jó dolog lenne ha nem szarták volna bele 6 részbe az egészet. :(
éppcsak a fontos részletek maradtak ki, és a gyerekes hülyeségek, amiken elvileg nevetni kellett volna bezzeg jó nagy mértékben kerültek bele :(

edit: a zenéjét és a rajzolását szerettem

Itachi

Végignéztem mind a 167 et.Most arra lennék kíváncsi, hogy hogy lehet ,így egy ending et elbaxni?????!!!!!Olyan semmilyen, hogy az már fáj...A CB bár epizódikus volt,de volt egy katarzisos vége.EZ meg az epizóditás epitóma, és erre egy ilyen langyos fos befejezéssel zárják.A Rumiko féle anime k nek sosincs valami normális ,elfogadható befejezése???( khm, khm, Ranma).A szereplõk jók voltak ,(Sesshoumaru, Naraku, Shippo ,Inuyasha rulez) :)  , de lássuk be , hogy 167 rész egy epizódikus anime nek aminek még se szomorú, se vidám vége nincsen, ha egyáltalaán nevezhetném annak, kicsit túlzás és fölösleges.Nálam ez az anime 10/6 ot kap ,ami szerintem, így is sok, de a szereplõk személyisége nagyot dob a cselekményen(bár még annak sem nevezném... :_piszka:  ) Remélem, szerény véleményemért nem fognak most megkövezni. :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

.Attila

Sose köveztünk meg senkit még :zen:
Így viszont tolódik az InuYasha még tovább, nem szeretem az olyan anime-ket, amiknek nincs vége. Ill. ez nem teljesen igaz, hisz a Ranma az egyik kedvencem (és ezalatt nem azt értem, hogy a Ranma-t nem rajzolták végig, a manga-nak sincs normális befejezése). De a Ranma-nál sem tetszett, hogy nem volt ténylegesen vége, hanem olyan nesze_semmi_fogd_meg_jól, még lehetne folytatni, csak éppenséggel itt van a vége.

Titkos

Egyetértek, nem kövezünk. :)  A Rumiko-animéknek valóban nincs soha normális befejezése, ezért készül a legtöbbõl egy Final Movie is, ami a manga utolsó kötete, vagy fejezete alapján készül, hogy azért legyen normális animált befejezése is a dolognak. ;)  Én sem örültem neki, hogy az Inu Yasha-t nem csinálták meg végig animében (jó, lesznek OVA-k, meg Movie-k, de az nem ugyanaz), de szerintem jobb lett a befejezés, mint a Ranma-é.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Mattanja

Most néztem meg a Popotan elsõ részét. Csak annyira ecchi, hogy ahonnan töltöttem még egy htm is lejött mellé, ami egy táblázat: Popotan Boob Count! Igen, ez az, aminek látszik... A függõleges oszlop a karakter neve, a víszintes az epizód, az számok pedíg, hogy hányszor látható... Nem villan ki mindíg minden, de már ennél az egy résznél is így :eeek: néztem.
Majd meglátjuk, hogy fel tud-e mutatni valamit emellett is...
8]]=((

Moloko

Bleach

most nézem a 6. részt, nagyon jó, naggyon nagyon bejön. zenéje is, opening is rajz is sztori is (opening egyébként orange range-tõl származik, õk csinálták naruto 2nd endinget)
kár hogy idei az anime és kell várni sok sok heteket folytatásra :) :(

csak ajánlani tudom!! remélem a jövõben se változik majd meg ez a tendencia.

edit:
jiihááááááá :D
az elsõ 5 részt nyugodtan nézzétek meg egyben, a 6. viszont új epizódot nyit :) de az is rohadt jó :D hihihihi :hopp:

Marfy

Hát mit is mondjak szvsz nem volt annyira jó mint áltlagban a Ghibli filmek, de végsõsoron rossz sem volt :).A fõkarakter :cool:.
Az viszont kissé zavart hogy sok dolog homályos maradt.
Spoiler: Nem derült ki hogy hogyan változott malaccá, meg én azt reméltem hogy a végére újra ember lesz de semmi :(. Meg ez is olyan hirtelen ért véget még az sem derült ki mi lett a malaccal. Vége.

Feldin

Quote from: NokiHát mit is mondjak szvsz nem volt annyira jó mint áltlagban a Ghibli filmek, de végsõsoron rossz sem volt :).A fõkarakter :cool:.
Az viszont kissé zavart hogy sok dolog homályos maradt.
Spoiler: Nem derült ki hogy hogyan változott malaccá, meg én azt reméltem hogy a végére újra ember lesz de semmi :(. Meg ez is olyan hirtelen ért véget még az sem derült ki mi lett a malaccal. Vége.
Nekem tetszett, de hát én Ghibli fan vagyok.
Új Ghibli vkinek?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

Quote from: FeldinÚj Ghibli vkinek?
Miért megvan?

Feldin

Quote from: NokiMiért megvan?
Ááá..... Nem.
Tényleg félrérthetõ voltam.
Én is azt kérdem, hogy megvan e vkinek.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s