Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Maron

Elfenbõl egy határozottan jó pontot emelnék ki: az openingje gyönyörû, és a zenéje nem rossz. De amúgy még az elején azt mondtam, hogy nem rossz sorozat, de megakadtam a 8. résznél, és azóta próbálom továbbnézni, kíváncsi vagyok már a végére, de nem nagyon akar összejönni vhogy...

Pirula

Egy négyrészes OVA személyében futottam össze ezzel a kellemes kis humor-fantasy keverékkel. Ahogy elnéztem más alakban - manga, vagy sorozat - nem is létezik.
Aki már végigrágta magát a Slayersen vagy valami hasonszõrû sorozaton, ne számítson itt egetverõ meglepetésekre. Adott a két fõszereplõ, Ihrie és Fam, akik a titokzatos Ultimate Power nyomában kutakodva keverednek különféle bonyodalmakba, jópofa poénok - a vége felé egyre kevesebb - és  - többé-kevésbé :) - heroikus csaták közepette.
A cselekmény lineáris, nem fog nagy fejtörést okozni senkinek hogy ki kivel van.
Amiért szerintem igazából érdemes megnézni, az hangulat. Sikeresen kutyulták össze a már ismert hozzávalókat hogy élvezetes szûk két órát hozzanak össze. Valami olyasmi érzés mint amikor az ember egy nagyon jól sikeredett rántott húst eszik vasárnap ebédre.
Nekem tetszik a rajzolása is - mondjuk ez is a Slayersre hajaz.
Felkutattam aztán egy külföldi ajánlót is, ott a végét - a hangulat komolyodása okán - az Record Of The Lodoss War-hoz hasonlították. Meglehet, azt én nem láttam.
1 darab negatívum: Miért kell ezt feldarabolni 4 részre? Egy összefüggõ filmnek is nyugodtan meg lehetett volna oldani. :confused:
Összességében: 7.5/10

Moloko

áááááá, húzzátok itt az agyamat hogy ez egy sima love-story, amiben nem történik semmi különös......................
dehogy sima love-story!!!!! ez egy nagyon is komplex történet komoly, mély érzelmekkel!!!!!

:ejj:

Moloko

Quote from: VenomPet Shop of Horrors
Négy részes, nagyon kellemes horror. Nem kell semmi extrémre számítani, de nagyon hátborzongató tud lenni. A hangulat kicsit a dráma felé hajlik és néhol nagyon jól el is van találva. A megrajzolás engem erõsen a Trigunra emlékeztetett, úgyhogy azzal nincs gond. A "sorozat" inkább csak négy epizód, nincs igazán lezárása. Érdemes megnézni, ha kis borzongásra vágyik az ember.
csak 4 rész? hehh. akkor mégis megnézem :)

Ramiz

Azért írták, hogy sima love-story, mert mindig az rész alapján ítélsz, és ez sokszor nagyon korai. A Kimi Ga a drámai animék topicban mindeg postban elõjön  :rolleyes: , úgyhogy ez a kis irónia belefért.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Azért írták, hogy sima love-story, mert amikor az elsõ rész alapján ítélsz, sokszor nagyon korai. A Kimi Ga a drámai animék topicban mindeg postban elõjön  :rolleyes: , úgyhogy ez a kis irónia belefért.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: Angeláááááá, húzzátok itt az agyamat hogy ez egy sima love-story, amiben nem történik semmi különös......................
dehogy sima love-story!!!!! ez egy nagyon is komplex történet komoly, mély érzelmekkel!!!!!

:ejj:
? Ki mondta, hogy sima love-story? Amikor én a Kimi Ga-ról beszélek, akkor mindig azt mondom, hogy ez a legjobb dráma, amit valaha is láttam.
Most nézem a Saikano-t, és 4 rész alapján eddig azt tudom mondani, hogy az érzelmek 50%-ban igen irreálisak, ill. rosszul vannak kidolgozva. Lehet, hogy nagyot durran a végén, de jelenleg nagyon elmarad a Kimi Ga-tól (ezt azért mondom, mert mások szerint viszont a Kimi Ga-nál is jobb, szerintem ez messze-messze nem igaz). Majd meglátjuk. Ja, mielõtt félreértené vki, nem úgy nézem, hogy ha nem lesz jobb a Kimi Ga-nál, akkor már csak rossz lehet. De vmi nem stimmel eddig benne. (Többek között az, hogy szinte állandóan sír a fõhõs, vagy mosolyog, vagy sír, köztes állapot meg sehol.)

edit: a 4. részben viszont, amikor Shu-chan sírt, a seiyuu vmi fantasztikus volt. Ált. nem nagyon szoktak figyelni arra, hogy visszafojtsák, amit mondanak, pedig az jellemzõ szokott lenni. Itt viszont a seiyuu hatalmasat alakított, ezért jó pont jár :)

Manu

Egyszer már folytattam errõl hasztalan vitát itt, így most csak megjegyezném, hogy pl. nálam a Kimi ga... nem igazán überelt annyira semmit, mint amennyire kultizálják, de tény, hogy sokan szeretik. Az az említet komlexitás, nekem nem igazán látszódott, de az is igaz, hogy nekem a komlex szerelmi történetet a Las Vegas végállomás szintû alkotások jelentik.
A Saikano-t és a Kimi ga..-t szvsz azért nem érdemes összehasonlítani, mivel az elõbbi erõs fikció, ellentétben az utóbbival. A "tökéletes fegyvernek" milyen szerelmi élete legyen? :) Az érzelmek pedig, ha irreálisak, akkor az enyémek is azok. (Bár az tény, hogy nem az egyszerûségéért szeretem az életet, de a lányok eddig nem panaszkodtak.:D)

.Attila

Quote from: ManuA "tökéletes fegyvernek" milyen szerelmi élete legyen? :)
Chise ember, csak utána lett fegyver, de megmaradt embernek, sõt, ez a legnagyobb problémája, hogy vajon ember maradt-e.
Az irreális érzelmekkel kapcsolatban sajnos az a baj, hogy nem tudom elmagyarázni, hogy mit is tartok irreálisnak...

Moloko

Visszatérve Kimi ga-ra
valóban, ez az eddigi talán legésszerûbben felípített történet amit eddig animében láttam (a tenjou tenge katasztrofális felépítése után ez valami isteni csodának hatott). minden a helyén volt, minden akkor történt amikor kellett történnie.
tény, hogy mitsuki pl sokkal jobban szenvedhetett volna bûntudattól mint azt tette, elvégre takanemtommi... ejj de rossz a névmemóriám... miatta késett el, ráadásul tiszta nonszensz az az ajándék amit vett neki amikor a barátnõje meg rá vár...... (remélem ezt nem számítjátok spoilernek...) nem mondom hogy ilyen nem fordulhat elõ az életben, sõt, teljesen életbe illõ az egész, de attól még nem szeretem az ilyen embereket amilyenek ebben az animében voltak. akkor még Shinji kun a legjobb mert õ csak amolyan mellékszereplõ, õt meg lehet kedvelni. akane chan is aranyos, az érzelmei jól meg lettek tervezve, tökéletesen stimmel ez a "kamasz" viselkedés.

Moha

Grrr! Ne spoilerkedjetek srácok!
A Kimi amúgy szerintem is a legjobb dráma. Az elsõ rész után én sem gondoltam volna, akkor emlékszem megjegyeztem magamban: "Hmm, na ez a srác legalább nem bénázza annyira el..." Akkor úgy tûnt, sima szerelmi történet.

Én most kezdtem el nézni az Ultra Maniac-et, és az elsõ 2 rész alapján: szupi :jee: Egy kis magic, meg egy jó adag poén. Kapásból az Azumanga-ra emlékeztet, de majd a végén leírom a véleményem.

.Attila

Az egyik dolog, ami nagyon tetszett a Kimi Ga-ban, hogy nagyon is emberire sikeredtek a karakterek. Igen, Mitsuki tettei itt-ott ellenszenvesek (vhol õt is meg lehet érteni), és pont ettõl emberi. Asszem azt meg nem kell magyarázni, hogy ott miért húzta az idõt. Takayuki spec. engem jobban zavart, fõleg mivel fiúként jobban át tudtam élni az érzelmeit, mint a lányokét. Bár az õ cselekedeit is meg tudom érteni, bár sokszor nem tudtam elfogadni. De ismét csak azt tudom mondani, hogy pont ettõl olyan emberiek.

.Attila

Quote from: ShiroiHAH! Na mit mondtam, Trivi! Látod, hogy nem csak engem zavar? Ne adj nekem igazat, csak vedd tudomásul!
P.s.: aztán nem megsértõdni, csak beismerni!  :)
Én sosem mondtam (ha igen, akkor hülyeséget beszéltem), hogy a karaktereket szeretni kell. Nem az a célja ennek az anime-nek, hogy megkedveld a szereplõket (lásd elõzõ postom)! Te csak olyan anime-ket szeretsz, amikben szimpatikus szereplõk vannak?

edit: Moha: az Ultra Maniac nagyon kedves sorozat, de nem Azumanga, más ez egy kicsit. Mellesleg aki azokat az anime-ket szereti, ahol végtelenül szimpatikus karakterek vannak, akkor az Ultra Maniac neki való. Itt az összes fõszereplõ abszolút szimpatikus, és többek között miattuk tetszett a sorozat :)

Moloko

animenfo szerint 2 triangle hearts van, az egyik 4 részes a másik 3.
amit az én néztem meg az elõbb az a "Sweet Songs Forever" címet viseli
egy 4 részes OVA, nagyon kellemes akciófilm, 2 kardos meg egy pisztolyos emberke sook sok másik támadó ellen, és egy énekesnõ védelmében. úgyértem az énekesnõ bodyguard-jai az említett 3 profi... nah, mindegy, ma nem mûködik a fogalmazókám. lényeg ami lényeg, '§/)-re értékelem ;) (10/9-re csak lenyomva tartottam a shiftet ;)) szal egy ovának nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt. bár sorozatban is megnézném :) az is biztos jó lenne :)

Fazék

Kicsit összetorlódtak az értékelések, hát jöjjön aminek jönnie kell :)
Reviews by Blimp part 1 of 2

Mahoromatic - Automatic Maiden (2001 - GAINAX) - action, comedy, ecchi, mecha, drama
és a sorozat második fele:
Mahoromatic ~motto utsukushii mono~ -  Mahoromatic - Something More Beautiful (2002-2003 - GAINAX)
mint ahogy a besorolásból is sejthetitek ez egy újabb idióta sorozat, amiben sztem sikeresen ötvöztek minnél többfajta anime-klisét. a fõszereplõ szüleit elvesztett szemüveges egyedül élõ srácnak kicsit feljavítja/kavarja az életét, amikor egy vele egykorú "nyugdíjba küldött" szuper-mecha-harcos bejárónõje  lesz... stb, stb. az elsõ pár rész alapján azt hittem, hogy az ecchi-re lesz kihegyezve a dolog, de a késõbbi részekbõl szinte már teljesen eltûnt ez az elem (ez persze egy "picit" túlzás :D), vagyis az elején talán csak kedvcsinálónak van az a nem kis mennyiség, de ettõl függetlenül szívesen néztem végig a sorozatot, és nagyon jókat nevettem. spoiler abban a részben, ahol a város egy tradíciót követve egymás elgyepálásán munkálkodik, a végén mikor Mahoro-san a magasba emeli az övet és felcsendül egy a Rocky-éra meglepõen hasonlító betétdal... hát ott padlót fogtam a nevetéstõl :rotflol: és még nagyon sok minimum hasonlóan szórakoztató jelenet jellemzi a sorozatot. ugyan a drámai részek engem kevésbé fogtak meg, de ezt biztos csak kõszívem miatt van :) spoiler viszont a befejezés, az utolsó rész tökéletesen váratlanul ért, és átkozottul tetszett!!! ez megmentette a végefelé számomra már laposodó történetet! én javaslom a megtekintését, legyen mondjuk 7.5/10 ha nevetni akarsz, elfogadsz némi drámát, és bírod az ecchi-t, akkor nézd meg! :D az elsõ sorozat záródala nagyon aranyos, abszolút kedvenc jelenleg.
és végül: "Ecchi nano wa ikenai to omoimasu!" :ad: :D

Fake (1996 - yaoi detective story)
hát sajnos egy max pontot adó nagyon pozitív review vett rá, hogy megnézzem, pedig talán érthetõ módon "nem vagyok oda" a yaoi-ért, márpedig ez eléggé az, és utólag sajnálom, hogy megnéztem. de úgy gondoltam, hogy ha tényleg olyan vicces és nincs benne csóknál durvább dolog, akkor megér egy próbát... két meleg amerikai nyomozó nyaralni mennek egy nyugis tópart melletti hotelba, ahol természetesen azonnal egy hullába botlanak, itt se hagyja õket békén a munka... ha a yaoi részeket nem veszem figyelembe, akkor is sajnos csak egy 6/10-et kapott volna tõlem max (azt hogy engem zavar a yaoi, igazságtalanság lenne belevenni a pontozásba különben is). habár van benne 1-2 jó poén, de nem ajánlom a megtekintését csak ezek miatt... ha valaki szereti a yaoi-t(, bár ha jól tudom még a nõk se nagyon vannak oda érte - persze javítsatok ki, ha mégis) akkor a review-ban a mangát ajánlották nagyon, de én inkább kihagyom, és sztem a következõ 100 évben nem fogok még az ilyen viszonylag leggyengébb yaoi-t se megnézni...
alapvetõen toleráns vagyok, de nem mazochista :)

Yousei Hime Ren (alt: Elf Princess Rane, Fairy Princess Ren - 1995-96)
Dragon Half szintû eszement õrület, 2 OVA rész, de egyszerûen ordít róla hogy folytatni kéne (legalábbis szerintem), beetetésként a 2. OVA után van egy ajánló a folytatásból, de miután gyorsan utánanéztem kiderült, hogy a "szemetek" ezt plusz poénként gondolták :morci: idõnként nehéz lesz követni a szövegelést, mondjuk amikor két csaj egyszerre hadar egymásra nem figyelve :D
nekem nagyon tetszett, legyen mondjuk 8/10

megj: ha jól tudom jelenleg nincsen fönt az ftp-n, ha gondoljátok feltölthetem, bár sajnos a 2. file már ahonnan beszereztem is hibás volt, de mivel már az elsõ "crc ok" hibátlan file-ra is azt mondja a media player classic, hogy a videó nem igazán alkalmas szekvenciális olvasásra vagy mi, és utána gond nélkül lejátssza, mplayer pedig abszolút nem is panaszkodik, nem hiszem, hogy baj lenne ha így tölteném fel, persze csak miután Zsozso beleegyezett.

Fazék

Reviews by Blimp part 2 of 2

Memories (1995)
3 merõben eltérõ stílusú rövid történet. az elsõ egy gyönyörûen, a lehetõségekhez képest realistán ábrázolt ûrbeli történet, kellõ gondolkodnivalóval, ezt szerintem érdemes megnézni. a második történet sokaknak bejöhet, de nálam mellément. félig komoly, félig poénkodó, de valahogy nem volt jó az összhang a két stílus között. egy laborban dolgozó jelenleg éppen náthás srácról szól, aki bevesz egy kísérleti gyógyszert, aminek igencsak váratlan hatásai lesznek... és nekem nagyon nem jött be, sajnos ez a leghosszabb a három közül. a harmadik történet szinte nem is anime, legalábbis a rajzolás alapján én inkább valami francia rajzfilmre tippeltem volna, de nekem nagyon tetszett a stílusa. a történetrõl nem lehet sokat mondani, mert nem is nagyon van, inkább a helyzet érdekes, az emberek élete. érdemes odafigyelni a részletekre is, pl az egyik tûntetõ transzparensén nagyon jót nevettem, (ugyanakkor egy picit elkeserítõ is volt). mindenesetre érdekes volt. sztem az elsõt érdemes megnézni, a harmadikat érdekességként szintén, a másodikat pedig azért, hogy hátha nektek bejön, és csak én vagyok túl kritikus. :) összességében mondjuk 7.5/10 (lefelé "kerekítve")

Video Girl Ai (1992)
sajnos nagyon rövid a mangához képest, ezért annak csak egy töredékét tartalmazza, és talán emiatt kevésbé tetszett, de a kényszerû tömörítés ellenére kifejezetten jól sikerült. nagyon jókat nevettem az elsõ 4 részen, az 5-6 inkább már csak a drámáról szól, ami viszont sokkal jobban átjön a mangából, ezért tényleg inkább azt ajánlanám elsõre, de az olvasás után pár héttel, sztem érdemes megnézni ezt is. mondjuk 7.5/10 (szintén lefelé "kerekítve")

Midori no Hibi (eng: Days of Midori - 2004)
hát ez a sorozat kiakasztott, teljesen kész voltam tõle az elsõ pár rész alatt, még a 4-5. rész környékén is néha meg-meg kellett állítanom, pedig nem is volt éppen semmi poén elsütve, csak az alaphelyzet még mindig annyira sokkolt, hogy egyszerûen fetrengtem a nevetéstõl :hahaha: Seiji-kun és Midori-chan egyszerûen imádnivaló karakterek, Ayase szintén, nálam abszolút befutó a sorozat! kellõ mennyiségû nem öncélû ecchi jelenet (na jó talán "idõnként" ;)), és átkozottul poénos helyzetek jellemzik a sorozatot. természetesen a vége felé elkerülhetetlen módon megkomolyodott, de mivel ez várható volt, és olyan szinten sikerült neki, hogy még én is elérzékenyültem, hát tökéletesen megbocsájtható ;) a kezdõdal is nagyon jó, de a záródalt egyszerûen imádom, (elsõre Jovanotti - Per Te c. száma ugrott be róla, - ne kérdezzétek hogyan :)) de sztem igényes lett, a nõnek is jó a hangja, szinte az összes rész után végighallgattam. mint már mondtam nekem nagyon tetszett 9/10-et adok rá (lefelé kerekítve)

bocsánat hogy ilyen hosszú voltam, de gondoltam most gyorsan túlesek ezeken az értékeléseken (hát a megfogalmazások olyanok is lettek, de tény hogy ha többet ülök rajtuk se lettek volna sokkal színesebbek :))

Moloko

Íme egy újabb Ghibli. :)
Rendkívül aranyos a film, nagyon, nagyon kedves történet :)
ajánlom mindenkinek :) határozottan jókedvre derít :)
spoiler......(egyébként egy gyakorlatilag egyszerû, kedves szerelmestörténet melyben nem fejtõdnek ki igazán az érzelmek csak sejthetjük õket... középsuliban indul, magába foglal jónéhány évet, és az elsõ osztálytalálkozóval fejezõdik be)

Moloko

Quote from: BlimpFake (1996 - yaoi detective story)
hát sajnos egy max pontot adó nagyon pozitív review vett rá, hogy megnézzem, pedig talán érthetõ módon "nem vagyok oda" a yaoi-ért, márpedig ez eléggé az, és utólag sajnálom, hogy megnéztem. de úgy gondoltam, hogy ha tényleg olyan vicces és nincs benne csóknál durvább dolog, akkor megér egy próbát... két meleg amerikai nyomozó nyaralni mennek egy nyugis tópart melletti hotelba, ahol természetesen azonnal egy hullába botlanak, itt se hagyja õket békén a munka... ha a yaoi részeket nem veszem figyelembe, akkor is sajnos csak egy 6/10-et kapott volna tõlem max (azt hogy engem zavar a yaoi, igazságtalanság lenne belevenni a pontozásba különben is). habár van benne 1-2 jó poén, de nem ajánlom a megtekintését csak ezek miatt... ha valaki szereti a yaoi-t(, bár ha jól tudom még a nõk se nagyon vannak oda érte - persze javítsatok ki, ha mégis) akkor a review-ban a mangát ajánlották nagyon, de én inkább kihagyom, és sztem a következõ 100 évben nem fogok még az ilyen viszonylag leggyengébb yaoi-t se megnézni...
alapvetõen toleráns vagyok, de nem mazochista :)
nekem eddig ez volt az elsõ és utolsó yaoi anime amit megnéztem (3 évvel ezelõtt kb), azóta nem került több a kezem ügyébe. teccett. sõt. sajnáltam hogy csak egy film és nem sorozat :) lehet hogy most nem teteszene már :) ez az akkori véleményem :) nekem akkor a yaoi jelenetek is teccettek :D
szal, aki szeretne egy icipicit belekóstolni abba hogy milyen is a yaoi annak ezt az animet tudom ajánlani, mert nincs benne tényleg csóknál több :)

Quote from: BlimpMidori no Hibi (eng: Days of Midori - 2004)
hát ez a sorozat kiakasztott, teljesen kész voltam tõle az elsõ pár rész alatt, még a 4-5. rész környékén is néha meg-meg kellett állítanom, pedig nem is volt éppen semmi poén elsütve, csak az alaphelyzet még mindig annyira sokkolt, hogy egyszerûen fetrengtem a nevetéstõl :hahaha: Seiji-kun és Midori-chan egyszerûen imádnivaló karakterek, Ayase szintén, nálam abszolút befutó a sorozat! kellõ mennyiségû nem öncélû ecchi jelenet (na jó talán "idõnként" ;)), és átkozottul poénos helyzetek jellemzik a sorozatot. természetesen a vége felé elkerülhetetlen módon megkomolyodott, de mivel ez várható volt, és olyan szinten sikerült neki, hogy még én is elérzékenyültem, hát tökéletesen megbocsájtható ;) a kezdõdal is nagyon jó, de a záródalt egyszerûen imádom, (elsõre Jovanotti - Per Te c. száma ugrott be róla, - ne kérdezzétek hogyan :)) de sztem igényes lett, a nõnek is jó a hangja, szinte az összes rész után végighallgattam. mint már mondtam nekem nagyon tetszett 9/10-et adok rá (lefelé kerekítve)
részemrõl.... nekem nem jött be annyira a sorozat. Baldynak rettenetesen bejött amikor néztük. úgy tûnik ez az anime inkább a fiúkat fogja meg... nemis tudom talán mert fiú a fõszereplõ és rettenetesen poén dolgok történnek vele? meg mert midori chyan olyan 'aranyos'? a poénok okék... engem midori idegesített kicsit, seiji meg a figyelmetlenségéért. talán egy kicsit gyerekes. mármint érzelmileg. ezért nem jött be.

edit: bocs a gépelési és helyesírási hibákért .... u_u~

Fazék

Quote from: Angelrészemrõl.... nekem nem jött be annyira a sorozat. Baldynak rettenetesen bejött amikor néztük. úgy tûnik ez az anime inkább a fiúkat fogja meg... nemis tudom talán mert fiú a fõszereplõ és rettenetesen poén dolgok történnek vele? meg mert midori chyan olyan 'aranyos'? a poénok okék... engem midori idegesített kicsit, seiji meg a figyelmetlenségéért. talán egy kicsit gyerekes. mármint érzelmileg. ezért nem jött be.
hát igen, ezt én is valószínûnek tartom, hogy inkább a fiúknak jön be amúgy is, de én pl különösen odavagyok az ilyen teljesen elborult alapötletekért :D így nem meglepõ hogy imádtam a sorozatot :)

btw. OFF: tudnál segíteni, hogy mettõl-meddig van csütörtökön a késõbbi óra? köszííí

roderick

Quote from: Blimphát igen, ezt én is valószínûnek tartom, hogy inkább a fiúknak jön be

Nemtom, nekem nem teccett... az alapötlet tényleg jó, de az elsö pár rész után nagyon klisés, meg epizódikus. A vége meg összecsapott és hirtelen jön... asszondják a nagyokosok, hogy a manga jobb, meg annak még nincs is vége
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Chronos

Quote from: roderickNemtom, nekem nem teccett... az alapötlet tényleg jó, de az elsö pár rész után nagyon klisés, meg epizódikus. A vége meg összecsapott és hirtelen jön... asszondják a nagyokosok, hogy a manga jobb, meg annak még nincs is vége
Nem vagyok nagyokos, de a mangának már rég vége van... :)
Ja és össze lett csapva...:rolleyes:

CHRONOS

Fazék

jólvanna, jólvanna! akkor lehet hogy egy kicsit túlértékelem a sorozatot, de az dobja rám az elsõ követ, aki még nem tett ilyet! :ejj:  :)

Feldin

Quote from: Angelez ugyan nem anime de japán és most láttam az elsõ részét :hopp:

eszetlen hogy miket ki nem tudnak találni a japánok :D:D:rolleyes:

(ez egyébként egy "tv-drama")

edit:
http://jdorama.com/drama.665.htm
Kérem!!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Szvsz nem értékeled túl a sorozatot. A végét sem érzem összecsapottnak. Rövidnek rövid, lehetett volna hosszabb is, de szvsz nem összecsapott.
Seiji figyelmetlenségei... ilyen emberek is vannak, és zavarhatja az embert, de nem hiszem, hogy ettõl magát a sorozatot kell leértékelni. Ez a sorozat része, hogy Seiji ilyen.
Ja, és az enging nekem is nagyon tetszik, iszonyat feeling-je van és tökéletesen passzol a sorozathoz :jee:

Feldin

Quote from: Trivi? Ki mondta, hogy sima love-story? Amikor én a Kimi Ga-ról beszélek, akkor mindig azt mondom, hogy ez a legjobb dráma, amit valaha is láttam.
Most nézem a Saikano-t, és 4 rész alapján eddig azt tudom mondani, hogy az érzelmek 50%-ban igen irreálisak, ill. rosszul vannak kidolgozva. Lehet, hogy nagyot durran a végén, de jelenleg nagyon elmarad a Kimi Ga-tól (ezt azért mondom, mert mások szerint viszont a Kimi Ga-nál is jobb, szerintem ez messze-messze nem igaz). Majd meglátjuk. Ja, mielõtt félreértené vki, nem úgy nézem, hogy ha nem lesz jobb a Kimi Ga-nál, akkor már csak rossz lehet. De vmi nem stimmel eddig benne. (Többek között az, hogy szinte állandóan sír a fõhõs, vagy mosolyog, vagy sír, köztes állapot meg sehol.)

edit: a 4. részben viszont, amikor Shu-chan sírt, a seiyuu vmi fantasztikus volt. Ált. nem nagyon szoktak figyelni arra, hogy visszafojtsák, amit mondanak, pedig az jellemzõ szokott lenni. Itt viszont a seiyuu hatalmasat alakított, ezért jó pont jár :)
A Grave a legjobb. A Kimi meg rögtön utána.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: AngelVisszatérve Kimi ga-ra
valóban, ez az eddigi talán legésszerûbben felípített történet amit eddig animében láttam (a tenjou tenge katasztrofális felépítése után ez valami isteni csodának hatott). minden a helyén volt, minden akkor történt amikor kellett történnie.
tény, hogy mitsuki pl sokkal jobban szenvedhetett volna bûntudattól mint azt tette, elvégre takanemtommi... ejj de rossz a névmemóriám... miatta késett el, ráadásul tiszta nonszensz az az ajándék amit vett neki amikor a barátnõje meg rá vár...... (remélem ezt nem számítjátok spoilernek...) nem mondom hogy ilyen nem fordulhat elõ az életben, sõt, teljesen életbe illõ az egész, de attól még nem szeretem az ilyen embereket amilyenek ebben az animében voltak. akkor még Shinji kun a legjobb mert õ csak amolyan mellékszereplõ, õt meg lehet kedvelni. akane chan is aranyos, az érzelmei jól meg lettek tervezve, tökéletesen stimmel ez a "kamasz" viselkedés.
Akane chan, és õ a legjobb! Tényleg, õt kihagytam a múltkori felsorolásból! :)

topok:

Feldin

Quote from: BlimpKicsit összetorlódtak az értékelések, hát jöjjön aminek jönnie kell :)
Reviews by Blimp part 1 of 2

Mahoromatic - Automatic Maiden (2001 - GAINAX) - action, comedy, ecchi, mecha, drama
és a sorozat második fele:
Mahoromatic ~motto utsukushii mono~ -  Mahoromatic - Something More Beautiful (2002-2003 - GAINAX)
mint ahogy a besorolásból is sejthetitek ez egy újabb idióta sorozat, amiben sztem sikeresen ötvöztek minnél többfajta anime-klisét. a fõszereplõ szüleit elvesztett szemüveges egyedül élõ srácnak kicsit feljavítja/kavarja az életét, amikor egy vele egykorú "nyugdíjba küldött" szuper-mecha-harcos bejárónõje  lesz... stb, stb. az elsõ pár rész alapján azt hittem, hogy az ecchi-re lesz kihegyezve a dolog, de a késõbbi részekbõl szinte már teljesen eltûnt ez az elem (ez persze egy "picit" túlzás :D), vagyis az elején talán csak kedvcsinálónak van az a nem kis mennyiség, de ettõl függetlenül szívesen néztem végig a sorozatot, és nagyon jókat nevettem. spoiler abban a részben, ahol a város egy tradíciót követve egymás elgyepálásán munkálkodik, a végén mikor Mahoro-san a magasba emeli az övet és felcsendül egy a Rocky-éra meglepõen hasonlító betétdal... hát ott padlót fogtam a nevetéstõl :rotflol: és még nagyon sok minimum hasonlóan szórakoztató jelenet jellemzi a sorozatot. ugyan a drámai részek engem kevésbé fogtak meg, de ezt biztos csak kõszívem miatt van :) spoiler viszont a befejezés, az utolsó rész tökéletesen váratlanul ért, és átkozottul tetszett!!! ez megmentette a végefelé számomra már laposodó történetet! én javaslom a megtekintését, legyen mondjuk 7.5/10 ha nevetni akarsz, elfogadsz némi drámát, és bírod az ecchi-t, akkor nézd meg! :D az elsõ sorozat záródala nagyon aranyos, abszolút kedvenc jelenleg.
és végül: "Ecchi nano wa ikenai to omoimasu!" :ad: :D

A második sorozatot elkérném mert azt még nem láttam!

A Memories szupi! Nekem tetszett! A 3. rész pont azért mert "kicsit" kritikai jellegû.
I can hear the sea - hát igen. Ghibli csak jó lehet.  Már régebben láttam, jó kis film.

A Midori no Hibi nekem is tetszett, szóval ketten állhatjuk az ostromot Blimp! :D

topok:

.Attila

Quote from: ShiroiTévedés. Hárman... :)
Elegánsan kihagytatok engem :rolleyes: (pedig a postom asszem elég egyértelmû). Mind1, lényeg, hogy 4-en vagyunk :)

Ramiz

Blimp: Memories jóval többet érdemel!

Fazék

Quote from: FeldinA második sorozatot elkérném mert azt még nem láttam!
hát ehhez valami hihetetlen érzéked van :D, azt pl pont letöröltem, csak az elsõt tartottam meg, mert a 2. csak fansub avi-s változatban van fent az ftp-n. na mindegy, úgyis terveztem a rendes ogm-es verzió beszerzését, amint megvan szólok. :)