Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Zelgadis

Quote from: HVp213hasznád azt a q*** spoilert ha már annyian kérik...

:lame:  :lame:  :lame: (/me nem érti)  :lame:  :lame:  :lame:
( :confused: mit használjak?  :wtf: )

HVp213

Quote from: Zelgadis:lame:  :lame:  :lame: (/me nem érti)  :lame:  :lame:  :lame:
( :confused: mit használjak?  :wtf: )
Nem neked szólt de ú látszik félreérthetõ inkább törlöm
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Zelgadis

Quote from: HVp213Nem neked szólt de ú látszik félreérthetõ inkább törlöm

gomen^^""

Na de hogy témánál maradjunk X (a sorozat, nem a film)!
Nem a legutóbbi, de nemrég láttam, és nagyon tetszett!
Eleinte nem nagyon vártam tõle mást, mint hogy nagy darálós varázsolgatós világsorsáértharcolós õrületet (haverom elmondása alapján), aztán a végére nagyon is megtetszett :) Jók a karakterábrázolások nagyon, és erõsen kelti az érzelmeket az anime... megnézésre feltétlen érdemes

HVp213

Quote from: Zelgadisgomen^^""

Na de hogy témánál maradjunk (...)
Igazis!
Fantasy stilusú anime-t szeretnék nézni, javaslatok? (Lodoss-on és dragon knight-on kivül) (ha van benne  kis hentai-os beütés üsse kavics még belefér a fazékba... :p)

edit: remélem jó kategóriát mondtam :lame: , ha nem akkor tünde törp csihi puhi mágia gyilok stb ilyesmi legyen benne :jee:
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Zelgadis

Hát tünde, törp nincs benne, de a többiben nincs hiány + egy jókora adag idióta poén :
SLAYERS
Egy meglehetsõsen öööö... rámenõs varázsló kiscsajról (és a partyjáról, amit a kalandozás során kovácsol :D) szól, inkább vígjáték, de a fantasy hangulat végig megvan :)

TALES OF ETERNIA
tõsgyökeres Fantasy sorozat, mivel egy fantasy stílusú Rpg játékból készült (bár elõtte érdemes a játékot végigcsinálni, az anime amolyan mellékszál hozzá, és úgy értesz néhány dolgot, ha már ismered a karaktereket a játékból :) )

Star Ocean EX
Amolyan kicsit sci-fi vel kevert fantasy, de ez utóbbi sokkal inkább igaz rá. Ez is a Star Ocean 2 játékból készült, és mint önálló anime messze jobb lett mint az elõzõ (ToE), én a játékkal még azóta sem játszottam (vagyonért lehet kapni liciten amerikában meg japánban, mert már nem árulják sehol...) de az anime nagyon tetszett. Bár a csatákat _nagyon_ elnagyolták, de a többi, a hangulat kárpótol érte :)

edit: jó jó egyik sem a "tünde törp" fajta fantasy, de olyat nem is tudok, gomen ^^"

HVp213

Quote from: ZelgadisSLAYERS
Egy meglehetsõsen öööö... rámenõs varázsló kiscsajról (és a partyjáról, amit a kalandozás során kovácsol :D) szól, inkább vígjáték, de a fantasy hangulat végig megvan :)
Ez már sértés! Igaz nem irtam, de azt hittem, hogy alapmû ergo ismerik mint a rossz pénzt! :p
Quote from: ZelgadisTALES OF ETERNIA
(bár elõtte érdemes a játékot végigcsinálni, az anime amolyan mellékszál hozzá, és úgy értesz néhány dolgot, ha már ismered a karaktereket a játékból :) )
Na ez a másik fele... :lazza:  Kéne játszanom, hogy megtudjam nézni a filmet  :linsux:  
Quote from: ZelgadisStar Ocean EX
Amolyan kicsit sci-fi vel kevert fantasy, de ez utóbbi sokkal inkább igaz rá. Ez is a Star Ocean 2 játékból készült, és mint önálló anime messze jobb lett mint az elõzõ (ToE), én a játékkal még azóta sem játszottam (vagyonért lehet kapni liciten amerikában meg japánban, mert már nem árulják sehol...) de az anime nagyon tetszett. Bár a csatákat _nagyon_ elnagyolták, de a többi, a hangulat kárpótol érte :)
Ezt még megfontoljuk...
Quote from: Zelgadisedit: jó jó egyik sem a "tünde törp" fajta fantasy, de olyat nem is tudok, gomen ^^"
Látom nem félted a kezed, hogy beragad ennyi gépelés után a billentyûzetek közé az ujjad :p Annak ellenére, hogy csak olyat nem írtál amit mondtam  :haha:

Azért köszi legalább 2 percig elvoltam amig olvastam a postod... :rolleyes:

Zelgadis

hát szigorúan tündéstörpös animérõl én az általad felsoroltakon kívül nem tudok, hogy létezne gomen... japánok nem valami nagy D&Dsek ;) nekik megvan a maguk fajta Fantasy, és sztem arra ugyanúgy illik a jelzõ, mint a tündéstörpösre...

Slayers meg lehet hogy "alapmû", de attól még nem biztos hogy mindenki látta :P
Én se láttam pl (most mit soroljak amirõl mindenki az mondja hogy "kötelezõ")
Akirát(és valahogy nem is érdekel :rolleyes:), Lodosst, Narutot, Mononoke himét is csak most néztem meg, mert megkaptam winyón :]
kár, hogy nem tudtam segíteni neked, remélem valaki mûveltebb tündéstörpös anime téren mint én ^^", és még olvassa is a fórumot

HVp213

Quote from: Zelgadishát szigorúan tündéstörpös animérõl én az általad felsoroltakon kívül nem tudok, hogy létezne gomen... japánok nem valami nagy D&Dsek ;) nekik megvan a maguk fajta Fantasy, és sztem arra ugyanúgy illik a jelzõ, mint a tündéstörpösre...
Ezt szomorúan hallom :bruhuhu:  Nekik milyenjük van? Mert akkor módosítanám a keresési feltételt: Tündés sárkányos (a többi marad) :hehe:
Quote from: ZelgadisSlayers meg lehet hogy "alapmû", de attól még nem biztos hogy mindenki látta :P
Megint csak más lett belõle mint amit akartam.... (én is csak TV-be láttam amikor adták & amenyit...)
Quote from: ZelgadisÉn se láttam pl (most mit soroljak amirõl mindenki az mondja hogy "kötelezõ")
Akirát(és valahogy nem is érdekel :rolleyes:), Lodosst, Narutot, Mononoke himét is csak most néztem meg, mert megkaptam winyón :]
kár, hogy nem tudtam segíteni neked, remélem valaki mûveltebb tündéstörpös anime téren mint én ^^", és még olvassa is a fórumot
Lodoss-t még nem láttam, csak gondoltam felesleges felsrolni, amikor már tudok rola hogy létezik...

:merci: A reményteljes szavakat:p

Rounin

Öööö... Bastard? Vannak benne klasszikus dnd szörnyek :D

"[...]The story revolves around a group of five magicians who set out to rebuild their world after a rampaging God destroys it and tips it into chaos.[...]"

Alapszitu. Go //www.animenfo.com és keress a fantasy kategóriában :hehe: :zen: :)

HVp213

Quote from: Rounin(...)Alapszitu. Go //www.animenfo.com és keress a fantasy kategóriában :hehe: :zen: :)
Köcci! De így túl egyszerû lett volna... :rolleyes:  :lame:

Yasamaru

"Punishment is near..."

Necrid^

Quote from: YasamaruNekem a Basilisk jött be legutóbb.
Jó kis anime az.. :jee:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Kvikveg

Quote from: NecridJó kis anime az.. :jee:
Ooo. Kicsit bovebben?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Necrid^

Quote from: KvikvegOoo. Kicsit bovebben?
Majd este leulok és irok rajta egy rendes review..most ugy nem vok otthon :)

Manu

Quote from: YasamaruNekem a Basilisk jött be legutóbb.

Miért? Már vége? Pedig csak most kezdõdött...

Quote from: NecridMajd este leulok és irok rajta egy rendes review..most ugy nem vok otthon

Arra kiváncsi vagyok, mert nekem az elsõ rész után nagy csalódás volt a folytatás. AZ igaz, hogy van benne egy-két jó karakter, de van benne sok nagyon rossz, erõltetett figura, ami tacsra vágja az egészet. Egyébként szvsz az erõltetettség az egészre jellemzõ.

Necrid^

Csak tisztességes azt mondani, hogy az elsõ 5 epizód után feladtam ezt az áttekintést... nagyon lenyügözott vagyok vele,nagyon erõsen kezdõdik., Emlékesztett, a Ninja Scrolls OVA-ra. itt vannak a részletek:

Animation/Art: 10/10  Nagyon szép rajz,Minden színhely nagyon-nagyon részletes volt. mindegyik karakternek volt sajáti rajzi törnéte, A küzdelmek folyékonyak voltak és a mûvésznek részletekért van a saját érzéke miközben hozzáad egy meglepõ érintést a karakterek közül sokhoz, ami szokatlanná teszi õket.

Zene: 9/10. Hûha! Az elõször nyíló és elsõ végzõdés volt teljesen fantasztikus. A második végzõdés elég jó volt szintén. A zene az epizódok alatt átlag fölötti volt.

Történet: 8/10. Úgyhogy ez bevon nindzsákat, lehet, hogy az egyik vitatja azt hogyan tudnak hibásak lenni. Ez lehetséges de ez nem történt ebben a sorozatban. Eddig a történet jónéhány csavarodik és soha nem tudod, hogy ki megy le aztán ebben a küzdelemben, Visszapergetések vagy tölcsérek vannak, és a történet éppen elõre lõ miközben mutat egy harcot két nindzsaklán között. És még jobbá tenni a történetet, az elsõ epizód fél a múltban, ami neked adja annak a szilárd hátterét, hogy ez a nagy rendetlenség hogyan kezdõdött.

Karakterek: 8/10. Ha azt hiszed hogy a jo emberek mindig gyöznek akkor tévedsz,Az anime tartalmaz 20 karaktert,Lehet hogy 1-2 karakternek tóbbet muttatnak de mindegyiknek ott van a fontos szerepe.

Röviden, ha nem láttál egy jó filmet Ninja Scroll OVA óta vagy Samurai X Trust & Betrayal, akkor itt az ideje ezt nézni. Nem fogsz csalodni.

Fazék

Tudom hogy nehéz kérés, meg idõnként én se vagyok képes tartani magam ehhez, de ha lehetséges, akkor próbáljunk meg reálisan pontozgatni... Attól még hogy egy anime amit most nézel, rohadtul tetszik, attól még nyugodtan lehet hihetõen pontozni. én már egy 7/10-es anime-re is, ha szeretem az adott stílust, fölkapom a fejem... nem kell (elég valószínûtlennek tûnõ) 10/10-ekkel megszórni... ha adsz rá egy 8/10-et már az is kiváló anime-nek tekinthetõ... Köszönöm :)

Necrid^

Quote from: BlimpTudom hogy nehéz kérés, meg idõnként én se vagyok képes tartani magam ehhez, de ha lehetséges, akkor próbáljunk meg reálisan pontozgatni... Attól még hogy egy anime amit most nézel, rohadtul tetszik, attól még nyugodtan lehet hihetõen pontozni. én már egy 7/10-es anime-re is, ha szeretem az adott stílust, fölkapom a fejem... nem kell (elég valószínûtlennek tûnõ) 10/10-ekkel megszórni... ha adsz rá egy 8/10-et már az is kiváló anime-nek tekinthetõ... Köszönöm :)
igy jó?

Ramiz

Lehet, hogy ebbe bele kell néznem... Bár az erõltetettségtõl beteges félek*, ezért ha olyan szaga van, az zavarna.

--------------------
* : Túl sok amcsi film... De most komolyan, azok mind milyen erõltetettek. Az fogott meg nagyon erõsen az animében így belegondolva, hogy könnyedén, erõlködés nélkül elhiteti veled a sztorit. Pl amikor NGE sztorit hallottam ("angyal nevû szörnyek jönek az ûrbõl és pusztítanak, gyerekek nagy robotokban ölik õket"), néztem, hogy ez milyen hülyeség már, persze ahogy elkezdtem nézni a sorozatot, lekötött, lefegyverzett, lenyûgözött. Ugyanez CB-ra vagy Escaflowne-ra pl. ugyanúgy áll, amiket szintén a "legelején" láttam.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Sinistro

Ezt most így hirtelen nem tudom hova rakjam így ide teszem be  :rolleyes: .  De szeretnék szólni elõre, hogy a link által mutatott képen némi (nagyon kevés) információ található a majdani Fullmetal Alchemist mozi tartalmáról, aki nem szeretné megtudni a film megnézése elõtt, az ne kattintson rá!

http://data.4channel.org/a/src/1117991649186.jpg

Tyrael

Quote from: SinistroEzt most így hirtelen nem tudom hova rakjam így ide teszem be  :rolleyes: .  De szeretnék szólni elõre, hogy a link által mutatott képen némi (nagyon kevés) információ található a majdani Fullmetal Alchemist mozi tartalmáról, aki nem szeretné megtudni a film megnézése elõtt, az ne kattintson rá!

http://data.4channel.org/a/src/1117991649186.jpg
uj ablakban nyissatok meg, mert egyebkent nem jon be

Tyrael

Ramiz

Pontosítás: ki kell jelölni, és paste-vel beírni a címsorba, majd enter. (Tyrael is erre gondolt.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tyrael

Quote from: RamizPontosítás: ki kell jelölni, és paste-vel beírni a címsorba, majd enter. (Tyrael is erre gondolt.)
firefox-om van, itt a megnyitas uj ablakban funkcioval mukodott
edit:
nem megsem, akkor ugy ahogy Ramiz is irta :)

Tyrael

.Attila

Quote from: BlimpTudom hogy nehéz kérés, meg idõnként én se vagyok képes tartani magam ehhez, de ha lehetséges, akkor próbáljunk meg reálisan pontozgatni... Attól még hogy egy anime amit most nézel, rohadtul tetszik, attól még nyugodtan lehet hihetõen pontozni. én már egy 7/10-es anime-re is, ha szeretem az adott stílust, fölkapom a fejem... nem kell (elég valószínûtlennek tûnõ) 10/10-ekkel megszórni... ha adsz rá egy 8/10-et már az is kiváló anime-nek tekinthetõ... Köszönöm :)
Pont ezért nem szoktam pontozgatni mostanában, mert úgyis mást jelent pl. a 7-es értékelés, mint másoknál. Nincs egységes pontozás, így kicsit kuszának tûnik az egész. Inkább konkrétan leírom a véleményem számok nélkül :)

edit:
Quote from: Tyraelfirefox-om van, itt a megnyitas uj ablakban funkcioval mukodott
edit:
nem megsem, akkor ugy ahogy Ramiz is irta :)

Tyrael
Nekem Maxthon-om van és a megnyitás új ablakban módszerrel mûködött :hehe:

Tyrael

Quote from: Bonciedit:
Nekem Maxthon-om van és a megnyitás új ablakban módszerrel mûködött :hehe:
Errol a bongeszorol mar hallottam.
Sajat motort hasznal, vagy iexploreret?

Tyrael

Ramiz

Quote from: BonciPont ezért nem szoktam pontozgatni mostanában, mert úgyis mást jelent pl. a 7-es értékelés, mint másoknál. Nincs egységes pontozás, így kicsit kuszának tûnik az egész. Inkább konkrétan leírom a véleményem számok nélkül :)
Nemcsak más emberek pontozása különbözik, de egy ember saját magával is összekavarodhat, ha egyszer egy animét fölé pontoz egy másiknak, amit jobban szeret, de anno "csak" x pontot adott rá. Egyszóval ha az embernek nincs egy teljesen profi rendszere rá (van, akinek van itt... :D ), akkor nem biztos, hogy teljesen érdemes. De hát mindenki másképp csinálja...

.Attila

Quote from: TyraelErrol a bongeszorol mar hallottam.
Sajat motort hasznal, vagy iexploreret?

Tyrael
Ha jól hallottam, akkor IE-t, de érdekes módon perfektül mûködik, plugineket is lehet szerezni hozzá (mondjuk nemtom milyeneket, mert nekem nincs szükségem pluginekre (mondjuk az enable right-click néhányszor már jól jött :)))

Fazék

Quote from: RamizNemcsak más emberek pontozása különbözik, de egy ember saját magával is összekavarodhat, ha egyszer egy animét fölé pontoz egy másiknak, amit jobban szeret, de anno "csak" x pontot adott rá. Egyszóval ha az embernek nincs egy teljesen profi rendszere rá (van, akinek van itt... :D ), akkor nem biztos, hogy teljesen érdemes. De hát mindenki másképp csinálja...
a "reálistól" persze +-1-2 értékeltérés lehet emberenként ill. akár magától is az embernek, de akkorse hiszem hogy az a legjobb megoldás egy anime ajánlására, hogy különösebb átgondolás nélkül 10/10-et adunk rá minden szempontból... már csak Manu leírása alapján is úgy sejtem, hogy közel van inkább max a 7-8-as átlaghoz a sorozat...

Ramiz

De attól még, hogy a sorozat a 7-8-hoz van közel (mert átlagosan olyannak vélik az emberek), attól még valaki tarthatja 10/10-nek...

HVp213

Tegnap néztük a Meet-en a Golden Boy-t NAGYON JÓÓÓÓÓÓÓ! Majd megfulladt csapat a röhögéstõl (én és Raggie biztos)! Nem bírtam magammal, már le is szedtem és elkezdtem nézni... (szedtem le hozzá magyar feliratot, legalább értsem azt is amit Ragggie nem forditott le nekem a vetítésen :p) Meg csinálnaom kell a egy avatart (spoili)a kölök szétvert fejével...  :jee: