Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

thrall

legutóbb, amit láttam, és még mindíg nézek, az a Fullmetal Alchemist. Nagyon jó sörözet, 3 napja nézem, most tartok a 32. résznél. Olyan, mint egy jó könyv, nemlehet letenni(értsd: abahagyni). Legjobb benne, hogy az egész nagyon változatos, de inkább darkos felling-je van. A legjobb "szereplõje" az Al(Ed tesója, aki nemtudná ;) )

katz

Quote from: RelunxMost végre megtudtam nézni az Ah! My Goddess Tv 18-22-ig! És állati jó volt!  :jee:
Én a végére várok. Még 1 hónap és meg is lesz. :bruhuhu:  Egyben akarom megnézni. 2 nap alatt :haha:
Quote from: thralllegutóbb, amit láttam, és még mindíg nézek, az a Fullmetal Alchemist...
Már elég sokan ajánlották, ugyhogy ideje lenne megnézni nekem is...
Quote from: thrall...Nagyon jó sörözet...
Ramiz biztos élvezné :D

thrall

ja, meg manapság kikapcsolódásképp One piece-t nézek(igaz mangában, de lényegtelen) 1-2 FMA rész között :P...ja és a Chobits az milyen(jó, vagy csak olyan meg-lehet-nézni típus)

.Attila

Quote from: thrallChobits az milyen(jó, vagy csak olyan meg-lehet-nézni típus)
Embere válogatja. katznak rossz, másoknak, pl. nekem is, jó :) A meg-lehet-nézni típusnál azért többet ér szerintem.

Feldin

Quote from: BonciAki ott volt a legutóbbi vetítésen, láthatta az elejét :)
szép szép de nekem nem tetszett

Amúgy School Rumble-t én is befelyeztem és szuper!!!!!!!!
Azu után jön :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Hoshi no koe

Szép volt, jó volt, meghatott, fõleg, hogy rögtön ébredés után néztem, tiszta fejjel, de sajnos ezeket az élményeket gyorsan elsodorta a

Gankutsuou

elsõ négy része. Csak Roderick töretlen bíztatása miatt kezdtem el nézni, mivel a Monte Cristo sztori engem sem vonz különösképpen, de ez valami zseniális, újszerû, nagyon kidolgozott, kiforott és jelen pillanatban csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Remélem ez így is marad és nem szúrják el...

ArchElf

Elõször is... VÉGE A SULINAK (mostanra) :jee:
Aztán ezen felbuzdulva az alábbiakat néztem meg a héten:
- Hoshi no koe
Aranyos (meg dráma, meg minden), de érdekes belegondolni, hogy a két fõhõs különbözõ idõsíkokban jut el ugyanoda, mintha az érzelmek is a fény sebességével terjednének :)
- Beyond the clouds
Ez is megfogott, régen láttam már élvezhetõ *egészestés* filmet, így jó kikapcsolódás volt.
- Kumo no you ni kaze no you ni
Ezt láttan harmadszorra, és ez is nagyon tetszett. Már észrevettem, hogy az ízlésem nem egészen fedi az anidb értékelését, így bepróbálkoztam... Most fordítom magyarra, talán kész lesz vasárnapra a felirat :)

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

Ramiz

Quote from: Tyraelhasonlo velemenyen vagyok
20 reszen keresztul eljutottunk egy komediabol egy dramaba, erre az uccso 5 perc visszavonta az egeszet :S
Azt akarták kifejezni, hogy Vash tovább küzd, de sztem is elszúrták.

Quote from: katzRamiz biztos élvezné :D
:cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

zolan43

Quote from: White SeeDMeg az a gondolatolvasó lány se semmi.:D

Az nem a Da Capo-ban volt?:confused:

Relunx

Shingetsutan Tsukihime:
Vámpíros+darkos anime! Vannak benne vámpírok, emberek és egyéb más képességû nem emberek. A történet egy fiatal fiuról (átlagos iskolasrác) szól akinek a családjáról és a mútjáról egyre sötétebb dolgok derülnek ki...
S közben szövetkezik egy vámpírral hogy megszabadítsa a gonosztól a világot...s az õ rejtett képességét is hasznosítja a harcok közben...
A történet szépen adagolva jön. S szép lassan minden "ködfoltra" fény derül. És a karakterekrõl is kiderül hogy ki kicsoda valójában...
Grafika:
A rajzolása egyszerûen lenyûgözõ! Rég láttam már ilyen szépen megrajzolr animét!
Zene:
A hangulatzene egyszerûen fenomenális, helynként a klasszikus zenék nagyon élethûen tükrözik a vámpíros hangulatot...tiszta drakula-kastély feeling :D
Történet:
Nagyon jól megszerkesztett történet! Nem egy összecsapott vmi...Minden karakternek van szerep/jelentõsége. A helyszínek is változatosak.

Ajánlom mindeki figyelmébe aki szereti a vámpiros és daroks animéket!
Sztem üti a Hellsinget és a Bloodot, de még a Vampire Hunter D-t is!

Relunx

.Attila

Nem a teljes történet, ami az anime-ben, asszem...
De tény, hogy nagyon jó anime, kellemes hangulattal.

roderick

Quote from: BonciNem a teljes történet, ami az anime-ben, asszem...
De tény, hogy nagyon jó anime, kellemes hangulattal.

Jaja, mondjuk elég nehéz is lett volna az eredeti játékból mindent belerakni, de így is elég fontos pontokon lett módosítva a történet, meg sokmindent nem magyaráznak meg...
apropó, meg kéne keresnem a honlapot, ahol fordítják a játékot... eredeti japánban már megvan, csak valamiért nem akar felinstalálódni :(

Amúgy tényleg jó anime, csak a közepén elég sok filler van, ahhoz képest hogy 13 részes, de a zenéje és hangulata tényleg remek
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

UfoZ

He is my master - Kore ga watashi no goshujinsama

12 rész után vége... Ugyan felirat nélkül jó ha a felét (se) értettem, de iszonyú lassan subbolják úgyhogy nincs mit tenni :)

Harem/gag show a GAINAXtól. Sokat nem kell várni, de aranyos, tele van referenciákkal (Eva, FLCL, Karekano, Konomini stb), sok fanservice, kicsit lolicon.

Alapsztori röviden: Yoshitaka-kun szemtelenül gazdag, és egyedül lakik egy hatalmas birtokon/kastélyban. Izumi-san és Mitsuki-chan testvérek, és beállnak hozzá szolgálólánynak. Kb ennyi. Végre szakít az olyan hárem-anime sztereotípiáktól hogy a fõszereplõ srác egy lúzer (pl Keitaro) - Yoshitaka egy elég perverz alak és ezt egyáltalán nem szégyenli.

Ha nem várunk el tõle semmi mélyet/komolyat, nagyon élvezthetõ. (fõleg majd ha végre lesubbolják a többi részt is... meh meh)

Alkyra

Quote from: thralllegutóbb, amit láttam, és még mindíg nézek, az a Fullmetal Alchemist. Nagyon jó sörözet, 3 napja nézem, most tartok a 32. résznél. Olyan, mint egy jó könyv, nemlehet letenni(értsd: abahagyni). Legjobb benne, hogy az egész nagyon változatos, de inkább darkos felling-je van. A legjobb "szereplõje" az Al(Ed tesója, aki nemtudná ;) )

Testvérem!!! Üdvözöllek a klubban! :D

Egyb. nemsokára kijönn a movie belõle! :D
Már alig várom. Meg most csinálnak a square-enix egy újabb fma gamét is.:D

(off: tényleg mikor jelenik meg az ffxii??)

.Attila

Quote from: Alkyra(off: tényleg mikor jelenik meg az ffxii??)
2006

sirtomi

Még mindig a Cb-t láttam legutóbb.

De azóta nem volt idõm egyetlen részre sem  :bruhuhu:

Még mindig csak a 11. résznél tartok, kezdenek elvonási tüneteim lenni.

Aidan

huhúúúm negnéztem a tokiói keresztapák cimû animációs filmet, és naggyon naggyon jó volt...nem is láttam még olyan anime-ot, ahol pl. kereszténység szerepel, és nem a buddhizmus, ami ezerszer jobban elterjedt japánban...meg maga a film is, tudom ajánlani mindenkinek, végig élvezetes, pörgõs, vicces az egész, jó történettel (nem mondanék el belõle semmit, mert bárki megnézheti úgyis egy review-át :) ) + szerintem nagyonélethûen mutatja be a dolgokat...
nah, ennyi...ajánlom mindenkinek...
ui.: az is érdekes, hogy végre egy anime ami teljesen a mai világban játszódik, és mentes mindenféle miszikus elemtõl...ilyet sem láttam még eddig...
He, who hopes not to win, has already lost.

I believe in karma, do good things and good things happen.

sirtomi

Quote from: Aidanhuhúúúm negnéztem a tokiói keresztapák cimû animációs filmet, és naggyon naggyon jó volt...nem is láttam még olyan anime-ot, ahol pl. kereszténység szerepel, és nem a buddhizmus, ami ezerszer jobban elterjedt japánban...meg maga a film is, tudom ajánlani mindenkinek, végig élvezetes, pörgõs, vicces az egész, jó történettel (nem mondanék el belõle semmit, mert bárki megnézheti úgyis egy review-át :) ) + szerintem nagyonélethûen mutatja be a dolgokat...
nah, ennyi...ajánlom mindenkinek...
ui.: az is érdekes, hogy végre egy anime ami teljesen a mai világban játszódik, és mentes mindenféle miszikus elemtõl...ilyet sem láttam még eddig...
Hallottam róla már sokat, de eddig nem néztem meg. Most felvettem a listámra.

Szerintem több anime-ben is kereszténységrõl van szó.

Aidan

akkor csak én vagyok egy LOOSER, hogy nem láttam még csak ebben... :D

katz

Quote from: Aidanakkor csak én vagyok egy LOOSER, hogy nem láttam még csak ebben... :D
NGE, Crono Crusade...

Fazék

Quote from: Aidanui.: az is érdekes, hogy végre egy anime ami teljesen a mai világban játszódik, és mentes mindenféle miszikus elemtõl...ilyet sem láttam még eddig...
hát azért a vége felé van egy kis "csoda" egy fuvallat képében, de ennyi még az én világképembe is belefér ;) :D

Rin

Pár perce néztem meg az utolsó részt is. Az egész, úgy ahogy van nagyon tetszett! A grafika szvsz nagyon szép, pont olyan, ahogy szeretem; a karakterek jelleme szépen ki van dolgozva; és a történet is végig érdekelt. (Kár hogy a vége olyan szomorú volt)
Ha tud vki hasonló hangulatú animét az lécci szóljon!

.Attila

Quote from: RinPár perce néztem meg az utolsó részt is. Az egész, úgy ahogy van nagyon tetszett! A grafika szvsz nagyon szép, pont olyan, ahogy szeretem; a karakterek jelleme szépen ki van dolgozva; és a történet is végig érdekelt. (Kár hogy a vége olyan szomorú volt)
Ha tud vki hasonló hangulatú animét az lécci szóljon!
Szerintem nézd meg a Mai HiME-t. Annak nem ilyen a befejezése, de nagy sorozat :jee:

Alkyra

Uhm...Én most ezt nem vágom.
Most akkor ezt fordítják vagy nem? Mert látom, fölkerült az usteamre egy újabb
subbolt ver(8 rész) valami Any-tõl.
Kik ezek, valaki tudna adni egy linket róla?

Én nagyon remélem, hogy folytatják a subbolást:D Én szeretem ezt az animet. :jee: s már kíváncsi vagyok a végére.

Aidan

Quote from: Fazékhát azért a vége felé van egy kis "csoda" egy fuvallat képében, de ennyi még az én világképembe is belefér ;) :D
ez a szin nem nagyon látszik ám a fehéren :) de igaz, a fuvallatról meg is feledkeztem :)

zolan43

Quote from: AlkyraUhm...Én most ezt nem vágom.
Most akkor ezt fordítják vagy nem? Mert látom, fölkerült az usteamre egy újabb
subbolt ver(8 rész) valami Any-tõl.
Kik ezek, valaki tudna adni egy linket róla?

Én nagyon remélem, hogy folytatják a subbolást:D Én szeretem ezt az animet. :jee: s már kíváncsi vagyok a végére.

http://www.animeyuki.com/
Ausztrál csapat, ezért nem izgatja õket az amcsi licensz. Kicsit ráérõsen dolgoznak, de legalább csinálják.

zolan43

Quote from: White SeeDÉn a fõhõslány nõvére/hugáról beszélek.
Õ azt mondja, hogy õ a nõvér, pedig minden tekintetben fejletlenebb...

Tsukamoto Yakumo - 1-D, fiatalabb, õ fõz, "felnõttebb"
Tsukamoto Tenma - 2-C, alacsonyabb, a hajából két "antenna" áll ki

sirtomi

Sikerült megnéznem a Cowboy Bebop-ból megint 4 részt.

Ezek is nagyon jók voltak.  :jee:
A Jupiter Jazz címû dupla rész nagyon tetszett, az egésznek valahogy más hangulata volt mint az ediggi részeknek. Sokkal többet megtudhattunk a szereplõk érzelmeirõl mint eddig.

Kár hogy csar 3-4 részt tudok megnézni egy héten. De most megpróbálok rá több idõt szakítani.

SaiyaGin

Quote from: katzÉn a végére várok. Még 1 hónap és meg is lesz. :bruhuhu:  Egyben akarom megnézni. 2 nap alatt :haha:

Hát nem is tudom...  :rolleyes:
Szerintem nagyobb mennyiségû megtekintett rész után lehet, hogy veszélyesen megemelkedne a testedben lévõ rózsaszín-koncentráció.  :rolleyes:

katz

Quote from: SaiyaGinHát nem is tudom...  :rolleyes:
Szerintem nagyobb mennyiségû megtekintett rész után lehet, hogy veszélyesen megemelkedne a testedben lévõ rózsaszín-koncentráció.  :rolleyes:
Túléltem egy 70 részes Inu Yasha blokkot is.  :rolleyes: Nem szeretm elaprózni ;)