Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Crassus

Sziasztok! bocs ,hogy itt kérdezem meg,de valaki nem tud helyet ahonnan a ROBOTECH MACROSS SAGA-t letudom szedni?? vagy ha valakinek meglenne és volna kedve lemásolni nekem azt nagyon megköszönném!

Drótmalac

Quote from: CrassusSziasztok! bocs ,hogy itt kérdezem meg,de valaki nem tud helyet ahonnan a ROBOTECH MACROSS SAGA-t letudom szedni?? vagy ha valakinek meglenne és volna kedve lemásolni nekem azt nagyon megköszönném!
A macross Saga-t keresd az ftp-n Super Dimenfional Fortress Macross-címen :)

Crassus

KIRÁÁÁÁÁLY!!!!!! 13v14 éve nem láttam kb:)akkor a 2. privát üzim már tárgytalan!:)

kisvirag

Quote from: bpka000Hát igen, eléggé zavaros a történet, alig bírom követni, hogy melyik jelenet mikor történik. Ráadásul sok helyen logikátlanul történnek a dolgok (olyanok is vannak, mint amikor a filmekben a jelenetet két napon veszik fel, de a második nap már elfelejtik odatenni a hamutartót, meg ilyenek)
De azért annak, aki játszik és kicsit megszállott, tetszhet, hogy viszontlát egy csomó ismerõs dolgot.

ehhe, hát igen, én megszállot voltam/vagyok.

különben rájöttem néhány dologra, illetve található némelyikre hihetõ magyarázat.

spoiler
Bár az ugye nem derül ki, hogy Iruga mien szintû, de elõfordulhat, hogy õ nem a hidolásra, meg a grimtoothra gyúrt, fõleg ha figyelembe veszed azt, hogy szinte sosem láttuk hideolni. Az más kérdés, hogy valójában használta-e. de ha jobban odafigyel a ember, láthatja, hogy fõleg Sonic bowot használ.
én különben most értem a végére, és akkorra összeáll a sztori. Mondjuk nekem volt egy kicsit olyan feelingem is, mintha a készítõk így készítés közben találták volna ki, hogy mi is fog történni a következõ részben, vagy akár épp az aktuálisban...  
/spoiler
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Karma XXL

Quote from: sirtomiÖrök hála SysOP-nak hogy ajánlotta.
Én is ajánlom mindenkinek.

Szívesen :tezsvir:

Most az FMAval leálltam a 25. rész után, mert túlságosan helyreálltak a dolgok  :eeek:

Helyette jött a RahXephon, a 19. részt fejeztem be most [SPOILER]vagyhát amiben a fõsrác megöli Asahinát..., és bár az elején vannak benne NGE emblémák, enyhén feltûnõen, az 1/4-étõl már teljesen másfelé és másképpen megy. Szerintem határozottan jó sorozat!

Dragon

Quote from: kisviragspoiler

én különben most értem a végére, és akkorra összeáll a sztori. Mondjuk nekem volt egy kicsit olyan feelingem is, mintha a készítõk így készítés közben találták volna ki, hogy mi is fog történni a következõ részben, vagy akár épp az aktuálisban...  
/spoiler
Vagy inkább a következõ készítése közben, hogy minek kellett volna történnie az elõzõben.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Manu

Quote from: PirulaÁtestem az elsõ Full Metal Panic-omon, nem szotyi az a sorozat. Jó, sztori szinten nem értek olyan meglepetések hogy kapkodnom kellett a fejemet hogy: "Húúú, ez most hogy, miért történt, ki-kivel is van éppen?", de hogy lelazítsam az agyamat, na arra pont jó volt. Szép kivitelezés, zúzós akciójelenetek, jó zene, jópofa karakterek, románcos részek sem voltak túlcukrozva. A poénok nálam nagyon ültek, mondjuk hülyén nézhettem ki amint fejhallgatóval a buksimon majdnem sírva röhögök az egyébként csendes szobában a monitor elõtt.
Ma este belecsapok a második sorozatba. Rakkendroll.

Hát az FMP-t én csak a poénok miatt szerettem, az akció szerintem elég gatya, az NGE-vel összehasonlítva a mechák is elég halványak. Sajna az elsõ sorozat határozottan ketté oszthtaó poén és harc között, s míg az elsõ felében az elõbbi, addig a második felében az utóbbi dominál erõteljesen. A Fumoffunál talán már õk is rájöttek erre, s fele olyan hosszú sorozat minusz komolykodás.  :jee:

Pirula

Quote from: ManuHát az FMP-t én csak a poénok miatt szerettem, az akció szerintem elég gatya, az NGE-vel összehasonlítva a mechák is elég halványak. Sajna az elsõ sorozat határozottan ketté oszthtaó poén és harc között, s míg az elsõ felében az elõbbi, addig a második felében az utóbbi dominál erõteljesen. A Fumoffunál talán már õk is rájöttek erre, s fele olyan hosszú sorozat minusz komolykodás.  :jee:

Az eleje a sorozatnak nekem is inkább bejött, a poénok miatt, a második felében ha nem a gyöngyözõ kacagással van elfoglalva az ember, feltûnnek bizonyos klisék a történetben. Ezetkõl függetlenül tetszett.
NGE-hez nem is akartam hasonlítani, a kettõ nincs egy súlycsoportban. Az én pontozásom szerint a FMP mondjuk egy laza, jó hideg sörhöz hasonlít, amit az emberfia szívesen legurít egy forró, átmelózott nap után a kukoricaföld szélén. Az NGE meg inkább egy fejbevágós tiszta pálinkához hasonlít, vigyázni kell vele mikor és mennyit.
Na, mindjárt nyitok egy melyik anime melyik italnak felel meg topicot.  :)

A Fumoffut meg ma kezdem, ha változtattak a témán akkor :kiraly:

Meske

Quote from: MohaAmúgy Ghibli ügyben:
Nemrég néztem meg az Umi ga Kikoeru-t, és háát, nem tûnt nagy számnak. Az animáció az szép, bár néhol nagyon látszik, hogy fényképbõl csinálták. Mindenesetre meg fogom nézni még egyszer "tiszta fejjel", mert eléggé kómás voltam, és ha Meske nincs mellettem, talán el is alszok. Mentségemre legyen szólva: elõtte való nap alig aludtam 4 órát, szóval nem a film volt unalmas...
Addig inkább nem is mondok róla többet.
Szerintem az egészben a SUZUKI volt a legjobb! :whoah:

Noki: nem "csiccsentett be", csak egyszerûen fáradt volt, mivel alig aludt valamennyit. (Nem mintha amúgy is sokat aludna...)

Feldin: Nekem a Chiyo-chan a kedvencem! :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Bruce

Quote from: PirulaAz NGE meg inkább egy fejbevágós tiszta pálinkához hasonlít, vigyázni kell vele mikor és mennyit.
Ez nagyon igaz... Ma megnéztem az End of Evangeliont... Hát kell egy kis idõ, amíg kitisztul a fejem... mert még nem tisztult ki. Igaz is, még csak alig három órája fejeztem be... De azt hiszem ezt még emésztenem kell... egy darabig... egy jó darabig.
Kicsit olyan az érzésem, mintha álomból ébredve nem tudnám hogy hol vagyok... és hiába próbálok visszaemlékezni arra hogy mit álmodtam, mert csak az érzések maradtak meg...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pirula

Quote from: BruceEz nagyon igaz... Ma megnéztem az End of Evangeliont... Hát kell egy kis idõ, amíg kitisztul a fejem... mert még nem tisztult ki. Igaz is, még csak alig három órája fejeztem be... De azt hiszem ezt még emésztenem kell... egy darabig... egy jó darabig.
Kicsit olyan az érzésem, mintha álomból ébredve nem tudnám hogy hol vagyok... és hiába próbálok visszaemlékezni arra hogy mit álmodtam, mert csak az érzések maradtak meg...

Ismerõs érzés. Én ha nagyon le vagyok fáradva idegileg, vagy nagyon keveset alszom meg sem merem nézni az End-et. Komolyan taccsra vágja az embert.

Bruce

Quote from: PirulaIsmerõs érzés. Én ha nagyon le vagyok fáradva idegileg, vagy nagyon keveset alszom meg sem merem nézni az End-et. Komolyan taccsra vágja az embert.
És az a durva hogy meg sem tudnám indokolni, hogy miért... elvégre olyan hû de nagyon váratlan nem is történt, sejteni lehetett hogy ha nem is pont ez, de ilyesmi lesz a vége (és itt nem csak arra gondolok, hogy fórumon járva, leírásokat olvasgatva véletlenül tudomására jut az embernek, hanem olyan apró jelekre, amik magukban hordozzák az apokaliptikus végkifejlet lehetõségét)... És mégis megdöbbentett!
Valójában lassan kezdek rájönni... Lehet hogy a lelki folyamatok leírása, bemutatása rázza meg inkább az embert, mint maguk az események... más nem tudatalatt...
De az is lehet, hogy hülyeségeket írok... ebben az állapotban nem is csoda... :rolleyes:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Titkos

Quote from: PirulaMa este belecsapok a második sorozatba. Rakkendroll.

Az egyenlõ a Full Metal Alchemist-el, vagy van egy sima 2. szezonja a Panic-nak?
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Pirula

Quote from: BruceÉs az a durva hogy meg sem tudnám indokolni, hogy miért... elvégre olyan hû de nagyon váratlan nem is történt, sejteni lehetett hogy ha nem is pont ez, de ilyesmi lesz a vége (és itt nem csak arra gondolok, hogy fórumon járva, leírásokat olvasgatva véletlenül tudomására jut az embernek, hanem olyan apró jelekre, amik magukban hordozzák az apokaliptikus végkifejlet lehetõségét)... És mégis megdöbbentett!
Valójában lassan kezdek rájönni... Lehet hogy a lelki folyamatok leírása, bemutatása rázza meg inkább az embert, mint maguk az események... más nem tudatalatt...
De az is lehet, hogy hülyeségeket írok... ebben az állapotban nem is csoda... :rolleyes:

Ez mágia és kész. :lazza:

Pirula

Quote from: TitkosAz egyenlõ a Full Metal Alchemist-el, vagy van egy sima 2. szezonja a Panic-nak?

Szerintem nem egyenlõ, bár az Alchemistet nem láttam. Én úgy tudom hogy Full Metal Panic - Fumoffu a címe a második szezonnak.

Mattanja

Quote from: PirulaSzerintem nem egyenlõ
De nem ám!
Quote from: PirulaÉn úgy tudom hogy Full Metal Panic - Fumoffu a címe a második szezonnak.
Bizony.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Titkos

Quote from: PirulaSzerintem nem egyenlõ, bár az Alchemistet nem láttam. Én úgy tudom hogy Full Metal Panic - Fumoffu a címe a második szezonnak.

Köszi, most már értem. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Shadowolf

Quote from: MeskeFeldin: Nekem a Chiyo-chan a kedvencem! :hehe:

Na végre van valaki más is (rajtam kívül) aki õt kedveli. :D

On: most kezdek bele az X-be, vélemény majd miután végignéztem. Addig is ajánlom a Yu-Yu-Hakushot, mert nekem nagyon bejött. :)

Feldin

Quote from: MeskeSzerintem az egészben a SUZUKI volt a legjobb! :whoah:

Noki: nem "csiccsentett be", csak egyszerûen fáradt volt, mivel alig aludt valamennyit. (Nem mintha amúgy is sokat aludna...)

Feldin: Nekem a Chiyo-chan a kedvencem! :hehe:

Olvass Yatsubato-t! Tiszta Chiyo chan a kinézete, a lelkülete meg... :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Meske

Quote from: FeldinOlvass Yatsubato-t! Tiszta Chiyo chan a kinézete, a lelkülete meg... :D
OK! Majd utána nézek, és meglátom...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Mattanja

Akárcsak a sorozat: ez sem az én stílusom, mégis olyan jó lett, hogy maximális tisztelettel tartozom neki! Elismerésem a készítõknek, hogy bár normális esetben nem érdekelne egy ilyen anime, ezt mégis meg akartam nézni - holott a sorozatból mint már említettem kihagynék jó pár részt. Mivel a jazz-t nem szeretem a zenérõl nem tudok sok jót - vagy rosszat - mondani, ellenben minden mást szinte csak dicsérni tudok!
Spike bunyói és a vadászgépes jelenet... :eeek: ... :cool: !!! Még több kellet volna, és a sorozatba is!
Ed lökött, ahogy azt megszoktuk  :muhahah: , Ein egy zseni, Jet-nek természetesen nincs szüksége senkire  :rolleyes: , Faye-t pedig nem lehet eleget mutatni  :hehe:  :hehe:  :hehe: !
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Basara Neki

Zone of the Enders-Idoro

Mivel oda vagyok ZoE game-ért gondoltam nemszabad kihagynom ezt az OVA-t...  Nem is csalodtam benne és pár dologra is fényderült ami foglalkoztatott enegem azután, hogy tizszer végigvittem a játékot(kétszer egy nap  :) )
Érdekes volt látni Viola-t normálisnak... (és pont a film végén a "fanatikus" verzióját ahogy a game-be szerepel... )
Oh és mégvalami:

Kiss Me sunlihts!!! A film végén... NAGYON COOL
-Some wounds never heal-
-Some tears never dry-

FF7: AC:)

Gundamel, Macrossal és más mecha kérdésel forduljatok hozzám ^_^

Manu

Nézegetem ezt a sorozatot, ami most tart a 4. résznél és totál tanácstalan vagyok. Kicsit úgy érzem magam, mint a Chrno Crusade elején, amikor is sem a story, sem az alapötlet, sem a karakterek design-a nem tetszett igazán, max. a rajzolás, és mégis lekötött. A CC okozott utána nem kis meglepetést és remélem ezzel az animmel is így lesz. A rajzolása hozzám nagyon közel áll, és szerintem nagyon igényesen kivitelezett, egyébként meg egy vicces fighting anime eddig, kevés echi beütéssel. Sajna a fõgonosztól falra mászok, az nagyon gagyi. Meg a rajzoláson kívül minden más, talán a dramaturgia érdemel említést. De mondom reménykedek, okulva már néhány tapasztalatból, ebbõl még bármi kisülhet.

Pirula

Quote from: ManuHát az FMP-t én csak a poénok miatt szerettem, az akció szerintem elég gatya, az NGE-vel összehasonlítva a mechák is elég halványak. Sajna az elsõ sorozat határozottan ketté oszthtaó poén és harc között, s míg az elsõ felében az elõbbi, addig a második felében az utóbbi dominál erõteljesen. A Fumoffunál talán már õk is rájöttek erre, s fele olyan hosszú sorozat minusz komolykodás.  :jee:

Most fejeztem be a Fumoffut vagy 5 perce, még mindig az utolsó rész hatása alatt vagyok, nagyon frappánsan zárták le. Nekem egy kicsit nem tetszett az egészben, hogy nem volt egy fõ történetszál, nem tûnt sorozatnak, inkább csak egymás után következõ epizódok voltak. Igaz azok jól ki lettek találva.
A mechák kidolgozása itt elég *khm* rendhagyó.  :)
Kár hogy nincs több rész, még el tudnám viselni.

.Attila

Engem az zavart nagyon, hogy SPOILER a két fõszereplõ között a kapcsolat mindig csak alakulgatott, de a végén nem lett belõle semmi.

Fazék

Quote from: TriviEngem az zavart nagyon, hogy SPOILER  -- itt lenne a spoiler szöveg --
pontosan emiatt nem szerettem én se különösebben a 2. sorozatot, mert az elsõben még úgy ahogy elment, de hogy a másodikban se...

edit: elegem van! kész, hogy emiatt a vacak színtévesztésem miatt, egyszerûen nem tudom megtalálni azt a színt, amivel a quote szövegben is "láthatatlan" lenne a spoiler szöveg, bocsánat, inkább kiszerkesztem belõle...

.Attila

Quote from: Blimpedit: elegem van! kész, hogy emiatt a vacak színtévesztésem miatt, egyszerûen nem tudom megtalálni azt a színt, amivel a quote szövegben is "láthatatlan" lenne a spoiler szöveg, bocsánat, inkább kiszerkesztem belõle...
Lemon chiffon.

Fazék

OFF: sorry
Quote from: TriviLemon chiffon.
számomra pl azzal egész olvasható volt a szöveg... :( mondom, ez a színtévesztés egy reménytelen dolog... a legutóbbi szemorvosom azt mondta, hogy legszívesebben bevonatná a jogsimat, mert szte vörös színvak(!) vagyok :) (õ biztosan nem adott volna nekem orvosi igazolást :)) - persze ez már túlzás sztem, még soha nem volt ilyen gondom vezetés közben, pedig pártízezer km már mögöttem van... :lazza:  (csak példaként: ha fekete lenne a háttér, nyugodtan írhatnátok a spoiler szöveget vörössel, mert szinte 100%, hogy nem tudnám elolvasni...)

ON:
Mimi wo Sumaseba (Whisper of the Heart - 1995)
nagyon szép teljes mértékben valóságos történet, melyben ismét megbizonyosodhatunk róla, hogy Ghibli-éktõl rosszat nem kapunk :)
jelen van a már jól ismert erõs, határozott fõhõsnõ, a többi felszínesnek semmiképpen sem nevezhetõ mellékszereplõ, amik együttesen egy újabb imádnivaló filmmé állnak össze
értékelés: kötelezõ :)

Neko no Ongaeshi (The Cat Returns - 2002)
ez már mostanában készült és ez meg is látszik a rajzoláson, ami vmi csodálatos sztem. a szereplõk rajzolása ugyan eltér a már megszokott Ghibli stílustól, mégis valamilyen szinten hû marad hozzá, mind részletességében, mind tökéletességében. elsõ pillanattól kezdve magával ragadott az ábrázolt (immár "kevésbé" valósághû) világ, az imádnivaló szereplõk és a történet. szintén mindenkinek ajánlom. egy problémám volt vele: valahogy a film közepétõl kezdett bennem erõsödni egy érzés, hogy valami hiányzik, valamitõl mégse tökéletes az alkotás, késõbb jöttem csak rá, hogy mi volt a bajom. sajnos ebben a filmben, akármennyire is aranyos, kedvelnivaló a fõszereplõ lány, valahogy hiányzik belõle a többi Ghibli filmbõl már akár megszokottnak is nevezhetõ erõ, egyediség, lendület. majdnemhogy azt mondhatnánk, hogy csak sodródik az eseményekkel, csak "elszenvedi" azokat. talán a fõhõsnõ a leggyengébb pontja a filmnek (de a leggyengébb véletlenül se jelent gyengét! talán helyesebb lenne a legkevésbé erõs pontjának nevezni :D), de bõven kárpótol érte minket szerencsére a többi szereplõ színessége, zsenialitása. ja és azt mondtam már hogy nagyon szép? :D (megj.: 2 szereplõ felbukkan ebben a filmben a Whisper of the Heart-ból, de mivel abban nem sok szerepük volt, sztem nem szükséges elkészülési sorrendben megtekinteni õket)
értékelés: erõsen ajánlott (szinte kötelezõ) - és most gonosz voltam  :bsd:

Moha

Quote from: Blimpfõszereplõ lány, valahogy hiányzik belõle a többi Ghibli filmbõl már akár megszokottnak is nevezhetõ erõ, egyediség, lendület. majdnemhogy azt mondhatnánk, hogy csak sodródik az eseményekkel, csak "elszenvedi" azokat.
Most, hogy így írod, tényleg igazad van. Határozottan eltér ebbõl a szempontból a fõhõsnõ jelleme.
Quote(szinte kötelezõ)
Csak szinte? ;)
Szerintem is nagyon jó. Én az említett kettõt közvetlenül egymás után néztem meg és nagyon tetszett mindkettõ. Bár ezekben is látszott pár helyen, hogy a hátteret fényképbõl csinálták, de azért szép munkát végeztek, mert beleillettek a filmbe.

Pirula

Trivi, Blimp: Én már hozzászoktam, nem ez az elsõ sorozat/film ahol ilyen jellegû dologra van kihegyezve. Aztán vagy van valamilyen megoldása, vagy nincs.