Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Fazék

#1350
Quote from: DarkstaAaR^.^Lehet, hogy ez SPOILER-nek számít... nem tudom... minden esetre az olvassa el aki már látta
szal... SPOILER!![/u]
használd inkább a színezési módszert (lemonchiffon szín nálam bevált :)), mert sztem már legtöbben hozzászoktunk ahhoz, és az óriási SPOILER!! felkiáltás ellenére is lazán továbbolvastam, majd kijelöltem a szöveget, hogy megnézzem mit írtál spoiler-ként, de meglepõ módon nem találtam semmit, csak utána jöttem rá, hogy már elolvastam :) (még szerencse hogy láttam már a sorozatot :D)

DarkstaAaR^.^

csak azért nem színeztem mert azért annyira nem spoiler :)
de ha akarja a nép akkor megteszem...


Which character are you test by Naruto - Kun.com

roderick

Sztem már írtam korábban is, de hamár elöhött a téma... szóvala Chrno Crusade nagyon jó sorozat lehetett volna, ha nem rakják tele filler részekkel, meg idióta poénokkal, amik teljesen nem voltak összhangban az alap történet hangulatával. Amúgymeg nekem pont a vége tetszett. Azért nem bántam meg hogy végignéztem, de sokkal jobb lehetett volna ha nem kommerszeskedik el odáig :_piszka:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickSztem már írtam korábban is, de hamár elöhött a téma... szóvala Chrno Crusade nagyon jó sorozat lehetett volna, ha nem rakják tele filler részekkel, meg idióta poénokkal, amik teljesen nem voltak összhangban az alap történet hangulatával. Amúgymeg nekem pont a vége tetszett. Azért nem bántam meg hogy végignéztem, de sokkal jobb lehetett volna ha nem kommerszeskedik el odáig :_piszka:
esetemben nagyon kevés olyan dráma létezhet, amit eltudnának rontani jó, színvonalas poénos jelenetekkel, vagyis én ebbõl a sorozatból se sajnáltam az ilyen részeket :D én kínomban is szeretek nevetni :) a vége amúgy nekem is tetszett, erõs hatással volt rám. összességében én is jó sorozatnak tartom, csak sajnos tényleg van benne pár egyértelmûen fölösleges filler rész (bár most hirtelen csak 1 ugrik be... :))

Moloko

Quote from: Pirula(Cowboy Bebop) Mehet a szívem csücskébe a Lain meg az NGE mellé.
nekem is ottan leledzik emellett a 2 mellett is :)

Hellsing: már sokan mondtátok, engem is csak a hangulata fogott meg, a zenéje meg nagyon jó. a történetrõl nem mondok semmit, hónapos különbségekkel láttam az utolsó 4-5 részt, szóval számomra teljesen összeszedetlen volt és értelmetlen.

Quote from: ManuBleach 10: A három közül a legjobb, de nem tetszenek a monsterek benne, a föhös meg valahogy a 18 éves Narutora emlékezetet.
én speciel imádom a narutót és imádom a bleach-t is egyelõre. az hogy esetleg narutóra emlékeztet a fõhõs (bár ez nekem nem jutott eszembe), hát mondhatom... valamiért nem zavar...

Quote from: DarkstaAaR^.^Samurai Champloo-t nem ismerem, de azért megvédeném a Kenshint. Bár az elsõ 25 rész az elmegy kategóriába tartozik, az utolsó 25 meg a nagyon sz*rba, DE azért a "középsõ" 50 rész zseniális (mármint a Kyoto-s részek)
az OVA (illetve OVA-k mivel nekem még a 2. is tetszett valamennyire) szintén csodálatos
én is védem picit a kenshint... elsõ ova zseniális, örök kedvenc, alapfilm. tv: elsõ részeket utáltam, amíg hozzá nem szoktam a szereplõk viselkedéséhez... az ova után nagyon szar volt kenshin stílusa, nehéz "elhinni" hogy egy olyan emberbõl ez lehet.... a történetben vannak visszautalások az ova1-re, talán 2 helyen, de lehet hogy csak 1. Kicsit hosszú a 95 rész is... a közepében tényleg van valami jó dolog, amúgy szerintem teljesen nézhetõ, de csak kizárólag szigorúan eredeti nyelven felirattal. movie: semmi különös, valahol a történet során nézzük meg ha érdekel.  ova2: az tetszett benne hogy a visszaemlékezések újra voltak rajzolva, meg az hogy ilyen véget találtak ennek az embernek, meg a legutolsó képsor, amikor hazaér és a felesége a nevén szólítja.

Moloko

Quote from: Suszi(Vampire Hunter D - Bloodlust) Fantasztikus!
A látvány, a zene, a hangulat külön-külön is kiválóak, na de együtt...
AZt hiszem még egypárszor meg fogom nézni!  :)
Egyetértek :)
Quote from: sirtomi(FLCL) Sikerült megnéznem. Állat volt!!! :cool:
Lehet hogy a kitalálót egy gitárral fejbe verték mielõtt kipattant a fejébõl a történet, de jól sikerült.
Az elsõ rész után azt gondoltam, hogy ekkora baromságot még életemben nem láttam, de hajtott a kiváncsiság, és végignéztem. Megérte. Nagyon jól szórakoztam.
Minden tekintetben király anime, bár még mindig úgy érzem, hogy semmi értelme az egésznek.
Volt másnak is hasonló érzése a Furi Kuri -val kapcsolatban?
Tökéletesen egyetértek :D a FLCL olyan anime ami elõtt az ember ül bambán, és hagyja, hogy az a lelkes érzés, az a kedvetlenség és mindenféle egyéb érzések csak úgy átfolyjanak belé és megtöltsék õt, a grafika zseniális, a zene zseniális, és még az angol szinkronnal se volt bajom (akkoriban még nem tudtam hogy az ogm-nek állítható a nyelve)
Quote from: BlimpHoshi no Koe
elképesztõ, hogy ezt lényegében 1 ember hozta össze. azt hinnéd, hogy jól van, vszleg nem lesz egy nagy animáció, a történet is necces lesz, erre kapsz egy olyan 1 részbõl álló OVA-t, ami sok 24 részes sorozatot megszégyenít mélységével és a kinézetével is. sztem kötelezõ! 9.5/10
Szivembõl szóltál :D Én azért néztem meg anno, mert a Kapolcsi Animevetítésen lemaradtam róla, és amikor kérdeztem milyen volt, senki nem tudott válaszolni a film után közvetlenül...
Quote from: RamizMegnéztem a Hoshi no koe-t a nagy felbuzdulás kedvéért. ;)

1.) Gratulálok az illetõ úriembernek, ez jó nagy munka volt!
2.) Függetlenül az 1.-tõl : kár volt ekkora fába vágni a fejszéjét. 25 percbe egyszerûen nem fér bele egy megindító dráma, pláne, hogyha ennyire irreális történeti alapokon nyugszik. Az anime legerõsebb része mindenképpen a Földtõl való elszakítottság érzése, ha csak ezzel foglalkozik, jobb lett volna. De a mechák meg a teljesen magyarázat nélkül hagyott (na ja, 25 percben...) kisgyerek-harcol-drága-robottal (és közben sms-eket írogat haza!) dolog eltolja az egészet. Így nem tudom beleélni magam! (Az talán csak én nem tudom elképzelni, hogy 8 évig, üzenetváltás meg bármi nélkül nem felejti el a fiú teljesen.)

She and her cat
Rövid, és tényleg csak egy hangulatot, egy környezetet próbál átadni - sikerrel. Sokkal jobb, mint a Hoshi no koe.
Drága Ramiz, amellett hogy az egész post tele volt spoilerrel, mélységesen felháborít amit írtál... ne vedd magadra, csak véleménykülönbségrõl van szó, de egyszerûen elképeszt hogy valaki így vélekedjen ERRÕL az animérõl!!!!!
Engem egyszerûen, ahányszor nézem, MINDIG magával ragad, MINDIG megríkat, és MINDIG egy hatalmas élményt nyújt. Szerintem tökéletesen átadja amit át kell adnia, ebben a 25 percben. A mechás rész engem nem zavar, nem az a lényeg. a lényeg a (ide jön egy fizikai szó mely azt takarja, hogy ha az ember nagy sebességgel halad lassabban telik az idõ, márpedig ez az ûrben így van) által kifejtett hatás a film fõszereplõire. ez a nagyobbik érzelmi szál. a kisebbik, az elején van egy utalás, hogy mi a pár véleménye errõl az ûr-hadjáratról, és hogy mi lesz ehhez képest.
Her and Her Cat: egyszerûen NEM összehasonlítható a Hoshi no Koe-val. a cicás párperc egy hangulatot ad át, a hoshi no koe pedig egy mély, megrendítõ érzést.
Quote from: RamizIgen, de itt az érzelmi részeket gyengíti az irrealitás. Meg ha lassan szokja meg az ember a szorit, akkor jó, de ilyen gyorsan ekkora hülyeséget nehéz, nagyon nehéz. Sok empátiát feltételez.
erre megint csak azt tudom mondani, hogy ez aztán minden csak nem hülyeség :mad:

Moloko

#1356
Quote from: PirulaEjj. Ez bizony csak egy alsó-középkategóriás akciómozi. Eladnak egy nulla történetet már ismerõs és megszeretett szereplõkkel, sok felesleges magasztos szövegelés. Spoiler: Halálból visszatérõ fõszereplõk, Ed lealázása egy Jar-Jar szintû szereplõvé, Spike a halál laza amcsi cowboy, Jet a filozofikus exzsaruszerepben, Faye felsõjének szétvágása.
Tiszta Hollywood.
Fekete pont.
Én elõbb láttam a filmet, és attól kaptam kedvet a sorozathoz, szerintem így teljesen logikus, értelmes és hasznos volt a dolog.
Quote from: Shiroi(Fruits Basket) :jee: Még egy anime, amit újra meg kell majd néznem! Már az elsõ rész nagyon megtetszett, és ez utána sem változott meg! Nagyon szép romantikus hangulatú vígjáték-dráma! A poénok nagyon jók, akárcsak a karakterek, a történet és a mondanivaló pedig egyszerûen csak :beken: gyönyörû! Még nem tudom, hogy mit szorított ki a helyérõl, de az szinte biztos, hogy felkerült a top10 listámra!  :hail:
ez is egy örök kedvenc. eddig ez volt az az anime aminek legesleginkább szerettem volna belekerülni a világába és benne élni.
Quote from: Pirula(Thost Who Hunt Elves) Még csak a felénél tartok kábé, de mekkora pihent egy sorozat ez...
Nagyon király az alapötlet, a kivitelezés mondjuk lehetne jobb is mind rajz mind sztori tekintetében, de egy egyszeri kikapcsolódásnak nagyon jó.
Én errõl a sorozatról az elsõ 1-2 rész után lemondottam, akárcsak a chobits, X, Azumanga, Love Hina, Excel Saga, Vandread, és még sok más.... (Love Hina az csak félbemaradt és még nem nézõdött tovább immáron 4 éve)

Marfy

Quote from: AngelÉn errõl a sorozatról az elsõ 1-2 rész után lemondottam, akárcsak a chobits,  Azumanga, Love Hina,
Öreg hiba volt :).
Azért ha lesz idõd nézd meg mert :cool:.

Ramiz

Angel: sajnálom, hogy lehúztam, de hát egyszerûen nem tetszett. Meglepett, hogy sokan nagyon lelkendeznek róla. A "hülyeség" szó erõs volt, elnézést kérek.

A lényeg az idõ és a sebesség kapcsolata a fiú és a lány kapcsolatának tükrében. Jó. Nyolc évig vár a fiú a lányra? Számomra elképzelhetetlen. Jó, my mistake. Miért 14 éves lányt harcoltatnak? Számomra még inkább elképzelhetetlen. Az Evangelionban még valamennyire megindokolták. Persze, nyilván érzelmileg jobban passzol a dolog minél fiatalabb szereplõkhöz. De akkor is... behívták a lányt, mert jól tanult és jó tesibõl? Ezek a mechák (miért kellettek egyáltalán mechák... az akció úgyse fontos) biztosan nagyon drágák (már csak azért is, mert különben sokkal többük lenne belõle). Miért bíznák egy gyerekre? És nincs semmilyen katonai titoktartási szabályzat, hogy csak úgy küldözgethet sms-eket. Sajnálom, egyszerûen piszkosul zavart, amikor letudták a sztorit: "idegeneket találtunk, eltanultuk a technikájukat, most harcolunk velük..." Jól van...
És ez egy tök jó téma: háború, ami beavatkozik az emberek életébe. Sokszor elõforduló téma. Az elcsúszó idõ szintén nem új dolog, és elég érdekes helyzeteket teremthet (pl Lem: Visszatérés). Belesûríteni mind a kettõt 25 percbe, no meg mechákat... ettõl számomra a szerelmi szál nem lesz tragikus, hanem csak valószerûtlen.
Ezekre gondoltam, amikor irrealitásról beszéltem.
Te mire gondoltál, amikor azt mondtad, hogy nem az?

Nem veszem magamra, semmi rossz sincs a véleménykülönbségekkel. Bár azért furcsa, hogy valahogyan egyre többet vitázok itt a fórumon. Bennem lehet a hiba. :( Majd igyekszem kevésbé kritikus lenni.



A Her and het cat keveset akar, és teljesíti. A Hoshi no koe nagyon nagyot akar, és ... na erre gondoltam, hogy sok empátia kell... ha valaki teljesen elfogadja, akkor teljesíti, de ha icipicit is kritikusan nézi az ember, akkor nem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: Angelnekem is ottan leledzik emellett a 2 mellett is :)
Ez bizony kitûnõ ízlésrõl árulkodik. :)
Quote from: AngelÉn elõbb láttam a filmet, és attól kaptam kedvet a sorozathoz, szerintem így teljesen logikus, értelmes és hasznos volt a dolog.
Lehet hogy ha ilyen sorrendben nézem akkor a sorozat lett volna a kellemes csalódás, de az idõ kereke forog, jönnek-mennek az aimék és velem bizony ez már nem fog elõfordulni.
Quote from: AngelÉn errõl a sorozatról az elsõ 1-2 rész után lemondottam, akárcsak a chobits, X, Azumanga, Love Hina, Excel Saga, Vandread, és még sok más.... (Love Hina az csak félbemaradt és még nem nézõdött tovább immáron 4 éve)
Én idõközben befejeztem, és fenntartom a véleményem. Vagyis nem. Inkább még jobban megtetszett, nem volt elnyújtva, jó volt az ötlet. Olyan jópofa volt na.  :)
Az Azu-n meg az Excel Sagán nem csodálkozom, mert mindkettõnek nagyon sajátos íze van, más hozzáállást kíván mint egy "mezei" sorozat. Innentõl pedig az ízlések és pofonok ingoványos lapályára tévedünk úgyhogy a gyõzködéstõl megkíméllek.  :)

Damnatus

#1360
Hali!

Angel ez spoiler!
És lelõtted nekem a poént!  :beken:  Hogy lehet egy 95 részes animének a végét elmondani? El is vetted a kedvem tõle (pedig már kiírtam).  :ejj:

Quote from: Angelvisszaemlékezések újra voltak rajzolva, meg az hogy ilyen véget találtak ennek az embernek, meg a legutolsó képsor, amikor hazaér és a felesége a nevén szólítja.

Venom

Quote from: DamnatusHali!

Angel ez spoiler!
És lelõtted nekem a poént!  :beken:  Hogy lehet egy 95 részes animének a végét elmondani? El is vetted a kedvem tõle (pedig már kiírtam).  :ejj:

Aggodalomra semmi ok barátom. :) A 95 részt gond nélkül meg lehetne nézni ennek tudatában is. Én special meg néztem az OVA-t plusz az egész sorozatot, de még így se tudom mirõl beszél Angel. :)

Szóval ne add fel! :)


The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Damnatus

Hali!

Csak annyira nem szeretem, ha spoiler van. Valaki pl. egyszer beírta, hogy a Noirban Chloe meg fog halni. Amikor megnéztem, akkor végig azt vártam, hogy mikor fog az esemény bekövetkezni.

DarkstaAaR^.^

#1363
Quote from: Angelén is védem picit a kenshint... elsõ ova zseniális, örök kedvenc, alapfilm. tv: elsõ részeket utáltam, amíg hozzá nem szoktam a szereplõk viselkedéséhez... az ova után nagyon szar volt kenshin stílusa, nehéz "elhinni" hogy egy olyan emberbõl ez lehet...

sztem örök hiba az OVA-kat elõbb megnézni mint a sorozatot...
hiába a történeti idõrend, IMHO ha vmit megakarunk nézni akkor készítési idõrendben tegyük... gondoljuk bele Japánban leadták a Kenshint 1996-ban, vége lett, esetleg tetszett is az embereknek, ennyi... majd 3 év múlva, már sokan elfelejtették Kenshin-t, kiadták az elsõ OVA-t, majd 2 évre rá a másodikat is (meg 1997-ben a filmet, de ez nem fontos)

ezért picit zavar ha azt mondják, hogy az OVA után furcsa Kenshin sorozatban levõ viselkedése... nézzük meg a sorozatot, aztán képzeljük azt, hogy IRL eltelt 3 év és utána nézzük az OVA-kat


Which character are you test by Naruto - Kun.com

Fazék

#1364
Quote from: DarkstaAaR^.^sztem örök hiba az OVA-kat elõbb megnézni mint a sorozatot...
hiába a történeti idõrend, IMHO ha vmit megakarunk nézni akkor készítési idõrendben tegyük... gondoljuk bele Japánban leadták a Kenshint 1996-ban, vége lett, esetleg tetszett is az embereknek, ennyi... majd 3 év múlva, már sokan elfelejtették Kenshin-t, kiadták az elsõ OVA-t, majd 2 évre rá a másodikat is (meg 1997-ben a filmet, de ez nem fontos)

ezért picit zavar ha azt mondják, hogy az OVA után furcsa Kenshin sorozatban levõ viselkedése... nézzük meg a sorozatot, aztán képzeljük azt, hogy IRL eltelt 3 év és utána nézzük az OVA-kat
hajszálpontosan úgy van ahogy mondod szerintem is. én pl most a kevesek által ismert Slayers pár epizódos sorozatot nézem, és kb 10-20 perc utánajárás, olvasgatás után úgy döntöttem nem érdekel, inkább készítési sorrendben nézem meg, azzal nem lehet gond :D a Kenshint én is úgy néztem, hogy sorozat, majd film (amit tényleg nyugodtan ki lehet hagyni) majd OVA1 és 2 és habár az OVA-s rajzolás elsõre fura volt, végül mégis az lett az egyik all-time-favorite-em :)

edit: hi-hi. jól megtréfáltam magam :) - a Slayers részeket jelenleg úgy nézem, hogy amit megnéztem, azt törlöm is, hogy tudjam tovább letölteni. szépen elindítottam a következõ aktuális részt a Slayers Next-bõl a 19-est és egy picit meglepõdve tapasztaltam, hogy 'in medias res', éppenséggel egy olyan kezdõjelenet van, ami azért igencsak megkívánt volna maga elõtt egy részt... :confused: semmi gond, végignéztem, értettem is úgy nagyjából, majd meglepõdve veszem észre, hogy éppenséggel tényleg kihagytam egy részt, mert átkozott dátum szerinti sorrend beállításon maradt a Total Commander... :D - hát akkor most szépen megnézem az elõzményt :)

Manu

Abban a két-három hétben, amíg nem jöttek ki az új Bleach részek, elkezdtem olvasni hiánypótlásként a mangát, s most - egyszerre jött ki a 11-12. rész - gyorsan úgy döntöttem, a sorozatot abba is hagyom, csatlakozván ezzel "a manga pedig akkor is sokkal jobb" tézist vallók hithü táborához.

Moloko

Quote from: DamnatusHali!

Angel ez spoiler!
És lelõtted nekem a poént!  :beken:  Hogy lehet egy 95 részes animének a végét elmondani? El is vetted a kedvem tõle (pedig már kiírtam).  :ejj:
szerintem ez azért nem spoiler (egyrészt az OVA2-rõl van szó, nem a sorozatról) mert szerintem mindenkinek teljesen egyértelmû hogy így kell végzõdnie a 2részes ovának, amikor az elsõ utalást meghallja erre valamikor az ova során, és csak a szimpla beteljesedés, amikor, igen, valóban így lett.
de az ovának nem ez a lényege, nem lõttem le a poént, én úgy hiszem.
de ha végignézted a sorozatot, majd egy kis pihi után az OVA2-t, akkor majd szivesen várom a véleményed, hogy lelõttem-e a poént vagy sem?

Moloko

Quote from: RamizAngel: sajnálom, hogy lehúztam, de hát egyszerûen nem tetszett. Meglepett, hogy sokan nagyon lelkendeznek róla. A "hülyeség" szó erõs volt, elnézést kérek.
hmm.... lehet hogy tényleg irreális, de az a vicces, hogy nekem ez eddig nem tûnt fel, nekem ebbõl az anime-bõl csak az számított amit a 2 fõhõs érez, és az tökéletesen átjött, értékeltem, szívszorító volt....

Az olyan apróságok: miért 14évesek vezetik a robotokat: mert a fiatalok jobban befolyásolhatóak, miért õket hívják be: nagyobb bennük a lelkesedés ha úgy adódik, stb... engem minden háborúban az zavar, ebben is, ha most jobban belegondolok, hogy épp csak arra nem gondolnak ilyenkor hogy tönkreteszik az emberek lelkét...
Az hogy 8évig nem kap üzenetet.... Nem értem miért gondolod hogy addigra elfelejtené a csajszit... számára olyan inkább a lány, mint egy halott, aki akkor halt meg, amikor számára nagyon fontos volt, ezért sose felejti el, mert a kapcsolatuk nem volt befejezett. te talán elfelejted azokat akik a családodban és baráti körödben meghaltak? elfelejted õket akár 8 év után? nemhiszem. Az hogy sms-eket kap tõle inkább olyasmi lehet, mint egy 2mm-es sziget a fájdalom óceánján, hogy elveszítette a lányt, ilyenkor eszébe jut, hogy jé, még én, még van, és még mindig 14, és nálunk itt mennyire telik az idõ, vajon haza fog e valaha térni, vagy elõbb meghalok....


Hát ez nem volt túl végiggondolt vélemény :D lényeg az, hogy más dolgokat vettünk észre a filmben, és ami téged zavart, azt én pl észre se vettem.
Részemrõl is asszem elég nagy volt az a kirohanás, a hülyeség szó tényleg erõs volt, de semmi baj, ízlések és pofonok... engem az olyan animek ahol mély érzések vannak, akár teljesen irreális szituációban is, mindig jobban megfognak, mintha egy akciórajzfilmet látok, vagy scifit, horrort, stb. és olyankor engem nem nagyon érdekel más, csak hogy mennyire tudja az anime átadni az érzéseket. És a Hoshi no Koe át tudta.

Ha valaki ezt már nagyon magánlevelezésnek találja, szóljon, akkor elküldön Ramiznak priviben, aztán törlöm innen.

Feldin

Quote from: VenomFLCL
Nem csak a rajzolási dolgokban utalnak az NGE-re orrba-szájba, de a történet során említik hogy Noata (hejesen irtam? lol) faterja az NGE-bõl írt tanulmányt "Robotok és emberek kapcsolata" (vagy valami ilyesmi) címen. :)
Egyébként ez az egyetlen "agyament" sorozat, amit hajlandó és képes voltam/vagyok nézni. Azumanga ment a levesbe elsõ rész után és a Those Who Hunt Elves is elég gyorsan átment unalmasba számomra. :)
HIBA!!!!!
Azu-t végig kell nézni!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: Angelhmm.... lehet hogy tényleg irreális, de az a vicces, hogy nekem ez eddig nem tûnt fel, nekem ebbõl az anime-bõl csak az számított amit a 2 fõhõs érez, és az tökéletesen átjött, értékeltem, szívszorító volt....
...
...engem az olyan animek ahol mély érzések vannak, akár teljesen irreális szituációban is, mindig jobban megfognak, mintha egy akciórajzfilmet látok, vagy scifit, horrort, stb. és olyankor engem nem nagyon érdekel más, csak hogy mennyire tudja az anime átadni az érzéseket. És a Hoshi no Koe át tudta.
sztem teljesen ideillik a topic-ba, és nagyon jól összefoglaltad, én is pont ugyanígy éreztem az anime alatt. :)

Feldin

Ja, Fullmetal Alchemist végignézve.
Nekem nagyon tetszett!!!!!!!!!!
Habár az öcsike sd-je "érdekes" :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Pirula

Befejeztem a Chrno Crusade-t.
Sokk.
Nem szabad nekem drámák után rögtön ideírogatnom mert nem tudok normálisan fogalmazni.
edit: Egy terabyte köszönet Brucenak hogy ajánlotta!

Bruce

Quote from: PirulaBefejeztem a Chrno Crusade-t.
Sokk.
Nem akarok azzal jönni, hogy én megmondtam, de én megmondtam :D És gondold el, hogy volt hogy két hetet kellett várnom egy részre, mert akkor készült... Idegtépõ... ;) De örülök, hogy tetszett :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pirula

Quote from: BruceNem akarok azzal jönni, hogy én megmondtam, de én megmondtam :D És gondold el, hogy volt hogy két hetet kellett várnom egy részre, mert akkor készült... Idegtépõ... ;) De örülök, hogy tetszett :)
Én lyukasra kapartam volna a falat az biztos. Fényes pajzsom a türelmetlenség ugyebár.
Blipm és roderick írta még korábban hogy sok benne a töltelékrész. Én speciel nem igazán látok benne, ti melyik(ek)re gondoltatok? Persze lehet hogy még az élmény frissessége és intenzitása miatt lehalt a kritikai áramköröm.

Bruce

Quote from: PirulaÉn lyukasra kapartam volna a falat az biztos. Fényes pajzsom a türelmetlenség ugyebár.
Blipm és roderick írta még korábban hogy sok benne a töltelékrész. Én speciel nem igazán látok benne, ti melyik(ek)re gondoltatok? Persze lehet hogy még az élmény frissessége és intenzitása miatt lehalt a kritikai áramköröm.
Ezen már én is gondolkoztm, de hiába töprengtem én sem jutottam semmire... talán a karácsonyi rész? De azt sem éreztem kilógónak... Szóval passzolok.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Fazék

Quote from: BruceEzen már én is gondolkoztm, de hiába töprengtem én sem jutottam semmire... talán a karácsonyi rész? De azt sem éreztem kilógónak... Szóval passzolok.
én kb pontosan nagyjából azt mondtam, hogy úgy emlékszem :) - ami véletlenül se jelenti azt, hogy úgy is lett volna :) le is írtam, hogy spec csak a karácsonyi részre emlékszem, ami zavart és sztem tényleg fölösleges volt, de hát ez csak egy magányvélemény :)

Pirula

Quote from: Blimpén kb pontosan nagyjából azt mondtam, hogy úgy emlékszem :) - ami véletlenül se jelenti azt, hogy úgy is lett volna :) le is írtam, hogy spec csak a karácsonyi részre emlékszem, ami zavart és sztem tényleg fölösleges volt, de hát ez csak egy magányvélemény :)
Segond, csak kíváncsi voltam. Nekem mondjuk passzolt az összképbe és nem tûnt úgy hogy kommersz célokat szolgál - ezt mondjuk nem is te írtad hanem roderick - de ha mégis, én nem akadtam fenn rajta. Sõt talán az lett volna érdekes ha egy keresztény rend simán elmegy a karácsony ténye mellett.

sirtomi

Hétvégén elkezdtem az NGE-t.
Kezdem érteni, hogy miért dícséri mindenki. 11 részt sikerült megnéznem, de nehezemre esett abbahagyni.

Az elsõ pár rész után azt hittem, hogy nagyon nyomott lesz a hangulata végig, de most egy kicsit lazább.

Örülök hogy nem hagytam ki. Asszem bekerül a kedvencek köözé, valahova az elsõk közé.

Karma XXL

Quote from: sirtomiHétvégén elkezdtem az NGE-t.
Kezdem érteni, hogy miért dícséri mindenki. 11 részt sikerült megnéznem, de nehezemre esett abbahagyni.

Az elsõ pár rész után azt hittem, hogy nagyon nyomott lesz a hangulata végig, de most egy kicsit lazább.

Örülök hogy nem hagytam ki. Asszem bekerül a kedvencek köözé, valahova az elsõk közé.

A lazaság ideiglenes, a vége felé el fog durvulni az egész. Nem akarlak elrettenteni, sõt! Nézd tovább! :__devil:

Én is elkezdtem a Chrno Crusadeet, de eddig schule miatt csak 5-6 részt tudtam megnézni. Ennek ellenére tetszik! Végre valami DAAAARK :__devil:

Moloko

#1379
Quote from: SysOP XXLÉn is elkezdtem a Chrno Crusadeet, de eddig schule miatt csak 5-6 részt tudtam megnézni. Ennek ellenére tetszik! Végre valami DAAAARK :__devil:
ennyi ajánlás után már lassan én is elkezdem :) úgyis itt figyel az elsõ része a merevlemezen, csak karácsonyra kaptam egy lerakat filmet, és most a dvd-k minõségi rendbenlevésének vizsgálata végett azokat nézem, miután *kurvára megszoptam* a star wars 4-6+extra dvd-mmel, ugyanis gyárihibás, és már 2 hónapja nincs meg a blokk és nagy naivságomban csak most jöttem rá karácsony elõtt....